ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βαλίτσες

βαλίτσες-608008

Βαλίτσες

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα καθώς το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένη Εθνική Συνδιάσκεψη στην οποία θα γίνει συζήτηση για το συνέδριο του κόμματος που προγραμματίζεται για το Μάιο. Χθες πάντως οι περισσότεροι δεν ήξεραν ποια θα είναι η σύνθεση της Συνδιάσκεψης και ποιοι, εκτός από τους πολιτευτές, θα συμμετέχουν. Ο ένας σίγουρος πάντως είναι ο γραμματέας της νομαρχιακής, Λάμπρος Νούσης, που θα πρέπει να λάβει οδηγίες για την προσυνεδριακή πορεία.

Β.Κ.

Εν αναμονή

Διάχυτη αγωνία υπάρχει για το εάν θα αυξηθούν τα έσοδα με την εφαρμογή της ρύθμισης – εξπρές για τις οφειλές στο Δημόσιο από σήμερα και μέχρι τις 27 Μαρτίου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η τροπολογία είναι ευεργετική. Το θέμα όμως είναι αν υπάρχει ακόμα ρευστό ώστε να ανταποκριθούν και οι οφειλέτες. Σήμερα θα πάρουμε μία πρώτη γεύση.

Κ.Μ.

Για θέσεις

Οσο κρατάει το θέμα των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους, μην περιμένετε αλλαγές σε δημόσιους οργανισμούς και δημόσιες επιχειρήσεις σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Αυτό τόνιζε χθες στη στήλη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει καλά τη νοοτροπία των κυβερνώντων αφενός και αφετέρου την ανθρωπογεωγραφία όσων συνωστίζονται και στέλνουν βιογραφικά δεξιά και αριστερά ζητώντας να αξιολογηθούν ως οι καλύτεροι. Λες και γεννήθηκαν όλοι έτοιμοι να διοικήσουν τον τόπο ρε παιδί μου.

Β.Κ.

Ποιοί βοήθησαν στην εγγύηση;

Στο θέμα της καταβολής της χρηματικής εγγύησης για την αποφυλάκισή του, μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Σκάι, ο Αχ. Μπέος.

Οπως τόνισε, δεν είχε τις 300.000 ευρώ που ορίστηκαν από τον εισαγγελέα και απευθύνθηκε σε γνωστούς του, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιά και ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

«Οταν πληροφορήθηκα ότι το συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημά μου ζήτησα βοήθεια από τρεις – τέσσερις γνωστούς παράγοντες και ένας από αυτούς ήταν και ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος με βοήθησε με ένα χρηματικό ποσό επειδή δεν είχα τις 300.000. Με είχε βοηθήσει και ο κύριος Σπανός» τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.

Α.Φ.

Δίχως αλλαγές η παρέλαση;

Στο θέμα της ύπαρξης ή όχι κιγκλιδωμάτων φαίνεται πως περιορίζονται οι όποιες αλλαγές στην εικόνα της παρέλασης στην παραλία του Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα υπόλοιπα δεδομένα, θα είναι όμοια με τις προηγούμενες παρελάσεις και το θέμα που μένει ανοικτό είναι αν θα τοποθετηθούν μεταλλικά κάγκελα, σε ποια έκταση και τι θα εξυπηρετούν.

Το σίγουρο είναι ότι η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου δεν κάνει πρόβες σε δημοτικά τραγούδια, στο πνεύμα Καμμένου και πως το ρεπερτόριο θα είναι το κλασσικό της 25ης Μαρτίου.

Α.Φ.

Ενάντια στη ρατσιστική βαρβαρότητα

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο τής ΑΡΣΙΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων και συνδιοργανώνει με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου σήμεραΠαρασκευή 20 Μαρτίου στις 12.00 στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου Αντιρατσιστικό Δρώμενο.

…Η ρατσιστική βαρβαρότητα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με ευχές και εκ του μακρόθεν. Πρέπει κανείς να αναλάβει δράση, όπως οι συνδιοργανωτές του σημερινού Δρώμενου. Ή τουλάχιστον να συμπαρασταθεί ενεργά σε αυτούς που αναλαμβάνουν δράση. Αλλιώς ο ρατσισμός θα ζει και θα θεριεύει.

Φ.Τ.

Σοβαρότης μηδέν

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που αφορά σε επιβολή προστίμων για το νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» στις οδούς Ιάσωνος και Δημητριάδος!

…Μα πού πάμε, Αχιλλέα; Να ανατρέπεται απόφαση του εκλεγμένου δημάρχου, έστω και αν αυτή είναι αντίθετη προς το νόμο;

Φ.Τ.

Οι άθλιοι

Κατασκευασμένο το βίντεο Βαρουφάκη με τη χειρονομία.

…Όπως τόσες και τόσες κατασκευασμένες «ειδήσεις» για τη νέα ελληνική κυβέρνηση που κατακλύζουν κάθε μέρα τα ευρωπαϊκά και ελληνικά τρομοκάναλα.

(Οι άθλιοι, ναρκοθετούν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα ενός ολόκληρου λαού προκειμένου να υπηρετήσουν το συμφέρον των αφεντικών τους)

Φ.Τ.

Δεν υπογράφουμε

Ρεαλιστικός συμβιβασμός, κυρία Μέρκελ και κύριε Ομπάμα με την Ελλάδασφάγιο στον πάγκο του χασάπη δεν πρόκειται να υπάρξει. Και στην απίθανη περίπτωση που υπογράψει ο Τσίπρας, δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός.

Φ.Τ.

Πορεία ΠΑΣΟΚ

ΔημοσκόπησηMarc για τον Alpha: Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 20 μονάδες. (40,2 έναντι 21,1 της ΝΔ).

…Τι να σου κάνει κι η Δεξιά; Η τριχοτόμησή της σε ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ συνιστά τη σοβαρότερη κρίση της μετά τη Μεταπολίτευση. Ήρθε κι ο Σαμαράς με τα μνημόνια και της έδωσε τη χαριστική βολή. Πώς να πάρει απάνω της; Το πιο πιθανό είναι να έχει πορεία ΠΑΣΟΚ.

Φ.Τ.

Διαβούλευση

Η εξέλιξη της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, κατέδειξε αυτό ακριβώς που επεσήμανε η αντιπολίτευση των «Δρόμων Συνεργασίας»: ότι η διαβούλευση για τους κοινόχρηστους χώρους περιορίστηκε μεταξύ Δήμου Βόλου, καταστηματαρχών εστίασης και εμπόρων.

Δεν κλήθηκαν ή κλήθηκαν αλλά δεν συναντήθηκαν οι δρόμοι του Δήμου Βόλου με τους περιπτερούχους, με τις υπηρεσίες, τους εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρίες, με μια σειρά φορέων που όλοι έχουν λόγο για τους κοινόχρηστους χώρους. Αλλωστε ο χαρακτηρισμός το λέει μόνος του: είναι κοινόχρηστοι και πρέπει να είναι προσβάσιμοι απ’ όλους. Ετσι λοιπόν ανέκυψαν μια σειρά ζητημάτων, που εξετάστηκαν την ώρα που έπρεπε να ψηφιστεί η κανονιστική και δόθηκαν εν μέρει λύσεις μάλλον με προχειρότητα.

Και φυσικά με την ηχηρή καταψήφιση της Κανονιστικής από την αντιπολίτευση που μολονότι ζήτησε 10 μέρες προθεσμία για να γίνει ουσιαστική διαβούλευση και να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που είδε… παγίδες, δεν εισακούστηκε.

Ποιός άλλωστε έχει όρεξη για συζητήσεις επί συζητήσεων;

Ε.Χ.

Πρόεδρος

Ο Γιάννης Γρηγορίου είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων, Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης του νομού Μαγνησίας.

Και χθες, κατά την ψήφιση της Κανονιστικής μπορεί στην εισήγησή του να έθεσε τα ζητήματα στα οποία αντιδρά ο κλάδος, όπως για παράδειγμα το θέμα της Αντωνοπούλου και της Τοπάλη, όταν ήρθε όμως η ώρα της ψήφισης της Κανονιστικής κατ’ άρθρο, εμφανίστηκε πρόεδρος του… εαυτού του.

Το μόνο θέμα που έθεσε και μάλιστα πιεστικά ήταν αυτό της νομιμοποίησης της τέντας του Αχιλλείου, που δεν προβλέπεται ούτε από την ισχύουσα ούτε από τη νέα Κανονιστική και τον επόμενο μήνα έχει δικαστήριο για την υπόθεση.

Το θέμα με τη Ν. Ιωνία όπου καφενεία και τσιπουράδικα κινδυνεύουν με λουκέτο, το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στη Γκλαβάνη και μια σειρά άλλων ζητημάτων του δικού του κλάδου, τα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Που επιπλέον κατηγορήθηκαν και για… ρουσφέτια.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου