ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ατυπα

ατυπα-610023

Ατυπα

Ατυπα παρακολούθησε τη χθεσινή οικονομική επιτροπή η Νατάσσα Οικονόμου, που καταλαμβάνει τη θέση της δημοτικής συμβούλου από την παράταξη Επιλογή Ευθύνης, μετά την παραίτηση του επικεφαλής Πάνου Σκοτινιώτη.

Η κ. Οικονόμου φέρεται να ότι θα είναι η μία από τις δύο υποψηφιότητες, η δεύτερη μάλλον ακούει στο όνομα του Φ. Λαμπρινίδη, που φέρεται ότι θα διεκδικήσει να είναι επικεφαλής της παράταξης για την επόμενη περίοδο.

Ε.Χ.

Ανασύνταξη

Με μελανά χρώματα περιέγραψε χθες την χρονιά που έφυγε όσον αφορά τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος στην ολομέλεια για το διοικητικό απολογισμό. Το συνδικαλιστικό κίνημα διάγει μεταβατικό στάδιο και ανασυντάσσεται προκειμένου να απαιτήσει την κατάργηση όλων των εργατοκτόνων νόμων που πέρασαν την τελευταία πενταετία. Η Κυβέρνηση πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Β.Κ.

Χειρότερα γίνεται;

Οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώνονται φέτος περαιτέρω 300 εκατομμύρια ευρώ, όταν η μείωση τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπερβαίνει το 60% και ο νέος Υπουργός Υγείας απέστειλε επείγον έγγραφο στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, για καταγραφή των αναγκών σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, αν και τα Νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων τον πρώτο μήνα εκάστου έτους !!!

Απεδείχθη επικοινωνιακή κίνηση, αφού για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, μείωσε 51% την επιχορήγηση του Μαρτίου (μήνας αναφοράς ο Ιανουάριος) και ζήτησε από τα Νοσοκομεία την επιστροφή των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών, που είναι για την κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων.

Τι επισημάνσεις αυτές κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της, προσθέτοντας ακόμα τα εξής:

  • Αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 15.000 και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας τα τέσσερα τελευταία έτη. Δεν τηρήθηκε καν η μνημονιακή δέσμευση για κάθε πέντε αποχωρήσεις, μια πρόσληψη.
  • 25.000 οργανικές θέσεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις με καταργήσεις 880 κλινικών, 10.000 κλινών και 30.000 οργανικών θέσεων, με συντελεστή 2,4 για κάθε κλίνη και όχι 3 όπως προβλέπει το ΠΔ 86/1987 «Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης Νοσοκομείων».
  • 1 στις 3 οργανικές θέσεις είναι κενές.

Τα …εύσημα, λοιπόν, στις κατά καιρούς ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση του ΕΣΥ.

Α.Φ.

Σιγά μην ανακαλύψουν την Αμερική

Το σίριαλ με την ηχορύπανση καταστημάτων υγειονομικού καταστήματος, δυστυχώς συνεχίζεται στο Δήμο Βόλου και στις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Ευτυχώς για τους πολίτες, το Δημοτικό Συμβούλιο, κανένα δηλαδή Δημοτικό Συμβούλιο δεν νομοθετεί.

Νομοθεσία επαρκής υπάρχει. Διαδικασία και μέσα ελέγχου, επίσης υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν, ούτε επιτρέπονται «καλοσύνες».

Το να πίνει ένας Δημοτικός Σύμβουλος το ποτό του σε ένα κατάστημα που μπορεί να προκαλέσει ηχορύπανση, δεν δημιουργεί (από μόνο του το γεγονός) συνθήκη ειδικής αντιμετώπισης σε μελλοντική ελεγκτική διαδικασία από την οποία μπορεί να αυτοεξαιρεθεί.

Δεν αποκλείεται ωστόσο ορισμένοι να θέλουν να προκαλέσουν συγχύσεις στο ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου.

Είναι κακοί, εκτός αγοράς και πραγματικότητας όσοι επιμένουν στην τήρηση της νομιμότητας, έστω με μικρή ελαστικότητα;

Είναι καλοί και …εντός αγοράς, όσοι μετατρέπονται από θαμώνες σε εκπροσώπους συντεχνιακών ή επιχειρηματικών συμφερόντων;

Α, και όλα αυτά με σκηνικό την δήθεν αγωνία για τις θέσεις απασχόλησης που πρέπει σε καιρούς κρίσης να διατηρηθούν…

Πάλι στο δρόμο για την Αμερική βρίσκονται;

Α.Φ.

Αντιρατσισμός

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο τής ΑΡΣΙΣ, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων, συνδιοργανώνει με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 12.00, στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, Αντιρατσιστικό Δρώμενο.

…Η αποδοχή του ενός από τον άλλο δεν πέφτει από τον ουρανό. Η αποδοχή του ενός από τον άλλο γεννιέται μέσω της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, στον αγώνα για την κατάκτηση των οποίων συμβάλλουν εξ αντικειμένου κι εκείνοι που συνδιοργανώνουν το αυριανό Αντιρατσιστικό Δρώμενο.

Φ.Τ.

Οι σκιές

Η ΝΔ απέκτησε σκιώδη κυβέρνηση.

…Ορθώς έπραξε. Ένα σκιώδες κόμμα, περιδινούμενο σε βαθιά κρίση ταυτότητας,του οποίου η σκιώδης αντιπολίτευση ασκείται από διεκδικητές της κομματικής εξουσίας που βυσσοδομούν ο ένας εναντίον του άλλου γλιστρώντας σαν σκιές στο σκοτάδι, μια σκιώδη κυβέρνηση τη χρειαζόταν.

(Παρ’ όλα αυτά, Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Τζαβάρας, Γιώργος Κασαπίδης και Αλέξης Κοντός ΔΕΝ ψήφισαν. Όι, όι, μάνα μου!)

Φ.Τ.

Οι συνυπεύθυνοι

Αντ. Σαμαράς: Υπερψηφίζουμε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

…Για τη δημιουργία και το θέριεμα της οποίας εσείς και το ΠΑΣΟΚ είστε συνυπεύθυνοι. Η διακυβέρνησή σας είχε σαν βάση την ιδέα ότι οι διαφορές ανάμεσα στους λίγους και ισχυρούς και το λαό πρέπει να διευρύνονται συστηματικά.

Φ.Τ.

Τ’ αφεντικά απ’ έξω

Ν.Δ.: Μόνο στις δεσμεύσεις της προς τους κουκουλοφόρους είναι συνεπής η κυβέρνηση.

…Τα λέει αυτά μια πολιτική δύναμη που ήταν συνεπής μόνο στ’ αφεντικά απ’ έξω.

Φ.Τ.

Ούτε βήμα πίσω!

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραίοι κύκλοι σε Ευρώπη και Ελλάδα τορπιλίζουν τη συμφωνία.

…Η ιστορία των ξενικών επεμβάσεων στην Ελλάδα σαν πολιτικών και οικονομικών επιδρομών και ιδιαίτερα η ιστορία των σημερινών επεμβάσεων είναι ενδεικτική της τύχης που περιμένει τη χώρα και το λαό μας, αν η ελληνική κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις τους και προσκυνήσει.

Φ.Τ.

Κανονιστική

Στη 1:30 σήμερα το μεσημέρι, στην επιτροπή ποιότητας ζωής, έχουν δώσει ραντεβού Δήμος, καταστηματάρχες, εστίασης και έμποροι προκειμένου να βάλουν τις τελικές πινελιές στην Κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους.

Η Κανονιστική θα αποτελέσει το «Ευαγγέλιο» λειτουργίας της πόλης για τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θα σημάνει και το τέλος της περιόδου χάριτος που έχει δοθεί μέχρι να μπουν όροι και κανόνες.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου