ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα εσκαμμένα

τα-εσκαμμένα-612178

Τα εσκαμμένα

Καλά άμα συνεχίσει έτσι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την έχει σίγουρα στο τσεπάκι την πρόταση μομφής. Και όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά από τους ίδιους τους δικούς της συντρόφους που πνέουν μένεα εναντίον της. Οι φιλοδοξίες της είναι μεγάλες και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται την εικόνα της έχει αρχίσει και ενοχλεί πολύ αφού ξεπερνά πολύ εύκολα τα εσκαμμένα.

Β.Κ.

Ο,τι προλάβουν εκποιούν…

«Φοβερή» η πολιτική που ακολουθούν ορισμένες Τράπεζες. Αν και είναι θέμα ημερών να κατατεθεί η ρύθμιση για τους δανειολήπτες που με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα καταργεί τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, εκμεταλλεύονται το κενό του νόμου και προχωρούν σε πλειστηριασμούς επειδή δεν μπορούν οι οφειλέτες να ζητήσουν αναστολή.

Κ.Μ.

Προειδοποιήσεις

Αντιδράσεις προκαλεί σε λογιστές – οικονομολόγους η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η διαδικασία έχει πάει πίσω πάνω από μήνα, ενώ οι πληροφορίες θέλουν η υποβολή να ξεκινά μετά το Πάσχα. Οι λογιστές προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν προβλήματα και το κράτος δεν θα εισπράξει έσοδα.

Κ.Μ.

Για αργότερα

Μέσα σε δύο μήνες, οι περισσότερες προεκλογικές δεσμεύσεις μετατίθενται για αργότερα… Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Τελικά ούτε η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μας εξέπληξε σε αυτό…

Β.Κ.

Δράστες και θύματα

Η υπερβολή είναι στη φύση μας και αποδείχτηκε πάλι με την υπόθεση του άτυχου 20χρονου Βαγγέλη.

Υποσχέσεις, αποκαλύψεις, εξαγγελίες και οργή με θυμό για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Κάποιοι μίλησαν για 1.000 περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού που απασχολούν αυτή την περίοδο όλη τη χώρα.

Αυθαίρετες προσεγγίσεις καθώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Για την ακρίβεια είναι τεράστιο.

Και είναι αδύνατη η αντιμετώπισή του όσο κάθε οικογένεια, διαχειρίζεται με δικές της αξίες, με τον δικό της υποκειμενικό τρόπο τις συμπεριφορές των παιδιών της στο σχολείο, στο Ωδείο, στο φροντιστήριο, στο κολυμβητήριο, στο πάρκο της γειτονιάς.

Πόσοι γονείς φτάνουν στο δίλημμα να σκεφτούν αν το παιδί τους θα είναι δράστης ή θύμα bullying και τι επιλέγουν, έστω έμμεσα;

Πολλές, πάρα πολλές οικογένειες και στο Βόλο, όπως και σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίζουν εντονότερα τα τελευταία χρόνια πολυεστιακές περιπτώσεις απειλών, εκφοβισμού των παιδιών τους. Δεν αποκλείεται να έχουν βρεθεί ή να βρεθούν και στη θέση γονέα δράστη school bullying.

Διαφορετικές προσεγγίσεις, άλλες προτεραιότητες, παράδοξα αποτελέσματα.

Ετσι θα συνεχίσουμε Βαγγελάκη, Παύλε, Τηλέμαχε, Μυρτώ…

Δυστυχώς για τα παιδιά.

Α.Φ.

Τι σημαίνουν οι λιγότερες πιστώσεις στην Υγεία;

Με λιγότερες πιστώσεις σε μια δύσκολη χρονιά με συσσωρευμένα προβλήματα, καλούνται να λειτουργήσουν το 2015 οι μονάδες υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.

Από στοιχεία του απολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, προκύπτει μείωση 14.000.000 ευρώ στις πιστώσεις για το 2015 καθώς έχουν προϋπολογιστεί σε 112 εκατ. ευρώ έναντι δαπανών 126 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν το 2014.

Από ποιους κωδικούς του προϋπολογισμού θα περικοπούν συνολικά 14 εκατ. ευρώ; Πόσο θα επηρεάσει η μείωση το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε να μην ψοφήσει ο γάιδαρος του Χότζα μόλις έμαθε να μην τρώει;

Την μείωση επέβαλε η κεντρική Διοίκηση με οριζόντια απόφαση για όλα τα Νοσοκομεία ή προτάθηκε από την 5η ΥΠΕ για να επαίρεται στη συνέχεια ότι κάθε χρόνο περιορίζει τα έξοδα;

Αντί σύγκρισης μόνο οικονομικών στοιχείων, μήπως πρέπει, σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση, να συγκριθούν ουσιαστικότεροι δείκτες όπως αριθμός προσωπικού, νέες ανάγκες για υπηρεσίες κ.α.;

Α.Φ.

Αστήριχτη η θέση του

Κοινή ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν οι πέντε βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ως ανεπίτρεπτη την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων κατά πολιτών στο Βόλο, την ημέρα διεξαγωγής του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και του ενεργού ρόλου στο χώρο της Επιχείρησης ιδιωτών σεκιουριτάδων.

…Η θέση του δημάρχου Βόλου όσον αφορά στα γεγονότα δεν στηρίζεται ούτε πολιτικά ούτε και ηθικά.

Φ.Τ.

Σφοδρώς εναντίον σου

Προσφυγή της προέδρου τού ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυς Καπούλα για την εταιρία security στη ΔΕΥΑΜΒ με την οποία ζητά έλεγχο νομιμότητας της απόφασης.

…Πέραν της ηθικής και πολιτικής πλευράς της υπόθεσης, όπως η ίδια υπογραμμίζει. Την ευθύνη για την οποία, προσθέτουμε εμείς, έχει ήδη καταλογίσει σφοδρώς εναντίον σου ο λαός του Βόλου, Αχιλλέα.

Φ.Τ.

Βουλευτικά προνόμια

Β. Διαμαντόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Θέλω ΙΧ, στέγη και τροφή ως βουλευτής.

…Αν η πραγματικότητα οφείλει να είναι πιο φιλική απέναντι σε εκείνους που έχουν σχέσεις με την εξουσία, παρά απέναντι σε εκείνους που αποτελούν θύματά της, τότε ποια η διαφορά των αριστερών με τους δεξιούς και τους σοσιαλδημοκράτες βουλευτές;

(Στο ερώτημα θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος από τους βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ, πλην του Μάκη Μπαλλή ο οποίος ΔΕΝ πήρε βουλευτικό αυτοκίνητο και αστυνομικούς)

Φ.Τ.

Τουλάχιστον προσπαθούν

Πενταμερή με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι ζητάει ο Τσίπρας.

…Αυτοί τουλάχιστον προσπαθούν, δεν στέκονται σούζα σαν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου