ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αεί διδασκόμενη

αεί-διδασκόμενη-616767

Αεί διδασκόμενη

Την ανάγκη λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Αλοννήσου, υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Κική Αναγνώστου, ούσα και η ίδια εκπαιδευόμενη σε ένα από τα νέα τμήματα. Η κ. Αναγνώστου επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον των δημοτών είναι πολύ μεγάλο, και τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ευελπιστώντας, ωστόσο, ότι οι δυσκολίες και τα εμπόδια θα είναι λιγότερα σε σχέση με τη φέτος.

Γ.Υ.

Ολοι έχουν κι από ένα ραβασάκι

Της «μόδας» έχουν γίνει πλέον τα ειδοποιητήρια για οφειλές. Τράπεζες, Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Επιμελητήριο, όλοι έχουν να στείλουν και από ένα ραβασάκι. Το θέμα είναι πως θα πληρωθούν τα χρήματα που αναγράφονται. Οι οφειλές εύκολα μπορούν να υπολογιστούν και να βεβαιωθούν, το θέμα είναι πως θα εξοφληθούν.

Κ.Μ.

Κανένας δεν το περίμενε

Δεκάδες σπίτια έζησαν και αυτό το χειμώνα τον εφιάλτη της πυρκαγιάς να ζωντανεύει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Και πραγματικά κανένας δεν περίμενε όταν ενημερώνονταν για περιστατικά πυρκαγιών ότι θα συνέβαινε και στο δικό τους σπίτι, το δικό τους τζάκι. Χρειάζεται όμως όπως φαίνεται προσοχή. Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ζημιές που μπορεί να δημιουργηθούν αποδεικνύονται κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές των εξόδων για θέρμανση αν δεν ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που συνιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Απαιτείται προσοχή.

Κ.Μ.

Ναι μεν, αλλά…

Με μία ανάρτηση στο Twitter που από τους περισσότερους ερμηνεύεται ως αιχμή κατά του Γ. Βαρουφάκη, ο Δ. Παπαδημούλης ζητά «λιγότερες συνεντεύξεις και περισσότερη δουλειά». Ολόκληρη η ανάρτηση αναφέρει: «Θερμή παράκληση: Λιγότερες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις και περισσότερη δουλειά. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα, λύσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα». Εγώ πάντως και τον κ. Παπαδημούλη προχθές πάλι σε πάνελ τον είδα. Δάσκαλε που δίδασκες…

Β.Κ.

Ακόμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση και κατήγγειλε τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην ΔΕΥΑΜΒ και έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα. Η δημοτική παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας προφανώς καλύπτεται από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι στελέχη του, βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» των διαμαρτυριών για τον Κανονισμό της Αρδευσης.

Β.Κ.

Να τοποθετηθούν

Οπως οι πολίτες γνωρίζουν την άποψη της δημοτικής αρχής για το θέμα της άρδευσης και αυτή η άποψη κρίνεται ανάλογα, έτσι οφείλει και η μείζονα μειοψηφία -δηλαδή οι Δρόμοι Συνεργασίας- να δημοσιοποιήσει την άποψή της για τον Κανονισμό της Αρδευσης. Ετσι θα έχουν την ευκαιρία και οι πολίτες να κρίνουν. Τί πιο λογικό από αυτό;

Β.Κ.

Τώρα δεν τους έχει ανάγκη

Τεράστιες οι αντιδράσεις για τα προχτεσινά επεισόδια μπροστά στη ΔΕΥΑΜΒ από πολιτικά κόμματα και κινήσεις, βουλευτές και αυτοδιοικητικούς.

…Με φουσκωτούς, αστυνομική βία εναντίον πολιτών και χωρίς τη συναίνεση τών άμεσα ενδιαφερομένων για ζητήματα που τους αφορούν δεν διοικείται ο Βόλος, Αχιλλέα Μπέο. Εσύ, που ο λαός σε ανέδειξε δήμαρχο με μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου να μην ακούσεις τις αιτιάσεις των κατοίκων των χωριών του Πηλίου για τη διαχείριση του νερού άρδευσης, αφήνεις τα ΜΑΤ να μεριμνήσουν γι’ αυτούς.

Αλίμονό τους! Δεν τους έχεις πλέον ανάγκη.

Φ.Τ.

Οι τέσσερις, πού;

Από τους 300 βουλευτές δεν παρέλαβαν αυτοκίνητο από τη Βουλή 67, εκ των οποίων οι 47 ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τού ΣΥΡΙΖΑ.

…Εκτός του Μάκη Μπαλλή, στους 47 ανήκει και κάποιος άλλος από τους βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;

Φ.Τ.

Πού ’σαι, Αντώνη;

Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ πρόγραμμα.

…Ενώ εσύ είχες για Ευαγγέλιο το μνημόνιο.

(Πού ’σαι, Αντώνη; Οι κερδοσκόποι, οι τραπεζίτες, οι μιντιάρχες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι διοδιάρχες, οι εφοπλιστές απόμειναν ορφανοί και κλαίνε με μαύρο δάκρυ!)

Φ.Τ.

Τότε θα είναι αργά

Σαμαράς: Κανείς δεν βάζει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ.

…Ντόρα! Δένδια! Κυριάκο! Αντώναρε!

(Μόνο όταν αρχίσει η περιδίνηση τής ΝΔ σε βιαιότατη εσωτερική κρίση θα συνειδητοποιήσει ο Σαμαράς πόσο βαθύ πλέον έχει γίνει το πρόβλημα του κόμματός του. Αλλά τότε θα είναι αργά)

Φ.Τ.

Νέα Ζάππεια

Βαρουφάκης: Ορισμένες εξαγγελίες ενδέχεται να ανασταλούν προσωρινά.

…Αν το σκεφτόταν, το ίδιο θα έλεγε κι ο Σαμαράς για τα Ζάππεια.

Φ.Τ.

Περί …Επιτρόπου

Σημαντικές καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες στην οικονομική ζωή της πόλης προκαλεί η στέρηση από το Βόλο μόνιμου Επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Βουνό τα εντάλματα στον Επίτροπο και λύση δεν διαφαίνεται παρά και τις πιέσεις φορέων για την κάλυψη του κενού από το Νοέμβριο του 2013.

Ο προηγούμενος Υπουργός Δικαιοσύνης, αν και είχε ενημερωθεί και του είχε ζητηθεί παρέμβαση, παρέδωσε «ανοιχτό» το θέμα στο νέο Υπουργό και ακόμη φως δεν φαίνεται.

«Θεωρούμε ότι συμμερίζεστε την εκτίμησή μας πως είναι απαράδεκτο ο πέμπτος πληθυσμιακά Δήμος της χώρας να στερείται μόνιμου Επιτρόπου, την στιγμή μάλιστα που αυτό το έχουν διασφαλίσει, και ευλόγως, Δήμοι και περιφερειακές ενότητες υποδεέστερες, πληθυσμιακά και οικονομικά του Βόλου και της Μαγνησίας», είχε διαμηνύσει και ο Δήμος Βόλου, δίχως τελικά κάποια θετική εξέλιξη…

Α.Φ.

«Τραγική η κατάσταση στα Κ.Υ. των Β. Σποράδων»

Τραγική λόγω ελλείψεων ιατρικού κυρίως προσωπικού, χαρακτηρίζουν την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτηση στη Βουλή.

«Η χρόνια, βάρβαρη, ταξική αντιλαϊκή πολιτική των ως τώρα κυβερνήσεων και της Ε.Ε. σ’ όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των εργαζομένων, υποβάθμισε ακόμη περισσότερο τις ήδη υποβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας με τραγικές συνέπειες για την υγεία και ζωή του λαού μας» αναφέρει η ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με σημαντικότερη επισήμανση την εξής: Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και ΠΠΙ των Β. Σποράδων για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες υπηρεσιών υγείας των κατοίκων των νησιών.

Αμήν.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου