ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μεράκι

μεράκι-617251

Μεράκι

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου σε συνεργασία με τη διεύθυνση και τους δασκάλους του σχολείου, προκειμένου να ενισχύσει την αντίληψη των μαθητών και μαθητριών, στο θέμα της υγιεινής διατροφής.

Σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, διένειμε δωρεάν την περασμένη Τετάρτη, ποσότητες μήλων Ζαγορίν σε όλους τους μαθητές. Τόσο οι μαθητές, όσοι και οι γονείς – κηδεμόνες τους, αγκάλιασαν την προσπάθεια του συλλόγου και είχαν την ευκαιρία να γευθούν τα ξακουστά μήλα της Ζαγοράς.

Εξυπνες δράσεις μέσα στην κρίση, χωρίς να απαιτούνται πιστώσεις και ανυπέρβλητη γραφειοκρατία.

Λίγο μεράκι από τους γονείς, λίγη υπέρβαση των στενών καθηκόντων των εκπαιδευτικών και αρκετή κοινωνική ευθύνη από το «zagorin», απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα.

Ανοιχτές θύρες – ανοιχτά μυαλά

Περισσότερα από 20 σχολεία (θα θέλαμε περισσότερα από τη Μαγνησία), θα συμμετάσχουν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 20/3 στις εκδηλώσεις «Ανοιχτές θύρες».

Ενας θεσμός που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και έχει ως στόχο τη σύνδεση της Δευτεροβάθμιας με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και το άνοιγμα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Τα Ακαδημαϊκά Τμήματα που συμμετέχουν οργανώνουν σύντομες διαλέξεις, παρουσιάσεις και πειραματικές επιδείξεις σε εκλαϊκευμένη μορφή, προκειμένου να επικοινωνήσουν στους μαθητές τα επιστημονικά αντικείμενα που θεραπεύει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα σχολεία που θα επισκεφθούν φέτος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεπερνούν τα 20 και προέρχονται από τους νομούς Αττικής, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.

Βασικές λειτουργίες εκπαιδευτικού μάρκετινγκ που στο εξωτερικό εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες με σημαντικά αποτελέσματα. Γιατί όχι, έστω και με καθυστέρηση, στο Πανεπιστήμιό μας.

Οταν υπάρχει συγκατάθεση

Ταχύτατα διεκπεραιώνονται ρεαλιστικά αιτήματα των ΟΤΑ, όταν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Αυτό συνέβη τουλάχιστον στην περίπτωση του ΠΕΔΥ και του Κέντρου Υγείας Αλμυρού. Εφόσον οι εργαζόμενοι του πρώην ΙΚΑ στον Αλμυρό επιθυμούσαν τη μετεγκατάστασή τους στο Κέντρο Υγείας, η συστέγαση ήταν θέμα χρόνου να δρομολογηθεί.

Ικανοποίησε το αίτημα

Αιτούμενη είναι η διοργάνωση ημερίδων για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τον κόσμο των λογιστών και φοροτεχνικών. Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΟΛ Μαγνησίας, στις 5 το απόγευμα, στο «Forum» αυτό το στόχο έχει ακριβώς, να ικανοποιήσει τον κόσμο των οικονομολόγων που ζητάει ενημερωτικά σεμινάρια για τα νέα δεδομένα. Όμως, αξίζει να δούμε και τη συμμετοχή, που θα καταγράψει το σεμινάριο.

Ειδυλλιακές

Ειδυλλιακές περιοχές των νησιών επιλέγουν αρκετοί αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούν ρομαντικές πινελιές και ανάλογο τοπίο για να τελέσουν τους γάμους τους. Ο απόηχος της ταινίας «Μάμα μία», που έχει κάνει το γύρο του κόσμου, παραμένει ζωντανός, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πολλών μελλονύμφων.

Προτεραιότητα

Η αποπληρωμή παλαιών οφειλών τρίτων προς τους Δήμους αποτελούν προτεραιότητα για τους αιρετούς. Η ενίσχυση των εσόδων στα ταμεία των Δήμων αποτελεί προτεραιότητα και οι προσπάθειες που αναπτύσσονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχουν ως επίκεντρο την αύξηση των εσόδων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου