ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προσωπικό κάτω από τα όρια

προσωπικό-κάτω-από-τα-όρια-618367

Προσωπικό κάτω από τα όρια

«Είμαστε κάτω από τα όρια». Ιατροί και προσωπικό ακτινοδιαγνωστικών εργαστηρίων, εξέφρασαν χθες την αγωνία τους για την υποστελέχωση υπηρεσιών πρώτης γραμμής στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως ο αξονικός τομογράφος.

«Καλός ο νέος αξονικός τομογράφος, χρήσιμος ο ιατρικός εξοπλισμός που ενισχύει κλινικές αλλά το Νοσοκομείο έχει ανάγκη και από άτομα. Ποιός θα αξιοποιήσει αυτόν τον πολύτιμο εξοπλισμό προς όφελος των πολιτών; Εμείς λειτουργούμε οριακά, για την ακρίβεια είμαστε κάτω από τα όρια. Κάντε κάτι».

Μήπως πρέπει, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Νοσοκομείο, Διοίκηση και εργαζόμενοι, να καθίσουν να προσδιορίσουν επακριβώς τις ανάγκες προσωπικού και να διεκδικήσουν με τους βουλευτές τη σταδιακή κάλυψη των κενών;

Α.Φ.

Αύξηση στις προσλήψεις;

Τα πιο αισιόδοξα σχέδια των έξι τελευταίων ετών καταγράφουν σύμφωνα με έρευνα οι εργοδότες στην Ελλάδα στον τομέα των προσλήψεων. Σύμφωνα με τριμηνιαία έρευνα, το β’ τρίμηνο του 2015 όσοι αναζητούν εργασία θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τη σταθερή πορεία προσλήψεων, καθώς το 21% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων. Μακάρι να το αποδείξουν και στην πράξη. Η ανεργία καλπάζει.

Κ.Μ.

Βαδίζουν στα τυφλά

Θολή η εικόνα με τις φορολογικές υποχρεώσεις. Το τρέχον έτος ξεκίνησαν να εφαρμόζονται καινούργιοι Νόμοι, όπως αυτός για την υποβολή ισολογισμών ΕΠΕ στο ΓΕΜΗ χωρίς διευκρινήσεις. Οι λογιστές έχουν απηυδήσει. Τα θέματα που έχουν μείνει ανοιχτά είναι πολλά. Νόμοι που ψηφίστηκαν το 2013 ξεκίνησαν να εφαρμόζονται ένας – ένας φέτος και δεν έχουν καμία διευκρινιστική οδηγία.

Κ.Μ.

Ψηλά τον πήχη

Η διαφήμιση της Σκιάθου σε διεθνές επίπεδο κατέχει σημαντική θέση στις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. «Οι προσδοκίες μας είναι να διαφημίσουμε το νησί, να ακούγεται όλο το καλοκαίρι η Σκιάθος, ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό brand name» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης. Οι ξενοδόχοι του νησιού βάζουν ψηλά τον πήχη, κόντρας στις δυσοίωνες προβλέψεις που απορρέουν από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, υιοθετώντας φιλόδοξες προτάσεις, όπως το συνέδριο bloggers από Αγγλία και Σκανδιναβία.

Γ.Υ.

Να διερευνηθεί

«Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι η Αστυνομία στο Βόλο ξαναθυμήθηκε τις παλιές εποχές των σιδερόφρακτων μονάδων των ΜΑΤ και της δυναμικής καταστολής κάθε διαδήλωσης ή διαμαρτυρίας με χρήση δακρυγόνων και με επιθέσεις στο συγκεντρωμένο πλήθος. Πρόκειται για πρακτικές και για αντιλήψεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την αντίληψη που εκφράζει η νέα κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι από πλευράς υπουργείου θα διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες και τα γεγονότα που συνέβησαν και αν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν σε όσους τις έχουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν το παρελθόν τέτοιων πρακτικών να επιστρέφει από το παράθυρο». Τάδε έφη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής όταν ρωτήθηκε από τη στήλη να σχολιάσει το σκηνικό χθες και τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ν.Τ.

«Πρότυπο συνεργασίας»

«Πρότυπο συνεργασίας» χαρακτήρισε την περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου με τη Διοίκηση του φορέα, το προσωπικό του Νοσοκομείου, τους Συλλόγους πασχόντων και τους συναρμόδιους φορείς να εμπλέκονται αρμονικά και αποτελεσματικά, ο Περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός.

«Αυτό το παράδειγμα και το πρότυπο συνεργασίας, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα Νοσοκομεία, διότι όλα αλλάζουν, το νέο ΣΕΣ είναι διαφορετικό από το ΕΣΠΑ και πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε περιθώριο χρόνου», δήλωσε.

«Ο χρόνος είναι έργο», επισήμανε ο κ. Αγοραστός στα εγκαίνια των νέων χώρων της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, στην ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου.

Τόσο η Β’ Παθολογική κλινική όσο και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας που στεγάζονται σε ανακαινισμένους χώρους του παλιού Νοσοκομείου, δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από τη νέα πτέρυγα με την οποία συνδέονται με συνδετήριο διάδρομο.

Το παλιό κτίριο, κομμάτι – κομμάτι, αναβαθμίζεται και συμπληρώνει δομές υγείας του νέου κτιρίου, δημιουργώντας πλέον ένα σύμπλεγμα ευρέων υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Α.Φ.

Αντίστροφη μέτρηση

Το είχε προαναγγείλει όμως χθες το …σιγούρεψε. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και ότι δρομολογεί τις εξελίξεις ώστε να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ. Η πόρτα άνοιξε διάπλατα πλέον για τους δελφίνους και από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Β.Κ.

Δυσαρέσκεια

Δυσφορία μαθαίνω ότι επικρατεί στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ. καθώς οι ανακοινώσεις για τη ΔΥΠΕ δεν περιλάμβαναν κανένα στέλεχος του Παν. Καμμένου. Τα παράπονα μάλιστα μεταφέρθηκαν αρμοδίως στην Αθήνα με την υπόμνηση ότι δεν είναι δυνατόν «η συγκυβέρνηση» να μην εκπροσωπείται στην 5η ΔΥΠΕ. Για να τους ηρεμήσουν μαθαίνω τους διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει καλύτερη τύχη… στις υπόλοιπες θέσεις ευθύνης οπότε επέστρεψε η ηρεμία.

Β.Κ.

Πύρρεια νίκη

Επεισόδια, δακρυγόνα, τραυματισμοί, απαράδεκτα και πρωτοφανή για το Βόλο γεγονότα μπροστά στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά ο δήμαρχος πέρασε το δικό του για τη διαχείριση του νερού άρδευσης, αφήνοντας ορθάνοιχτη την πόρτα στην ιδιωτικοποίησή του.

…Ο Αχιλλέας Μπέος κατήγαγε μια νίκη, αλλά ήταν μια Πύρρεια νίκη. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία στερείται και το μίνιμουμ της υποστήριξης από τη λαϊκή βάση που είναι αναγκαία ώστε να τύχει εφαρμογής με σχετική, έστω, επιτυχία, και η οποία οδήγησε, για πρώτη φορά δημόσια και σε τόσο μεγάλη έκταση, σε απώλειες της παράταξής του στην περιφέρεια του Βόλου, που δεν μπορούν επ’ ουδενί να αναπληρωθούν λόγω του βαθιού χάσματος που άνοιξε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών κοινωνιών των χωριών του Πηλίου, και όχι μόνο.

Φ.Τ.

Με φουσκωτούς και αστυνόμους

Με φουσκωτούς, αστυνομική βία εναντίον πολιτών και χωρίς τη συναίνεση τών άμεσα ενδιαφερομένων για ζητήματα που τους αφορούν δεν διοικείται ο Βόλος, Αχιλλέα Μπέο.

…Εσύ, που ο λαός σε ανέδειξε δήμαρχο με μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου να μην ακούσεις τις αιτιάσεις των κατοίκων των χωριών του Πηλίου για τη διαχείριση του νερού άρδευσης, αφήνεις τα ΜΑΤ να μεριμνήσουν γι’ αυτούς. Αλίμονό τους! Δεν τους έχεις πλέον ανάγκη.

Φ.Τ.

Αφεντικό στο Βόλο

Η ΔΕΥΑΜΒ είναι δημοτική επιχείρηση, προσβάσιμη από όλους τους Βολιώτες κι όχι νυχτερινό μαγαζί όπου κάποιοι σωματώδεις τύποι κάνουν φέις κοντρόλ κι αφήνουν να περνούν μόνον εκείνοι που το αφεντικό τους επιτρέπει να περάσουν.

Αφεντικό στο Βόλο είναι ο λαός του, κανένας άλλος.

Φ.Τ.

Προνομιούχοι;

Μετά το ερώτημα που απευθύναμε δημόσια, μέχρι τώρα μάθαμε ότι ο μόνος από τους βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε χρήση (ούτε θα κάνει) του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου (και των αστυνομικών που το… συνοδεύουν) είναι ο Μάκης Μπαλλής.

…Τι έγιναν οι υπόλοιποι; Είναι… προνομιούχοι;

[Για όλα τα άλλα παραπέμπω τον καλό βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο μου της Πέμπτης με τίτλο «Προνομιούχοι… αριστεροί βουλευτές»]

Φ.Τ.

Πλήρωσαν

«Τη φασολάδα» των χθεσινών επεισοδίων έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ, πλήρωσαν μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο τμήμα της Κωνσταντά από Καρτάλη έως Σπυρίδη, που ήταν αποκλεισμένο και από τις δύο πλευρές του από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Κάναμε ό,τι κάναμε έως τις 10 το πρωί. Μετά δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να περνά από το δρόμο», είπε ένας καταστηματάρχης.

«Ο μόνος λόγος που μείναμε ήταν για να φυλάμε τα μαγαζιά μας. Το σημερινό μεροκάματο χάθηκε», ανέφερε μία άλλη επιχειρηματίας.

Ε.Χ.

Πρωτοφανή

Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ, ήταν πρωτοφανή.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που κινητοποιήθηκε για να φρουρεί το κτίριο της επιχείρησης.

Προσλήφθηκε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης έναντι 1.000 ευρώ για να βρίσκεται στα σκαλιά της ΔΕΥΑΜΒ, μοιράστηκε λίστα με τα ονοματεπώνυμα των επιθυμητών και «μαύρη λίστα» για τους ανεπιθύμητους.

Η υπηρεσία ήταν κλειστή για το κοινό και δεν επιτρεπόταν ούτε σε ηλικιωμένες να περάσουν από το σημείο!

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου