ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γυρίζουν πίσω την αγορά

γυρίζουν-πίσω-την-αγορά-624698

Γυρίζουν πίσω την αγορά

Διάχυτη ανασφάλεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας και φόβος για επικείμενο πιστωτικό γεγονός, που προκαλούν φήμες, γυρνούν πίσω την αγορά του Βόλου, ρίχνοντας τους τζίρους των καταστημάτων σε ποσά που παραπέμπουν στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. Το μήνυμα που μεταφέρει με κάθε ευκαιρία ο εμπορικός κόσμος είναι ότι χρειάζεται άμεσα να ψηφιστούν τα νομοσχέδια και να αποκατασταθεί το κλίμα. Αμεσα, γιατί η εμπορική αγορά χάνεται… όπως λένε οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Κ.Μ.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ερωτήματα για την ασφάλεια του κρηπιδώματος της παραλίας από το κομμάτι της στον Αγιο Κωνσταντίνο μέχρι και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διατύπωσε χθες αναγνώστης της εφημερίδας με αφορμή τις εργασίες που μελετάται να γίνουν στον κυματοθραύστη. Οπως αναφέρθηκε, από το Ηρώο μπορεί να δει κανείς εύκολα ότι σε πολλά σημεία το κρηπίδωμα είναι κούφιο. Τι θα κάνουν στο λιμάνι, διερωτήθηκε ο αναγνώστης, αν κάποια μέρα καταρρεύσει ολόκληρο; Που θα βρουν χρήματα, πρόσθεσε, για να το επισκευάσουν όλο από την αρχή; Δεν πρέπει να φροντίσουν για ουσιαστικές παρεμβάσεις πριν να είναι αργά;

Κ.Μ.

Βαρόμετρο

Το κλίμα πολιτικής ισορροπίας είναι σημαντικό βαρόμετρο για τον τουρισμό όπως επισημαίνει ο Θωμάς Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Σχολιάζοντας τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα μας, ο κ. Κουκουλάκης εκτιμά ότι είναι καθοριστικής σημασίας για τις ξένες αγορές το κλίμα ηρεμίας σε όλα τα πεδία και σε αυτή την κατεύθυνση εστιάζεται η κοινή πεποίθηση ότι τα διεθνή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην Ελλάδα, επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Γ.Υ.

Ερχονται οι 3 θεσμοί…

Η τρόικα αναβαπτίστηκε σε θεσμούς και προσεχώς οι τρεις θεσμοί, όχι όμως η τρόικα, θα βρεθούν στην Ελλάδα.

Η τρόικα έχει εξελιχθεί στην οικονομική «Μακεδονία» μας. Ολοι την αποκαλούν με το όνομά της, εκτός από μας.

Οι συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς, επαναρχίζουν με πολλούς σχολιαστές να εκτιμούν ότι «η Ελλάδα διαπραγματεύεται και πάλι με την τρόικα» και να κάνουν λόγο για «ντε φάκτο επιστροφή της τρόικας».

Α.Φ.

Ετοιμη να γίνει ΙΕΚ

Τα έχει όλα. Ιδιόκτητο κτίριο, εξοπλισμό, προσωπικό, αναγνώριση κυρίως όμως προοπτική.

Η Σχολή ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Βόλου στα Αστέρια Αγριάς, συμπλήρωσε 36 χρόνια λειτουργίας και 1.000 και πλέον σπουδαστές/στριες, έχουν αποφοιτήσει, με μεγάλα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων από υγειονομικούς σχηματισμούς της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής.

Βήμα – βήμα, λιθαράκι το λιθαράκι, η Σχολή κατάφερε σήμερα να είναι έτοιμη να μετατραπεί σε ΙΕΚ και να αποτελέσει και υπόδειγμα καλής πρακτικής.

Α.Φ.

Στο κόκκινο χαλί

Βλέπεις την εικόνα και λες… αποκλείεται δεν το ζω εγώ αυτό. Πάνος Καμένος και Ζωή Κωνσταντοπούλου στο κόκκινο χαλί στην αυλή του ΥΕΘΑ και η μπάντα να αποδίδει τιμές. Σουρεάλ σκηνικό που σε κάνει και ανατριχιάζεις με το πόσο ορισμένοι άνθρωποι ψοφάνε για εξουσία και το δείχνουν κιόλας. Οι δύο προαναφερθέντες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία

Β.Κ.

Βρεγμένο… τόπι

Τα 10.000 ευρώ της περιφέρειας καλά σας έπεσαν. Το ξεχάσατε και το όλα 20 και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Ε ρε βρεγμένο τόπι που σας χρειάζεται (όχι μπάλα).

Ν.Τ.

Είπαμε, αλλά όχι και έτσι

Θεμιτή η αντιπολίτευση στα δημοτικά δρώμενα, όμως να είναι επί της ουσίας και σε θέματα που πράγματι αγγίζουν τον πολίτη και την τοπική κοινωνία. Για τέτοια θέματα μάλιστα να μην την αφήσουν να πάρει ανάσα τη δημοτική αρχή. Οχι όμως να βυσσοδομούν εναντίον μίας εργαζόμενης για μία σύμβαση, ανάλογη με πολλές άλλες που υπέγραφαν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στο παρελθόν, για να διατηρηθεί ή να δημιουργηθεί μία θέση εργασίας. Ξαφνικά έγιναν όλοι λωτοφάγοι και ξέχασαν τα δικά τους, την έχουν πέσει ονομαστικά σε μία «εν δυνάμει» εργαζόμενη και αισθάνονται και γενναίοι.

Ν.Τ.

Την προκοπή την είδαμε

Στα σκαριά νέος Καλλικράτης με αλλαγές στα όρια των Δήμων.

…Πολύ καλά θα κάνουν. Τι δουλειά έχει η Αγριά, τα Λεχώνια, η Δράκεια, ο Αγιος Βλάσιος, ο Άγιος Λαυρέντιος, η Νέα Αγχίαλος με το Δήμο Βόλου; Την προκοπή του την είδαν.

Φ.Τ.

Το γαρ πολύ της θλίψεως

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, για την κριτική του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα μνημόνια.

…Τι θέλεις να πεις, κυρία Μαρίνα; Ποιοι τάχα να είναι οι λόγοι που θλίβονται τόσο στο ΠΑΣΟΚ;

Φ.Τ.

Δένδιας vs Μητσοτάκη

Μύλος στη ΝΔ. Οι νεοδελφίνοι χτυπούν ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί χτυπούν τον Σαμαρά.

…Αδικος ο κόπος σας, παιδιά. Χορτάσαμε από πρωθυπουργούς τής Μέρκελ.

Φ.Τ.

Κυρ Αλέκο, κυρ Αλέκο…

Αλ. Φλαμπουράρης (υπουργός Επικρατείας): Να φέρουν όλοι τα λεφτά τους στην Ελλάδα.

…Κι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης (Βαλαβάνη, Σταθάκης κ.τ.λ.), κυρ Αλέκο;

Φ.Τ.

Εχθροί του λαού

Γκ. Χαρδούβελης : Έχω φέρει περισσότερα χρήματα στη χώρα απ’ όσα έχω βγάλει.

…Ο υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά του, να υπηρετεί τα συμφέροντά του και τα συμφέροντα των πλούσιων αφεντικών του. Η μόνη δουλειά που αποφεύγει ο κύριος αυτός και οι συν αυτώ είναι να υπηρετούν το λαό.

Φ.Τ.

Αλλαξε ο Μανωλιός

Γ. Σακελλαρίδης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Παρελθόν η τρόικα όπως τη γνωρίσαμε.

…Τη μάθαμε απ’ την καλή, τώρα θα τη μάθουμε κι απ’ την ανάποδη.

(Για να απαλλαγούμε απ’ αυτή ούτε λόγος)

Φ.Τ.

Τροϊκανή σαφήνεια

Η απόφαση του προχθεσινού Eurogroup ορίζει ρητά ότι σήμερα, 11 Μαρτίου, αρχίζει «η αξιολόγηση των ελληνικών δεσμεύσεων από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

…Υπό την απειλή των άδειων ταμείων η δημιουργική ασάφεια αίρεται και η κυβέρνηση εναποθέτει τις τύχες της χώρας στα χέρια του Σόιμπλε.

Φ.Τ.

Ποιός πληρώνει;

«Δεν είμαστε τζαμπατζήδες, θέλουμε να πληρώσουμε το νερό άρδευσης που καταναλώνουμε», διεμήνυσαν χθες κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλου.

Μόνο που ποτέ δεν είδαμε τους κατοίκους να ξεσηκώνονται για να πληρώσουν αυτό που καταναλώνουν. Αντιθέτως παρακολουθούμε επεισοδιακές αντιδράσεις κάθε φορά που πάει να ψηφιστεί Κανονισμός Αρδευσης.

Κι όσο η κατάσταση παραμένει στον αέρα, οι ίδιοι δεν πληρώνουν. Επί δύο χρόνια δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ. Κι όμως η ΔΕΥΑΜΒ έχει χρεωθεί με πάνω από 800.000 ευρώ. Ποιος τα πλήρωσε αυτά τα 800 χιλιάρικα; Οι καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΥΑΜΒ.

Στην υγειά μας λοιπόν.

Ε.Χ.

Καζάνι

Καζάνι που βράζει είναι τα σχολεία το τελευταίο διάστημα. Οι καθηγητές δεν δέχονται εύκολα να συνοδεύσουν σχολικές εκδρομές μετά την καταδίκη των δύο συναδέλφων τους και την απουσία θεσμικού πλαισίου που να τους προστατεύει.

Τα δίκαιά τους έχουν και οι μαθητές που δεν θέλουν να χάσουν την εμπειρία των εκδρομών και αντιδρούν.

Η πρώτη κατάληψη ξεκίνησε χθες από το 6ο ΓΕΛ Βόλου με τους μαθητές να διαμηνύουν ότι είναι μόνο η αρχή…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου