ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θέλει μάζεμα

θέλει-μάζεμα-626687

Θέλει μάζεμα

Η μισή Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο έχει θέμα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο που τα έχει πάρει όλα «σβάρνα» και ανοίγει το στόμα του και φεύγουν ρουκέτες. Ασε που από την ημέρα που ανέλαβε η χώρα ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει με διπλωματικό επεισόδιο αφού είναι ίδιον του ανδρός η ισοπέδωση και ο μηδενισμός. Προφανώς νομίζει ότι αυτό είναι «πολιτικό αντριλίκι». Θέλει μάζεμα στα χαλινάρια.

Β.Κ.

Επείγουσα ανάγκη

Σε κακό χάλι βρίσκεται ο κυματοθραύστης. Η ελλιπής χρηματοδότηση του ΟΛΒ έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Κατά διαστήματα σημειώνονται καταρρεύσεις λιθοδομής, ενώ χαρακτηρίζεται ως πιθανός ο κίνδυνος ακόμη και κατάρρευσης τμήματος. Πρέπει άμεσα να κάνει τις παρεμβάσεις που αποφάσισε ο ΟΛΒ, ίσως και να πάρει άμεσα μέτρα μέχρι να αποκατασταθούν οι φθορές του χρόνου και να πιστοποιηθεί η ασφάλεια χρήσης.

Κ.Μ.

Απίστευτες σκηνές

Φοβερές σκηνές παίχτηκαν στον Αλμυρό κατά τη σύλληψη του 50χρονου Ιρακινού μεταφορέα ναρκωτικών. Η σύλληψη έγινε σε ώρα αιχμής. Ο κόσμος που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό δεν γνώριζε ότι οι δέκα άντρες που περικύκλωσαν τον 50χρονο ήταν αστυνομικοί καθώς φορούσαν πολιτικά ρούχα. Στις εκκλήσεις του αλλοδαπού για βοήθεια έσπευσαν να βοηθήσουν και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να τον αφήσουν ήσυχο…

Κ.Μ.

Ε όχι και έτσι

Ε όχι και έτσι. Αυτό πάει πολύ. Δεν είναι δυνατόν να χαφιεδίζονται οι επαγγελματίες των καφέ και της εστίασης και να «παρουσιάζονται» ως η επιτομή της παρανομίας. Σε μία δύσκολη περίοδο που όλοι προσπαθούν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, εάν μη τι άλλο είναι απάνθρωπος και αντιδεοντολογικός ο τρόπος με τον οποίο «πολεμιούνται» από συγκεκριμένες πλευρές. Στο όνομα της νομιμότητας, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απαιτεί την οικονομική καταστροφή τους και το λουκέτο.

Β.Κ.

Αποχαιρετά

Παιδιά χαλαρώστε. Ασφαλώς και ο Σωτήρης Πολύζος, ήταν, είναι και θα παραμείνει στο TRT. Ο αποχαιρετισμός αφορά τη Ζέττα Μακρή που θα σταματήσει τα «σούρτα – φέρτα» καθώς το θεσσαλικό κανάλι TRT πλέον πέρασε στα χέρια της offshore εταιρείας «The Worldspeaker LTD», με έδρα την Κύπρο.

Ν.Τ.

Το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι

Επανέρχεται στο θέμα του φράγματος «Παναγιώτικο» η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ερωτήματα προς τον Κων. Αγοραστό.

Οταν ο ίδιος ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, εμφανίζεται δια του Δημάρχου του ως διαχειριστής του έργου και ζητάει τη διαμεσολάβηση της Περιφέρειας για τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης, το να απευθύνει κάποιος ερωτήσεις για την τύχη του έργου όχι στον αρμόδιο φορέα, δηλαδή τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου αλλά σε κάποια άλλη Αρχή, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής που βιώνουν κάθε καλοκαίρι προβλήματα λειψυδρίας και βλέπουν τις τουριστικές επιχειρήσεις του να μαραζώνουν, αδιαφορούν αν το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι είναι πράσινο, ροζ, πορτοκαλί.

Τους ενδιαφέρει ο φορέας του έργου που εισπράττει χρήματα από την πώληση νερού για ύδρευση και άρδευση, δηλαδή ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, να ανταποκριθεί και στις υποχρεώσεις του για τη συντήρηση του έργου, διασφαλίζοντας υδροδοτική επάρκεια και τη θερινή περίοδο.

Δεν περιμένουν εξηγήσεις ούτε από τον Αγοραστό, ούτε από τον Δεσπότη, όσο αποπροσανατολιστικά και να σκέφτονται κάποιοι για τους λόγους τους.

Κι εξηγήσεις, δεν δίνονται…

Α.Φ.

Ενα σκυλί ράτσας Γκίκας

Χαρδούβελης (υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά): Έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου.

…Κι εμείς έχουμε παιδιά, αλλά, όσων δεν μας πήρες όλα τα χρήματα με τους φόρους και τα δοσίματα, μάς παρότρυνες να επιτελέσουμε το πατριωτικό μας καθήκον και να μην τα βγάλουμε στο εξωτερικό, προκειμένου να στηριχθεί η εθνική οικονομία.

(Υπερπατριώτης σαν τους άλλους κι ο Γκίκας)

Φ.Τ.

Μια βροχή τούς σώζει

Κι αρχηγό να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία και πολιτική γραμμή ν’ αλλάξει τίποτε δεν τη σώζει όσο η τριχοτόμηση της Δεξιάς σε ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ εξακολουθεί να υφίσταται. Να φύγει από το δεξιότερό της σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα και να πάει προς το κέντρο, θα χάσει προς τα δεξιά. Να παραμείνει στη σημερινή (δεξιότατη) θέση της, θα χάσει ολωσδιόλου το κέντρο.

…Μια συγκόλληση της παράταξης κατά τα πρότυπα του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα μπορούσε να αποτελέσει προσωρινή διέξοδο, αλλά μια τέτοια εξέλιξη δεν επιτρέπει ούτε η εποχή ούτε η πολιτική μετριότητα των πρωτοκλασάτων της στελεχών.

Φ.Τ.

Να περάσουμε στην επίθεση

Εγκλωβισμένη η Ελλάδα σε μέγγενη ρευστότητας.

…Η χώρα μας, που για πού καιρό υπερασπιζόταν τον εαυτό της με όπλο τη λογική, δέχτηκε χτες, για μία ακόμη φορά, επιθέσεις εναντίον της ίδιας της της ύπαρξης. Αυτό όμως δεν είναι μόνο κάτι το παράλογο αλλά και κάτι το ιδιαίτερα υλικό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με υλικά όπλα. Απειλούν να οδηγήσουν σε ασφυξία την οικονομία μας αυτοί; Να τους απειλήσουμε με τις γεωπολιτικές, πολιτικές και οικονομικές συνέπειες μιας τελειωτικής ρήξης εμείς. Το να υποχωρούμε συνέχεια οδηγεί στην καταστροφή μας.

Φ.Τ.

Μονοπώλιο

Αυτό είναι το κακό με τα μονοπώλια. Οσοι… μονοπωλούν την αγορά κάνουν ό,τι θέλουν.

Για παράδειγμα η περίπτωση του ιδιώτη που προμηθεύει -όποτε το πάρει απόφαση δηλαδή- με πετρέλαιο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σήμερα τον ειδοποιείς να φέρει πετρέλαιο, περνούν τρεις μέρες κι ακόμη… έρχεται. Κάθε φορά αναγκάζεται να παρεμβαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Στο παρακαλετό για να είναι εντάξει απέναντι στην υποχρέωση που ανέλαβε και για την οποία πληρώνεται στο ακέραιο, σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη.

Και οι εργαζόμενοι στο γυάλινο πύργο να ξεπαγιάζουν.

Ε.Χ.

Πρόστιμα

«Τα πρόστιμα μας λείπουν τώρα», μονολογούν καταστηματάρχες και μόνιμοι κάτοικοι των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου εφαρμόζεται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» και για την εφαρμογή του οποίου ήδη από χθες ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι.

Το μέτρο δεν το υιοθετεί η πλειοψηφία των κατοίκων και επαγγελματιών. Και καλό θα ήταν να επανεξεταστεί γιατί έρχεται και καλοκαίρι.

Ε.Χ.

Στο περίπτερο της Σκιάθου

Αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή και παρουσία της Σκιάθου στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί τα τελευταία 25 χρόνια. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, Παναγιώτης Διολέττας, είχε επαφές με εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών και με τον υφυπουργό εργασίας της Γερμανίας κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος έσπευσε να επισκεφτεί το περίπτερο του Δήμου Σκιάθου.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου