ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για τη Μαγνησία

για-τη-μαγνησία-629300

Για τη Μαγνησία

Στη Μαγνησία, μαζί με όλο το λαό θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο αξίζει στην πόλη και την περιοχή μας» υπογράμμιζε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Μάκης Μπαλλής, με αφορμή διάφορες συναντήσεις που είχε τις τελευταίες μέρες για ζητήματα που ήταν σε εκκρεμότητα και γίνεται προσπάθεια να ξεκολλήσουν επιτέλους. Σύμφωνα με τον βουλευτή εξάλλου είναι πολύ θετικό, όπως τονίζει «το γεγονός ότι η Κυβέρνηση παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους ευρωπαίους εταίρους, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια δικαιότερη κοινωνία και μια διαφορετική Ευρώπη».

Β.Κ.

Επί της ουσίας

Με πολύ μεστό τρόπο και χωρίς βερμπαλισμούς, ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Μαγνησία Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας για το νομοσχέδιο που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση, έβαλε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. Υπογράμμισε προς την Κυβέρνηση, ότι μία φτωχή οικογένεια δεν θα σωθεί ούτε με το κουπόνι των 3 ευρώ την ημέρα καθώς χρειάζεται ένας συνολικότερος σχεδιασμός που να ανακουφίζει πραγματικά τους αδύναμους και θα τους δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στην κοινωνία, με όρους όχι ελεημοσύνης αλλά ουσιαστικής κοινωνικής παρέμβασης.

Β.Κ.

Μεγάλη αύξηση

Η περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος αύξησε το 2014 τις συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο κατά 60%. Δυστυχώς, τριάντα περισσότεροι πολίτες σε σχέση με το 2013 οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία κατηγορούμενοι για χρέη στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνελήφθησαν κανονικά σαν να επρόκειτο για κοινούς εγκληματίες.

Κ.Μ.

Δεν αφήνουν περιθώρια

Τη δεύτερη εβδομάδα προσφορών διανύει από αύριο Δευτέρα η εμπορική αγορά του Βόλου. Οι έμποροι ελπίζουν σε αποκατάσταση του κλίματος προκειμένου να βελτιωθεί η ψυχολογία του καταναλωτή και να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά. Ομως, οι πολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια… αισιοδοξίας.

Κ.Μ.

Οι batmen των αγορών

Στα νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια που επενδύουν στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου και στους Batmen των αγορών, αναφέρθηκε στη ΝΕΡΙΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού, γνωρίζει τις αγορές και τονίζει ότι «πριν μερικά χρόνια είχαμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά των CDS, δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι των κρατικών χρεών. Τους ξέρετε τους batmen; Τους batmen των αγορών. Τώρα οι κερδοσκόποι κάνουν παιχνίδια με την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου για να κερδίσουν δηλαδή πάλι οι λίγοι, οι υποψιασμένοι και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού νομίζει ότι νικάει αλλά στο τέλος χάνει. Φοβερές στρεβλώσεις…».

Α.Φ.

O Καντόλας έχει το λόγο…

Ορθώς έπραξε, ως Δήμαρχος Αισωνίας πριν μερικά χρόνια ο Δημ. Καντόλας και πέτυχε, με τη συνδρομή του αείμνηστου Θαν. Νάκου, τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων για την περιοχή του, την κατασκευή της Πλατείας Διμηνίου και την κατασκευή γέφυρας στην είσοδο του Διμηνίου.

Οι ατελείς αρχικές μελέτες, συμπληρώθηκαν, τα έργα κατασκευάστηκαν αλλά οι εργολάβοι δεν πληρώθηκαν.

Οι υπερσυμβατικές εργασίες, σύμφωνα με μεταγενέστερες αποφάσεις της Διοίκησης, στο διάστημα δηλαδή στο οποίο ο Δήμος Αισωνίας συγχωνεύτηκε με το Δήμο Βόλου, έπρεπε να συμβασιοποιηθούν με συμπληρωματική σύμβαση ώστε να εξοφληθούν οι κατασκευαστές.

Για λόγους που διερευνώνται αρμοδίως, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Βόλου, δεν εφάρμοσε την απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλλιόπης Γερακούδη, ούτε άσκησε έφεση στην απόφαση στο χρονικό διάστημα που προβλέπει η νομοθεσία.

Η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου, στην οποία ο κ. Καντόλας είναι Αντιδήμαρχος, καλείται να δώσει λύση σε μια ακόμη εκκρεμότητα που κληρονόμησε.

Α.Φ.

Με τη Φώφη

Εν όψει διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ και με τη Φώφη Γεννηματά να έχει ένα σχετικό προβάδισμα στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του κόμματος, όπως πληροφορείται η στήλη, έχουν αρχίσει να πέφτουν ήδη τα τηλέφωνα στο Βόλο. Και μην φανταστείτε σε οργανωμένους πασόκους της Νομαρχιακής του κόμματος αλλά κυρίως σε στελέχη τα οποία εμφορούνται από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν είχαν ποτέ «οργανική σχέση» με το κόμμα.

Β.Κ.

Σενάρια

Αρχισαν να μαδούν μαργαρίτες σε διάφορους οργανισμούς της περιοχής καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι αλλαγές προσώπων στη Διοίκηση αλλά και χρονικά πότε θα γίνουν αυτές. Αυτό έχει φυσικά ως αποτέλεσμα ορισμένοι να «πλασάρονται» στα λόγια ως οι επικρατέστεροι, άλλοι να νιώθουν ότι βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία και μία τρίτη κατηγορία είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί και να αξιολογηθούν θετικά. Ολα τα σενάρια πάντως είναι ανοιχτά.

Αγρυπνοι φρουροί

Αγρυπνοι… φρουροί μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατεδάφισης της πρώην Κυανής Ακτής, παραμένουν κάτοικοι της περιοχής των Αλυκών.

Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, Κώστας Βιδανόπουλος.

Είναι εκεί νυχθημερόν και επιβλέπει τις εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των μπαζών.

Η κατεδάφιση της Κυανής Ακτής που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για την περιοχή ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Αλυκών.

Ε.Χ.

Αρδευση

Τα ψέματα τελείωσαν… Ο Κανονισμός Αρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ θα εγκριθεί στο επόμενο διοικητικό της συμβούλιο, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι.

Φαίνεται πάντως ότι η διαδικασία της ψήφισης δεν θα είναι αναίμακτη. Ηδη προετοιμάζονται και έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας…

Ε.Χ.

Νατάσσα εναντίον Νατάσσας

Η πρόεδρος ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη εναντίον της πρώην αντιδημάρχου Βόλου Νατάσσας Οικονόμου.
…Μαλλιοτραβήγματα περί όνου σκιάς.

Φ.Τ.

Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει

Αδωνις Γεωργιάδης: Στις Βρυξέλλες γελάνε μέχρι δακρύων με τη λίστα Βαρουφάκη.

…Και στην Ελλάδα κλαίμε απαρηγόρητα για την τραγική κατάσταση στην οποία μας έφερε η Νέα Δημοκρατία.

Φ.Τ.

Ανασφάλεια

Και τώρα που η πόρτα αμφισβήτησης του Σαμαρά έμεινε μισάνοιχτη και οι μυστικοί δείπνοι και τα φανερά γεύματα θα ενταθούν, τι θα απογίνουμε χωρίς μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία;

…Το δεξιό αυτό κόμμα ήταν μια κάποια λύσις. Μας πρόσφερε τη σιγουριά μιας ασταμάτητης κατρακύλας.

Φ.Τ.

Ο λαός αντιδρά

Δημοσκόπηση Marc: Θετικά βλέπει την πορεία της κυβέρνησης το 64,1%.

…Πριν μια βδομάδα ήταν 83%.

(Να τι κάνει η δημιουργική ασάφεια, αλλέως πώς η στροφή της κυβέρνησης προς το γερμανικό ρεαλισμό)

Φ.Τ.

Δημιουργική ασυνέπεια

Καμιά θυσία για το ευρώ. Αυτή δεν ήταν προεκλογικά η διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

…Θεέ μου, πόσο μακριά είμαστε από τότε!

Φ.Τ.

Του Κυρίου δεηθώμεν

Handelsblatt: Ο Βαρουφάκης απαιτεί άμεση διαπραγμάτευση για την χρηματοδότηση.

…Του Κυρίου δεηθώμεν.

(Εκτός κι αν η διαπραγμάτευση γίνει με τους όρους του Σόιμπλε)

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου