ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ολα 20

ολα-20-629681

Ολα 20

Προφανώς βρίσκεστε σε καθεστώς σύγχυσης. Λίγο πριν χάσατε τα ταμεία, αποφασίσατε μόνο για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού το «όλα 20». Είπαμε, τις τιμές των καταχωρήσεων τις ορίζει ο υπουργός και όχι ο κάθε άσχετος εκδότης!

ΥΓ. Βγάλτε κανένα στατιστικό προηγούμενων δημάρχων, να γελάσει ο κάθε πικραμένος…

Ν.Τ

Μεγάλοι ευεργέτες του δημοσίου

Σας πήρε ο πόνος για τις τσέπες των Βολιωτών και του Δημοσίου;

Σας ετοιμάζουμε λοιπόν ένα οδηγό τσέπης (τι δεν πρέπει και τι πρέπει να κάνουν), που βοηθά ψυχολογικά αυτούς που νιώθουν οδύνη και σπαράζουν από τον πόνο για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος (μάλλον γιατί δεν μπορούν να το πάρουν οι ίδιοι για τυπικά κωλύματα).

ΥΓ. Προσοχή! Ο κατάλογος να χρησιμοποιηθεί μόνο στους ασθενείς που έχει εμφανιστεί το σύμπτωμα: «Με πήρε ο πόνος για το δημόσιο».

Ν.Τ

Ηλίθιο πρόβατο

Τελικά, πολύ αστείο να είσαι ηλίθιο πρόβατο και να περνιέσαι για άγριος λύκος!

Για μαζέψου λοιπόν, μην ασχολείσαι συνεχώς μαζί μας και κοίτα να καταρρεύσεις με αξιοπρέπεια ! Πάνε οι εποχές που ρημάζατε τα Δημόσια έργα.

Ν.Τ

Ποιος πληρώνει;

Ποιος πληρώνει τον Σωτήρη, θα μπορούσε να είναι μία πιθανή υποθετική ερώτηση της Ζέττας (!) που αποχαιρετά για πάντα το TRT. Tο θεσσαλικό κανάλι TRT πέρασε στα χέρια της offshore εταιρείας «The Worldspeaker LTD», με έδρα την Κύπρο.

Ν.Τ

Ποια είναι η θέση σας;

Βασική προϋπόθεση για μία εφημερίδα, προκειμένου να δικαιούται καταχωρήσεων από το Δημόσιο, είναι η πρόσληψη τουλάχιστον δύο δημοσιογράφων ασφαλισμένων στα οικεία ταμεία. Εμείς λέμε ότι καλό θα είναι να αυξηθεί η τιμή για τις καταχωρήσεις του Δημοσίου με υποχρεωτική αύξηση και των θέσεων εργασίας δημοσιογράφων. Εσείς αλήθεια ποια θέση παίρνετε; Να μειωθεί η τιμή και να συρρικνωθούν και άλλο οι θέσεις δημοσιογράφων;

Ν.Τ

Εν αναμονή

Μείζον θέμα υπάρχει με τα φορολογικά στοιχεία των αγροτών. Η υποβολή των μισθωτηρίων με την παράταση χωρίς πρόστιμα που δόθηκε θα πραγματοποιηθεί. Όμως, με τις φορολογικές δηλώσεις κανένας δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Το τοπίο είναι θολό ακόμη και για τους ίδιους τους λογιστές – φοροτεχνικούς, που βρίσκονται σε αναμονή διευκρινιστικών οδηγιών…

Αναπνέει

Καθαρίζει από παλιοσίδερα ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου. Μετά το διαγωνισμό, ανάδοχος ανέλαβε να τα απομακρύνει έναντι συγκεκριμένου τιμήματος, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη. Και δεν είναι μικρή η ποσότητα συλλογής, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα παλιοσίδερα ζυγίσουν 125 τόνους. Το Λιμάνι θα αναπνεύσει.

Εφιάλτης

Δεν τελείωσε, όπως δείχνει το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο εφιάλτης της απόλυσης για τους επτά εργαζόμενους του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Μέχρι να επανεξεταστεί η υπόθεσή τους, οι εργαζόμενοι είναι στην κυριολεξία στον αέρα και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε ομηρία.

Δύσκολες αποστολές

«Πάρε το αυγό και κούρεφτο» ήταν αρκετά από τα «σκοτωμένα» έργα της κεντρικής διοίκησης που ανέλαβε να ξεμπλοκάρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και να τα τρέξει, ώστε και τα πρόστιμα επικείμενων απεντάξεων να γλιτώσει η χώρα και τα έργα τελικά να είναι λειτουργικά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ο … Τομ Κρουζ των επικίνδυνων αποστολών, συνομήλικος του ήρωα που κάνει τα δύσκολα εύκολα, Κώστας Αγοραστός, πήρε και την καυτή πατάτα που ακούει στο όνομα Κάρλα και πλέον το έργο που έφτασε ένα βήμα πριν την καταστροφή, επιστρέφει σιγά – σιγά σε επίπεδα κανονικότητας.

Πλέον η λίμνη υδροδοτείται από τον Πηνειό και από τις δυο τάφρους (2Τ και 1Τ) και σταδιακά η στάθμη στον ταμιευτήρα ανεβαίνει, ενώ θετική είναι η ανταπόκριση των αρμόδιων υπουργείων στο αίτημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη διασφάλιση και την ομαλή ροή της χρηματοδότησης του έργου.

Στην Ελλάδα του 2015, περιεχόμενο στους θεσμούς και αποτελεσματικότητα στις ενέργειες, φαίνεται πως δίνουν τα πολιτικά πρόσωπα.

Παλιά ιστορία…

Πειθώ δια αντιπερισπασμού

Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται οι δημαρχεύοντες δελφίνοι στο Ν. Πήλιο, ενισχύοντας το προφίλ τους για την επόμενη ημέρα στην παράταξη, μια ημέρα που έρχεται (τη φέρνουν;) όλο και πιο κοντά.

Γνωρίζοντας ότι η σκουριά των γηρασμένων πολιτικών απειλεί το μέλλον της παράταξης και κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, αναλαμβάνουν ατομικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα στο θέμα με το καταδυτικό πάρκο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το δίδυμο των πολιτικών κηδεμόνων/αντιδημάρχων είχε επαφές με παραταξιακούς σε Καλά Νερά και Κάτω Γατζέα, προκειμένου να εγερθεί από την τοπική κοινωνία διεκδίκηση του καταδυτικού πάρκου στην περιοχή και όχι στην περιφέρεια Τρικερίου, όπου συναντώνται ισχυρές αντιδράσεις επαγγελματιών αλιέων.

«Φτιάξτε στην περιοχή μας το καταδυτικό πάρκο που το θέλουμε κι αφήστε το Τρίκερι», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σχεδιαζόμενης παρέμβασης, ώστε να πεισθούν, δια του αντιπερισπασμού, οι Τρικεριώτες, στην περιοχή των οποίων προβλέπεται η κατασκευή του καταδυτικού πάρκου.

Ενδιαφέρον plan B, αλλά μάλλον θα μείνει στο συρτάρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου