ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο νέος Δυπεάρχης

ο-νέος-δυπεάρχης-632363

Ο νέος Δυπεάρχης

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και διοικητικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο νέος Δυπεάρχης, Νέστορας Αντωνίου που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας. Υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με τη «Συμπαράταξη» του Απ. Καλογιάννη. Επιλογή με καθαρά «κομματικές σφραγίδες».

Β.Κ.

Περί συνέπειας

Διάχυτη δυσαρέσκεια υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς όπως ισχυρίζονται επιχειρηματίες, δεν εφαρμόζεται ο Νόμος για την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής στα Επιμελητήρια της χώρας. Οι επιχειρηματίες δεν αρνούνται να πληρώσουν κοστολογημένες υπηρεσίες. Θέλουν όμως να εφαρμοστεί ο Νόμος. Οι ίδιοι δεν καλούνται να είναι συνεπείς απέναντι στο Νόμο;

Κ.Μ.

Οικονομικός πόλεμος

«Ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι εταίροι μας θα είχαν διδαχτεί από τις αρνητικές επιπτώσεις των προγραμμάτων λιτότητας, παρόλα αυτά φαίνεται να επιμένουν στην ίδια πολιτική η οποία οδήγησε μέχρι τώρα την Ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση» επεσήμανε ο Πολυμέρης Βόγλης, με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο, με θέμα τη δεκαετία του ‘40. Ο κ. Βόγλης, ένας εκ των τριών συγγραφέων που συμμετείχαν στην παραπάνω εκδήλωση, χαρακτήρισε «οικονομικό πόλεμο» τις καταστάσεις που βιώνουμε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν παραλληλίζονται με εκείνες της δεκαετίας του ‘40.

Γ.Υ.

«Ξαναπαγώνουν» οι επιστροφές φόρου;

Εύκολη και γρήγορη λύση, για τη συγκράτηση πόρων στα Δημόσια Ταμεία, φαίνεται να αποτελεί η αναστολή επιστροφής φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο αντιπρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων, Τρύφωνας Αλεξιάδης, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, έκανε λόγο για άτυπη, προφορική εντολή στις Εφορίες και όχι μέσω κάποιου επίσημου εγγράφου, που κοινοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις Υπηρεσίες.

Υπαινίχθηκε, μάλιστα, ότι ενδέχεται να υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την απόφαση.

Αυτά επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο σκηνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στηθεί εσχάτως από τη νέα συγκυβέρνηση που αναζητάει επειγόντως ρευστότητα.

Εκτός κι αν ο κ. Αλεξιάδης, με την πρόσβαση που ως υψηλόβαθμο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, επικαλεστεί στοιχεία για τα επίπεδα των επιστροφών το τελευταίο 15νθήμερο και δεν προκύπτει …παγίωση του παγώματος.

Α.Φ.

Και αγροτικός και στρατιωτικός ιατρός;

Στις Ενοπλες Δυνάμεις στρέφεται για μια ακόμη φορά η σκέψη της κυβέρνησης για να καλύψει κενά της Δημόσιας Διοίκησης και συγκεκριμένα προβλήματα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος προτείνει να στείλουμε στα νησιά για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων τον … στρατό.

«Οι γιατροί του στρατού θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες νησιών χωρίς αγροτικό γιατρό. Δεν πάμε να υποκαταστήσουμε το κράτος. Οπου υπάρχουν στρατεύσιμοι γιατροί οι οποίοι έχουν την εμπειρία να κρατήσουν ένα νησί, θα καλύπτουμε τέτοιες ανάγκες» είπε ο κ. Καμμένος.

Μήπως οι στρατιωτικοί γιατροί έχουν άλλα καθήκοντα;

Μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική θητεία και να παρέχεται η δυνατότητα αναγκαστικής δωρεάν προσφοράς στην πατρίδα, μέσα από εναλλακτικές μορφές όπως ένα νέο μοντέλο αγροτικού-στρατιωτικού ιατρού για δυσπρόσιτες περιοχές;

Από ιδέες, σαν του Προέδρου Πάνου, έχει χορτάσει ο Ελληνικός λαός, χρόνια τώρα.

Λύσεις απαιτούνται τώρα, χθες.

Α.Φ.

Κόπηκε από τη σύσκεψη

«Κόπηκε από τη σύσκεψη» τιτλοφορείται σχόλιο που δημοσίευσε χθες ο Ελεύθερος Τύπος και αναφέρεται στον αποκλεισμό του βουλευτή της Ν.Δ Χρ. Μπουκώρου από σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Στη σύσκεψη αυτή- επισημαίνεται στο σχόλιο- στην οποία εκτός από το σύνολο των συνεταιριστικών φορέων του Ν. Μαγνησίας συμμετείχαν οι πέντε κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού, δεν είχε κληθεί να παραστεί ο μοναδικός βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Μαγνησία. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε το βουλευτή της Ν.Δ, να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Π. Λαφαζάνη με την οποία στηλιτεύει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά».

Ν.Τ

Οι τρεις καμπαλέρος

Μία και δύο, όπως πληροφορείται η στήλη, οι τρεις καμπαλέρος που κουβαλάνε όπου πάνε και τη σφραγίδα της… ΟΝΝΕΔ μαζί τους, κατηφόρισαν στην Αθήνα και πήραν το δρόμο για το Δήμο Γλυφάδας. Εκεί λοιπόν συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και του πρότειναν τα «σαΐνια» στήριξη ώστε να τον προωθήσουν για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας (!). Στη Γλυφάδα ακόμη τσιμπιούνται… όσο για το Βόλο, εδώ γελάνε και οι πέτρες με το πόσο υπερφίαλα μπορεί να γίνουν παιδάκια του κομματικού σωλήνα, που νομίζουν ότι «πάτησαν το αυγό και έφτασαν στον ουρανό» μετρώντας το μπόι τους στον ίσκιο το απόγευμα. Ας τους βάλει, επιτέλους κάποιος χαλινάρι διότι ευτελίζουν μία ολόκληρη παράταξη.

Β.Κ.

Νυχτοπούλι

Toυς… ξημερώνει στη Βουλή -όπως διαβάζω- η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το δελτίου Τύπου για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο εντευκτήριο της Βουλής της προέδρου εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου στις 4:30 τα ξημερώματα. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Βουλής, τα ξενύχτια είναι σε πρώτο πλάνο αρκεί να τονίσουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι διευθυντές των υπηρεσιών της Βουλής πήγαν για δουλειά το Σάββατο και έφυγαν στις… πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα της Κυριακής. Νυχτοπούλι… η Ζωή.

Β.Κ.

Κάρλα και Παναγιώτικο

Κάρλα και Παναγιώτικο απασχολούν ήδη την κυβέρνηση.

…Οι βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κάνουν καλή δουλειά. Να δούμε τώρα τι θα πράξει κι η κυβέρνηση για την Κάρλα και το Παναγιώτικο.

Φ.Τ.

Αθώοι

Αθώοι 20 Βολιώτες και Λαρισαίοι από το «Κίνημα ενάντια στα διόδια» για τις κατηγορίες «διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και διέγερση».

…Το να μην αναδεικνύαμε μια τέτοια είδηση, το να την καλύπταμε, θα ήταν το πιο ανόητο, το πιο μοιραίο σφάλμα που θα μπορούσε να κάνει ένας γραφιάς.

Φ.Τ.

Και βρεγμένοι και δαρμένοι;

Υπάρχει plan B αν δεν πάρουμε τη δόση, λέει ο Βαρουφάκης.

…Δε φτάνει, δηλαδή, που με τη νέα συμφωνία επί της ουσίας κάναμε τα χατίρια του Σόιμπλε, δεν θα πάρουμε και τη δόση που θα παίρναμε, υπουργέ μου;

Φ.Τ.

Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω

Μπακογιάννη προς Σαμαρά: Στη ΝΔ όποιος χάνει φεύγει.

Σαμαράς: Δεν φεύγω, αμφισβητήστε με.

…Η ΝΔ στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Ευρωεκλογές 2014) σημείωσε τα τέσσερα χειρότερα αποτελέσματα της ιστορίας της. Ποιος ήταν αρχηγός; Ο… Σαμαράς!

Φ.Τ.

Αρχισαν τα όργανα

Νέα Δημοκρατία: Γκρίνια, τριβές, παρεμβάσεις, αλλά… ο Σαμαράς μένει.

…Και επιτείνονται η γκρίνια, οι τριβές και οι παρεμβάσεις, σπρώχνοντας τη ΝΔ από το κακό στο χειρότερο.

Φ.Τ.

Μέτρα

Προειδοποίηση προς τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν θα πρέπει να αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας απευθύνει σε συνέντευξή του ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με… μέτρα απαντάει η Ελλάδα (απευθείας αναπαραγωγή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης):

«Εκτακτα τουριστικά μέτρα: Απαγορεύεται να μοιραστούν πάνω από πέντε Γερμανοί μία… χωριάτικη»!

Ε.Χ.

Αναισθησία

Εξαγριωμένοι τηλεφώνησαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι του κέντρου του Βόλου, για να καταγγείλουν οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου, που είχε αποκλείσει ράμπα στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Π. Μελά.

Επί 45 λεπτά της ώρας όπως έλεγαν περίοικοι, η ράμπα ήταν αποκλεισμένη. Μητέρες με καροτσάκια και άτομα με κινητικά προβλήματα βρίσκονταν ξαφνικά σε αδιέξοδο.

Και μετά λέμε για αυτόνομη μετακίνηση των ατόμων με ανάγκες στο κέντρο της πόλης και για την ανάγκη παιδείας…

Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι από το ένα αυτί μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου