ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φεύγει

φεύγει-642123

Φεύγει

Παραιτείται από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης. Οπως τόνισε νιώθει ο ίδιος την ευθύνη της ήττας και πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου το Μάιο, για να αποφασίσει το μέλλον του κόμματος. Αναμενόμενη εξέλιξη εάν και το ζητούμενο τώρα είναι κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις βιωσιμότητας της ΔΗΜΑΡ. Οι περισσότεροι άλλωστε προεκλογικά την είχαν κάνει ήδη… για το ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι αποστασιοποιήθηκαν.

Β.Κ.

Στη ΔΥΠΕ

O δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός όπως πληροφορείται η στήλη είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του ΔΥΠΕάρχη Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει τις καλύτερες συστάσεις για τον κ. Δραμητινό που γνωρίζει το χώρο της υγείας και θα μπορούσε να προσφέρει στην αναδιάταξη και αναβάθμιση του χώρου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Β.Κ.

Εχει αποτέλεσμα

Μεγάλο το έργο της «ΑΝΩΣΗΣ εθελοντών Βόλου» στα τρία χρόνια δραστηριοποίησής τους. Οι εθελοντές οργάνωσαν την εκτέλεση χιλιάδων παραγγελιών προϊόντων σε ιδιαίτερα καλές τιμές και καλή ποιότητα. Εργο που απ’ ότι φαίνεται έχει απολύτως ανάγκη ο κόσμος, αφού η ζήτηση των προϊόντων παραμένει σταθερή όλα αυτά τα χρόνια.

Κ.Μ.

Οχι άλλος θόρυβος

Δεκαήμερο εκπτώσεων ξεκινά αύριο, Δευτέρα, και αυτό που ζητούν οι έμποροι είναι επιτέλους να χαμηλώσουν οι τόνοι. Η αποκατάσταση του κλίματος είναι ζητούμενο για τον εμπορικό κόσμο και γι’ αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση να γίνει πράξη εδώ και τώρα. Στο εμπόριο δεν χωρούν άλλες χασούρες.

Κ.Μ.

Στήριξη

«Να δει με θετικότερο μάτι η κυβέρνηση την πολύτεκνη οικογένεια» είναι το βασικό αίτημα που διατυπώνουν τα μέλη της Ενωσης Πολυτέκνων της περιοχής μας, διά στόματος της προέδρου Τάνιας Πράπα. Σχολιάζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί πολύτεκνοι στο να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών των παιδιών τους, η κ. Πράπα τονίζει ότι «δεν θέλουμε λόγω της οικονομικής κρίσης να μένουν στο σπίτι τα παιδιά, μη έχοντας τη δυνατότητα να σπουδάσουν. Το ζητούμενο είναι να στηριχθεί η πολύτεκνη οικογένεια από την πολιτεία».

Γ.Υ.

Ποιότητα ζωής

Η διατήρηση της ποιότητας ζωής είναι η βασική συμβουλή των γιατρών, προκειμένου να διατηρηθεί, αντίστοιχα, σε καλά επίπεδα η υγεία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο είναι εφικτό αυτό, σε εποχές αβεβαιότητας, κρίσης, και ανεργίας, που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την υγεία, ψυχική και σωματική, σε μεγάλη μερίδα του τοπικού πληθυσμού.

Γ.Υ.

Ούτε το καταστατικό

Για την απόφαση διαγραφής του Νίκου Χαυτούρα, υπήρξαν μαθαίνω αντιδράσεις και ενστάσεις που τέθηκαν στο κόμμα, διότι στην περίπτωση του δημοτικού συμβούλου Βόλου, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη που έθεσαν το θέμα, δεν έχουν τηρηθεί ούτε καν τα προσχήματα, πόσο μάλλον το καταστατικό του κόμματος. Από τα 182 άτομα που είναι εγγεγραμμένα, θα έπρεπε να ψηφίσουν τουλάχιστον οι μισοί, όμως στην αίθουσα ποτέ δεν ήταν τόσοι με αποτέλεσμα η …ομόφωνη απόφαση να ληφθεί με συνοπτικές διαδικασίες στο μεταξύ μας. Μα καλά γίνονται αυτά στην Αριστερά;

Β.Κ.

Βαβέλ

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριό του δεν κατάφερε να λειτουργήσει ενιαία και να αποκτήσει αυτό που λέμε οργανωτική αλλά και πολιτική δομή κόμματος που μάλιστα διεκδικούσε και την εξουσία, φαίνεται ξεκάθαρα τώρα που είναι στην Κυβέρνηση. Η εικόνα της Βαβέλ, ταιριάζει απόλυτα στα όσα διαμείφθηκαν στη χθεσινή κεντρική επιτροπή. Ετεροβαρή, δηλαδή υπέρ των δανειστών, χαρακτήρισε τη συμφωνία του Βαρουφάκη στο Eurogroup η Αριστερή Πλατφόρμα, την οποία ηγείται ο Π. Λαφαζάνης, ενώ ο Α. Καλύβης, μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, προανήγγειλε πως θα καταθέσει τροπολογία. Η κομμουνιστική τάση (Ρινάλντι, Θεωνάς) ζήτησε ακόμα και την άμεση απεμπλοκή από τη συμφωνία, ενώ με επιστολή τους έξι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την πλήρη αποδόμηση της συμφωνίας. Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης τουίταρε λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενιαίος και έχουμε όλοι ευθύνη»…

Β.Κ.

Σήριαλ

«O καβγάς για να γίνει θέλει δύο και εγώ προσωπικά δεν συμμετείχα» υποστήριζε χθες στη στήλη ο Αχ. Καλυβιώτης για το επεισόδιο που έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ότι σημειώθηκε προχθές στο ΙΚΑ. Μάλιστα ο ίδιος παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή, ισχυρίστηκε ότι «του την είχαν στήσει για να τσιμπήσει και να συμμετέχει στον καβγά αλλά εκείνος έμεινε αμέτοχος». Σήριαλ για γερά νεύρα.

Β.Κ.

Εκδρομή

Την πήγαν τελικώς την εκδρομή οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι επιστήμονες που συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο πολεοδομίας που φιλοξένησε το Τμήμα Χωροταξίας στο Πεδίο του Αρεως.

Το λεωφορείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βρισκόταν μεν σταθμευμένο στο χώρο της υπό κατάληψη Γεωπονίας, οι φοιτητές όμως δεν δημιούργησαν πρόβλημα στον οδηγό όταν θέλησε να το πάρει για την εκδρομή.

Οπως επίσης δεν δημιούργησαν πρόβλημα και στα φορτηγά που έκαναν την τροφοδοσία του κτιρίου.

Ε.Χ.

Αναστάτωση

Αναστατωμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, μετά τη νέα καταδίκη συναδέλφων τους προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με αφορμή σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μαθητής στη διάρκεια της σχολικής εκδρομής.

Ηδη σε Λύκειο της Περιφέρειας οι καθηγητές έχουν αποφασίσει να μην συνοδεύσουν τους μαθητές στην καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή, η οποία δεν θα γίνει.

Δεν αποκλείεται τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν κι άλλα σχολεία. Ποιος άλλωστε θα θελήσει να βάλει το… κεφάλι του στο ντορβά για μία εκδρομή;

Ε.Χ.

Οι επιτυχίες ενισχύουν το ερέθισμα για δωρεές

Ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους οικείους τους τη στάση τους απέναντι στο σημαντικό θέμα των δωρεάς οργάνων, δίνει το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου κάθε φορά που αναλαμβάνει επιτυχώς τη διαδικασία δωρεάς – μεταμόσχευσης οργάνων.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το γεγονός ότι οι αποφάσεις δωρεάς λαμβάνονται από ιατρούς – συγγενικά πρόσωπα των εκλιπόντων, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη τους στην επάρκεια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου και γενικότερα στον επαγγελματισμό με τον οποίο διοίκηση, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου, αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση δωρεάς οργάνων.

Η δωρεά οργάνων στη συνείδηση του κόσμου παραμένει ως μία πράξη άμεσα συνδεδεμένη με αλτρουιστικά συναισθήματα. Εκφράζει την ανάγκη για συνοχή & αλληλοστήριξη των ανθρώπων μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στην κατεύθυνση αυτή, πράξεις όπως του ιατρού – γιου της 59χρονης να εμπιστευτεί το Νοσοκομείο Βόλου, τονώνουν την ιδέα της δωρεάς.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου