ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την άποψή του

την-άποψή-του-648461

Την άποψή του

Ο πρώην δήμαρχος Στέφανος Φούσκης δεν μιλάει συχνά. Οταν όμως επιλέγει να «σπάσει» τη σιωπή του δεν το κάνει τυχαία. Χθες λοιπόν απέστειλε στη στήλη το σχόλιό του με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται σε πολιτικό επίπεδο από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Από το ‘74 μέχρι να γίνει η κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. πέρασαν 39 χρόνια. Οσοι το έλεγαν, ήταν παρεξηγήσιμοι. Από τις 25 Ιανουαρίου, μέρα εκλογών, σε μία μέρα έγινε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ακροδεξιών. Από την απόρριψη των μνημονίων φτάσαμε στη Βουλή να λέει ο Υπουργός Οικονομικών ότι συμφωνούμε με το 67% για να ακούει μετά την κριτική του Λαφαζάνη και άλλων. Πήγαμε μετά, στο ότι θέλουμε λύση και όχι ρήξη του υφιστάμενου προγράμματος, παράταση, πρόγραμμα γέφυρα, 3ο μνημόνιο, όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε. Συγχαρητήρια φυσικά και για την εκλογή νέου προέδρου. Τα κατάφεραν όλα σε 4 εβδομάδες. Είναι άξιοι του συστήματος που υπηρετούν και που δήθεν κατηγορούν. Μακάρι σύντομα να συνέλθουν. Από δούλεμα ο ελληνικός λαός έχει φάει πολύ. Ομως όπως αντέδρασαν με τους προηγούμενους, το ίδιο θα κάνουν και με τους σημερινούς».

Β.Κ.

Κανένα πρόβλημα

Δεν υπάρχει θέμα με το σύστημα εισροών – εκροών, είπε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Απόστολος Βολιώτης. Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, ότι το σύστημα παραβιάζεται και τα στοιχεία αλλοιώνονται, τόνισε ότι σε τοπικό επίπεδο δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, αν το λογισμικό μπορεί να παραβιαστεί, αυτό είναι θέμα των αρμόδιων αρχών να το ερευνήσουν και να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες εις βάρος των παραβατών.

Κ.Μ.

Περιορισμένες

Δύσκολες μέρες περνούν οι χρυσοχόοι. Παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα διαμόρφωσαν τις τιμές των κοσμημάτων και των ρολογιών σε τιμές κρίσης, οι αγορές συνεχίζουν να είναι περιορισμένες. Το κόσμημα θεωρείται είδος πολυτελείας. Στον πέμπτο χρόνο της οικονομικής κρίσης οι αργυροχρυσοχόοι εξακολουθούν να παλεύουν με τα προβλήματα.

Κ.Μ.

Ζωντανό κύτταρο

Η χρονιά που έφυγε, αφήνει πίσω της πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, στη διάρκεια της κοπής της πίτας του Δήμου. Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κρίσης τις βιώνουμε όλοι καθημερινά, αφού η ένταση της κρίσης φορτώνεται άδικα στους πολίτες αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δίνει τη μάχη μέσα από τους θεσμούς να παραμείνει το ζωντανό κύτταρο της δημοκρατίας αλλά και της εξυπηρέτησης του πολίτη και των αναγκών του.

Γ.Υ.

Εχει μέλλον

Βαρύτητα δίνεται παράλληλα στις κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, δίνοντας το στίγμα των προσπαθειών που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. «Υιοθετούμε δράσεις που αποτελούν μέσα υπεράσπισης και στήριξης του επιπέδου ζωής και της αξιοπρέπειας των κατοίκων της περιοχής μας» επεσήμανε ο κ. Νασίκας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, έχει μέλλον. Ενα μέλλον ζωντανό και δημιουργικό με όραμα και ελπίδα, το οποίο θα χτίσουμε όλοι μαζί».

Γ.Υ.

Δυο φορές το ίδιο έργο

Στην αμέσως μετά την Απελευθέρωση πεινασμένη Ελλάδα, η ΟΥΝΡΑ (UNRA =United Nations Relief and Rehabilitation Administration) «ρίχνει» περίπου 2.000.000 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, που διανέμει το δίκτυο της κυβέρνησης σε συνεργασία με το παρακράτος της υπαίθρου.

Την ΟΥΝΡΑ διαδέχεται, με το γρήγορο πέρασμα της Ελλάδας στην αμερικανική «προστασία», το πασίγνωστο Δόγμα Τρούμαν με τα τριακόσια εκατομμύρια δολάρια «βοήθεια», το Σχέδιο Μάρσαλ με τα δύο δισ. δολάρια «βοήθεια» κ.λπ.

Τις εικόνες από το παρελθόν που βίωσε με θλίψη, θυμήθηκε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νικ. Φουρτούνας στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου για το πρόγραμμα κατά της φτώχειας.

Δυο φορές το ίδιο έργο για όσους γνώρισαν την εξαθλίωση της μεταπολεμικής Ελλάδας και την ανθρωπιστική κρίση της χώρας στη μνημονιακή περίοδο.

Α.Φ.

Δικαίωση

Οσοι κατήγγειλαν τον Τάκη Τριανταφυλλάκο, στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, κι όσοι ανέχτηκαν τις διώξεις που άδικα υπέστη επί σειρά ετών, μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου πρέπει να απολογηθούν δημόσια, εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν στο λάθος το οποίο τους παρέσυρε στην καταγγελία.

…Εάν δεν το κάνουν, τότε είναι σα να παραδέχονται ότι έστησαν προβοκάτσια εναντίον ενός στελέχους του ΚΚΕ και συνδικαλιστή.

Φ.Τ.

Με σπασμένα φρένα

Ντάισελμπλουμ: Στο τέλος τετραμήνου και υπό όρους η χρηματοδότηση της Ελλάδας.

…Ήταν να μην το πούμε ότι από εδώ κι εμπρός θα είμαστε καλά παιδιά. Άπαξ και το είπαμε, πάει και τελείωσε, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να το αποδείξουμε.

Φ.Τ.

Κατάντια

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ξαναχτύπησε: Ο Τσίπρας έχει πλέον 4 μήνες να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις Σαμαρά(!!!)

…Η μόνη πραγματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά έρχεται πλέον αποκλειστικά από το εξωτερικό και μάλιστα από τον διαπρύσιο κήρυκα των συμφερόντων της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, το ΕΛΚ.

Κατάντια…

Φ.Τ.

Φάπα καραμανλίδικη

Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή: Είχα πει: Αναπάντεχο το όνομα του Επιτρόπου. Αναπάντεχο το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα λέω: Αναπάντεχο το όνομα του επόμενου προέδρου της ΝΔ.

…Τι θα γίνει, Αντώνη, με τον Καραμανλή; Κάθε λίγο και λιγάκι βάζει τον κολλητό του να σου ρίχνει φάπες!

Φ.Τ.

Σύστημα ΠΑΣΟΚ

Στο Ειδικό Δικαστήριο δικάζεται ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου.

…Λάθος, κύριοι. Στο Ειδικό Δικαστήριο δικάζεται το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Φ.Τ.

Εξαΰλωση

Οι πολύ συγκεκριμένες και μετρήσιμες δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του ελληνικού λαού ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκηεξαϋλώθηκαν με το emailΒαρουφάκη.

…Δεν ενδιαφέρομαι για τις καλές προθέσεις σας, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο που με νοιάζει είναι η πράξη.

Φ.Τ.

Λακκούβες

Στο πρώτο crash test το οδόστρωμα στη σήραγγα της Γορίτσας, μάλλον… απέτυχε. Οι πρώτες λακκούβες έκαναν την εμφάνισή τους, από τη στιγμή που το σύνολο της κυκλοφορίας από Αγριά προς Βόλο και το αντίστροφο, διοχετεύεται μέσω του περιφερειακού και του τούνελ, δεδομένου ότι ο παραλιακός άξονας είναι κλειστός για τις ανάγκες ολοκλήρωσης της σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της Αγριάς με το δίκτυο του Βόλου.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου