ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γράφει βιβλίο

γράφει-βιβλίο-677344

Γράφει βιβλίο

Στην Εθνική Τράπεζα επέστρεψε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Λαρισαίος πολιτικός Φίλιππος Σαχινίδης. Στην τράπεζα βρίσκεται η οργανική του θέση, ενώ όπως γράφουν τα λαρισαϊκά μπλοκ, παράλληλα ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο για τις κυβερνητικές του εμπειρίες στο πιο κρίσιμο υπουργείο την πιο κρίσιμη για την Ελλάδα χρονική περίοδο, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Περιττό να πούμε ότι το βιβλίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Β.Κ.

Για το Δάμη

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη για τον πρώην δήμαρχο Μιχάλη Κουντούρη που έχασε έναν παλιό συνεργάτη του, το Δαμιανό Σαλτίκη. Ο πρώην δήμαρχος Βόλου απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια για να εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια του Δάμη και παράλληλα τόνισε την ανιδιοτελή προσφορά του στη μακρά θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα δρώμενα της πόλης.

Β.Κ.

Διαχείριση απορριμμάτων, απουσία προτάσεων

Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου συζητείται η διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου, ένα θέμα μείζονος σημασίας για την πόλη και την περιοχή.

…Εξ όσων γνωρίζουμε, για την ώρα μόνο η μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» κατέθεσε, ως όφειλε, ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα. Οι άλλες παρατάξεις πού είναι;

Φ.Τ.

Η ωμότητα των εκπροσώπων του καθεστώτος

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Μη νομίζεις ότι η Ευρωζώνη θα αποδεχθεί τα σχέδιά σου.

…Δεν είναι σχέδια του Τσίπρα, κύριε εκπρόσωπε της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας. Είναι καθολική απαίτηση του ελληνικού λαού να ηττηθεί η πολιτική της λιτότητας, να καταλυθεί το νεοφεουδαρχικό καθεστώς που εσύ κι οι άλλοι σαν εσένα εγκαθιδρύσατε στην Ελλάδα.

(Φυσικά και δεν τίθεται ζήτημα σεβασμού της κυριαρχικής βούλησης του ελληνικού λαού για τον κύριο Γιούνκερ.

Μπορεί να μιλάει με πάθος για τη δημοκρατία. Μήπως αυτό τον κάνει δημοκράτη;)

Φ.Τ.

Ο εκβιαστής στον τόπο του εγκλήματος

Σόιμπλε: Δεν έχω καταλάβει πώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

…Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι οι Έλληνες δεν είναι υποζύγια της γερμανικής ολιγαρχίας, αυτό θα καταλάβαινες;

(Ο κύριος αυτός ενώ αναφέρεται στην ιδέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως θεμελίου λίθου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγανακτεί όταν ο ελληνικός λαός την επικαλείται. Η αγανάκτησή του πηγάζει από το ότι η επίκληση των Ελλήνων αντιστρατεύεται τη γερμανική Ευρώπη)

Φ.Τ.

Οικονομικό φέρετρο

Κοινό άρθρο των Υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ – Βρετανίας: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει σχέδιο μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης.

…Αντίθετα δηλαδή με τη Μέρκελ; Τι θα πουν στον ελληνικό λαό τώρα οι Βενιζέλος και Σαμαράς;

(Η πολιτική της λιτότητας δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα ή πρόβλημα μιας αριστερής κυβέρνησης. Είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, πρόβλημα ακόμα και δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων που δεν αποδέχονται να βάλουν το λαό τους στο οικονομικό φέρετρο που τον έβαλαν οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις)

Φ.Τ.

Ισχύς μου η αγάπη του λαού

Wall Street Journal: Δημοτικότητα – ρεκόρ για τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Η επιθετική στάση της κατά της λιτότητας έχει αναπτερώσει τις ελπίδες ακόμη και εκείνων που δεν ψήφισαν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του στο 70% περίπου.

…Άνευ λοιπών σχολίων.

Φ.Τ.

Διαμαρτυρίες

Επί σειρά ετών διαμαρτύρεται η διεύθυνση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου για την ασυνέπεια της ΛΑΓΗΕ στην εξόφληση των τιμολογίων προς το σχολείο.

Η εταιρεία παίρνει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό πάρκο που δημιούργησε το ίδιο το σχολείο, την εκμεταλλεύεται, αλλά εξοφλεί μέρος μόνο των τιμολογίων, επιλέγοντας μάλιστα τα πιο χαμηλά.

Η διεύθυνση του σχολείου δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει το θέμα στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά όμως το χρέος είναι μεγάλο. Συνεπάγεται ενός ολόκληρου σχολικού προϋπολογισμού. Και σε αυτό το έσοδο η διεύθυνση του σχολείου ποντάρει για να δημιουργήσει κάποιες επιπλέον υποδομές για τους μαθητές της, δεδομένου ότι η κρατική επιχορήγηση είναι συγκεκριμένη και για συγκεκριμένες δαπάνες.

Ε.Χ.

Εξώδικο

Και τέταρτο εξώδικο παρέλαβαν οι ανάδοχοι που έχουν αναδειχθεί ήδη από πέρυσι για την εκμετάλλευση της πλαζ Αλυκών. Το παράδοξο είναι ότι ενώ οι εργασίες δεν προχωρούν και η πλαζ δεν έχει λειτουργήσει τα ενοίκια καταβάλλονται κανονικά στα δημοτικά ταμεία.

Αυτό δεν λέει κάτι όμως για το Δήμο Βόλου που θέλει να αποδώσει στους δημότες έναν κοντινό οργανωμένο προορισμό για τις καλοκαιρινές βουτιές.

Ε.Χ.

Εξαιρετική διοργάνωση

Συγκινητική ήταν η χθεσινή εκδήλωση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου για την παράδοση των δύο αναπηρικών αμαξιδίων στους 17χρονους μαθητές του σχολείου. Πραγματικά, εκπαιδευτικοί και μαθητές που κατέκλυσαν την αίθουσα αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου Μητρόπολης παρακολούθησαν μία εξαιρετική διοργάνωση και συμμετείχαν σε μία γιορτή υπέρ της διαφορετικότητας.

Κ.Μ.

Καλή αρχή

Διαστάσεις παίρνει η εποχική γρίπη στη Μαγνησία. Πλέον δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει άρρωστο. Αν και δεν υπάρχει κρούσμα στη Μαγνησία γρίπης με υποτροπή ώστε να απαιτείται εισαγωγή στη ΜΕΘ, είναι σίγουρο ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αφού η ενδημική περίοδος συνεχίζεται μέχρι και τα τέλη Μαρτίου.

Κ.Μ.

Θέλουν συνεργασία

Νέα από τη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο ίσως υπάρξουν σήμερα. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου με φορείς του Νομού, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν μεγάλα θέματα, όπως η έλλειψη παιδικών εμβολίων στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης. Ισως υπάρξουν αποφάσεις.

Κ.Μ.

Τυχερός

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, Θεοδόσης Τρακόσας ήταν ο τυχερός στην κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης που ακολούθησε. Το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί ήταν ένα τάμπλετ, το οποίο ο πρόεδρος δέχτηκε με τις ευχές του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ.Υ.

Επί ποδός

Επί ποδός τέθηκε ευθύς εξαρχής το έμψυχο δυναμικό των νησιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το νέο ψυχρό κύμα του Φεβρουαρίου. Παρά το μειωμένο δυναμικό των νησιών, λόγω της απουσίας προσλήψεων, ο στόχος επετεύχθη χάρη στο συντονισμό των ιθυνόντων και τη συνδρομή των εθελοντών, που έκαναν πράξη την προτροπή «η ισχύς εν τη ενώσει».

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου