ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θα ζητήσει παραιτήσεις

θα-ζητήσει-παραιτήσεις-679687

Θα ζητήσει παραιτήσεις

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην Υγεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παναγιώτης Κουρουμπλής θα ζητήσει την παραίτηση των διοικητικών όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας. Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού την Παρασκευή με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου.

Κ.Μ.

Καταργείται και επισήμως

Θέμα ημερών αποτελεί η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για την κατάργηση του «εισιτηρίου» των 5 ευρώ για την προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Αν και ο υπουργός έχει ανακοινώσει την κατάργηση και ήδη σε πολλά Νοσοκομεία της Αθήνας δεν καταβάλλονται τα 5 ευρώ, φαίνεται ότι χρειάζεται και η τυπική έκδοση της απόφασης για να εφαρμοστεί από το σύνολο του ΕΣΥ.

Κ.Μ.

Αδυνατούν

Εντονο προβληματισμό προκαλεί η διαπίστωση ότι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες που απευθύνονται στο κοινωνικό φαρμακείο. Το παραπάνω φαινόμενο συγκαταλέγεται αναμφίβολα στα παρελκόμενα της κρίσης, που έχει επιφέρει ανατροπές στην καθημερινότητα πολλών συμπολιτών. Η ανεργία και η έλλειψη ασφάλισης, αποτελούν τα πλέον σημαντικά προβλήματα για πολύ κόσμο και δυσχεραίνουν αναμφίβολα τη ζωή τους.

Γ.Υ.

Διεκδικήσεις

Ενα από τα βασικά θέματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο των αρχαιολόγων, είναι το νέο οργανόγραμμα που είχε καταρτιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, έχοντας ως βασικό κορμό τις μετακινήσεις υπαλλήλων και τις καταργήσεις οργανισμών. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε φάση διεργασιών και επαφών με το Υπουργείο και θα συζητηθούν από την αρχή όλα τα θέματα που μας απασχολούν» όπως αναφέρει η Ευαγγελία Σταμέλου, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ενωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο των «αρχαιολόγων δύο ταχυτήτων».

Γ.Υ.

Στο ΣΕΦ

Στο ΣΕΦ βρέθηκαν χθες οι Βολιώτες του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ για την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος όπου ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε τις βασικές πτυχές της μετεκλογικής δράσης του κόμματος. Ηχηρό παρών από τον ίδιο, ενώ η ομιλία του περιλάμβανε και μετεκλογική στήριξη στην Κυβέρνηση Τσίπρα, επιλογή με την οποία συμφώνησαν και οι παριστάμενοι.

Β.Κ.

Μετά τις προγραμματικές

Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας αναμένεται να προχωρήσει σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Οπως είχε ανακοινωθεί εξαρχής μετά τις εκλογές, θα τελειώσουν πρώτα οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και μετά θα γίνει αποτίμηση αλλά και σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα καθώς ως αξιωματική αντιπολίτευση η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να μην «καταθέσει» τα όπλα.

Β.Κ

Βαρετό

Aπίστευτος ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να καθιερωθούν κάνοντας αντιπολίτευση για το τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν προφανώς ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί με τις κόντρες και τις συνεχείς αντιπαραθέσεις και αυτό που πρωτίστως επιζητά είναι οι προτάσεις σε ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Είπαμε το «πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς…», πόσο μάλλον οι δημότες σε ένα δήμο μικρό που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο νοών νοείτω και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε με τους τιμητές της διαφάνειας.

Β.Κ.

Εσοχή

Δεν απαιτείται… επέκταση της εσοχής στο πεζοδρόμιο της Δημητριάδος στη συμβολή της με την Αγίου Νικολάου.

Ο οδηγός του smart φρόντισε να την… επεκτείνει μόνος του καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο.

Και μάλιστα για στάθμευση που μόνο βραχυπρόθεσμη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ε.Χ.

Συναντήσεις

Κύκλο συναντήσεων με κατοίκους σε κάθε περιοχή του Δήμου Βόλου, ξεκίνησε ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν.

Η έναρξη έγινε ουσιαστικά από την περιοχή των Αλυκών και θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής, τα προβλήματα θα ιεραρχηθούν και θα επιχειρηθούν λύσεις. Αλλωστε οι κάτοικοι κάθε περιοχής γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ε.Χ.

Ρεσιτάλ

Πρωτοβουλία για λύση στο πρόβλημα με τα διόδια αναλαμβάνει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

…Σωστό και επιβεβλημένο. Και αντίθετο από τη στάση των προκατόχων του, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν το ρόλο τους περιορισμένο μέσα στο στενό πλαίσιο των καθηκόντων τους όπως τα περιγράφει ο νόμος.

(Ρεσιτάλ δίνει ο δήμαρχος τούτες τις μέρες. Κοίτα τώρα, Αχιλλέα, μην αρχίσεις πάλι τις πολιτικές γκάφες)

Φ.Τ.

Νέα σεισάχθεια

Κούρεμα των κόκκινων δανείων για εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, εξωδικαστικός συμβιβασμός για εκείνους που έχουν χρέη και είναι εγκλωβισμένοι στα δικαστήρια, περιουσιολόγιο και αμετάβλητοι συντελεστές φορολόγησης. Αυτά είναι τα σχέδια της νέας κυβέρνησης για δάνεια, χρέη και φόρους.

…Μέχρι τώρα τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών μάθαιναν από τα γεννοφάσκια τους ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις εξυπηρετούν έναν και τον αυτό σκοπό. Είτε δεξιά είτε σοσιαλδημοκρατική η κυβέρνηση, η πολιτική της γι’ αυτούς σήμαινε πενιχρούς μισθούς, υπερβολικούς φόρους, εξευτελιστικές κοινωνικές παροχές, ημετεροκρατία, διαφθορά, αυταρχισμό και αστυνομική βία. Ήρθε η ώρα να μάθουν αλλιώς.

Φ.Τ.

Δεν εκβιαζόμαστε, δε φοβόμαστε

Απέναντι στους οικονομικούς και πολιτικούς εκβιασμούς της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και των ντόπιων συμμάχων της ο ελληνικός λαός αντιτάσσει την ενότητά του και την ανυποχώρητη βούληση να παλέψει για την κοινωνική δικαιοσύνη, την υπεράσπιση της δημοκρατίας, τα δικαιώματα του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό προσεχώς διοργανώνεται παλλαϊκή συγκέντρωση στην Παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο. Λάβετε θέσεις.

Φ.Τ.

Μόνο σκυλάκια της τρόικας;

Ιrish Ιndependent: Η νίκη του Αλέξη Τσίπρα (στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος) μπορεί να κάνει να περάσει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ως το… σκυλάκι της τρόικας.

…Να δείτε, φίλοι μας Ιρλανδοί, ως τι θα περάσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Έλληνες πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές που στήριξαν τα μνημόνια!

(Το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας το 2008 ήταν μόλις 42,6% του ΑΕΠ. Υπό το καθεστώς της τρόικας όμως, στην οποία οι Γερμανοί υπήγαγαν την Ιρλανδία με το ζόρι, το 2014 το δημόσιο χρέος της έχει εκτιναχθεί στο… 112% του ΑΕΠ, το οποίο οι ιρλανδικές κυβερνήσεις, ως γνήσια όργανα της τρόικας, το φόρτωσαν στις πλάτες του ιρλανδικού λαού, σώζοντας έτσι τις ιρλανδικές τράπεζες, κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έγινε στην Ελλάδα! Τρέμουν οι Σαμαροβενιζέλοι και οι συν αυτοίς μια σχετική έστω επιτυχία του Τσίπρα!)

Φ.Τ.

Το ΟΧΙ της Ελλάδας

Εν αναμονή των ελληνικών προγραμματικών δηλώσεων το Βερολίνο.

…Εδώ και πέντε χρόνια διαδραματίζονται στη χώρα μας γεγονότα που δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός, εξ αιτίας της πολιτικής των ισχυρών της Ευρώπης, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο. Στις πρόσφατες εκλογές αναγνωρίστηκε ότι η γενική ουσιαστική σημασία της απαίτησης των Γερμανών για συνέχιση αυτής της πολιτικής σηματοδοτεί την ύπαρξη μη ελευθερίας για το λαό μας. Συνεπώς η ανυποχώρητη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις του Βερολίνου είναι μονόδρομος.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου