ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για τους κυκλικούς κόμβους

για-τους-κυκλικούς-κόμβους-679989

Για τους κυκλικούς κόμβους

«Οι κυκλικοί κόμβοι είναι βέβαια λύση για την ορθολογικότερη οργάνωση και την εξασφάλιση ρευστότητας στην κυκλοφορία. Όμως στην πρόσφατη μελέτη για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, για την ώρα, οι μελέτες δεν φαίνονται να
λαμβάνουν υπόψη τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Στο αστικό περιβάλλον, στην Ολλανδία π.χ. έχει αποδειχτεί ότι χρειάζεται να ληφθεί ειδική μέριμνα. Στο Βόλο, που οι ποδηλατόδρομοι προορίζονται να αναδιπλωθούν σε μεγάλο βαθμό, παράλληλα με την κυκλοφορία αυτοκινήτων, η εγκάρσια κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων για να φθάσουν στον παραλιακό ποδηλατόδρομο πρέπει να εξασφαλίζει ασφάλεια και συνύπαρξη με τα αυτοκίνητα.

Κ.Π.

Μεγάλη κουβέντα

Η τρόικα μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες μεγάλε. Τα είπαν και άλλοι αυτά και σήμερα ψάχνονται…

Καλό Ταξίδι

Ο Δαμιανός Σαλτίκης έφυγε από κοντά μας, άφησε όμως πολύ καλές αναμνήσεις σε όσους τον γνώριζαν . Προσιτός σε όλους, αγαπητός σε όλους, ευαίσθητος, δίκαιος και με ένα δικό του κώδικα ευγένειας που σε σκλάβωνε. Ακόμη και όταν δέχονταν κριτική από τους δημοσιογράφους, όταν θήτευε σε θέσεις ευθύνης, είχε κατανόηση και πολλές φορές δεν δίστασε να παραδεχτεί παραλείψεις. Απελευθερωμένος από ταμπού και κομματικές αγκυλώσεις, ήταν μία σημαντική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου και πραγματικά τίμησε την ψήφο του βολιώτικου λαού. Ανήκει σε αυτή τη σπάνια γενιά των ανθρώπων που κάθισαν στα δημοτικά έδρανα, μπορεί να διαφωνούσε κανείς μαζί τους σε διάφορα θέματα, αλλά κέρδιζαν το σεβασμό. Καλό του Ταξίδι.

Β.Κ

Πολιτικούς δεσμούς

Μπορεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να έχει παραπεμφθεί για το Μάιο, όμως οι μνηστήρες από τώρα άρχισαν να προετοιμάζονται. Ήδη απ’ ό,τι πληροφορείται η στήλη στο Βόλο, άρχισαν να πέφτουν τηλέφωνα από τον Ανδρέα Λοβέρδο, που μπαίνει γερά στο παιχνίδι της διαδοχής και ο οποίος διατηρεί γερούς πολιτικούς δεσμούς στην πόλη.

Χρειάζεται τόλμη

Με τόλμη αντιμετωπίζουν την κρίση αρκετοί επαγγελματίες, οι οποίοι ανοίγουν μόνοι τους δρόμους εξέλιξης. Παρακάμπτοντας τους σκοπέλους της οικονομικής ύφεσης, δίνουν το δικό τους στίγμα στον εμπορικό χάρτη της περιοχής μας, έχοντας κατά νου τη σοφή ρήση ότι: «η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς».

Εκνευρισμός

«Πέντε ώρες θέλουμε για να φτάσουμε στη δουλειά μας», μονολογούσε χθες, εμφανώς εκνευρισμένος, οδηγός δικύκλου, αναμένοντας σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, το «πράσινο φως» για να συνεχίσει την πορεία του. Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται πολλάκις ημερησίως, δείχνοντας ότι οι σύγχρονοι ρυθμοί έχουν σαφή επίπτωση στην ψυχολογία, πολύ δε περισσότερο, στις καθημερινές αντοχές μας.

Νέες δράσεις

Υπέρμαχοι του αγροτουρισμού δηλώνουν ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και της ιστορίας με τον τουρισμό, καθίσταται πλέον επιτακτική, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν ολοένα και περισσότεροι ξενοδόχοι, προωθώντας δράσεις και προτάσεις που αποσκοπούν στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Εργασιακός μεσαίωνας

Τραγικές είναι οι συνθήκες εργασίες των εμποροϋπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι σε πολυεθνικές, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κάθε λόγο να είναι διαμαρτυρόμενοι. Σήμερα στις εκλογές τους πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν το Διοικητικό τους Συμβούλιο, ώστε να διεκδικήσει την υλοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Ικανοποίηση στους γιατρούς του ΕΣΥ

Αέρας αισιοδοξίας πνέει για τις προσλήψεις γιατρών στο «Αχιλλοπούλειο». Η ιατρική κοινότητα περιμένει άμεσα το διορισμό μόνιμων γιατρών, μετά τη συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τουλάχιστον 26 γιατροί θα πιάσουν δουλειά το επόμενο διάστημα, αν όντως τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Ανυποχώρητοι

Ούτε βήμα πίσω δεν προτίθενται να κάνουν οι φαρμακοποιοί από τον έλεγχο της τήρησης του ωραρίου. Ο φαρμακευτικός κλάδος, όπως επισημάνθηκε, ήταν από τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν απέναντι στα μέτρα των μνημονίων. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δίπλα τους. Σήμερα ως κυβέρνηση περιμένουν να τον δουν να ικανοποιεί τα αιτήματα. Διαφορετικά οι φαρμακοποιοί, όπως διαμηνύουν, θα είναι και πάλι από τους πρώτους που θα βγουν στους δρόμους.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου