ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είπαμε, αλλά…

είπαμε-αλλά-681527

Είπαμε, αλλά…

Η απερχόμενη γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πόπη Γερακούδη απαντώντας σχετικά με την πρόσληψη που έκανε, μετά την υποβολή της παραίτησής της, έπειτα από τις καταγγελίες της κ. Διώτη, διευκρίνιζε πως η ανανέωση της σύμβασης για τη γραμματέα της έγινε για να μπορεί να πληρωθεί για τις επόμενες μέρες μέχρι να γίνει δεκτή η παραίτησή της και να δημοσιευθεί στο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως. «Τότε θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο η απόφαση, ενώ με το που φεύγω εγώ, ταυτόχρονα λύνονται οι συμβάσεις και των τριών γραμματέων που εργάζονται στο γραφείο μου» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Γερακούδη. Τυπικά μπορεί να είναι έτσι, ηθικά όμως; Οσο για τις τρεις γραμματείς, αντιπαρέρχομαι γιατί σηκώνει πολύ κουβέντα… πως τελικά το Δημόσιο πήγε κατά διαόλου.

Β.Κ.

Υψηλές Προσδοκίες

Μεγάλες είναι η προσδοκίες που έχει από τη νέα κυβέρνηση ο κόσμος. Οι περιπτερούχοι αναμένουν μεταξύ των άλλων τη μείωση του ειδικού φόρου εισοδήματος σε είδη που πωλούν. Οι έμποροι επίσης την αποποινικοποίηση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ολες οι επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και οι συνταξιούχοι περιμένουν οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη μία – μία…

Κ.Μ.

Σκέψεις

Εν δυνάμει νέοι αγρότες είναι οι 158 που εγκρίθηκαν για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου για αγορά γης ή εξοπλισμού ή ζώων. Εν δυνάμει γιατί παρά τις εγκρίσεις είναι πολύ πιθανόν κάποιοι από τους δικαιούχους να κάνουν πίσω και να μην υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Τα δάνεια δεν λαμβάνονται πλέον τόσο εύκολα από τους αιτούντες όσο στο παρελθόν. Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ακόμη και αν το επιτόκιο είναι μηδενικό…

Κ.Μ.

Καμία παρέκκλιση

Απολύτως απαραίτητες είναι οι αγορές που γίνονται από τους καταναλωτές παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων. Όπως αναφέρθηκε χθες, οι καταναλωτές δεν παρεκκλίνουν από τον προγραμματισμό τους για ψώνια ακόμη και αν υπάρχουν δελεαστικές τιμές και εξαιρετική ποιότητα προϊόντων. Η οικονομική κατάσταση είναι δεινή και δεν επιτρέπει «σπατάλες».

Κ. Μ.

Τα ίδια

Σχεδόν σίγουρο θεωρείται σε κύκλους της Λάρισας αλλά και της Αθήνας η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γελαλή στη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Λαρισαίος πρώην βουλευτής των λαρισαϊκών ΜΜΕ θα βρίσκεται δίπλα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Παναγιώτη Σγουρίδη. Η «ισχυρή τάξη» των πρώην βουλευτών που ντε και καλά πρέπει να βρούνε αντικείμενο στον κυβερνητικό βραχίονα. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ούτε και με την Αριστερά.

Β.Κ.

Στο σταυροδρόμι

Μαθαίνω ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, οι υπουργοί που εποπτεύουν οργανισμούς, ΔΕΚΟ και διάφορους φορείς του Δημοσίου, θα αρχίσουν να ζητούν τις παραιτήσεις των κεφαλών προκειμένου να προχωρήσουν στο σχεδιασμό που έχουν χαράξει ως πολιτικοί πλέον προϊστάμενοι. Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στους νέους ανθρώπους που θα κληθούν να στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης σε μία περίοδο που θεωρείται σταυροδρόμι.

Β.Κ.

Υπερβάλλοντα ζήλο

Στο μεταξύ, ωστόσο, ο Δήμος Αλοννήσου βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να στελεχωθούν με το ανάλογο δυναμικό οι υπηρεσίες του Δήμου, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης, μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή ανάλογων προγραμμάτων. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι οι υπάρχοντες υπάλληλοι εργάζονται πολύ σκληρά, με υπερβάλλοντα ζήλο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διεξοδικά, όλα τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πολιτικής λιτότητας και της απαγόρευσης των προσλήψεων.

Γ.Υ.

Τα εξόχως σημαντικά

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας και Αλληλεγγύης», η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο του Βόλου, καταθέτει, ως οφείλει, τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των χρυσοφόρων απορριμμάτων του Δήμου, ένα θέμα εξόχως σημαντικό για τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.

…Εν όψει της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το θέμα αναμένουμε να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Φ.Τ.

Γιατί σιωπούν;

Ο πρώην δήμαρχος Βούλγαρης έδωσε την εκδοχή του για το ζήτημα του Μουσείου Πόλης. Οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Σκοτινιώτης και Μήτρου για την ώρα σιωπούν…

Φ.Τ.

Με το καλημέρα…

Στην τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών η βουλευτής Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ Δανάη Τζήκα είχε μια θέση στο Προεδρείο της Βουλής ως η νεότερη βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου. Χτες προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκλέχτηκε γραμματέας της Βουλής.

…Η νεότερη βουλευτής της Βουλής (29) δίπλα στη νεότερη Πρόεδρο (Κωνσταντοπούλου (38). Για να δούμε, Δανάη, τι θα κάνεις για τη χώρα και τη Μαγνησία.

Φ.Τ.

Βολιώτικο παλλαϊκό συλλαλητήριο

«Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην “πολιτισμένη” Ευρώπη».

…Βολιώτικο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην παραλία του Βόλου, ανάλογο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Ελλάδας. Η ημέρα και η ώρα ανακοινώνονται από στιγμή σε στιγμή. Όλοι σε ετοιμότητα για να ασκήσουμε την πολιτική πίεση που μας αναλογεί στα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της Ευρώπης και να στηρίξουμε την ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Φ.Τ.

Τα καλά πράγματα που υπήρχαν κάποτε

Wall Street Journal: Θέλουν να βάλουν σφιχτό λουρί στον ΣΥΡΙΖΑ.

…Λάθος, κύριοι. Τον ελληνικό λαό θέλουν να αλυσοδέσουν χάριν των συμφερόντων τους.

(Τα καλά πράγματα που υπήρχαν κάποτε, όπως η αγάπη για την πατρίδα, η πίστη στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού, και που στη νεοφεουδαρχική Ευρώπη υποβιβάστηκαν σε ζητήματα δύναμης, κύρους, διαφήμισης, απλής προπαγάνδας, τα ανακαλύπτει ξανά ο ελληνικός λαός σήμερα εξ αιτίας της σφοδρότατης επίθεσης που δέχεται από την ευρωπαϊκή ολιγαρχία)

Φ.Τ.

Στις μπουλντόζες

Στις μπουλντόζες παραδίδονται δύο ιστορικά κτίρια της Νέας Ιωνίας, που είναι συνδεδεμένα με την πόλη και τους κατοίκους της: ο κινηματογράφος Νίκη και το καφενείο του Πέτρου.

Σίγουρα τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα, θα μπορούσαν όμως να μπουν σε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης – ανάδειξης των δύο σημείων αναφοράς για τη Ν. Ιωνία. Η δημιουργία πάρκινγκ και χώρου πρασίνου επίσης αναγκαία όχι όμως πάνω στα ερείπια της σύγχρονης ιστορίας.

Με την ίδια λογική κι άλλα κτίρια θα έπρεπε να είχαν γκρεμιστεί, διασώθηκαν όμως, ανακατασκευάστηκαν και σήμερα αποτελούν κοσμήματα για τον ιστό της πόλης, που πνίγεται στο άχρωμο τσιμέντο των πολυκατοικιών.

Ε.Χ.

Παράγινε

Εκείνοι που μιλούν για αστειότητες, θα μπορούσαν επιτέλους να στρέψουν το πρόσωπό τους σε καθρέφτη. Εχει παραγίνει κάθε φορά που αναζητούν επιχειρήματα για να πείσουν για τις δημοσιογραφικές τους «αποκαλύψεις» να στρέφονται όπου τύχει. Μόλις οι πηγές τους -και όχι διαρροές τους- τους δώσουν κανένα θέμα και ξυπνήσουν από το λήθαργό τους, τότε τους πιάνει η γραφοδιάρροια…

Και γράφε – γράφε, μάλλον η τρικυμία δεν αργεί να έρθει.

Οι δικές τους είναι «αποκαλύψεις» και των άλλων «διαρροές». Ας κοιτάξουν στην αυλή τους και ας ασχοληθούν με τους υποβολείς τους.

Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου