Επανήλθε

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-05, 12:13:14
Επανήλθε

Επανήλθε

Δριμύτερος επανήλθε χθες ο Γιώργος Σούρλας για να αποστομώσει τον πρώην Γ.Γ. ΥΠΟΙΚ κ. Χ. Θεοχάρη όσον αφορά τη διαγραφή φόρων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γ.Γ. Διαφάνειας κατακεραυνώνει τον κ. Θεοχάρη υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εισχωρεί στην άποψη ότι «Δεν πρέπει να εφαρμόζεται ένας Νόμος όταν πλήττονται ορισμένα συμφέροντα όταν λέει ότι «αν εφαρμοζόταν ο Νόμος, τον οποίο προσπάθησε αδόκιμα να τροποποιήσει με εγκύκλιο, θα έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα σε δύο διυλιστήρια που θα ξεπερνούσαν την αξία των ιδίων επιχειρήσεων και συνεπώς θα έκλειναν».

«Δεν έδειξε -όπως αναφέρει ο κ. Σούρλας- όμως την ίδια ευαισθησία και ενδιαφέρον σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκλεισαν επί των ημερών του, επειδή δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Φορολογικού Νόμου». «Κάρφωμα» από τα λίγα και μάλιστα στην εκπνοή.

Β.Κ.

 

Νέες προτάσεις

Σε νέες κατευθύνσεις προσανατολίζεται το ενδιαφέρον των ξενοδόχων της Σκιάθου, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης «μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε με την Τουρκία, διότι οι κρουαζιέρες προς την Ελλάδα ξεκινούν από την Κωνσταντινούπολη και στόχος μας είναι να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στο πρόγραμμα του ταξιδιού». Ο ίδιος δεν παραλείπει να υπογραμμίσει, ωστόσο, τη σημασία του κλίματος πολιτικής σταθερότητας σε σχέση με τον τουρισμό, θέση που διατυπώνουν από κοινού οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου.

Γ.Υ.

 

Εκεί φτάσαμε

Απίστευτο. Ενώ διανύουμε ενδημική περίοδο ανασφάλιστοι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους! Οπως επισημάνθηκε, δεν σκέφτονται την επίσκεψη στο γιατρό, αλλά τα χρήματα για να αγοράσουν το εμβόλιο. Δυστυχώς, ούτε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ούτε και το Κοινωνικό Φαρμακείο διαθέτουν απ’ ότι φαίνεται εμβόλια. Σίγουρα οι φορείς θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν. Αναφερόμαστε σε παιδικά εμβόλια!

Κ.Μ.

 

Χρειάζονται στόχοι

Οταν υπάρχει θέληση, όλα είναι δυνατά. Αυτό αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η αγορά δύο αναπηρικών αμαξιδίων από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου με τη συλλογή πλαστικών πωμάτων. Ενενήντα σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα βρέθηκαν συμπαραστάτες της προσπάθειας που καταβλήθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου, τους μαθητές του και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος». Αν και πέρασαν δύο χρόνια, τη Δευτέρα ο Αντώνης και ο Παναγιώτης που φοιτούν στο Εργαστήριο, θα αποκτήσουν εκείνο το ασφαλές αναπηρικό αμαξίδιο, που επιτέλους θα εξυπηρετεί την καθημερινότητά τους.

Κ.Μ.

 

Στοίχημα

Εντείνονται οι προσπάθειες των Σκοπελιτών, προκειμένου να αυξηθεί η ετήσια παραγωγή δαμάσκηνου, να καλυφθούν οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς και να αναπτυχθεί, παράλληλα, ο κλάδος των εξαγωγών. Παρακάμπτοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση, φορείς και καλλιεργητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα.

Γ.Υ.

 

Ωρα ευθύνης

«Εχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης με την οποία μας επιφορτίζει το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα,  οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα συζητήσουν σχετικά και θα προχωρήσουμε στη δουλειά  του κόμματος καλούμενοι να ανταποκριθούμε στον ενθουσιασμό με τον οποίο ο λαός της Μαγνησίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κόμματος μας» σημειώνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον απολογισμό της προεκλογικής δουλειάς που στέφθηκε φυσικά με επιτυχία για το κυβερνών κόμμα.

Β.Κ.

 

Ο Νικόλας

Η εικόνα των τελευταίων ημερών ότι για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι είναι κωμικοτραγική», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις για τη διαδοχή στην ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης. Kαλά να τα λέει, αλλά για τις δικές του ευθύνες για τη συντριβή, θα μιλήσει άραγε;

Β.Κ.

 

Περί κομμένων

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ χθες επιβεβαίωσε και με δελτίο τύπου την απόφαση της διαγραφής του Νίκου Χαυτούρα. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο κ. Χαυτούρας δεν «κόπηκε» από υποψήφιος βουλευτής αλλά ότι απλά ήταν ένας από τους 29 που ήταν ενδιαφερόμενοι και μέσα από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, δεν συμπεριλήφθη στην τελική επιλογή όπως και άλλοι πολλοί. Προφανώς είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσει το όλο θέμα για να μην ανοίξουν και άλλες πληγές καθώς ο κ. Χαυτούρας δεν ήταν ο μόνος που κόπηκε. Ανάλογη συμπεριφορά επιφύλαξε η Νομαρχιακή και για το Μαργαρίτη Πατσιαντά, που ήταν καλός για δήμαρχος αλλά ως υποψήφιος βουλευτής δεν χωρούσε στο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με τους εμπνευστές της χθεσινής ανακοίνωσης.

Β.Κ.

 

Νέα στέγη

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου κτιρίου για να στεγαστούν και τα γραφεία των βουλευτών της Μαγνησίας, εάν δεν βρεθεί τρόπος να τακτοποιηθούν στο υπάρχον όλοι και να είναι λειτουργικοί οι χώροι. Κυβερνητικό κόμμα πλέον, είναι άλλες οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες που προκύπτουν και εκ των πραγμάτων χρειάζονται αλλαγές.

Β.Κ.

 

Πεθαίνουμε σαν τις μύγες

Ελ. Φουστούκου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας: Στη Μαγνησία υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό καρκινοπαθών πανελλαδικά.

...Ή στη Μαγνησία είμαστε επιρρεπείς στον καρκίνο πολύ περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ή στην περιοχή μας κάτι τρέχει με τους ρύπους. Κύριοι βουλευτές Μαγνησίας, δήμαρχοι του νομού, αρμόδιοι φορείς και λοιποί υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι, θα το ψάξετε για να το διορθώσουμε και να πάψουμε να πεθαίνουμε σαν τις μύγες;

Φ.Τ.

 

Από τη φωλιά του λύκου

Αυστρία: Αλληλέγγυοι με τη νέα ελληνική κυβέρνηση οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι και ηγούνται της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού.

...Αλληλεγγύη από τη φωλιά του λύκου.

(Τι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε και γιατους Έλληνες σοσιαλδημοκράτες το ίδιο)

Φ.Τ.

 

Σειρά σου τώρα, Ευρώπη

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

...«Το μέλλον όχι μόνο του ευρώ αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την προθυμία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και θεσμών να διαπραγματευτούν ένα New Deal για την Ελλάδα και τις άλλες προβληματικές χώρες. Σειρά σου τώρα ΕΕ», σαλπίζει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού το Forbes.

(Ναι, δεν είμαστε μόνοι μας)

Φ.Τ.

 

Ανεμοδούρας

Την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού, «που σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή», αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, υπογράμμισε χτες ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ στις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Παρίσι.

...Ουί μεσιέ, μόνο που ο σεβασμός των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί σημαίνει για μας και συνέχιση της λιτότητας, η οποία και σεις αναγνωρίζετε ότι πλέον δεν είναι ανεκτή.

Φ.Τ.

 

Να τα αλλάξουν όλα

Το μέτωπο λιτότητας γίνεται κομμάτια, γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt. Ανυπομονώ να συναντήσω τον Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, δηλώνει η Μέρκελ. O Τσίπρας μάχεται για τη συνεργασία στην Ευρώπη, λέει ο Μ. Σουλτς.

...Οι Γερμανοί αρχίζουν να το καταλαβαίνουν. Πρέπει να τα αλλάξουν όλα στο ελληνικό ζήτημα, αν θέλουν να μην αλλάξει τίποτα σχετικά με την πρωτοκαθεδρία τους στην Ευρώπη. Τα διάφορα nein τους είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Φ.Τ.

 

 

Εκκληση

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… Περίοδος κλαδέματος δέντρων, θάμνων και οι ιδιώτες φροντίζουν να ξεφορτώνονται τα υπολείμματα στα πεζοδρόμια.

Από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής, απευθύνεται έκκληση, οι ιδιώτες να ειδοποιούν την υπηρεσία Καθαριότητας, στο 24210 80959 για να απομακρύνονται άμεσα τα κλαδιά που αποτελούν εμπόδια πάνω σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Ε.Χ.

 

Δώρο

Ενα κουδούνι ήταν το δώρο που συνόδευε την τιμητική πλακέτα που έλαβαν οι συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το δώρο συμβολικό. Συμβολίζει την πρώτη ημέρα στο σχολείο οπότε και ένα κουδούνι σήμανε την έναρξη της επαγγελματικής τους ζωής και πλέον την πρώτη ημέρα μιας νέας ζωής που ξεκινά μακριά από τα σχολεία και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ε.Χ. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=