ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

ξεκαθάρισμα-λογαριασμών-686576

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Με τη δύναμη που προφανώς αισθάνονται στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τους δίνουν οι πέντε βουλευτικές έδρες, βρέθηκαν προχθές για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να απομακρύνουν «τους ενοχλητικούς». Ετσι ήρθε και η απόφαση της διαγραφής του Νίκου Χαυτούρα, με τον οποίο όπως τονίστηκε, δεν μπορούν να συμπορευτούν άλλο. Ηταν ένας «λογαριασμός» που έπρεπε να ξεκαθαριστεί, κυρίως για να μην έχουν μπροστά τους, όσοι θεωρούσαν εξαρχής τον κ. Χαυτούρα «ανταγωνιστή». Για όσους ενδεχομένως αναρωτιούνται εάν η απόφαση ήταν ειλημμένη, η στήλη σας απαντά κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Β.Κ.

Υπό επανεξέταση

Νέα επιστημονική εκδήλωση, αυτή τη φορά για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, διοργανώνει το ΤΕΕ Μαγνησίας. Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι μείζον θέμα, καθώς, όπως επισημάνθηκε, εξελίσσεται ραγδαία. Ο τεχνικός κόσμος εκτιμά ότι επιβάλλεται η επικαιροποίηση της νομοθεσίας, ενώ η επανεξέταση του ρόλου του μηχανικού, χαρακτηρίζεται αναγκαία.

Κ.Μ.

Θολή εικόνα

Κανένα νεότερο για τις προσλήψεις των μόνιμων γιατρών αλλά και των επικουρικών δεν υπάρχει στο Γενικό Νομαρχιακό «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου. Και απ’ ότι φαίνεται θα καθυστερήσουν αρκετά. Η καινούργια ηγεσία του υπουργείου Υγείας χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αναλάβει να φέρει σε πέρας το έργο της. Χρειάζεται υπομονή.

Κ.Μ.

Δημιούργησε και προβλήματα

Διάχυτος προβληματισμός αναπτύχθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού για τον ισολογισμό οικονομικού έτους 2012. Η αλήθεια είναι ότι η συνένωση δήμων με τον Καλλικράτη δεν μπορούσε να αποφύγει τα προβλήματα του παρελθόντος. Αν οι ΟΤΑ είχαν τακτοποιήσει τα οικονομικά τους προβλήματα, δεν θα συνενώνονταν. Ο Καλλικράτης στόχευε να βάλει τάξη στα από εδώ και εξής οικονομικά των δήμων. Το τι θα καταφέρει, χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να δούμε.

Κ.Μ.

Το παρασκήνιο

Ορισμένοι μάλιστα ανυπόμονοι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν της άποψης, το ξεκαθάρισμα να γίνει μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και είχαν εξουσιοδοτήσει τον εκτελών χρέη Συντονιστή Κώστα Βογιατζή να έρθει σε επαφή με τον Νίκο Χαυτούρα. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έγινε, ωστόσο η συζήτηση τινάχτηκε στον αέρα από τα πρώτα λεπτά καθώς η λεκτική επίθεση και τα υπονοούμενα εκ μέρους του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν τσουνάμι… με τον κ. Χαυτούρα να αποχωρεί ως μαινόμενος ταύρος. Η συνέχεια… πλέον ήταν προδιαγραμμένη.

Β.Κ.

Πως αλλάζουν οι καιροί

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ηγούνταν συλλαλητηρίων για τη στήριξη του προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας και οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν όχι απλά καλές αλλά άριστες. Το γυαλί άρχισε να ραγίζει από τη στιγμή που ο κ. Χαυτούρας άρχισε να έχει φιλοδοξίες. Κάτι τέτοιο στο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγχωρείται, ειδικά εάν δεν είσαι «βέρα» συριζαίος και δεν έχεις «τα κομματικά ένσημα» που ορισμένοι θεωρούν ότι αποτελούν «διαβατήριο» για όλα. Η εκλογή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου των Δρόμων Συνεργασίας, ήταν ο δεύτερος σταθμός που φαίνονταν καθαρά ότι θα οδηγήσει τα πράγματα σε ρήξη, ενώ το ποτήρι ξεχείλισε από τη στιγμή που ο γιατρός άρχισε ανοιχτά να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί λοιπόν «συνασπίστηκαν» διάφορες τάσεις στη λογική -ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου- και έτσι φτάσαμε στη χθεσινή διαγραφή. Δεν ισχυριζόμαστε φυσικά ότι σε αυτή την ιστορία, το δίκαιο είναι με το μέρος του γιατρού και ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο κ. Χαυτούρας έχει ασφαλώς μερίδιο ευθύνης σε προσωπικό επίπεδο για το γεγονός ότι επήλθε η ρήξη. Ενδεχομένως μετά από ένα σημείο να την επιδίωξε και ο ίδιος, αφού είχε αντιληφθεί ότι μέλλον στην ίδια στέγη δεν υπάρχει.

Β.Κ.

Αισιόδοξοι

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Κώστας Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, σχετικά με την καινούργια σεζόν, αλλά εκτιμά ότι οι προβλέψεις θα επαληθευτούν υπό προϋποθέσεις. «Αν εξελιχθούν ομαλά τα πολιτικά πράγματα, θα πάμε πολύ καλά φέτος» τονίζει ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι ο τουρισμός επηρεάζεται από πολλούς εξωγενείς παράγοντες, και κυρίως τις πολιτικές εξελίξεις.

Γ.Υ.

Δάσκαλοι με ψυχή

«Δασκάλους με ψυχή έχει ανάγκη η πατρίδα μας σήμερα. Οικονομολόγοι και πολιτικοί μας περισσεύουν. Δασκάλους θέλουμε» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί θέτουν τις βάσεις για την μελλοντική εξέλιξη των νεώτερων μελών της κοινωνίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα το καθοριστικής σημασίας έργο που επιτελούν, κυρίως σε δύσκολες εποχές.

Γ.Υ.

Διάψευση

Kαμία εμπλοκή δεν έχω σε διαδικασία επανακαταμέτρησης σταυρών στο Πρωτοδικείο» τόνιζε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, διαψεύδοντας σχετική δημοσίευση σε παραπολιτική στήλη εφημερίδας. Μάλιστα ο κ. Μπασδάνης εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με όσους επιχειρούν να «εμπλέξουν» το όνομά του και τη θεσμική του ιδιότητα με τέτοιες διαδικασίες και είναι αποφασισμένος να επιτρέψει να γίνονται τέτοιες αναφορές στο πρόσωπό του.

Ν.Τ.

Συμφωνούμε σ’ αυτά, Αχιλλέα;

Οχι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών, όχι σε εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στο Βόλο.

…Εφ’ όσον, Αχιλλέα, συμφωνούμε σ’ αυτά, για όλα τα υπόλοιπα που αφορούν στη διαχείριση των σκουπιδιών του Βόλου θα βρεθεί λύση.

Φ.Τ.

Να καταθέσουν προτάσεις

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου οφείλουν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του δημάρχου και να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για τη διαχείριση των σκουπιδιών του Βόλου.

Μισόλογαμπροστά στο κορυφαίο αυτό ζήτημα για το Βόλο είναι κοινωνικά ανεπίτρεπτα και πολιτικά απαράδεκτα.

Φ.Τ.

Αντιδημοκρατικό ολίσθημα

Η απόπειρα ποινικοποίησης των κοινωνικών και των πολιτικών παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, δήμαρχε, συνιστά αντιδημοκρατικό ολίσθημα.

…Πράξε τα δέοντα σχετικά με το προχτεσινό σου διάβημα στον εισαγγελέα, πριν τέτοιου είδους συμπεριφορές παγιωθούν ως πολιτική πρακτική, ωθώντας το Δήμο του Βόλου σε μόνιμο αντιλαϊκό κατήφορο.

Φ.Τ.

Τα γερμανικά συνδικάτα

Τα γερμανικά συνδικάτα στο πλευρό της νέας κυβέρνησης: Η Ελλάδα δε συνιστά κίνδυνο αλλά ελπίδα για την Ευρώπη.

…Η σφοδρή αντίδραση του γερμανικού κατεστημένου δεν πρέπει να μας τρομάζει ή να μας απογοητεύει. Η χώρα μας μπορεί να βγει νικήτρια από τη σύγκρουση αρκεί να έχει συμπαραστάτη των δίκαιων διεκδικήσεών της τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης.

Φ.Τ.

Τώρα μας υπολογίζουν

Γιούνκερ: Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού.

…Την οποία με τους δεδομένους Σαμαρά – Βενιζέλο την είχατε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.

Φ.Τ.

Το συζητάτε, κυρία μου;

Μέρκελ: Αναμένουμε τις προτάσεις της Ελλάδας για το χρέος.

…Η μέχρι πρότινος αρνούμενη κάθε συζήτηση καγκελάριος αρχίζει τώρα να το ξανασκέφτεται.

Φ.Τ.

Πού χάθηκαν αυτά τα παιδιά;

Ο κόσμος καίγεται, οι διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού κι οι Νεοδημοκράτες με τους Πασόκους είναι άφαντοι.

…Σκέφτονται ότι σε μερική (έστω) επιτυχία της χώρας, οι ίδιοι θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί δέχτηκαν τα μνημόνια με κατεβασμένα τα χέρια. Ίσως, μάλιστα, μερικοί να σκέφτονται ότι πρέπει να το εξηγήσουν και στον εισαγγελέα.

Φ.Τ.

Εμπειρία

Η παρέμβαση του Σταύρου Μητσικώστα στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, φαίνεται ότι ήταν καθοριστική για να ληφθεί απόφαση να βάλει υποψηφιότητα η πόλη έστω και υπό αντίξοες συνθήκες ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Ο κ. Μητσικώστας είπε το εξής απλό: ακόμη και να χάσει ο Βόλος το στοίχημα, θα έχει κερδίσει την εμπειρία για επόμενη χρονιά.

Χώρια που και ο Βόλος έχει όπλα στη φαρέτρα του αντίστοιχα με του Πειραιά και της Τρίπολης: την ιστορία των 4.000 ετών της Αργοναυτικής Εκστρατείας και φυσικά τον Κένταυρο Χείρωνα.

Ε.Χ.

Διαψεύσεις

Με διπλές ανακοινώσεις έσπευσαν οι πρώην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Φώτης Λαμπρινίδης και Ηλίας Ξηρακιάς, να διαψεύσουν τις καταγγελίες του Αχ. Μπέου για την ταράτσα στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και για την υπογραφή της μελέτης δύο ημέρες πριν την αλλαγή σκυτάλης στη δημοτική αρχή των κυκλικών κόμβων.

Θέματα για τα οποία, ο πρώην Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν ανέφερε το παραμικρό.

Και παρά τις μακροσκελείς ανακοινώσεις των πρώην αντιδημάρχων, η αλήθεια είναι η εξής: ότι στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου έχει τοποθετηθεί ποτίστρα για να μην περνούν τα νερά από την οροφή στο εσωτερικό των αιθουσών κι ότι η ανάθεση της μελέτης για τους κυκλικούς κόμβους έστω και μετά από διαγωνισμό έγινε στα τέλη Αυγούστου.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου