ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χρειάζεται να υπάρχει ενδιαφέρον

χρειάζεται-να-υπάρχει-ενδιαφέρον-688654

Χρειάζεται να υπάρχει ενδιαφέρον

Με την προϋπόθεση ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον, θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην «Oliocapitale Εκθεση Λαδιού και Ελαιών» που διοργανώνεται στην Τεργέστη της Ιταλίας στο διάστημα από τις 7 έως 10 Μαρτίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης έχει υποστηρίξει την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε σειρά εκθέσεων τα τελευταία χρόνια. Πρέπει όμως να το θέλουν και οι καλλιεργητές να πάνε μπροστά. Αλλιώς πώς να γίνει;.

Κ.Μ.

Δεν πάει άλλο

Φοβερές οι ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό στα Κέντρα Υγείας. Το νεοεκλεγέν Σωματείο Εργαζομένων λέει ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Πραγματικά πόσο μακριά μπορεί να τραβήξει αυτή η κατάσταση; Να μην υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, προμήθειες να έχουν ελλείψεις, ασθενοφόρα να μετρούν τα καύσιμα, εργαζόμενοι να δουλεύουν μέσα στο κρύο;

Κ.Μ.

Για την κυβέρνηση Τσίπρα

Στη νέα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ως πρώτος πολίτης καλωσόρισε στο Βόλο στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στο «Radio Marconi 96,1 F.M.».

«Με την κυβέρνηση Τσίπρα -τόνισε ο κ. Μπέος- αισθάνομαι αξιοπρεπής, υπερήφανος. Εχει υποχρέωση ο ελληνικός λαός να δώσει πίστωση χρόνου. Αν και μόνο αυτό που έδειξε προς τα έξω, το τέρμα η δουλοπρέπεια, εμένα μου αρκεί. Πλέον αισθάνομαι πιο αξιοπρεπής, πιο υπερήφανος, είχα κουραστεί να λέω πιο βαθιά, πονάω, αλλά πιο βαθιά. Αν ο κ. Τσίπρας κάνει το 10% από αυτά που έχει υποσχεθεί, επειδή είναι ένας νέος άνθρωπος για τα επόμενα 40 χρόνια θα είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν υπάρχει εξάλλου αντίπαλος, όλοι οι άλλοι είναι για γέλια. Αυτά ήθελα να πω, θεωρώ ότι είναι σε καλό δρόμο και οφείλει ο κόσμος να περιμένει και να μην βιάζεται» κατέληξε ο κ. Μπέος.

Ν.Τ.

«Εισπρακτικός μηχανισμός»

Ως «εισπρακτικό μηχανισμό» χαρακτήρισε χθες με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου τον Οργανισμό Λιμένος με αφορμή τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην παραλιακή ζώνη από την Αγριά έως και τα Λεχώνια από τους θυελλώδεις ανέμους, για τα οποία μερίμνησαν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι το λιμάνι πρέπει να πάρει αναπτυξιακές προοπτικές που θα βοηθήσουν την πόλη.

Αθ.Τ.

Επί εθελοδουλίας

Δ. Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης): Απορρίψαμε νέες μειώσεις ύψους 8% έως 15% στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και μειώσεις στις κύριες.

…Τις οποίες είχαν ετοιμάσει ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος επί παντοκρατορίας της εθελοδουλίας.

Φ.Τ.

Τα ποντίκια που βρυχώνται

Τζορτζ Όζμπορν (Βρετανός υπουργός Οικονομικών): Η εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.

…Αυτά να τα πεις στους Γερμανούς και τους φίλους τους που εξακολουθούν να νομίζουν ότι έχουν την Ελλάδα στο χέρι.

Φ.Τ.

Αχ, Αντώνη

Wall Street Journal: Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος.

…Δύσκολο άθλημα η εκ δεξιών αντιπολίτευση.

Φ.Τ.

Δεν συμφωνούν

Στήριξη Ομπάμα στην Ελλάδα: Ανάπτυξη, όχι άλλη λιτότητα.

…Δεν συμφωνούν επ’ αυτού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Μέρκελ.

Φ.Τ.

Πολιτική απομόνωση της Γερμανίας

Μετά τη σθεναρή στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, αναπροσαρμόζουν τα σχέδιά τους σχετικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

…Η ολιγαρχική γερμανική κυβέρνηση οδηγείται σε πολιτική απομόνωση. Η ευρωπαϊκή ολιγαρχία οδηγείται σε στρατηγική ήττα.

Φ.Τ.

Συμπαράσταση, λαέ

Ο αγώνας που δίνει η νέα κυβέρνηση απέναντι στην ολιγαρχική Ευρώπη υπέρ της δίκαιης επίλυσης του ελληνικού ζητήματος μπορεί να ενισχυθεί και με την αποφασιστική παλλαϊκή κινητοποίηση των Βολιωτών στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Φ.Τ.

Ραγισμένο γυαλί

Ευ. Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, απευθυνόμενος προς την ηγεσία του κόμματός του και τους υποστηρικτές της: Πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα και μετά η παράταξη… όσοι ελπίζουν στην καταστροφή δεν έχουν καμία ελπίδα επανόδου.

…Κ. Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός στον οποίο προσβλέπουν πλήθος βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να επανενώσει την παράταξή τους και να την βάλει στον ίσιο δρόμο που θα επιτρέψει την προσέλκυση δυνάμεων από το κέντρο.

Φ.Τ.

Για μία λέξη

Μία μόνο λέξη, αναμένεται να κοστίσει όπως προϋπολογίζουν οι ειδικοί τουλάχιστον 800.000 ευρώ στα κρατικά ταμεία. Αναφερόμαστε στην ονομασία του Υπουργείου Παιδείας, που από Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετονομάζεται σε Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βγουν νέες σφραγίδες, να επανατυπωθούν έγγραφα, τίτλοι σπουδών κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Επτά ονομασίες έχει αλλάξει το Υπουργείο Παιδείας από το 1926 έως σήμερα. Να κάνουμε τον πολλαπλασιασμό τι στοίχησαν οι αλλαγές στα κρατικά ταμεία; Δεν τολμούμε…

Ε.Χ.

Περιμένουν

Στις 31 Αυγούστου λήγει η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε βγει μέσα στον Ιανουάριο για τα νέα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά μας προέκυψαν κάλπες. Προς το παρόν νυν διευθυντές αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για θέσεις… περιμένουν.

Ε.Χ.

Εναλλακτική πρόταση

Υπέρμαχος των εναλλακτικών προτάσεων τουρισμού δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, αναφερόμενος στις καταδυτικές δράσεις. Σχολιάζοντας το πλάνο δημιουργίας καταδυτικών πάρκων στην περιοχή μας, επισημαίνει ότι «θα βοηθήσει πολύ τον τουρισμό και γι’ αυτό είμαι ένθερμος φίλος της συγκεκριμένης πρότασης». Κοινή θέση των επικεφαλής νησιών των Βορείων Σποράδων, αλλά και των επαγγελματιών, ταυτόχρονα, είναι ότι θα ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα μέσω των καταδυτικών δράσεων, που ανοίγουν ένα σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή μας.

Γ.Υ.

Επανακαταμέτρηση

Αίτηση ελέγχου των ψηφοδελτίων επρόκειτο να καταθέσει χθες το μεσημέρι το κόμμα της Χρυσής Αυγής στο Πρωτοδικείο Βόλου. Η Χ.Α. κοντά στις 3 το πρωί της Κυριακής των εκλογών είδε τη μία από τις έδρες να κερδίζει ο υποψήφιός της στη Μαγνησία Π. Ηλιόπουλος. Εικόνα, πάντως, προσωρινή, καθώς με την ολοκλήρωση έκδοσης των αποτελεσμάτων οι πέντε από τις έξι έδρες πέρασαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Β.Σ.

Κάτι έλεγε

Παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Δελημήτρου, ξεκίνησε χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ο κ. Δελημήτρος τον οποίο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του οργάνου Γιώργος Μουλάς, κλήθηκε να καθίσει στα μπροστινά έδρανα, ο ίδιος πάντως κράτησε χαμηλό προφίλ και προτίμησε τις θέσεις όπου συνήθως κάθονται οι πολίτες.

Από πίσω του και το στέλεχος της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θωμάς Κλημόπουλος, εναντίον του οποίου κινήθηκε με μήνυση ο Αχιλλέας Μπέος για τα επεισόδια με φόντο την κατάρτιση Κανονισμού Αρδευσης. Στήριξη στον κ. Κλημόπουλο παρείχε η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της.

Η παρουσία των δύο στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο σίγουρα κάτι… έλεγε.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου