ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τη σφραγίδα

τη-σφραγίδα-690962

Τη σφραγίδα

Ικανοποιημένος δήλωνε χθες ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας και όχι άδικα, αφού η μελέτη για το πρώτο έργο που έχει τη σφραγίδα της σημερινής δημοτικής αρχής είναι έτοιμη. Δεν είναι τυχαίο ότι έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών που πραγματικά μόχθησαν και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης είναι σημαντικό αλλά έπεται εξίσου καλή συνέχεια και σε άλλα έργα. Αυτό λένε οι συνεργάτες της δημοτικής αρχής.

Ν.Τ.

Δεν έχει πέραση και τόσο

Ευτυχώς, οι θέσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος δεν έχουν απήχηση, τουλάχιστον μεγάλη, στους γονείς. Σε μία χρονική περίοδο που οι περισσότεροι ιοί είναι σε έξαρση, θα ήταν καταστροφικό οικογένειες να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους με το πρόσχημα ορισμένων παρενεργειών. Τα εμβόλια σώζουν ζωές και αυτό γίνεται ιδιαίτερα κατανοητό, αν αναλογιστεί κανείς τις επιπλοκές ιών, όπως ιλαράς και ερυθράς, που μπορούν να αποβούν ακόμη και θανατηφόρες.

Κ.Μ.

Επηρεάζει άμεσα

Μεγάλος είναι ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στις ψυχικές ασθένειες. Καταθλιπτικά περιστατικά αλλά και ψυχοσικά γνωρίζουν εδώ και τουλάχιστο δύο χρόνια μεγάλη αύξηση, με τους επιστήμονες να αποδίδουν το γεγονός εκτός των άλλων και στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο ζωής. Μάλιστα, η οικονομική κρίση, όπως επισημάνθηκε, όχι μόνο επηρεάζει την εκδήλωση περιστατικών, αλλά και δυσχεραίνει την αποθεραπεία τους.

Κ.Μ.

Στασίδι

Κάθε φορά το ίδιο καλαμπούρι. Κανείς δεν θέλει να μετακινηθεί από τη θέση του μόλις αλλάζει Κυβέρνηση, διότι θεωρεί πως μόνο εκείνος μπορεί να διοικεί καλά έναν χώρο. Οταν όμως οι επιλογές που γίνονται είναι πολιτικές, πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετεί με την ίδια ευκολία την κάθε Κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να παραμείνει σε έναν οργανισμό. Ολα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς και από αυτά χορτάσαμε όλα τα χρόνια, όπως επίσης από τους παράγοντες αυτής της σχολής… που σπεύδουν να πιάσουν στασίδι σε κάθε πρώτη ευκαιρία.

Β.Κ.

Πως αλλιώς;

Μουρμούρες και γκρίνιες όπως πληροφορείται η στήλη έχουν εκδηλωθεί μετά τις εκλογές στο Ποτάμι τοπικά κυρίως για την σταυροδοσία και τις επιδόσεις των υποψηφίων βουλευτών. Αναμενόμενοι οι διαγκωνισμοί αλλά και οι πικρίες, όμως από έναν χώρο που θέλει να επαγγέλλεται ότι εκφράζει κάτι καινούργιο, δεν θα το περίμενε κανείς να εκδηλωθούν τόσο γρήγορα τέτοιες παθογένειες που είχαμε συνηθίσει να είναι ίδιον των κομμάτων παλαιάς κοπής… όπως τα αποκαλούν οι Ποταμίσιοι και οι εκπρόσωποι άλλων νέων πολιτικών φορέων.

Β.Κ.

Ποιος ξέρει…

Δεν ξέρω εάν θα πέσουν και επίσημα τίτλοι τέλους στη ΔΗΜΑΡ όμως από το βράδυ των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής μέχρι και σήμερα τοπικά δεν υπάρχει καμία αντίδραση για τη βύθιση του κόμματος. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ορισμένα στελέχη είχαν ήδη αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και είχαν συνταχθεί ήδη με το ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι όμως;

Β.Κ.

Κόντρα στην κρίση

Την πεποίθηση ότι πρέπει να κινούμαστε κόντρα στην κρίση, απαντώντας με έργα απέναντι στα δύσκολα, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στο πολυεπίπεδο έργο που αναπτύσσει ο νεοσύστατος φορέας «Μαγνήτων κιβωτός». Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν εγκαταλείψαμε την φιλανθρωπία ούτε θα το κάνουμε, δεν αφήνουμε το πνευματικό μας έργο, αλλά συνεχίζουμε αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό θησαυρό της περιοχής μας. Μέσα από τις δυσκολίες, πρόσθεσε, πρέπει να κάνουμε πράγματα και θεωρώ καθήκον μου να κάνω ό,τι μπορώ και σε αυτό τον τομέα».

Γ.Υ.

Αστοχίες

Το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΩΤΕΕ κάνει λόγο για σοβαρές αστοχίες στο φράγμα Παναγιώτικο, οι οποίες επιδεινώνουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του φράγματος. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Δήμου Νοτίου Πηλίου περιορίστηκε στο να καταθέσει το πόρισμα του ΓΕΩΤΤΕ στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. Ωστόσο εάν ξεκινήσει έρευνα στο φράγμα δεν θα μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, οπότε φαίνεται ότι το έργο είναι «ξεγραμμένο» από το Δήμο!

Αθ.Τ.

Ελπίδες

Ακόμη μια χρονιά έκλεισε για τη Μαγνησία με αρνητικό πρόσημο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Πολλές απώλειες αφορούν το εμπορικό κομμάτι της πόλης. Γι’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος ελπίζει ότι τα πράγματα το 2015 θα πάνε καλύτερα εάν φυσικά γίνουν πράξεις τα λόγια της νέας Κυβέρνησης.

Αθ.Τ.

Κατάργηση προοπτικής

Αποκλείει η Μέρκελ νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους.

…Ε, τότε να πεθάνει ο ελληνικός λαός για να κερδίσουν περισσότερα οι Γερμανοί ολιγάρχες.

(Στην Ευρώπη τούτη τη στιγμή έχει συμβεί μια καταστροφική κατάργηση της πολιτικής και της κοινωνικής προοπτικής: το βλέμμα της ευρωπαϊκής ελίτ δεν διακρίνει πια μεταξύ του «πρώτου πλάνου» που δείχνει τα υπερκέρδη και τα προνόμια που επισωρεύονται για την ίδια και του «βάθους πεδίου» που δείχνει τα πολιτικά και κοινωνικά ερείπια που επισωρεύονται εις βάρος των λαών της ηπείρου)

Φ.Τ.

Ρήγμα στη λιτότητα

Ελληνική κυβέρνηση: Στόχος το ρήγμα στη συμμαχία της λιτότητας.

…Κι υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν διακαώς τούτο το ρήγμα.

(Η σωτηρία μας και η σωτηρία των λαών της Ευρώπης βρίσκεται σε μια ενεργητική πορεία προς ένα φωτεινότερο, ανθρωπινότερο μέλλον).

Φ.Τ.

Τα καλά και συμφέροντα

Πιερ Μοσκοβισί (Γάλλος Επίτροπος τής ΕΕ): Δεν θέλουμε να υπάρξει ρήξη. Πρέπει να αποκαταστήσουμε μια νέα συνεργασία.

…Ας απλουστεύσουμε το ερώτημα στο έπακρο: Εάν καταδικαστεί η Ελλάδα σε θάνατο, δεν θα συμβεί το ίδιο και με την Ευρώπη;

(Αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι μια δευτερεύουσα πραγματικότητα, η οποία προκύπτει αναγκαστικά από την καταδίκη της Ελλάδας: Η καταστροφή της Ευρώπης, εξέλιξη την οποία όσοι Ευρωπαίοι δεν πάσχουν από πολιτική μυωπία ήδη επιχειρούν να ματαιώσουν)

Φ.Τ.

Συνεπής στις δεσμεύσεις

Αλέξης Τσίπρας: Θα παραμείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου.

…Η δέσμευση αυτή του νέου πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της πολιτικής κατάστασης που επικράτησε έως σήμερα στη χώρα. Μετά τη χούντα συσσωρεύτηκαν τόσες πολλές αναιρέσεις της λαϊκής εντολής εκ μέρους όλων ελληνικών κυβερνήσεων, που κατέστη αναγκαίο ο Τσίπρας να τονίσει το αυτονόητο. Ότι σεβόμενος την εντολή του λαού θα πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις εναντίον της πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλουν στη χώρα μας ξένα κέντρα αποφάσεων.

Φ.Τ.

Μόνο ο Σαμαράς

Βύρων Πολύδωρας: Συστρατεύομαι στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

…Μόνο ο Σαμαράς εύχεται την αποτυχία της νέας κυβέρνησης, Βύρωνα.

Φ.Τ.

Ολοκαύτωμα

Οι Έλληνες, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

…Είναι αδιανόητο σήμερα στην Ελλάδα να υπάρχει ένα μικρό τμήμα του ελληνικού λαού που επιλέγει τους ναζί με την ψήφο του.

(Ο ναζισμός έχει στην γκαρνταρόμπα του ενδύματα για κάθε περίσταση. Στην παρούσα συγκυρία διάλεξε να εμφανιστεί με το κοινοβουλευτικό ένδυμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι το φορούν δεν είναι ναζί)

Φ.Τ.

Κόβουν βόλτες

Αρουραίοι εθεάθησαν τις τελευταίες ημέρες να… κόβουν βόλτες στο κέντρο.

Κάτοικοι και επαγγελματίες του κέντρου κατήγγειλαν τις βόλτες των αρουραίων και πλέον η σκυτάλη είναι στο Δήμο για να προχωρήσει σε μυοκτονίες.

Ε.Χ.

Αδιάφοροι

Αδιάφοροι εμφανίζονται οι πολίτες για την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Ακόμη κι όσοι ανακυκλώνουν χάρτινες, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες δεν φροντίζουν ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να είναι στεγνά. Πολλές φορές τα υλικά που καταλήγουν στους καφέ κάδους είναι… άχρηστα, δεν μπορούν δηλαδή να ανακυκλωθούν επειδή έχουν καταστραφεί.

Το επόμενο βήμα στην ανακύκλωση από την πλευρά του Δήμου Βόλου θα είναι η τοποθέτηση καφέ κάδων για τα οργανικά απόβλητα. «Χλωμή» η επιτυχία του μέτρου, αν πρώτα δεν ενημερωθούν και δεν ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες.

Ε.Χ.

Αν δεν τραβάει…

Οσα δεκανίκια και αν υπήρχαν, φάνηκαν λίγα. Εδώ που τα λέμε, αν δεν τραβάει το άλογο στην κούρσα και είναι Αστραχαν, τι να το κάνεις;

N.T.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου