Οι ψήφοι

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-02, 10:27:16
Οι ψήφοι

Οι ψήφοι

Ο δαίμων του τυπογραφείου αδίκησε προχθές το Μιχάλη Μιτζικό, που ως υποψήφιος βουλευτής κατέγραψε μία καλή παρουσία, λαμβάνοντας 3.493 ψήφους.  Όχι τίποτα άλλο, αλλά μεταφέρθηκαν στη στήλη παράπονα και δικαίως από συνεργάτες του κ. Μιτζικού που διαπίστωσαν το λάθος.

 

Πάντα μπροστά

Το ΚΚΕ έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένο από την εκλογική ενίσχυση του κόμματος στη Μαγνησία, καθώς αύξησε την εκλογική του επιρροή και όχι φυσικά τυχαία, αφού  ήταν πάντα μπροστά στις διεκδικήσεις που αφορούν στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.  Ο εκλογικός νόμος, ωστόσο, είναι εκείνος που στέρησε από το Νομό την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

 

Ορκωμοσία

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι έξι βουλευτές της Μαγνησίας, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου,  θα γίνει η ορκωμοσία στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Πλην Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, οι υπόλοιποι είναι «πρωτάκια» και αυτό και μόνο κάνει την πρώτη μέρα ακόμη πιο σημαντική. Όσον αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις, επίσημο χρονοδιάγραμμα ακόμη δεν υπάρχει, εκτός από το ότι θα ακολουθήσει εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων της νέας Βουλής κατά πάσα πιθανότητα στις 6 Φεβρουαρίου, τα υπόλοιπα είναι ρευστά.

 

Βαθιά το μαχαίρι 

Bαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα βάλλουν ορισμένοι σήμερα, στη συνεδρίαση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος τοπικά για το ΠΑΣΟΚ και όχι άδικα, αφού το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί και για αυτό υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, όχι μόνο κεντρικά, αλλά και τοπικά. Και ασφαλώς μπορεί ένα άλλοθι να είναι το ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ, αλλά μόνο άλλοθι, διότι η απαξίωση του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και είχε αφετηρία στο γεγονός ότι  αποκόπηκε τελείως από τις αρχές και τις αξίες του και από τους πολίτες που το στήριζαν.

 

Προβληματισμός

Δύο χρόνια μετά και ενώ έχει αλλάξει η δημοτική αρχή, ο δήμος Αλμυρού προχωρεί στην έγκριση απολογισμού - ισολογισμού οικονομικού έτους 2012! Ο δήμαρχος καλεί τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων σε ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό κατάστημα Αλμυρού σήμερα στις 6 το απόγευμα. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης προκαλεί… προβληματισμό.

 

Εν αναμονή 

Καζάνι που βράζει είναι ο τομέας της Υγείας, όμως, προς στιγμήν, κανένας δεν μιλά. Όλοι, Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, γιατροί, φαρμακοποιοί αναμένουν την πλήρη ανασυγκρότηση του υπουργείου. Ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έχει να «δει» πολλά.

 

Αγώνας δρόμου  

Σταθερή μείωση παρουσιάζει η κίνηση στις επιχειρήσεις διανομής φαγητού, με τις παραγγελίες delivery να περιορίζονται σημαντικά, λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.  Με περίσκεψη και έκδηλη αγωνία αντιμετωπίζουν, κατά συνέπεια,  το μέλλον δεκάδες επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ξεπεράσουν τους «σκοπέλους» της κρίσης.

 

Προσπάθειες

Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου είναι βασικό αίτημα των επαγγελματιών και των τριών νησιών. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για να υλοποιηθεί ο στόχος, είναι η διασφάλιση του κλίματος ομαλότητας σε όλα τα πεδία, με πρώτιστο το πολιτικό, προκειμένου να μην ανακοπεί το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών.

 

Μείωση  

Μειώθηκε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Κώστα Γανωτή, ο όγκος των απορριμμάτων του Βόλου, που καταλήγει στο ΧΥΤΑ.

Οχι, δεν ευαισθητοποιηθήκαμε περιβαλλοντικά, έτσι ξαφνικά… Η οικονομική κρίση επέφερε μείωση στην κατανάλωση και κατ’ επέκταση μείωση και σε αυτά που πετάμε.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=