ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εχει καλή συνεργασία

εχει-καλή-συνεργασία-692520

Εχει καλή συνεργασία

Κατάμεστη από κόσμο ήταν χθες η εκδήλωση του ΤΕΕ Μαγνησίας στο ξενοδοχείο Ξενία όπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Το ανέφερε βέβαια και η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα στην ομιλία της αλλά φάνηκε και στην εκδήλωση ότι το ΤΕΕ έχει καλή συνεργασία με τους ΟΤΑ αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Συμβολαιογραφικό. Η συμμετοχή αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων των Συλλόγων ήταν ιδιαίτερα αισθητή.

Κ.Μ.

Δεν χρειάζεται πανικός

Κακός σύμβουλος είναι ο πανικός. Η αναστάτωση που προκλήθηκε χθες με αφορμή το κρούσμα μηνιγγίτιδας δεν προσφέρει τίποτα στην προφύλαξη της σχολικής κοινότητας. Η χημειοπροφύλαξη, η απολύμανση του σχολείου και η απόφαση να παραμείνει κλειστό το σχολικό συγκρότημα τη Δευτέρα επαρκούν. Μεσολαβεί και ολόκληρο Σαββατοκύριακο!

Κ.Μ.

Ψυχραιμία

Είναι σίγουρο ότι δεν βοηθάει σε αυτή τη χρονική συγκυρία να συντηρείται ένα κλίμα πόλωσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΗ.ΔΙ.ΣΟ. Δεν βοηθάει κανέναν αυτό. Ειδικά εάν ισχύουν τα όσα ακούγονται ότι σε πολλές οργανώσεις αποκαθηλώνουν τις φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά, από ό,τι δείχνουν. Στο Βόλο πάντως μέχρι στιγμής υπάρχει ψυχραιμία. Φαινομενικά τουλάχιστον.

Β.Κ

Σταθερότητα

H δημιουργία προγραμμάτων που προκαλούν ενδιαφέρον, η πολιτική σταθερότητα και η προώθηση πιστοποιημένων, βιολογικών προϊόντων, είναι καθοριστικά για την πορεία ενός επιχειρηματία, όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας Νίκος Δόβας, ο οποίος επιχειρεί σταδιακό άνοιγμα και στο εξωτερικό. Ο συμπολίτης επιχειρηματίας εκτιμά ότι η συστηματική επιχειρηματική δράση, με μεράκι και όρεξη για δουλειά, είναι θετική, αλλά βασική προϋπόθεση εξέλιξης είναι η σταθερότητα σε όλα τα πεδία.

Γ.Υ.

Εχουν την πρωτοβουλία

Την πρωτοβουλία των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα έχουν φέτος οι καταστηματάρχες της πόλης. Οπως τόνισαν χθες αφού ο Δήμος Βόλου δεν προγραμματίζει τίποτα, θα διοργανώσουν οι ίδιοι εκδηλώσεις με στόχο να προσφέρουν χαρά στους πολίτες, με απώτερο στόχο να κινηθεί η αγορά και οι επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν τις γιορτές της Αποκριάς.

Αθ.Τ.

Αρχισαν να μας υπολογίζουν

Μογκερίνι (Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ): Εποικοδομητική και θετική η στάση της Ελλάδας στη συζήτηση για τη Ρωσία.

…Η οποία με το πρώτο της ΟΧΙ στην Ε.Ε. που αφορούσε στο συγκεκριμένο θέμα κατάφερε σε συνεργασία και με άλλες χώρες να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, λίγες ώρες μετά η Ρωσία να δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια στη χώρα μας!

Φ.Τ.

Βάστα Μέρκελ!

Μοσκοβισί: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο αντικατάστασης της Τρόικας.

…Ποιος δεν δακρύζει σκεπτόμενος τους κόπους του Σαμαρά και του Βενιζέλου να μας πείσουν ότι είναι απαραίτητη;

Φ.Τ.

Καληνύχτα

Financial Times: Αφύπνιση κι όχι εφιάλτης η νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

Washington Post προς Γερμανία: Μείωση ελληνικού χρέους, όπως για εσάς το ’53.

…Καληνύχτα, Ανγκέλα. Καληνύχτα, Αντώνη. Καληνύχτα, Βαγγέλη.

Φ.Τ.

Ετσι γράφεται η Ιστορία

Η απάντηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο γερμανικό τελεσίγραφο το οποίο εξεδόθη επ’ ευκαιρία της επίσκεψης Ντάισελμπλουμ στη χώρα μας: Οι θέσεις του κ. Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας.

…Για να διδάσκεται στις επόμενες γενιές.

Φ.Τ.

Αγώνας επιβίωσης

Ο Σαμαράς αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας και διακηρύσσει σε υψηλούς τόνους ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς έχασε από τον Τσίπρα μόνο με δύο μονάδες λιγότερες απ’ ό,τι το 2012, και θα δικαιωθεί στο άμεσο μέλλον.

…Ακριβώς εδώ, καθώς εξετάζουμε την απληστία της εξουσιολαγνείας, θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια αντιπαράθεση ανάμεσα στη στάση του κυρίου Σαμαρά και εκείνης όλων των άλλων πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Μια γενική παρατήρηση: Όλοι οι υπόλοιποι διευκόλυναν την παράταξή τους παραιτούμενοι από την προεδρία του κόμματος μετά από μια εκλογική ήττα. Μια ειδική παρατήρηση: Ο μόνος που δεν παραιτείται είναι ο Σαμαράς, μολονότι υπέστη εκλογική συντριβή, υποδαυλίζοντας κατά τον τρόπο αυτό τη φαγωμάρα στο εσωτερικό του κόμματός του. Κι ένα συμπέρασμα: Αυτό που οι Έλληνες αντιλαμβάνονται σαν απειλή, την αποτυχία δηλαδή της νέας κυβέρνησης, ο Σαμαράς τη βλέπει σαν υπόσχεση για τον ίδιο.

Φ.Τ.

Επιτέλους φως

Επιτέλους δημοτικός φωτισμός στην οδό Βουτσά (παράλληλος της Καραμπατζάκη) και στην Πλατεία Διμηνίου.

Και τα δύο σημεία ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι. Ειδικά στην οδό Βουτσά όπου υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες, οι κάτοικοι μόνο… φακούς που δεν έπαιρναν τις βραδινές ώρες για να μπούνε στα σπίτια τους.

Τεχνικές Υπηρεσίες και Τμήμα Φωτισμού συνεργάστηκαν, τοποθέτησαν νέους στύλους και φωτιστικά και επιτέλους τόσο η οδός Βουτσά όσο και η Πλατεία Διμηνίου, απέκτησαν δημοτικό φωτισμό.

Ε.Χ.

Δικαστήριο

Ούτε αίθουσα δικαστηρίου να ήταν η αίθουσα συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Τόλμησε ένας από τους παρευρισκόμενους καταστηματάρχες να μιλήσει στο τηλέφωνο και η αυστηρότητα της Προέδρου της Επιτροπής, ξεπέρασε ακόμη και αυτή των Προέδρων των δικαστηρίων.

Αρον – άρον διέκοψε τη συνομιλία στο κινητό ο καταστηματάρχης που δεν ήθελε να δώσει κακή εντύπωση στο σώμα.

Ε.Χ.

Οφελος

Η κατακύρωση σε ιδιώτη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του οικοπέδου του Νοσοκομείου Βόλου, στη συμβολή των οδών Ογλ και Αλεξάνδρας, μπορεί να αποστέρησε την πόλη από έναν δωρεάν χώρο στάθμευσης (αυτό ήθελε να κάνει ο Δήμος Βόλου), κέρδισαν όμως τα ταμεία του Νοσοκομείου.

Και δεν κέρδισαν απλά για να γεμίσουν. Με τα έσοδα από την αξιοποίηση ενός και μόνο οικοπέδου, καλύπτονται οι μισθοί δύο επικουρικών γιατρών που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών.

Αυτό που απομένει είναι να αξιοποιηθεί αναλόγως και η υπόλοιπη περιουσία του Νοσοκομείου, προς όφελος του Νοσοκομείου και κατ’ επέκταση των πολιτών.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου