ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προβληματισμός

προβληματισμός-694080

Προβληματισμός

Εντονα προβληματισμένος είναι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής που ήταν το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είναι μόνο ότι για δεύτερη φορά χάθηκε η βουλευτική έδρα στη Μαγνησία αλλά και ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας μετά και τη δήλωση Βενιζέλου ότι θα αποχωρήσει έπειτα από το συνέδριο. Εάν μάλιστα το συνέδριο γίνει την άνοιξη, μέχρι τότε είναι ζήτημα εάν κανείς θα ασχολείται σοβαρά με ό,τι έχει απομείνει από το πάλαι πότε μεγάλο κόμμα.

Β.Κ.

Εν αναμονή

Χρόνο προκειμένου η νέα κυβέρνηση να συγκροτηθεί πλήρως δίνουν λογιστές, οικονομολόγοι και φοροτεχνικοί. Τα θέματα του κλάδου που σκοπεύουν να θέσουν οι επαγγελματίες είναι πολλά. Η ζωή τους περνά ενώ οι ίδιοι είναι μόνιμα μπροστά σε ένα υπολογιστή και συμπληρώνουν αιτήσεις. Εχουν να θέσουν πολλά ζητήματα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.

Κ.Μ.

Πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες

Επικίνδυνα -χωρίς τη συμβουλή ειδικού- σε πολίτες που έχουν προβλήματα υγείας είναι σε αρκετές περιπτώσεις τα συμπληρώματα διατροφής σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας. Επιπλέον, η χρήση τους από πολίτες που δεν τα έχουν ανάγκη μπορεί επίσης να επιφέρει παρενέργειες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, λένε οι γιατροί, όμως το πρόβλημα διογκώνεται.

Κ.Μ.

«Ηταν στραβό το κλίμα…»

Μη αναστρέψιμη, χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κώστας Λεγαντής, την κατάσταση στο φράγμα Παναγιώτικο λόγω της μεγάλης διαρροής. Σαν να μην έφταναν οι κατασκευαστικές αστοχίες του έργου, από το Δήμο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη φύλαξη του χώρου με αποτέλεσμα κάθε τόσο, όποιος θέλει να περιφέρεται στο χώρο και να κλέβει ό,τι του αρέσει. Το έργο πραγματικά έχει αφεθεί στην τύχη… και οι επιπτώσεις του θα γίνουν ορατές στα χωριά που υδροδοτούνται από το έργο, όταν πάψουν να έχουν νερό. Ο Δήμαρχος αλήθεια τί κάνει τόσο καιρό;

Αθ.Τ.

Επί τάπητος

Επί τάπητος θα θέσει σήμερα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και καταστημάτων Εστίασης Ν. Μαγνησίας το θέμα των τελών κοινόχρηστων χώρων με αφορμή τη νέα κανονιστική του Δήμου, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειο café στις 12 το μεσημέρι. Πράγματι το θέμα της νέας κανονιστικής απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα τους επαγγελματίες του χώρου και ελπίζουν σε μια κοινή φόρμουλα συνεργασίας με το Δήμο Βόλου, για να δημιουργηθεί μέτωπο κατά του ΟΛΒ.

Αθ.Τ.

Μεγάλη κουβέντα

Συγκυβερνώντες οι ΑΝ.ΕΛ. και η τοπική οργάνωση της Μαγνησίας επιχαίρει τονίζοντας σε ανακοίνωσή της «ότι η συμμετοχή στην νεοσχηματισθείσα κυβέρνηση αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και σύνεσης στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου και ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο». Υπογραμμίζουν παράλληλα ότι «η εποχή που σκύβαμε το κεφάλι μπροστά στους οικονομικούς κατακτητές μας τελείωσε». Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες.

Β.Κ.

Ο νοών νοείτω

Είναι γνωστό πια πέντε μήνες μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής Βόλου στον απλό κόσμο, ποιος έχει αναλάβει και ποιες αρμοδιότητες στο Δήμο, εάν είναι επαρκής και αποτελεσματικός στο έργο του ή όχι. Επαρκής άλλωστε δεν είναι αυτός που περιδιαβαίνει τα τηλεοπτικά παράθυρα από κανάλι σε κανάλι για να αυτοπροβάλλεται αλλά όποιος δουλεύει συστηματικά, με σχέδιο, πρόγραμμα, όραμα και έχει αποτελέσματα. Η ειρωνεία εκ μέρους κάποιων, θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί, τελικά ποιά συμφέροντα φιλικών προσώπων υπηρετεί και ειδικότερα ποιούς;

Β.Κ.

Οχι στον καρκίνο

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, που καλείται σήμερα να γνωμοδοτήσει για τη χρήση κοκκοποιημένου ελαστικού ως καυσίμου από ασβεστοποιία του Βελεστίνου, ας προσέξει πάρα πολύ καλά τι θα κάνει. Γνωμοδοτώντας θετικά, ανοίγει το δρόμο όχι μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και σε όλες τις βιομηχανίες της περιοχής, οι οποίες, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, θα σπεύσουν να υιοθετήσουν την καύση ελαστικών, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των πολιτών του Βόλου και της περιοχής Βελεστίνου.

Φ.Τ.

Αναμενόμενη επίθεση

Αναμενόμενη η σφοδρή και συντονισμένη επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης από το χρηματιστικό κατεστημένο που οδήγησε στην κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και τη μεγάλη άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της χώρας. Ο λόγος; Μα για να βάλουν φρένο στο ριζοσπαστικό πρόγραμμά της, μια πρόγευση του οποίου πήραν οι Έλληνες πολίτες από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και τις δεσμεύσεις των νέων υπουργών κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.

…Το αν θα καταφέρουν να πιέσουν τόσο τη νέα κυβέρνηση, ώστε να αναδιπλωθεί και να προχωρήσει σε έναν ετεροβαρή συμβιβασμό, αθετώντας το πρόγραμμά της, εξαρτάται και από τη λαϊκή συμπαράσταση στην πολιτική της.

Φ.Τ.

Και τα δυο και γρήγορα

Τσίπρας: Θέλουμε συνολική, αμοιβαία λύση με την Ευρώπη.

Σουλτς: Πατάξτε τη φοροδιαφυγή, οι πλούσιοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω.

…Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι.

Φ.Τ.

Αγάντα…

Bank of England: Το Βερολίνο οδηγεί τον ευρωπαϊκό Νότο σε μια χαμένη δεκαετία.

…Μόνο οι Γερμανοί κι οι δορυφόροι τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας μας εξακολουθούν να επιμένουν στην πολιτική της λιτότητας. Αγάντα…

(Στη βάση της πολιτικής των Γερμανών και των συνοδοιπόρων τους υπάρχουν καταστάσεις με τις οποίες ο πολιτικός και ο ηθικός στοχασμός έχουν από μακρών ασχοληθεί. Όσο για τον ελληνικό λαό, το να υπερβεί την πολιτική της λιτότητας είναι ζήτημα επιβίωσης)

Φ.Τ.

Τριγμοί στη ΝΔ

Εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ προτείνουν Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε θα πρόκειται για ιστορικό διεμβολισμό τής ΝΔ.

…Μη, ρε παιδιά. Πόσα ακόμα να αντέξει κι αυτός ο Αντώνης;

Φ.Τ.

Ράγισε

Οταν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει λένε… Κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει για την περίπτωση της δημοτικής αρχής Βόλου και της μείζονος αντιπολίτευσης.

Τι κι αν η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, έκανε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Μουλά, να ρίξει γέφυρες με την παράταξη Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος κλήθηκε να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ Δήμου και Κυβέρνησης;

Ηρθαν τα προχθεσινά επεισόδια στο Δημαρχείο, η ανακοίνωση Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, κατά του «διδύμου» -όπως τους χαρακτήρισε- Πατσιαντά και Κλημόπουλου και η όποια συνεργασία πήγε… περίπατο.

Φάνηκε άλλωστε και από το ύφος της χθεσινής ανακοίνωσης των Δρόμων Συνεργασίας, που απευθύνονται στο Δήμαρχο, όχι με την ιδιότητά του αλλά ονομαστικά και σε πρώτο ενικό.

Ε.Χ.

Νέες αιχμές

Νέα επίθεση κατά της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Η στιχομυθία:

«Η Κουμουνδούρου δεν σας δέχεται ούτε για να σκουπίζετε τα γραφεία», είπε.

«Τόσα χρόνια τα τοπικά στελέχη τράβηξαν το κάρο για να φθάσει η Κουμουνδούρου εκεί που έφθασε», απάντησε ο Κώστας Γαργάλας.

«Αυτό σας είπανε: να μείνετε στο κάρο. Και σας έστειλαν στο σπίτι», νέες αιχμές από τον Αχ. Μπέο.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου