ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τον τίμησαν

τον-τίμησαν-698130

Τον τίμησαν

Το μεγαλύτερο ποσοστό στη Μαγνησία κατέγραψε το «Ποτάμι» στο Σέσκλο. Αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στη συγκεκριμένη περιοχή, με ποσοστό 8,46%. Αιτία, ο τόπος καταγωγής του ενός εκ των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο νομό, του δικηγόρου Χρήστου Φώτου. Τον τίμησαν με την ψήφο τους οι συμπατριώτες του.

Ν.Τ.

Τέρμα οι ανισότητες

Επιτέλους τέλος μπαίνει στην ξενοδοχειακή ανισότητα μεταξύ των ασθενών που φιλοξενούνται στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε σχέση με την Α’ Παθολογική Κλινική. Μετά τη σημερινή παραλαβή θα ξεκινήσει η μεταφορά της Παθολογικής Κλινικής, ενώ η ξενοδοχειακή υποδομή της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας είναι επίσης θέμα ημερών να λειτουργεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Κ.Μ.

Να χυθεί φως

Απλετο φως πρέπει να χυθεί άμεσα στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος προχθές το μεσημέρι σε βάση του ΝΑΤΟ σε επαρχία της Ισπανίας. Η 111 Πτέρυγα Μάχης θρηνεί δύο έμπειρους πιλότους, δύο εξαίρετους σμηναγούς. Οι δικαστικές και τεχνικές έρευνες θα κρατήσουν καιρό, όμως πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσουν στις ακριβείς αιτίες του δυστυχήματος.

Κ.Μ.

Χρόνιο πρόβλημα

Τη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα έδωσε η δημοτική αρχή της Σκοπέλου, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποκτήσει γιατρό το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας. Η διασφάλιση της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, δίνεται προτεραιότητα στο συγκεκριμένο πεδίο.

Γ.Υ.

Τηλεφώνημα Αντ. Σαμαρά

Τηλεφώνημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δέχθηκε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Ο Αντ. Σαμαράς τον συνεχάρη για την εκλογή του, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει και τον προέτρεψε να συνεχίσει να είναι μάχιμος και διεκδικητικός προς όφελος της Μαγνησίας και της Ελλάδας.

Ν.Τ.

Νέα καθήκοντα

Μπορεί τελικά για τους ΑΝ.ΕΛ να χάθηκε η έδρα, ωστόσο η πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα αναλάβει πλέον νέα καθήκοντα ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Την ανακοίνωση έκανε χθες ο Πάνος Καμμένος έξω από τη Βουλή, αφού ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου Τέρενς Κουίκ θα αναλάβει από εδώ και πέρα καθήκοντα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αθ.Τ.

Συναντήσεις

Μετά τις εκλογές και την εκλογή των βουλευτών από τη Μαγνησία ήδη φορείς και Σύλλογοι της περιοχής, ετοιμάζονται να κλείσουν ραντεβού μαζί τους για να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παρότι έχουν περάσει μόλις τρεις ημέρες από τις εκλογές… εκπρόσωποι συλλόγων αναφέρουν ότι σκοπεύουν να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα προκειμένου να γνωστοποιηθούν προβλήματα που τους «καίνε».

Αθ.Τ.

Ο θρίαμβος κι η νίλα

Θρίαμβος για το κομματικό επιτελείο τού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, που πέτυχε να ανεβάσει την εκλογική δύναμη του κόμματος στην περιοχή μας αισθητά πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο του, νίλα για το κομματικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, που στη Μαγνησία κατόρθωσε να ρίξει την εκλογική δύναμη του κόμματος αισθητά κάτω από τον πανελλαδικό μέσο του όρο.

Φ.Τ.

Βαθιά ανάσα

Το γεγονός και μόνον ότι συγκροτήθηκε μια νέα, αντιμνημονιακή κυβέρνηση, δημιουργεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας μεγάλες ελπίδες. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη όχι μόνον οι λαοί και η Αριστερά έχουν αναθαρρήσει, αλλά και η αντιμνημονιακή – αντιγερμανική Δεξιά. Τα πολιτικά δεδομένα μεταβάλλονται γοργά και ευνοούν όλο και περισσότερο τη διεκδίκηση εκ μέρους της νέας κυβέρνησης των αιτημάτων που έθεσε εμφατικά ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Φ.Τ.

Κόκκινη γραμμή

Συμβιβασμοί με τους δανειστές που μπορεί να αποτελέσουν το πιο αδίστακτο όπλο στα χέρια της ολιγαρχίας και να οδηγήσουν στη συνέχιση του φοβερού μαστιγώματος του λαού μας, της αδυσώπητης φορομπηξίας, της πτώχευσης, της σκλαβιάς, του εξευτελισμού των ανθρώπων απαγορεύονται ρητώς και δια ροπάλου στη νέα κυβέρνηση.

Φ.Τ.

Σεβασμός στο λαό

Αντίθετη με το κυβερνητικό σχήμα είναι η ΝΔ, επειδή μετέχουν σε αυτή «πρόσωπα που έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις».

…Τις θέσεις αυτές επικύρωσε μόλις προχτές ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, κύριοι.

Φ.Τ.

Σπιράλ θανάτου

Εάν η νέα κυβέρνηση αρχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους της, τότε θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι ΑΝΕΛ θα αποτελέσουν τους κύριους αποδέκτες μεγάλης μάζας ψηφοφόρων που στις προχτεσινές εκλογές ψήφισαν ΝΔ, οδηγώντας αναπότρεπτα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ίδιο σπιράλ πολιτικού θανάτου στο οποίο βρέθηκε και το ΠΑΣΟΚ.

Φ.Τ.

Οι τρελοί αριστεροί της Ελλάδας

Bloomberg: Οι τρελοί αριστεροί της Ελλάδας έχουν μία καλή ιδέα που η Γερμανία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά: να αναζωογονήσει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, δίνοντας στις χώρες που έχουν πληγεί σκληρότερα μία ανάσα για τα χρέη τους.

…Δε λένε να σωπάσουν τα νταούλια. Έμμεσα πλην σαφώς πλέον κι οι αγορές μιλούν για κούρεμα χρέους.

Φ.Τ.

Αναβρασμός

Αναβρασμός επικρατεί για τον Κανονισμό Αρδευσης. Το κλίμα εντείνουν κάτοικοι χωριών που δεν θέλουν τον κανονισμό.

Ομως μέσω του Κανονισμού, θα καθοριστούν και τα τέλη άρδευσης. Πρόκειται για μια υπηρεσία ανταποδοτική, για την οποία αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑΜΒ πληρώνει χωρίς να έχει κανένα έσοδο.

Ε.Χ.

Ανησυχία

Ανησυχία αυτή τη φορά από την πλευρά των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και για το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Οχι τόσο γιατί διευθύνσεις γίνονται υπηρεσίες, αλλάζουν τα τμήματα ή καταργούνται τα γραφεία, όσο γιατί δεν προβλέπεται ο ακριβής ρόλος του προσωπικού και όπως και να ‘χει αυτό γεννά μία ανασφάλεια για το πού θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Ε.Χ.

Προσφορές

Αύριο Πέμπτη, στην εκπνοή της προθεσμίας αναμένεται να καταθέσει ο Δήμος Βόλου, μέσω της ΑΝΕΒΟ, την προσφορά του για την εκμετάλλευση του οικοπέδου στη συμβολή των Οδών Ογλ και Αλεξάνδρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλες δύο προσφορές έχουν ήδη κατατεθεί, παρά την έκκληση του Δήμου να μην υπάρξουν άλλοι διεκδικητές του οικοπέδου, προκειμένου να μείνει στην πόλη και να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τελικά ο Δήμος δεν εισακούστηκε και πλέον έχει… ανταγωνιστές.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου