ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο ύψος των περιστάσεων

στο-ύψος-των-περιστάσεων-728947

Στο ύψος των περιστάσεων

Αμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, στην επίθεση κατά δημοτικού συμβούλου από υπηρεσιακό παράγοντα προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Εσερίδης δεν δίστασε να ζητήσει αποχώρηση του υπαλλήλου από την αίθουσα συνεδρίασης. Επιπλέον, ερεύνησε χθες το θέμα για το άτομο στο ΚΕΠ που αναφέρθηκε ότι εξυπηρετούσε πολίτες χωρίς να έχει σχέση εργασίας και ζήτησε την απομάκρυνσή του. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και είναι προς τιμήν του.

Κ.Μ.

Κανένας έλεγχος

Αθλιο είναι το σκηνικό που επικρατεί στην αγορά φαρμάκων. Οι ελλείψεις έχουν φτάσει πλέον να αφορούν ακόμη και σε παιδικά εμβόλια. Οι ανάγκες των πολιτών ικανοποιούνται με τους φαρμακοποιούς να συνεργάζονται για τα αποθέματα. Η υπάρχουσα κατάσταση όχι μόνο παγιώνεται, αλλά παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις χωρίς να φαίνεται καμία ελπίδα στον ορίζοντα για έλεγχο και είναι απορίας άξιο που μπορεί να φτάσει.

Κ.Μ.

Διαφορά

Στα δικαστήρια θα λυθεί η διαφορά μεταξύ της ΕΚΠΟΛ και του πρώην προέδρου Παντελή Μαστρογιάννη που έχει καταθέσει αγωγή διεκδικώντας χρήματα από την αποζημίωσή του. Το θέμα έχει προκαλέσει δυσφορία στην ΕΚΠΟΛ με τον νέο πρόεδρο Κ. Χαλέβα να τονίζει ότι το λογιστήριο της επιχείρησης αμφισβητεί ότι οφείλει στον πρώην πρόεδρο, ενώ χθες συζητήθηκε το θέμα στο Ειρηνοδικείο Βόλου όπου η κάθε πλευρά κατέθεσε τις απόψεις της.

Ν.Τ.

Τέτοιο παράσημο;

Προκαλεί πραγματικά εντύπωση αλλά και πολλά ερωτηματικά η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ για την προαγωγή του υπαλλήλου που γιαούρτωσε τον διευθυντή του στο Βόλο. Δεν έχουμε καμία διάθεση να θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά η απόφαση αυτή εάν μη τι άλλο χρήζει ευρύτερης συζήτησης υπό την έννοια ότι δεν είναι λογικό να επιβραβεύεται το γιαούρτωμα υπηρεσιακού παράγοντα και μάλιστα διευθυντή. Μετά από αυτό δικαίως ο κάθε υπάλληλος μπορεί να «γιαουρτώνει» το διευθυντή του και να περιμένει προαγωγή. Αυτό ουσιαστικά συμπεραίνει κανείς από την απόφαση. Εκτός και εάν ελήφθη με άλλα κριτήρια τα οποία πάντως η Διοίκηση οφείλει να εξηγήσει κυρίως προς την κοινή γνώμη και τους Βολιώτες που τον περασμένο Οκτώβριο είδαν το ΙΚΑ Βόλου να γίνεται πανελλαδικό θέμα.

Β.Κ.

Βαβέλ

Σε διαφωνία που είχε με ανθυποψήφιό της σε τοπικό κανάλι της Κοζάνης, η κ. Μακρή ανέφερε ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ». Ε ρε γλέντια… και φωτιές που άναψε η Ραχήλ. Και η βαβέλ των δηλώσεων στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Β.Κ.

Φιλόδοξο πλάνο

«Εγώ κάνω μεγάλα έργα, δεν δίνω μεγάλες υποσχέσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απαντώντας στο ερώτημα περί του χρόνου υλοποίησης του φιλόδοξου πλάνου που αφορά τα καταδυτικά πάρκα. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Αγοραστός επισημαίνει αυτολεξεί ότι «κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά για να μπορέσουμε να το φέρουμε σε διαδικασία υλοποίησης. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, ξέρουμε ότι είναι μεγάλο το έργο, ξέρουμε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά εμείς το προχωράμε. Δεν το εγκαταλείπουμε».

Γ.Υ.

Την… τερμάτισε!

Αχιλλέα, τι συμβαίνει με την ανακύκλωση στην Αγριά; Την… τερμάτισες;

…Και δεν υπάρχει, ούτε θα δημιουργηθεί όπως σε άλλες πόλεις της χώρας, Δημοτική Αστυνομία να κόψει κάνα πρόστιμο σε κείνους που αφήνουν τα ανακυκλώσιμα έξω από τον κάδο, με τα γνωστά, ανυπερβλήτου αισθητικής, αποτελέσματα! Και σ’ αυτό το θέμα ο Βόλος έμεινε μπουκάλα!

Φ.Τ.

Οι αδίστακτοι

Δ. Σταμάτης (υπουργός Επικρατείας ΝΔ): Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι και αδίστακτοι.

…Δεν χρεοκόπησαν αυτοί τη χώρα, κύριε. Ούτε έσπρωξαν το λαό στην εξαθλίωση, φορτώνοντάς του μια κρίση που δεν του ανήκε, προκειμένου να διασωθούν οι λίγοι και ισχυροί που προστατεύει και πριμοδοτεί η πολιτική σας.

Φ.Τ.

Αχ, Αντώνη

Τζόαν Μπέρτον, αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης: Ναι από την Ιρλανδία στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.

…Ωχ, Αντώνη! Άρχισαν τώρα κι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ζητούν κούρεμα του ελληνικού χρέους! Όπως φαίνεται, μόνο εσύ κι ο Βαγγέλης και τα κόμματά σας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα απομείνετε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο που θα επιμένετε να εξακολουθήσει να πληρώνει ο λαός με το αίμα του ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο!

(Γιατί, όμως τόση επιμονή; Μερικοί λένε εξ αιτίας της ανικανότητάς σας. Κι οι ολιγάρχες λένε το ίδιο. Περιμένουν πολλά κέρδη από την καλύτερη εφαρμογή των εντολών τους. Είναι κι αυτές υψηλές απαιτήσεις, προς τις οποίες προσπαθείτε να ανταποκριθείτε με κάθε τρόπο. Ξέρουμε, λοιπόν, ποιον εξυπηρετούν αυτές οι απαιτήσεις καθώς και το παραμύθι περί ανικανότητός σας, πάντως όχι το λαό από τον οποίο ζητάτε την ψήφο του)

Φ.Τ.

Τα ψεύτικα τα λόγια…

Sueddeutsche Zeitung: Γαλλία και Γερμανία επεκτείνουν τις επαφές τους με την Αθήνα πέραν της κυβέρνησης και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για την ΕΚΤ και το Eurogroup.

…Πώς; Δηλαδή, Αντώνη και Βαγγέλη, τώρα που όπως όλα δείχνουν σχηματίζει κυβέρνηση ο τρισκατάρατος ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας πετάνε έξω απ’ το ευρώ παρά κάθονται και κουβεντιάζουν μαζί του;

(Μακάρι να έγραφα ένα καλύτερο σχόλιο για τα ψέματα της ελληνικής δεξιάς και της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας στην προσπάθειά τους να κατατρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό. Δεν μου έρχεται στο μυαλό όμως)

Φ.Τ.

Στη εξέδρα

Τη μπάλα στην εξέδρα πετούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ. Επιχειρούν να καταρρίψουν τα περί παχυλών μισθών που λάμβαναν το 2010 – 2011 που κατήγγειλε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος της επιχείρησης, Αχιλλέας Μπέος, αντιπαραβάλλοντας τις σημερινές μισθολογικές τους καταστάσεις.

Κανείς δεν έγραψε για τους σημερινούς μισθούς των εργαζομένων. Δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει ότι υπήρξε και η λεγόμενη… χρυσή εποχή. Που άλλωστε έρχεται να δικαιολογήσει και τα 3 εκ. ευρώ που καλείται να επιστρέψει η επιχείρηση σε 142 εργαζόμενους. Ποσό που αντιστοιχεί σε περικοπές μισθών, δώρων και επιδομάτων μόλις 10%.

Ε.Χ.

Χτύπημα

Η πλήρης αποδόμηση από προσωπικό της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης. Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, που καλείται να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, εμφανίζεται… έτοιμος -όπως σχολίασε με καυστική διάθεση- να πάρει θέση πίσω από το γκισέ του ταμείου για να κόβει εισιτήρια για παραστάσεις ή ακόμη και να αναλάβει χρέη κλητήρα για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι χώροι πολιτισμού στην πόλη.

Φυσικά, από την κατανομή αρμοδιοτήτων δεν θα… γλιτώσει ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, που επίσης θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα.

Δυστυχώς η απομάκρυνση επτά υπαλλήλων του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού έρχεται να δώσει ένα βαρύ χτύπημα στον πολιτισμό, που σίγουρα δεν διανύει την καλύτερη εποχή του.

Ε.Χ.

«Στέγνωσαν»

Στέγνωσαν… από ρευστό οι συνταξιούχοι του νομού. Το Δεκέμβριο οι συντάξεις είχαν κατατεθεί νωρίτερα και για τον Ιανουάριο δεν προβλέπεται πριν τις 30 του μήνα.

Το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο. Δεν ξέρουν πώς θα τη βγάλουν το επόμενο δεκαπενθήμερο.

«Να μας δώσουν τις συντάξεις, αλλιώς αν περιμένουν να πάμε να ψηφίσουμε θα τους πούμε… χαιρέτα μας τον πλάτανο», λένε με νόημα οι συνταξιούχοι.

Ν.Τ.

Γνωστό πρόσωπο

Αναγνωρίσιμη στους περισσότερους Βολιώτες είναι η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας κ. Κατερίνα Γαργάλα – Μάγγου καθώς ήταν υποψήφια και στις ευρωεκλογές του Μαΐου αλλά και υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012. Πρόκειται για ένα γνώριμο πρόσωπο στην κοινωνία του Βόλου και μέσα από το καθημερινό πλούσιο πρόγραμμά της ενισχύει ακόμη περισσότερο το προφίλ της.

Ν.Τ.

Για πρώτη φορά

Νέο, άφθαρτο πρόσωπο είναι ο Βολιώτης Γιάννης Σακκόπουλος, ο οποίος πολιτεύεται για πρώτη φορά, ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Σύνθημά του είναι «κρατάμε ψηλά την ευθύνη» και πάγια θέση του, αντίστοιχα, η προσφορά για το κοινό καλό.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου