ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακούραστη

ακούραστη-730075

Ακούραστη

Ακούραστη είναι η πρόεδρος της Μέριμνας Βόλου κ. Μάγδα Παπαβαγγέλη, η οποία εργάζεται πολύ διακριτικά αλλά αποτελεσματικά, στο πεδίο της εθελοντικής προσφοράς. Η κ. Παπαβαγγέλη εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική εξέλιξη των προσπαθειών που καταβλήθηκαν, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και να ξεπεραστούν οι οικονομικοί «σκόπελοι» για τη Μέριμνα. Το ποσό που εκταμιεύτηκε πρόσφατα, σε συνάρτηση με τη νέα προγραμματική που υπογράφηκε, δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον και κατά συνέπεια διασφαλίζουν την ακόμη πιο έντονη κοινωνική δράση και προσφορά της Μέριμνας.

Γ.Υ.

Συνθήκες υποταγής

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ΑΝ.ΕΛ. στο Ν. Μαγνησίας ο εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Τέρενς Κουίκ, σχολίασε πως μετά από 45 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας, η πολιτική για τον ίδιο δεν αποτελεί παρένθεση αλλά επιλογή μέσα από την οποία προσπαθεί να βοηθήσει την πατρίδα και την οικογένειά του, από άλλο μετερίζι. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι μέσα από τις περιοδείες και γυρίζοντας την Ελλάδα διαπίστωσε ότι τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης απέχουν μακράν από τα αθηνοκεντρικά μέσα ενημέρωσης. «Είναι σαν να λέμε η μέρα με τη νύχτα. Η επικοινωνία από τα αθηνοκεντρικά μέσα ενημέρωσης γίνεται κάτω από συνθήκες υποταγής και από τα λεγόμενα παπαγαλάκια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

Αθ.Τ.

Σπουδαίο έργο

Είκοσι άτομα εξυπηρετήθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας, προχθές το απόγευμα, του Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου μετά τη διακοπή λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Οι ανάγκες σε φαρμακευτική περίθαλψη είναι μεγάλες. Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου αποτελεί σπουδαίο έργο αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και όλων όσοι συνεργάζονται ώστε να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων.

Κ.Μ.

Επιτέλους ξεκινά

Μετά από οχτώ χρόνια διεκδίκησης, το έργο για την εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας στο Λιμάνι Βόλου μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης. Η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού σηματοδοτεί και την έναρξη των εργασιών ενός έργου πολύ σοβαρού για το Βόλο, καθώς το Λιμάνι συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε κύριους προορισμούς κρουαζιέρας και πρέπει να πληροί το διεθνή κώδικα ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων.

Κ.Μ.

Την Κυριακή η επίσκεψη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται τελικά στο Βόλο την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου. Θα πραγματοποιήσει μάλιστα ομιλία στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτος). Ηδη η νομαρχιακή οργάνωση τρέχει πυρετωδώς για την προετοιμασία της συγκέντρωσης.

Ν.Τ.

Νέους ανθρώπους

Σε Λεχώνια και Νότιο Πήλιο βρέθηκε χθες η υποψήφια βουλευτής με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία» Μαρία Γιαννή και όπως έλεγαν συνεργάτες της συνάντησε ανθρώπους που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια του νεοσύστατου κόμματος, ζητώντας την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και νέους αποφασισμένους ανθρώπους να διαδραματίσουν ρόλο στα κοινά.

Ν.Τ.

Εντυπωσίασε

Σε συγκέντρωση με περισσότερα από 150 άτομα μίλησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Αγχίαλο. Το εντυπωσιακότερο ωστόσο ήταν ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι περίμεναν στο τέλος, ένας – ένας προκειμένου να του δώσουν συγχαρητήρια για την ομιλία του.

Ν.Τ.

Μίστερ Καρμανιόλα

Γ. Παπανδρέου: Το 2009 έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά.

…Και το κεφάλι της Ελλάδας στη λαιμητόμο, μην παραλείπετε να το ξεχνάτε αυτό, κύριε.

(Η συχνά αναφερόμενη πολιτική ανωριμότητα των μαζών πάνω στην οποία ποντάρετε για να αλιεύεστε ψήφους, δυστυχώς για σας αρέσκεται σήμερα να στηρίζεται πάνω στην πρόσφατη ιστορική μνήμη).

Φ.Τ.

Ελληνική Τζιχάντ

Γαλλία: Απειλητικό μήνυμα και σε άλλη σατιρική εφημερίδα – Θα σας τεμαχίσουμε με τσεκούρι.

…Θεέ μου! Εάν ένας δήμαρχος ή κάποιος άλλος τολμήσει να κατεβάσει την εικόνα του Αγίου που έχει στο γραφείο του, τι, άραγε, θα του κάνει ο πρωθυπουργός;

(Δεν πρέπει ποτέ να περιμένουμε να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι, εάν στο μεταξύ υποκύπτουμε στην καθεστωτική προπαγάνδα)

Φ.Τ.

Οι μοιραίοι

Ουάσιγκτον Ποστ: «Το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και η μόνη λύση είναι το κούρεμα». Ντι Τσάιτ: «…και στη Γερμανία συζητείται ολοένα πιο ανοιχτά αυτό που ήταν μέχρι τώρα αδιανόητο: ένα νέο κούρεμα χρέους». Μπλούμπεργκ: «Οι ελληνικές εκλογές μπορεί να κάνουν εντέλει ’χάρη’ στο ευρώ, ξεκουνώντας τη Γερμανία από τη δημοσιονομική αδιαλλαξία της»…

…Σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζεται πλέον ανοιχτά η αναγκαιότητα ενός γενναίου κουρέματος του ελληνικού χρέους εκτός από ένα συγκεκριμένο σημείο της ελληνικής επικράτειας όπου κατοικοεδρεύει η απερχόμενη κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

(Ποιος δεν δακρύζει σκεπτόμενος ότι αυτά τα παιδιά εγκατέλειψαν τα πάντα για να αφιερωθούν ως πρωθυπουργοί και υπουργοί στην προσπάθεια να σωθεί η έρμη ετούτη χώρα;)

Φ.Τ.

Ο πληρώνων τοις μετρητοίς

Moody’s: Σχετικά απίθανο το ενδεχόμενο Grexit.

…Ακόμα και οι διαβόητες αγορές αρχίζουν σιγά σιγά να το παραδέχονται και να ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Εκτός από το Σαμαρά και το Βενιζέλο που θέλουν ο ελληνικός λαός να πληρώσει ένα χρέος που δεν του ανήκει και λόγω του όγκου του είναι αδύνατον να πληρωθεί.

(Η πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είναι αντικειμενικά υπέρ των ισχυρών. Αυτό είναι στοιχειώδης κοινή λογική. Εφόσον επιθυμούν ο λαός να πληρώσει και την τελευταία του πεντάρα για να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη οι ισχυροί, τότε αυτόματα είναι με την πλευρά των ισχυρών και εναντίον του λαού).

Φ.Τ.

Λερναία Υδρα

«Κλείνουμε ένα ζήτημα και ανοίγουν άλλα πενήντα. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;», διερωτήθηκε αγανακτισμένος για τα πολλαπλά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο στη ΔΕΥΑΜΒ όσο και στο Δήμο Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος.

Ούτε Λερναία Υδρα… να ήταν τα προβλήματα. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν άλλα δύο. Τελικά οι καταστάσεις απαιτούν σύγχρονους… Ηρακλειδείς.

Μονά – ζυγά

Αρκετά καυστικός απέναντι σε μερίδα εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, που έπαιρναν παχυλούς μισθούς αλλά δεν πρόσφεραν τα δέοντα στην υπηρεσία τους, εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος. «Υπάρχουν υπάλληλοι που κάθονται στα γραφεία και κοιτάνε ο ένας τον άλλο ή μετράνε τα αυτοκίνητα που περνούν από κάτω αν είναι μονά ή ζυγά και κρίνουν ότι τα 2.500 ευρώ που παίρνουν το μήνα είναι λίγα. Εκτός από ευσυνείδητους, υπάρχουν και τέτοιοι υπάλληλοι», υποστήριξε ο Δήμαρχος.

Καμία συζήτηση

Ο Δήμαρχος πάντως δεν εμφανίζεται να προτίθεται να συζητήσει με τους εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια -ίσως- να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου.

«Σε αυτή τη χρονική στιγμή προτιμώ να παίξω μπιρίμπα παρά να μιλήσω μαζί τους. Δεν μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Να μιλήσω με ποιούς; Με αυτούς που τόσα χρόνια θεωρούσαν προνόμιό τους να εργάζονται στη ΔΕΥΑΜΒ;», η κατηγορηματική απάντησή του.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου