ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε κλειστό χώρο

σε-κλειστό-χώρο-732559

Σε κλειστό χώρο

Το αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου παραχωρείται για την πραγματοποίηση των προεκλογικών συγκεντρώσεων των υποψηφίων βουλευτών, που επισκέπτονται το νησί. Οπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης «έχουμε λάβει απόφαση ως Δήμος να παραχωρούμε ατελώς την αίθουσα του δημαρχείου στους υποψηφίους, για να μην ταλαιπωρούνται έξω στο κρύο, ειδικά στη διάρκεια του Ιανουαρίου, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις προεκλογικές ομιλίες». Ανάλογη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των υποψηφίων και του κοινού ταυτόχρονα.

Γ.Υ.

Ας ελπίσουμε σε λύση

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό που διενεργήθηκε για την πρόσληψη Γενικού Ιατρού – Παθολόγου για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Πρόκειται για μία θέση που παραμένει κενή μήνες και για την οποία έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 7 Ιανουαρίου και πλέον είναι θέμα χρόνου να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Κ.Μ.

Καλύτερα …πίσω

Θεαματική είναι η μείωση των μεταναστών στον Αλμυρό. Μέσα σε ένα χρόνο επέστρεψαν στην Αλβανία 150 μετανάστες. Είκοσι – τριάντα πολύτεκνες οικογένειες αποχώρησαν λόγω κρίσης. Σήμερα μόνο το 10% των 300-400 μεταναστών στον Αλμυρό έχει μόνιμη εργασία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών απασχολούνταν στην οικοδομή!

Κ.Μ.

Iκανοποίηση

Μεγάλη ικανοποίηση μεταξύ των στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Βόλο για την συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα καθώς όπως έλεγαν στη στήλη ήταν και μαζική και δυναμική. Τα στελέχη του Βόλου εξέφραζαν μετά και τη συγκέντρωση τη βεβαιότητα ότι η είσοδος στη Βουλή είναι σίγουρη και ότι η Θεσσαλία θα δώσει «τον αέρα» στο νέο κόμμα.

Ν.Τ.

Κοντά στον πολίτη

«Για ό,τι προκύψει είμαστε στις επάλξεις και πάντα στη διάθεση του πολίτη» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Νίκος Τριανταφύλλου, αναφερόμενος στα μέτρα επιφυλακής που συνοδεύουν κάθε επιδείνωση του καιρού. Ο ίδιος τονίζει παράλληλα ότι υπεράνω όλων βρίσκονται η εγρήγορση και οι συντονισμένες πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Γ.Υ.

Επαγρύπνηση

Σε επαγρύπνηση παρέμεναν χθες οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά τους ισχυρούς βοριάδες που έπληξαν την περιοχή, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν σοβαρές ζημιές. Πραγματικά το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι αντιδήμαρχοι βρίσκονται σε εγρήγορση και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τον τόπο τους σε αντίθεση με το Δήμο Νοτίου Πηλίου που έχει αδρανήσει χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα.

Αθ.Τ.

Δίπλα τους

Ενα συμπαραστάτη στο πλευρό τους βρήκαν στο πρόσωπο του Χρήστου Μπουκώρου, υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Χλόη και το Μικρό Περιβολάκι. Ο υποψήφιος βουλευτής που και ως δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί επισταμένα με τα θέματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους, συζήτησε μαζί τους για την εξισωτική και τις λύσεις που προκρίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διορθώσει τα λάθη που έγιναν. Ακόμη, επανέλαβε την πρόταση που έκανε εξαρχής ο ίδιος -μόλις ξέσπασε η μεγάλη κακοκαιρία με τις χιονοπτώσεις στη Μαγνησία- για να αποζημιωθούν οι πληγέντες τόσο για τις αγροτικές καλλιέργειες όσο και για το ζωικό κεφάλαιο.

Ν.Τ.

Ελεος πια

Μερικούς υποψήφιους τους ακούς στην τηλεόραση και προκαλούν σύγχυση. Στην προσπάθειά τους να τα πούνε όλα και προκειμένου να δείξουν ότι τα ξέρουν κιόλας όλα, κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις που παραπέμπουν σε θεόρατες …λογίες. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα τους ακούσεις να έχουν σαφείς θέσεις και να τις υπερασπίζονται εκτός από τις γενικόλογες θεωρίες, σαν αυτές που ακούνε οι πολίτες και γυρίζουν κανάλι στην τηλεόραση. Μαζευτείτε…

Β.Κ.

Ενθαρρύνεται

Από «την έδρα» της, την Αγριά, που είναι και η γενέτειρά της ξεκίνησε τις προεκλογικές της εξορμήσεις η Μαρία Γιαννή, υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία». Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά τόσο για την ίδια σε προσωπικό επίπεδο όσο και για το κόμμα με τους συνεργάτες της κ. Γιαννή να υπογραμμίζουν ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν σοβαρές προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, χωρίς λαϊκισμούς αλλά και χωρίς άνευ όρων «παράδοση» στα κελεύσματα των Ευρωπαίων.

Ν.Τ.

Επανόρθωση

Ο δαίμων του τυπογραφείου «χτύπησε» με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το όνομα υποψηφίας στο ΠΟΤΑΜΙ. Επανορθώνουμε λοιπόν υπογραμμίζοντας ότι με το Ποτάμι στο Νομό Μαγνησίας υποψήφια είναι και η Αντωνίτσα Βαλασία.

Ν.Τ.

Αλληλεγγύη στο Κομπάνι

Εντεκα κούτες φάρμακα από τη Μαγνησία στο Κομπάνι, την πόλη – σύμβολο αντίστασης στο φονταμενταλισμό του ISIS. Τα διέθεσαν Μαγνησιώτες και για τη συγκέντρωσή τους πρωτοστάτησαν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βόλου για τους Πρόσφυγες στο Κομπάνι, η ΕΡΑ Βόλου, η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, το Στέκι «Αλληλεγγύη για Όλους» Βόλου.

…Στην περιοχή μας ποτέ δεν ξεχάστηκε ότι το ζήτημα της αλληλεγγύης είναι ουσιώδες.

Φ.Τ.

Σπονδή στην αλήθεια

Ο Σαμαράς προειδοποιεί: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα για να κερδίσουν οι επιτήδειοι που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Επίσης, αν νικήσει στις εκλογές, η χώρα θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και την πιστωτική επέκταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επιπλέον, θα διαλύσει την αστυνομία και θα διευκολύνει τις αποδράσεις, καταργώντας τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Επίσης, θα δώσει μαζικά ιθαγένεια και ασφάλεια σε όλους τους μετανάστες, χωρίς να πτοείται ούτε καν από τα γεγονότα στη Γαλλία κ.ο.κ.!!!

… Αντώνη, μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι.

Φ.Τ.

Νέα ταξίματα

Ο Σαμαράς εξήγγειλε το οικονομικό του πρόγραμμα.

…Οπότε βγάλτε από το μυαλό σας τα Ζάππεια 1 και 2 και τα 18 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους που μας έταζε προεκλογικά το 2012 ο Αντώνης (κι όταν έγινε πρωθυπουργός τα ξέχασε). Τώρα έχουμε νέα ταξίματα.

Φ.Τ.

Ο στρατιώτης του εχθρού σου

Hadelsblatt: Ανανεωτής της Ελλάδας ο Τσίπρας;

…Όχι, καλοί μας Γερμανοί. Ανανεωτές της Ελλάδας είναι αυτοί που μας λέγατε μέχρι χτες. Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος.

(Το μεγαλύτερο κακό δεν είναι ο στρατιώτης του εχθρού σου, αλλά ο τρόμος που αντιπροσωπεύει ο στρατιώτης του εχθρού σου)

Φ.Τ.

Πληγέντες

Μόνο οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων κατέθεσαν σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, αίτημα για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Κανείς άλλος. Ούτε ξενοδόχοι, ούτε έμποροι, για να μπορέσει ο Δήμος, όπως ανέφερε ο κ. Μπέος, να κάνει αίτημα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Βεβαίως, ούτε οι έμποροι ούτε οι ξενοδόχοι έκαναν χρυσές δουλειές… Οι ξενοδόχοι είδαν τις κρατήσεις τους να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη και τις ελπίδες τους για να κλείσουν οικονομικές τρύπες από τον τζίρο της πρωτοχρονιάς να «θάβονται» κάτω από το χιόνι. Αλλά και οι έμποροι έχασαν τον -παραδοσιακά- μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, που είναι παραμονή της πρωτοχρονιάς, οπότε και πλην ελαχίστων καταστημάτων, τα εμπορικά έμειναν κλειστά εξαιτίας του χιονιού.

Και οι έμποροι και οι ξενοδόχοι έχουν διαμαρτυρηθεί. Μία επιστολή όμως προς το Δήμο Βόλου, αν όντως δεν έκαναν, προκειμένου να ληφθούν μέτρα, δεν… βλάπτει. Τουναντίον.

Ε.Χ.

«Κοπρίτες…»

Αρκετοί ήταν οι επιχειρηματίες, που υπέστησαν ζημιές χιλιάδων ευρώ, καθώς από το βάρος του χιονιού κατέρρευσαν τέντες και ομπρέλες.

«Αμα είναι κοπρίτης ο άλλος και δεν φρόντισε να μαζέψει την τέντα του, ποιός πρέπει να τον αποζημιώσει; Το δημόσιο;», η άποψη του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος αντιπαρέβαλλε δύο εικόνες της πόλης, τις ημέρες της λευκής… πολιορκίας: του καταστηματάρχη που είχε φροντίσει να αποχιονίσει το πεζοδρόμιο μπροστά από την επιχείρησή του και εκείνου που δεν πήρε καν φτυάρι. «Ποιός είναι ο σωστός;», το ερώτημα που απηύθυνε.

Ε.Χ.

Αποχωρήσεις

Για μία ακόμη φορά, από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποχώρησαν οι παρατάξεις της Επιλογής Ευθύνης και της ΛΑΣ.

«Ηταν η μοναδική λογική αντίδραση, απέναντι στη συστηματική απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου, από το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο. Δεν μπορεί να καθυβρίζει συστηματικά τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε να κάνει σεξιστικά, φαλοκρατικά σχόλια εις βάρος γυναικών και εν προκειμένω της Κέρσας Σπανομήτρου. Κάθε φορά που θα βρίζει εμείς θα φεύγουμε», σχολίασε ο σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης», Αποστόλης Παπατόλιας.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου