ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακροβιότερος βουλευτής

μακροβιότερος-βουλευτής-734253

Μακροβιότερος βουλευτής

Εννιά φορές βουλευτής εκλέχτηκε ο Γιώργος Σούρλας και συγκαταλέγεται στους μακροβιότερους βουλευτές της Ελληνικής Βουλής. Στην πορεία αυτή διατέλεσε Υπουργός, αντιπρόεδρος στη Βουλή και άφησε πράγματι τη σφραγίδα του στα πολιτικά πράγματα της χώρας και της περιοχής ως ασυμβίβαστος και δυναμικός πολιτικός. Η συγκίνησή του χθες ήταν μεγάλη και δικαίως, καθώς για μία ακόμη φορά στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τη στήριξη της παράταξης της Ν.Δ, οι πολίτες τον τίμησαν μαζικά.

Αναγνώριση

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Θανάση Νάκου, ζήτησε και κράτησαν όλοι στη συγκέντρωση, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας. Οι αναφορές του μάλιστα στο πρόσωπο του Θανάση Νάκου που έφυγε πρόωρα, προκάλεσαν παρατεταμένο χειροκρότημα στην αίθουσα, δείγμα και αυτό ότι οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει το Θανάση Νάκο και την προσφορά του στη Μαγνησία και στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Κοντεύουμε…

Αισιόδοξοι ότι το βράδυ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κόψει» πρώτος το νήμα, είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, καθώς όπως τόνιζαν στη στήλη, τα μηνύματα που έχουν από όλο το Νομό είναι όχι απλά ενθαρρυντικά, αλλά πολύ αισιόδοξα και αυτό τους κάνει να εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια ακόμη και αυτοδυναμία. «Κοντεύουμε…» ήταν η χαρακτηριστική ρήση ενός στελέχους που δεν πέφτει και εύκολα έξω, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του. Για να δούμε…

Συζητεί για όλους και για όλα

Κυκλοφοριακά, η μήνυση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατά στελεχών της ΕΡΓΗΛ για απάτη και κάθε συνυπαίτιου, ασφαλιστικές οφειλές… περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ αύριο, Τρίτη. Πρόκειται πράγματι για σημαντικά θέματα συζήτησης. Ειδικά για τα θέματα της πόλης, η άποψη του ΤΕΕ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο του κράτους, και γι’ αυτό θα έχει ενδιαφέρον.

Μεγάλη κινητοποίηση

Νέα αιμοδοσία διοργανώνει την Τετάρτη έξω από την πρώην Νομαρχία, στο διάστημα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη». Η κινητοποίηση του Συλλόγου για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου είναι συγκινητική. Και η ανταπόκριση των εθελοντών, όμως, ικανοποιεί. Στον Αλμυρό, την Παρασκευή, οι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και αιμοδότησαν.

Απρόβλεπτες συνέπειες

Εντονότατα προβληματισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, λόγω της μείωσης του καθημερινού τζίρου. «Σημασία έχει να υπάρχει δουλειά, για να μπορούμε να πληρώνουμε αυτά που μας ζητάνε», σχολίαζε τις προάλλες συμπολίτης οδηγός ταξί, επισημαίνοντας ότι η κρίση των τελευταίων ετών δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο των κλάδο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον των επαγγελματιών.

Αφανείς ήρωες

Πλανόδιοι μικροπωλητές, εκτεθειμένοι ώρες ολόκληρες στο τσουχτερό κρύο, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τον επιούσιο. Φιγούρες γνώριμες, οικείες, πρόσωπα βασανισμένα, που κουβαλούν δεκάδες προβλήματα στους γυρτούς ώμους. Είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν στην οικογένειά τους στέγη και τροφή, ελπίδα για το αύριο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε δύσκολες εποχές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου