ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συγκινήσεις

συγκινήσεις-125025

Συγκινήσεις

Εκπλήξεις επιφύλαξε η χθεσινή συνεδρίαση του Τ.Σ. Ευξεινούπολης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί δύο τετραετίες πρόεδρος της Κοινότητας Ευξεινούπολης, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται επιτυχημένες, ήταν παρών. Η συγκίνηση του δημάρχου να παρίσταται στο συμβούλιο μετά από δέκα χρόνια και μάλιστα με την ιδιότητα του δημάρχου ήταν εξόφθαλμη. Ωστόσο, εμφανής ήταν και η πικρία του για την εγκατάλειψη της Ευξεινούπολης τα χρόνια που ακολούθησαν. «Ολα αυτά θα αλλάξουν» δεσμεύτηκε ο δήμαρχος και έδωσε το πρώτο στίγμα για τη σοβαρότητα με την οποία βλέπει το συμβούλιο, ζητώντας από μέλος του Δ.Σ. να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και να επιστρέψει με άλλα ρούχα, επειδή η ενδυμασία του δεν ήταν η ενδεδειγμένη για το τοπικό όργανο.

Κ.Μ.

Συνεργάστηκαν

Συνεργασία μεταξύ μειοψηφιών στο δήμο Αλμυρού για τον αποκλεισμό από την εκλογή στην Οικονομική Επιτροπή της ελάσσονος μειοψηφίας καταγγέλθηκε χθες ότι συνέβη στις δημαιρεσίες. Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει πράγματι τη μία θέση στην Οικονομική Επιτροπή να την καταλαμβάνει η ελάσσονα μειοψηφία. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις τις εγκυκλίου αν οι μειοψηφίες παραβλέπουν τις επιλογές των πολιτών.

Κ. Μ.

Χρειάζεται να προχωρήσουν

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξέλιξη για τη μετατόπιση των δύο αρχαίων κατοικιών σε διπλανή θέση στον ίδιο χώρο όπου βρίσκεται ο Σ6 στη λίμνη Κάρλα. Οι εργασίες στο έργο πρέπει να προχωρήσουν τόσο για την προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και των μνημείων όσο και για την ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης – άρδευσης στη λίμνη.

Κ.Μ.

Στο λιμενικό ταμείο

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, με άμεσο στόχο και πρώτη προτεραιότητα «τη βελτίωση της εικόνας του λιμανιού» όπως επισημαίνει ο ίδιος. Η αποκατάσταση του τμήματος που έχει υποστεί υποσκαφή, η μεγιστοποίηση της δυναμικής του λιμανιού, η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, τα οποία «δένουν» στον τουριστικό λιμένα, είναι στις προτεραιότητες του κ. Πρεβεζάνου.

Γ.Υ.

Στοίχημα

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί για τους αιρετούς, δημάρχους και αντιδημάρχους, η πενταετία που ξεκίνησε επισήμως από την 1η Σεπτεμβρίου. Ηδη έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να θέσουν σε φάση υλοποίησης τους στόχους τους, ενώ στο προσεχές διάστημα αναμένεται να συγκληθούν οι πρώτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Γ.Υ.

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

Σε μια «μη απάντηση» οι ανταγωνιστές μας χθες, δημοσίευσαν τη λίστα με τις εφημερίδες που έχουν δικαίωμα δημοσιεύσεων. Επειδή η μισή αλήθεια είναι ένα μεγάλο ψέμα, ο ισχυρισμός τους ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών δεν προβλέπει τίποτα σχετικά με τις εκδότριες εταιρείες εφημερίδων, αποδεικνύει ότι ψεύδονται. Αν κοιτάξουν το άρθρο 4 του ίδιου Νόμου, θα διαβάσουν ότι τα δικαιώματα δημοσιεύσεων έχει η ιδιοκτήτρια – εκδότρια εταιρεία της εφημερίδας και καμία άλλη εταιρεία ή ενδιάμεσος. Με δυο λόγια και για να τελειώνουμε: Δεν μπορεί άλλη εταιρεία να φαίνεται ιδιοκτήτρια της εφημερίδας και άλλη να τιμολογεί και να εισπράττει τις δημοσιεύσεις, όπως παρανόμως κάνουν οι ανταγωνιστές μας. Αν θέλουν ας αλλάξουν ιδιοκτήτρια εταιρεία ώστε να λειτουργούν στoπλαίσιο του Νόμου. Όλα τα άλλα είναι κουτοπονηριές. Ο Νόμος ορίζει ότι τα δικαιώματα δημοσιεύσεων ούτε παραχωρούνται, ούτε εκχωρούνται. Επειδή είναι νεόκοποι εκδότες και δεν έχουν γεννηθεί μέσα στις εφημερίδες, καλό θα είναι να προσέχουν περισσότερο. Παρατράβηξε η κοροϊδία της κοινωνίας.

Υ.Γ. Ευτυχώς όλοι οι φορείς του Δημοσίου απάντησαν στα έκνομα αιτήματά τους με τρόπο οριστικό και αδιαμφισβήτητο. Οι ερμηνείες τους πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Γ.Π.

Στο δικό μας…

Στο ΠΑΣΟΚ κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Στη νομαρχιακή οργάνωση αποφάσισαν ότι το μέγα θέμα που ξέσπασε με τον αποκλεισμό του Βόλου από το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν με στενά κομματικά κριτήρια και έτσι θεώρησαν σωστό να αποστείλουν επιστολή στο «δικό τους» Υφυπουργό και στο γραμματέα του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη. Νοοτροπίες του παρελθόντος που θα έπρεπε να έχουν καταδικαστεί από αυτούς που υποτίθεται εμφανίζονται μεταρρυθμιστές.

Β.Κ.

Ενας Βολιώτης

Ενας δικός μας, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, εκλέχτηκε για μία ακόμη θητεία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης από την παράταξη του δημάρχου Ι. Μπουτάρη. Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος εκλέχτηκε πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος και στις δημαιρεσίες της Κυριακής εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία νέος πρόεδρος του συμβουλίου. Είναι γιος του πρώην προέδρου των συνταξιούχων του ΙΚΑ Δ. Αβραμόπουλου και αδερφός του πρώην αντιδημάρχου Ιωλκού Χρ. Αβραμόπουλου με μακριές ρίζες στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην πολιτική.

Β.Κ.

Αλλαγή σελίδας;

Ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου να ζητήσει και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας (πλην ΛΑΣ) να αποδεχτούν να διεκδικήσουν όλοι μαζί από την κυβέρνηση την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που για τη Θεσσαλία αδιαμφισβήτητα το δικαιούται ο Βόλος ως πρωταθλητής στην ανεργία.

…Εάν και στη συνέχεια υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις και δράσεις σε ζητήματα μείζονος σημασίας για τη βολιώτικη κοινωνία, τότε ο Δήμος Βόλου αλλάζει σελίδα. Από δήμος-επαίτης ή δήμος-νεροκουβαλητής ή βαστάζος τής κεντρικής εξουσίας γίνεται δήμος-διεκδικητής των δικαιωμάτων των πολιτών του.

Φ.Τ.

Αγριο δούλεμα

Ζέττα, αφού ήξερες με ποιους είχες να κάνεις, δεν πρόσεχες λιγάκι παραπάνω για το χατίρι του βολιώτικου λαού;

…Το ενδεχόμενο, Ζέττα, να μας δουλεύεις ξανά ψιλό γαζί για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ούτε καν μου περνάει απ’ το μυαλό. Άλλωστε ψέματα δεν υπάρχουν (Με εντολή Σαμαρά).

Φ.Τ.

Ο Θησέας κι ο Μινώταυρος

Τα χόρτα που περιέζωναν το Νηπιαγωγείο Αγριάς καθάρισε η Ακαδημία Νέων της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγριάς, του Θησέα.

…Το γενικό πρόβλημα καθαριότητας κι ευπρεπισμού του Βόλου δε λύνεται με κάτι τέτοια. Όμως ο Μινώταυρος των χόρτων γύρω από το Νηπιαγωγείο δεν υπάρχει πια. Ανάσανε η γειτονιά. Τα νήπια θα παίζουν στην αυλή χωρίς να κινδυνεύουν να τα φάνε τα φίδια. Λίγο δεν είναι.

(Μην περιφρονείς τέτοιες αξιομίμητες ενέργειες των πολιτών, Βολιώτη. Αν ο καθένας μας έκανε αυτό που περνάει απ’ το χέρι του, τα πράγματα θα ήταν στην πόλη καλύτερα. Όμως το γενικό πρόβλημα καθαριότητας κι ευπρεπισμού του Βόλου δε λύνεται με κάτι τέτοια. Δεν κόβονται όλα τα χόρτα και δεν τελειώνουν τα σκουπίδια μοναχά από τη δράση των πολιτών. Είναι ο Δήμος Βόλου που βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Αλλά κι η δράση των πολιτών είναι απαραίτητη για νικηθεί ο Μινώταυρος.)

Φ.Τ.

Αγανάκτηση

Περισσεύει η αγανάκτηση εκπαιδευτικών, που βλέπουν άλλα σχολεία να γιγαντώνονται κι άλλα να συρρικνώνονται εξαιτίας της κατανομής των μαθητών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρ’ όλα αυτά, ο Διευθυντής, Γιώργος Δοδοντσάκης επιμένει ότι ο δικός του τρόπος είναι ο σωστός…

Ε.Χ.

Αμερικάνικα συστήματα…

Η (σημαδιακή) σκηνή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής:

Αχιλλέας Μπέος: Κύριε Πατσιαντά, εφόσον είσαι με τη μεριά του λαού, έλα, πιάσε τη σκούπα και πάμε μαζί από βδομάδα να σκουπίσουμε στην Αγριά.

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Κύριε Δήμαρχε, η Καθαριότητα είναι πολύ σπουδαία Υπηρεσία για την πόλη. Πρόσεξε μόνο μην αποπειραθείς να την ιδιωτικοποιήσεις, θα μας βρεις απέναντι.

Αχιλλέας Μπέος: Δώσε μου δυο μήνες καιρό και θα τρίβεις τα μάτια σου. Αμερικάνικα συστήματα…

…Αρκεί, δήμαρχε, να μην είναι ιδιωτικά αμερικάνικα συστήματα.

Φ.Τ.

Αγιασμός

Ο νέος Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ξεκίνησε την άσκηση των καθηκόντων του με αγιασμό που τελέστηκε στο γραφείο του από τον αιδεσιμότατο π. Αθανάσιο Τράικο. Παρόντες κατά την τελετή αγιασμού ήταν οι νέοι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάλληλοι του Δήμου.

Ο κ. Νασίκας, αφού εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, τόνισε πως χάρη στην άριστη συνεργασία που είχε κατά τους τρεις μήνες που προηγήθηκαν της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του, με το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που παραλαμβάνει. Με λίγα λόγια γνωρίζει… τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν γι’ αυτό και έχει σηκώσει μανίκια..

Β.Κ.

Στο κοινό

Τις δημαιρεσίες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου παρακολούθησαν προχθές από την αρχή μέχρι και το τέλος τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος της ομάδας Ρήγας Φεραίος, Στ. Καλόγηρος και Γ. Παπαδάμ.

Παρακολουθούσαν με πολύ μεγάλη προσοχή χωρίς να λείπουν φυσικά και τα σχόλια όπως «η μάχη στο γήπεδο των δημαιρεσιών.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου