ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νεοφώτιστος

νεοφώτιστος-126716

Νεοφώτιστος

Παρότι καινούργιος στην αυτοδιοίκηση ο Αχιλλέας Μπέος, σύμφωνα με παριστάμενους στις χθεσινές δημαιρεσίες, ανταπεξήλθε στις δυσκολίες και τις αντιπαραθέσεις της πρώτης συνεδρίασης και μάλιστα χωρίς …υβριστικά συνθήματα. Από την άλλη ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς με σαφώς αναβαθμισμένο ρόλο έδειχνε ο πιο καταρτισμένος του γηπέδου. Ο Πάνος Σκοτινιώτης μετά τον υποβιβασμό της ομάδας δυσκολεύεται στην προσαρμογή.

Διαρροές

Διαρροές… όπως αυτές του Παναγιώτικου είχαν χθες οι δημαιρεσίες στο Δήμο Νοτίου Πηλίου σε ορισμένες από τις ψηφοφορίες για την εκλογή προεδρείου και των θεσμικών επιτροπών που προβλέπει ο δημοτικός κώδικας.

Διαρροές

Αν οι διαρροές είναι στους αγωγούς της ΔΕΥΑΜΒ είναι εύκολο το πράγμα. Εκδίδουμε ένα ξεχεστήριο δελτίο τύπου και καθαρίζουμε. Αν οι διαρροές είναι στην ομάδα πλειοψηφίας τα πράγματα περιπλέκονται…Τι ανακοίνωση να βγάλεις; Για το δολοφόνο με το σιγαστήρα;

Μάχη

Τελικά αυτή η ΕΓΗΛ θα μετατραπεί σε …ΟΡΓΗΛ. Τα όσα έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται δεν θα είναι δύσκολο να οργίσουν τους Βολιώτες οι οποίοι μάλλον τελικά θα κληθούν να καταβάλουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ που διεκδικούν από τη ΔΕΥΑΜΒ οι Αθηναίοι μεγαλοεργολάβοι.

Συζήτηση

Προσπάθεια προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ήρεμα στο Καρτάλειο, θα καταβάλλει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που έχει καλέσει τους διευθυντές των τεσσάρων συστεγαζόμενων σχολείων να συζητήσουν για την εξεύρεση κοινής λύσης για το στεγαστικό πρόβλημα.

Το θέμα είναι να παραστούν όλοι και να έχουν ανοιχτό μυαλό και αυτιά για να μπορέσουν να συζητήσουν επί της ουσίας για το καλό των μαθητών όλων των σχολείων.

Οχι και τόσο ανέφελη

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου δεν ήταν και τόσο ανέφελη παρά το γεγονός ότι από όλες τις πτέρυγες επισημάνθηκε η ανάγκη της σύμπνοιας. Η αλλαγή «κλίματος» φάνηκε στις ψηφοφορίες κυρίως για την Οικονομική Επιτροπή αλλά και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που ενώ θα μπορούσαν να κυλήσουν όλα ομαλά, για την οικονομική χρειάστηκε τρίτη επαναληπτική ψηφοφορία στα αναπληρωματικά μέλη για να εκλεγούν οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας με τον κ. Μπ. Πάσχο. Είχε βέβαια προηγηθεί το γεγονός ότι η αντιπολίτευση Πάσχου ψήφισε μόνο τα «δικά της τακτικά μέλη» στην Οικονομική Επιτροπή.

Με Καραϊσκάκη

«Το μήνυμα των εκλογών συμπυκνώνεται σε μία ρήση του Γ. Καραϊσκάκη είπε χθες παίρνοντας το λόγο στο συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Ρ. Φεραίου Χρήστος Παπαρούνας για να συνεχίσει λέγοντας «Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις». Δυστυχώς σήμερα δεν είναι παρούσα η πρώην δήμαρχος για να το ακούσει αυτό γιατί μάλλον δεν έχει ξεπεζέψει ακόμη…». Περιττό να πούμε ότι στην αίθουσα ακολούθησε ένα μικρό πανδαιμόνιο… Η προεκλογική περίοδος επηρεάζει ακόμη.

Και η ΛΑΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ στο δήμο Ρήγα Φεραίου Απόστολος Παπαϊωάννου εκλέχτηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και μάλιστα προτάθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μπ. Πάσχο να είναι ο ένας από τους δύο της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόταση, έσπευσε ωστόσο να υποστηρίξει ότι «δεν πρόκειται για πολιτική συναλλαγή» με τη μείζονα αντιπολίτευση, για να προλάβει τα σχόλια που ήδη είχαν αρχίσει στην πτέρυγα της πλειοψηφίας.

Βολιώτικο «μπλοκ»

Ικανοποιημένοι είναι στο ΕΚΒ από την παρουσία των Βολιωτών εργαζομένων στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ. Το «μπλοκ» των Βολιωτών ήταν μαζικό και εξίσου δυναμικό και αυτό είναι το πρώτο δείγμα για το θερμό φθινόπωρο που υπόσχονται ότι θα ακολουθήσει οι συνδικαλιστές ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Μιλούν από μόνες τους

Την πόρτα των φαρμακοποιών χτύπησε η ανεργία. Τα προβλήματα στον επαγγελματικό κλάδο είναι πολλά και έχουν επισημανθεί επανειλημμένως. Πλέον η κατάσταση όπως τουλάχιστον διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι αγγελίες με φαρμακοποιούς που ζητούν οποιαδήποτε εργασία μιλούν από μόνες τους.

Κ.Μ.

Διαφωνούν

Κάθετα αντίθετοι με την αξιοποίηση των δύο ακινήτων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για τη δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, τέτοιες πρωτοβουλίες μετατρέπουν το Νοσοκομείο σε Επιχείρηση και το Διοικητή σε μάνατζερ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου