ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την έκανε με χίλια…

την-έκανε-με-χίλια-126832

Την έκανε με χίλια…

Κύκλοι της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη έλεγαν χθες, «πως είναι δυνατόν να έτρεξε με «χίλια» φωτογραφίζοντας ευθέως τη βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, όταν δεν υπέγραψε την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κ. Χρυσοβελώνη για τα διόδια αλλά και δεν τοποθετήθηκε όταν ο Υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε την τροπολογία. Μάλιστα η κ. Μακρή, όπως συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, την ώρα που στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετούνταν για το συγκεκριμένο θέμα η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., σηκώθηκε και έφυγε επιδεικτικά από την αίθουσα της Ολομέλειας. Μάλλον με «χίλια έφυγε από τη Βουλή» για να μην υπερασπιστεί το καθολικό αίτημα για κατάργηση των διοδίων στο Μοσχοχώρι…

Β.Κ.

Δημαιρεσίες

Hμέρα δημαιρεσιών η σημερινή σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο Δήμο Βόλου οι δημαιρεσίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 11 το πρωί. Αντίστοιχες διαδικασίες βάσει του κώδικα δήμων και κοινοτήτων είναι προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί και στους άλλους Δήμους της Μαγνησίας.

Β.Κ.

Στην Οικονομική

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας θα κρατήσει την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής που είναι και η πιο «νευραλγική» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Την πρόθεσή του αυτή φυσικά την ανακοίνωσε εδώ και μέρες στους συνεργάτες του ενώ σήμερα το πρωί στις 9.30 θα συγκληθεί η ομάδα πλειοψηφίας στο Δήμο για να συζητηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν.

Β.Κ.

Περί αρμοδιοτήτων

Επειδή πολύς λόγος έγινε και ορισμένοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχουν κόντρες και ψαλιδίσματα αρμοδιοτήτων στους νέους αντιδημάρχους του Δήμου Βόλου, ο ηλεκτρονικός δαίμων… παρενέβη και μπερδεύτηκε το όλο θέμα, όμως ήταν θέμα χρόνου η διόρθωση και η αποκατάσταση του λάθους κυρίως από κεκτημένη ταχύτητα. Ετσι η αντιδήμαρχος Μίνα Καλογήρου ασφαλώς και είναι αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου με όλες τις αρμοδιότητες που εντάσσονται σε αυτούς τους δύο τομείς και με μεγάλο φάσμα αντικειμένου όπως επίσης και ο κ. Αρης Σαββάκης που είναι αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας επίσης με τους τομείς που εντάσσονται στη συγκεκριμένη αντιδημαρχία.

Ν.Τ.

Μείζονος σημασίας

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΒ θα έχει ο Αχιλλέας Μπέος, κατά την οποία θα τεθούν ζητήματα μείζονος σημασίας για το Βόλο.

…Ας ελπίσουμε ότι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου και του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου να μην υπακούουν στη λογική του κέρδους που εκφράστηκε κατά τη συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και οδήγησε στην περίφημη ανακοίνωση για ισοπέδωση μνημείων της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν πάρκινγκ, που μάλιστα θα εκμεταλλεύονται ιδιώτες!

(Ωραίο το θέμα με το λιμάνι, αλλά η Ζέττα τι σχέση έχει μ’ αυτό;)

Φ.Τ.

Μεσημεριανάδικο

Ο Αχιλλέας κατηγορεί τον Πάνο ότι αρνείται το αίτημα της νέας Δημοτικής Αρχής για έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ (το οποίο για λίγο ακόμα μόνο ο πρώην δήμαρχος μπορεί να συγκαλέσει), ώστε να αντιμετωπιστεί ο όποιος αιφνιδιασμός επιχειρήσει η ΕΡΓΗΛ.

Ο Πάνος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του: Όχι! Δεν είναι έτσι! Κι επειδή με κάποια θέματα δεν παίζουμε, ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσω μέχρι την υποβολή αιτήματος για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου!

…Ωχ! Μεσημεριανάδικο τον έκαναν το δήμο του Βόλου! Σα να τσακώνεται η Πάολα με τον Τρύφωνα Σαμαρά!

Φ.Τ.

Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια

Στο σφυρί έβγαλε το ΤΑΙΠΕΔ τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου κι ως τον Νοέμβρη αναμένεται να έχουν ξεπουληθεί.

…Όλα τα μασάνε οι Κουταλιανοί.

(Το μεγαλύτερο κακό δεν είναι το ξεπούλημα, αλλά η απάθεια του λαού μπροστά στο ξεπούλημα).

Φ.Τ.

Σύνθημα Ανγκελα, παρασύνθημα Μέρκελ

Η φυσική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού αναμένεται να σταματήσει από το 2044 και μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης τού ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

…Με απλά λόγια: Αν δεν αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, ένας πανάρχαιος λαός, ο λαός μας, θα σβήσει δια παντός από τον χάρτη.

Φ.Τ.

Κοινωνική ευαισθησία

Αντώνης Σαμαράς: Μείωση του φόρου πετρελαίου (οι τυχεροί ιθαγενείς θα κερδίσουμε περίπου 10 ολόκληρα λεπτά το λίτρο)!

…Ο πρωθυπουργός και η καταραμένη κοινωνία που δεν τον αφήνει να μας αναπτύξει όπως πρέπει!

Φ.Τ.

Φόρος εισόδου

Αντώνης Θαμαράς: Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ!

…Αντωνάκη, γιατί να μην πληρώνουμε εισιτήριο για να μπαίνουμε σπίτι μας;

(Ε, καλά ντε, μια αναπτυξιακή ιδέα ρίξαμε κι εμείς!)

Φ.Τ.

Απούσα

Η δημοτική αρχή του Βόλου ήταν απούσα από την εκδήλωση για να τιμηθεί ο εθελοντής Κώστας Ντίνας που ταξίδεψε από το Λονδίνο στο Βόλο για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης. Το παράπονο εκφράστηκε από τους ανθρώπους που δουλεύουν στο Κοινωνικό Ιατρείο και μεταξύ άλλων είχαν απευθύνει πρόσκληση και στο Δήμο Βόλου για την υποδοχή. Οχι τίποτα άλλο, αλλά ο Δήμος Βόλου συνεργάστηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δομή που ανακουφίζει εκατοντάδες συμπολίτες ανασφάλιστους κάθε μήνα.

Β.Κ.

Την είχαν την απάντηση

Αυτοί που έχουν κάνει σημαία τους την παρανομία σχετικά με τις δημοσιεύσεις του Δημοσίου, στο αυριανό φύλλο, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας, θα λάβουν μία ακόμη απάντηση. Οχι οποιαδήποτε απάντηση. Αλλά την απάντηση από το Δήμο Βόλου και μάλιστα όχι από τη σημερινή αλλά από την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις έκνομες προτάσεις τους σχετικά με τις δημοσιεύσεις στις τοπικές εφημερίδες και τα περίφημα πλέον… 20ευρα. Η απάντηση του Δήμου Βόλου κυριολεκτικά τους ξεσκεπάζει αφού χαρακτηρίζει τις προτάσεις τους και τις ενέργειές τους, παράνομες πέρα για πέρα. Πιστεύουμε ότι με αυτό το έγγραφο όλοι θα αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται ούτε για επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς, ούτε για κόντρες εφημερίδων. Πρόκειται για θέμα που ανήκει πλέον καθαρά στην αρμοδιότητα των ελεγκτικών αρχών και στη σφαίρα της ψυχιατρικής επιστήμης.

«Τ»

Προεδρίες

Την προεδρία στις δύο επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, αναμένεται να κρατήσει ο νέος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Αυτό τουλάχιστον υπαγορεύουν πληροφορίες που αναμένεται να επιβεβαιωθούν κατά τις σημερινές δημαιρεσίες στο Βόλο.

Οι παραπάνω επιτροπές μαζί με τη ΔΕΥΑΜΒ, όπου επίσης θα είναι πρόεδρος, αντικατοπτρίζουν και τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής για την καθημερινότητα του πολίτη, το νερό και την ορθή οικονομική διαχείριση των ταμείων του Δήμου.

Ε.Χ.

Μέτωπα

Πριν χτυπήσει το κουδούνι… Κενά σε εκπαιδευτικούς, ελλείψεις βιβλίων στα ΕΠΑΛ, λιγοστές συντηρήσεις διδακτηρίων, αλαλούμ με τις μετεγγραφές και «πόλεμος» με φόντο τη συγκατοίκηση στο Καρτάλειο. Ε, δεν είναι και λίγα τα ανοιχτά μέτωπα στην Παιδεία.

Ε.Χ.

Η Ζέττα και ο Κούκος

Ο χάρος ειν’ αδίστακτος

και απ’ αυτή την ζήση

όποιος θα μπει στο μάτι του

χρόνους θα μας αφήσει.

Παίρνει ζωές αλύπητα

έτσι στο τάκα-τάκα,

δουλεύει ασταμάτητα,

ρεπό ούτε για πλάκα.

Ούτε Σαββατοκύριακα

ούτε γιορτές κι αργίες

ούτε άδεια κανονική

μήτε και απεργίες.

Οι εξαντλητικοί ρυθμοί

βάλανε σε μπελάδες,

δημοτικούς υπάλληλους

τελετάρχες σηκωτάδες.

Γι αυτό τα φωτεινά μυαλά

του δήμου δεν θ’ αργήσουν

γιορτές, Σαββατοκύριακα

τον Κούκο να τον κλείσουν.

Προχθές λοιπόν, έστω κι αργά,

η Ζέττα θα ξυπνήσει,

κι αυτό το μέτρο τ’ άδικο

να πάψει θα ζητήσει.

«Καλέ, τους λέει, τι ειν’ αυτά

γιατί να μην μπορούνε

αυτοί που έχουνε λεφτά

αμέσως να ταφούνε.

Αν έχει δυνατότητα

κάποιος για να πληρώνει,

τι νοιάζεστε αν του ‘ρχεται

ο Κούκος για αηδόνι.

Ν’ αφήσετε τους πλούσιους

να ‘χουν ταφή ταχεία

και τους φτωχούς και άπορους

βάλτε τους στα ψυγεία».

Ζητάει η κυρά Μακρή

να πάψει αυτό το μέτρο,

μα αγνοεί πως δεν περνούν

λεφτά στον Άγιο Πέτρο.

Εκεί, για κείνη δυστυχώς

δεν κάνουν διακρίσεις,

κι εδώ, μονάχα businessman

δέχονται τέτοιες λύσεις.

Αλλοίμονο, θ’ αποτελεί

δείκτη ευημερίας,

το ποιος καλύπτει στις γιορτές

τα έξοδα κηδείας!

άλικος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου