ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μάχη στην ΠΕΔ

μάχη-στην-πεδ-128740

Μάχη στην ΠΕΔ

Αρχίζουν και αποκτούν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην ΠΕΔ Θεσσαλίας. Χθες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καλογιάννης μάλιστα δήλωσε: «Εργάζομαι για τη δημιουργία ευρύτατου ψηφοδελτίου για τις εκλογές στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, ψηφοδελτίου που θα υπερασπίζεται την αυτοδιοίκηση και θα ξεπερνάει τα όρια των κομμάτων. Είμαι αισιόδοξος.»

Ο κ. Καλογιάννης θα αναμετρηθεί με τον γαλάζιο υποψήφιο για την προεδρία της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσό, δήμαρχο Μουζακίου ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στην ΠΕΔ Θεσσαλίας. Προβλέπεται μάχη πάντως..

Β.Κ

Εξω φρενών

Ενοχλημένος σφόδρα ο δήμαρχος Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνος για την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας να εγκρίνει υποτομέα ΕΚΑΒ στο νησί, όπου το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί όλες τις διακομιδές με έναν οδηγό, οι βάρδιες είναι κενές και οι ανάγκες πολλές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος τις επόμενες μέρες θα επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Βορίδη προκειμένου να επιλυθεί το θέμα αφού το πολιτικό προσωπικό του Νομού περί άλλων τυρβάζει.

Β.Κ.

Από καρδιάς

Αίσθηση έκανε η ομιλία του νέου δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα προς τους υπαλλήλους του Δήμου καθώς ήταν ανθρώπινος αλλά και ταυτόχρονα τους πέρασε το μήνυμα ότι προέχει η εξυπηρέτηση του πολίτη για αυτό και ζήτησε οι πόρτες τους να είναι ανοιχτές και να δείχνουν προθυμία και όρεξη στη δουλειά έτσι ώστε υπό τις πολιτικές κατευθύνσεις της δημοτικής αρχής να παράγεται αποτελεσματικό έργο προς όφελος των πολιτών.

Β.Κ.

Το σκοινί των κρεμασμένων από χρυσές στέγες…

Ανοηταίνουν επικίνδυνα οι υπεύθυνοι τοπικής εφημερίδας, κάνοντας λόγο για όψιμη δημοσιογραφική παρουσία, αναφερόμενοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Παντελώς ανιστόρητοι και εξ επαγγέλματος πλαστογράφοι, αγνοούν, εσκεμμένα ή όχι δεν έχει σημασία, ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εδώ και 100 χρόνια ανήκει πάντα σε μέλη της ίδιας οικογένειας. Παραδοσιακοί εκδότες και δημοσιογράφοι και όχι τυχάρπαστοι εργολάβοι, που αφού κάνουν τη δουλειά τους εγκαταλείπουν την εφημερίδα στα επόμενα συμφέροντα. Ολα βεβαίως με την αμέριστη πάντα βοήθεια κάθε χωλής εξουσίας που τους χρησιμοποιεί ως στήριγμα και με την αρωγή ορισμένων χρήσιμων ηλιθίων, που αρέσκονται να πιστεύουν ότι ζουν έναν εκδοτικό μύθο, ο οποίος όμως φευ κατέρρευσε προ πολλού.

Αν θέλουν να μιλήσουμε για ανοιχτούς λογαριασμούς με την κοινωνία, όπως βλακωδώς επισημαίνουν, μπορούμε να μιλήσουμε για προγράμματα αρωματικών φυτών αξίας 400 εκατομμυρίων δρχ. και μηδενικής απόδοσης, για serialnumber μηχανημάτων, για στέγες εργοστασίων, για χρυσά δημόσια έργα με κατασκευαστές μέλη του Δ.Σ., για παράνομες χορηγίες ΟΠΑΠ, για κατασκευές μεγαλοξενοδόχων- εργολάβων χωρίς εργολαβικό κέρδος, για θαλασσοδάνεια και ουκ έστιν τέλος. Οσοι έχουν κυριολεκτικά ρημάξει την πόλη, με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα, καλό είναι να σκέφτονται πριν μιλήσουν.

Επειδή οι ανιστόρητοι καθίστανται και επικίνδυνοι όταν καταπιάνονται με σοβαρά θέματα, απλά τους υπενθυμίζουμε ότι μόνο σε μια ιστορική φάση υπήρξαν κυρίαρχοι και ανεξέλεγκτοι… Τότε που σύσσωμο το ντόπιο κατεστημένο συνωμότησε να καταστούν μονοπώλιο. Σε όλες τις άλλες ιστορικές περιόδους, όταν υπήρχε άλλος (και ξέρετε ποιος άλλος) ήταν πάντα δεύτεροι και καταϊδρωμένοι. Οπως συμβαίνει και τώρα.

Τέλος, επειδή το «όλα 20» αφορά μόνο σε ρετάλια, δεν ασχολούμαστε μ’ αυτά. Επισημαίνουμε απλά ότι όσοι καλούν και πιέζουν φορείς του δημοσίου να παρανομήσουν, καταπατώντας νόμους και διατάξεις, επειδή έτσι βολεύονται οι ίδιοι, είναι οι χείριστοι των λαϊκιστών. Τέρμα οι δουλειές κάτω από το τραπέζι με τα δήθεν «20άρικα».

Υ.Γ. Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σχετικά με τα δημοσιεύματα του δημοσίου, παραπέμπουμε σε ανακοίνωση στη σελίδα 7.Εκεί όλοι θα καταλάβουν.

“Τ”

Ασφάλεια

Ζήτημα ασφαλείας των μαθητών, μπαίνει με τη λειτουργία ασανσέρ σε εννέα σχολικές μονάδες που δεν έχουν πιστοποίηση.

Με τα κάγκελα που λείπουν από το μπαλκόνι πρώτο ορόφου στο κτίριο όπου στεγαζόταν το 8ο ΓΕΛ Βόλου και από φέτος θα λειτουργεί το δεύτερο Γυμνάσιο τι γίνεται;

Θα πρέπει να προηγηθεί… ελεύθερη πτώση μαθητή, πριν γίνουν παρεμβάσεις;

Ε.Χ.

Υπάρχει πρόβλημα

Ιδιαίτερα αυστηρές είναι οι ποινές που προβλέπονται για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων. Σύμφωνα με την τροπολογία που συνοδεύει τη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στους κυρίους – κατόχους ή οδηγούς οχημάτων θα επιβάλλεται ακόμη και αφαίρεση άδειας ικανότητας οδηγού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Και δυστυχώς εν μέσω οικονομικής κρίσης τα ανασφάλιστα οχήματα είναι πολλά. Πλέον οι οδηγοί το σκέφτονται για να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους.

Κ.Μ.

Γίνε ήρωας

Δεν χρειάζεται ούτε μαγική κάπα, ούτε υπερφυσικές δυνάμεις. Για να σώσει κανείς μία ζωή το μόνο που χρειάζεται είναι να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες για να αποκτήσει τις δεξιότητες εκείνες που τον κάνουν ικανό. Αυτό είναι το μήνυμα του Ερυθρού Σταυρού ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών που εορτάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου: «Γίνε ήρωας. Σώσε μία ζωή».

Κ.Μ.

Τα πράγματα στη θέση τους

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας διευκρινίζει ότι είναι εκτός οιουδήποτε σχεδιασμού κατεδάφισης το καφενείο «Η Συνάντησις» και η πρόσοψη του «Ξενοδοχείου της Γαλλίας» ως διατηρητέων κτισμάτων.

…Απαραίτητη η διευκρίνιση. Κι ανακουφιστική για το Βόλο.

Φ.Τ.

Περί ρύπανσης του Παγασητικού

Εφ’ όσον το διοχετευόμενο στον Ξηριά επεξεργασμένο και χλωριωμένο λύμα της ΔΕΥΑΜΒ δεν ρυπαίνει τον Παγασητικό, τότε δε χρειάζεται να πληρώνει η πόλη για να το στέλνει ως το Αγκίστρι.

…Το διοχετεύουμε δια παντός στον Ξηριά και γλυτώνουμε και χρήμα και κόπο.

Φ.Τ.

Δεύτερης κατηγορίας;

Γιατί στο Βόλο τα σκουπίδια μαζεύονται κάθε μέρα και στη μισή Αγριά… δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα; Δεύτερης κατηγορίας πολίτες είναι οι Αγριώτες;

Φ.Τ.

Oh, my God!

Ο Αβραμόπουλος γίνεται Επίτροπος Μετανάστευσης!

…Ωραία, δε θα μείνει ούτε ένας Έλληνας κάτω των σαράντα ετών στη χώρα.

Φ.Τ.

Σταυρωτήδες

Οι εφημερίδες: Με έξι καρφιά σταύρωσε ο Βενιζέλος τον Γιώργο Παπανδρέου.

…Τον ελληνικό λαό με πέντε. Κάρφωσε δυο στα χέρια του, τ’ άλλα τα δυο στα πόδια, το πέμπτο το φαρμακερό κάρφωσε στην καρδιά του.

Φ.Τ.

Παριζιάνικο κοστούμι

Συντάξεις, εργασιακά, κόκκινα δάνεια, απολύσεις, ξανά στη μηχανή του κιμά!

…Η κυβέρνηση νίκησε πάλι, αλλά ήταν μια καταστροφική νίκη. Σε καιρούς σαν τον δικό μας η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία επιβιώνουν μέσω των ηττών τους.

Φ.Τ.

Troika News

Μητσοτάκης: Θα απολυθούν 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του χρόνου.

…Η αλαζονεία των σεσωσμένων.

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου