ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προϋπήρχαν

προϋπήρχαν-130629

Προϋπήρχαν

Δομές για την ανακούφιση των ανέργων ασφαλώς και λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και μάλιστα χάρη στην εθελοντική προσφορά γιατρών και νοσηλευτών που δημιούργησαν μαζί με την αρωγή του Δήμου το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που παρέχει μάλιστα σημαντικό έργο στους ανασφάλιστους της περιοχής. Αυτό επισήμανε στη στήλη και έχει δίκιο ο γνωστός γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος, στυλοβάτης του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχολιάζοντας την έλευση του κ. Πατούλη στο Βόλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους του από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για την παρουσία του στην πόλη, προκειμένου να υπάρξει ευκαιρία, γιατί όχι, συζήτησης επί θεμάτων που αφορούν τον κλάδο..

Β.Κ

Δύσκολες συνθήκες

Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αναλαμβάνουν τα ηνία δήμων οι καινούργιες δημοτικές αρχές. Φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς ότι η καθαριότητα είναι ζητούμενο για τις σημερινές δημοτικές αρχές που ψάχνουν να βρουν τρόπους να ανταπεξέλθουν. Χρειάζεται προσπάθεια. Τίποτα δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Κ.Μ.

Τι να πρωτοκαλύψει;

Με τα ταμεία μείον είναι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας. Ενας Αύγουστος πόσο να φτάσει και τι να πρωτοκαλύψει για τις ανάγκες του τουρισμού. Αν και οι τουριστικοί προορισμοί της Μαγνησίας γέμισαν με κόσμο, οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια κατά 40% ενώ και η αγοραστική δύναμη των τουριστών είναι αισθητά μειωμένη. Θα γίνει απολογισμός και η πραγματικότητα θα φανεί ποια είναι σε όλη της τη διάσταση.

Κ.Μ.

Ακου 80 ευρώ…

Το διαβάσαμε και δεν μπορούμε να το καταπιούμε. Μα, 80 ευρώ για να δει κάποιος υποψήφιος των πανελληνίων εξετάσεων τα γραπτά του;

Συγκεκριμένα αν κάποιος θέλει να δει μέχρι τρία γραπτά θα πληρώσει παράβολα 50 ευρώ, αν θέλει να δει παραπάνω 80 ευρώ!

Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση…

Διπλό περιστατικό

Πληροφορούμαστε ότι το ΑΤΜ κεντρικού τραπεζικού υποκαταστήματος στην Ιάσονος, δεν ήταν το μοναδικό που την περασμένη εβδομάδα, παρακράτησε τα χρήματα που επιχείρησε να κάνει ανάληψη πολίτης, αφαιρώντας όμως το ποσό από το πιστωτικό του υπόλοιπο.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και σε ΑΤΜ της οδού Πολυμέρη. Αυτή τη φορά παρακρατήθηκαν 300 ευρώ και πάλι χρειάστηκε μία εβδομάδα, πριν τα χρήματα καταλήξουν στην κάτοχό της.

Αρα το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο.

Ε.Χ.

Ακάθεκτοι

Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι τη δίμηνη αποχή από την αξιολόγηση και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους όσο και εάν Κυβέρνηση προειδοποιεί με άλλα μέτρα. Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος εκφράζοντας την βούληση όλων των συναδέλφων του από όλους τους κλάδους να επιμείνουν μέχρι τέλος στην κάθετη αντίθεσή τους στην αξιολόγηση έτσι όπως τουλάχιστον την αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Β.Κ.

Στον κόσμο τους

Αντί χθες το πρωί να είναι όλοι μαζί στο γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού Βασ. Κεγκέρογλου απαιτώντας να αρθεί η απόφαση για τον αποκλεισμό του Βόλου από το πιλοτικό πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος, αντάλλασσαν «μύδρους» και βολές μέσω ανακοινώσεων στον Τύπο. Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας ταγοί. Ετσι ήταν πάντα για αυτό και δεν έχουμε δει χαΐρι… τα τελευταία χρόνια. Αλλοι κάνουν την κρίση ευκαιρία… και άλλοι κρύβονται πίσω από την κρίση και μας βυθίζουν ακόμη πιο κάτω…

Β.Κ.

Ξενοδοχείον της Γαλλίας Καφενείον η Συνάντησις

Σοβαρή και τεκμηριωμένη η παρέμβαση των Δρόμων Συνεργασίας για τα δύο ακίνητα του Νοσοκομείου Βόλου που το τρίο Μπέου – Ζέττας – Καραμπάτσα αποφάσισε εν μια νυκτί να μετατρέψει σε πάρκινγκ τα οποία θα εκμεταλλεύεται ιδιώτης.

…Ιδιαίτερης αξίας η υπόμνηση των Δρόμων Συνεργασίας ότι στο ακίνητο Ιάσονος – Καρτάλη – Αργοναυτών σώζεται ακόμα το αρχαιότερο ξενοδοχείο του Βόλου (Ξενοδοχείον της Γαλλίας), με σημαντική αρχιτεκτονική σπουδαιότητα και στο εσωτερικό του ανεκτίμητες τοιχογραφίες.

(Αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο μαζί με το ιστορικό καφενείο – σημείο αναφοράς της πόλης «Η Συνάντησις» θέλετε να μετατρέψετε σε μπάζα, κύριοι και κυρία;)

Φ.Τ.

Κατακραυγή

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι η Ζέττα (τώρα και όχι όλο το προηγούμενο διάστημα) ζητά εσπευσμένως από τον αρμόδιο υπουργό Χρυσοχοΐδη την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από την Παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας;

…Είναι απλό: Της έπεσε βαριά η κατακραυγή των Βολιωτών για το γεγονός ότι αντί το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να εφαρμοστεί στον πρωταθλητή στην ανεργία Βόλο, πήγε (κι αυτό) στη… Λάρισα(!) και θέλησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Φ.Τ.

Τότε ποιούσες την νήσσα

Π. Σκοτινιώτης: Επιβάλλεται άμεση αντίδραση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

…Πολύ σωστά, Παναγιώτη. Αν όμως ενθυμούμαι καλώς, όταν η κυβέρνηση ισοπέδωνε τα πάντα εσύ ως δήμαρχος ποιούσες την νήσσα.

Φ.Τ.

Τα σκ@τ#σ@ν πάλι

Ακόμα δεκαπέντε μέρες εκτιμά η ΔΕΥΑΜΒ ότι θα συνεχίσει να ρίχνει σκ@τ@ στον Παγασητικό.

…Πάντως να μην ανησυχούμε. Ο χρόνος θα εκτιμηθεί καλύτερα κατά την εξέλιξη του έργου, οπότε και θα ενημερωθούμε αρμοδίως.

(Ντροπή, ρε! Κάθε λίγο και λιγάκι δεν μπορείτε να βρωμίζετε τον Παγασητικό και να μας δουλεύετε από πάνω ότι δεν τρέχει τίποτα! Ξεκινήστε τουλάχιστον τώρα τα έργα για να μην επαναληφθεί το ίδιο στο μέλλον!)

Φ.Τ.

Πασοκίλα

Γιώργο, γερά, να φύγει η Δεξιά! (Για να ξαναπέσουμε εμείς στο ψητό!)

Βαγγέλη, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα! (Το ψητό θα εξακολουθήσουμε να το τρώμε εμείς παρέα με τη Δεξιά κι όχι ο Γιώργος!)

…5 Σεπτέμβρη σήμερα κι ακόμα μυρίζει Πασοκίλα.

Φ.Τ.

Σήραγγα Γορίτσας Κοντός Ψαλμός Αλληλούια

Οι Πολίτες πληρώσαμε την σήραγγα και απαιτούμε να την χρησιμοποιήσουμε.

Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ποιος αρμόδιος ή αναρμόδιος φοβάται ή βαριέται να «παραλάβει» το έργο. Τι σημαίνουν δικαιολογίες του τύπου «…δεν υπάρχουν κονδύλια για την συντήρηση…» Χρειάζεται το έργο συντήρηση μόλις τελείωσε;

Είναι προφανές ότι οι αλληλεπικαλυπτόμενοι πολυπληθείς και ανευθυνοϋπεύθυνοι Μανδαρίνοι, μπλοκάρουν Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Υπουργεία.

Να βάλουν μια ταμπέλα εκατέρωθεν της σήραγγας «ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ» και να βγάλουν αμέσως τους φράχτες για να κυκλοφορούμε. Αλλιώς οι Πολίτες θα τους βγάλουν μόνοι τους.

Αρκετά με την τυπολατρεία. Ως εδώ.

Νίκος Παπαγεωργίου σ. Πολιτικός Μηχανικός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου