ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιδανικός

ιδανικός-132843

Ιδανικός

Ο γνωστός δικηγόρος, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Νίκος Χατζησταματίου αποτελεί όπως ομονοούν πολλοί την ιδανικότερη πρόταση για Συνήγορος του Δημότη, ενός θεσμού που δεν ενεργοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή καθώς δεν υπήρξε σύμπνοια από όλες τις παρατάξεις στο πρόσωπο ενός στελέχους. Ο Νίκος Χατζησταματίου πάντως χαίρει εκτίμησης από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων και παράλληλα προτείνεται και από τον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχ. Μιτζικό.

Ν.Τ.

Προς το Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε, και όχι άρχοντα όπως κάποιοι άλλοι καταφανώς ειρωνικά σας αποκαλούν, επειδή στην πόλη υπάρχουν πολλοί κακόβουλοι, που προσπαθούν από τις πρώτες μέρες της θητείας σας να σας παρασύρουν, παραθέτουμε τις δύο παρακάτω επισημάνσεις:

Εχουμε ξαναγράψει και επαναλαμβάνουμε ότι ο νόμος για τις δημοσιεύσεις των Ν.Π.Δ.Δ είναι εξαιρετικά σαφής και ταυτόχρονα αυστηρός. Διαθέτετε εξαιρετικούς νομικούς συμβούλους αλλά και δικηγόρους που τυγχάνουν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής σας, κατά συνέπεια δεν χρειάζεστε ούτε τα δικά μας φώτα, ούτε τα θολά φώτα των κακόβουλων για το ζήτημα αυτό. Οσο για αυτούς που δήθεν κόπτονται για τα χρήματα του ελληνικού λαού και τα χρήματα των φορολογουμένων, καλό θα ήταν να ξεπληρώσουν πρώτα τα «θαλασσοδάνεια» των εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν έναντι ευτελών αντικρισμάτων και κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες. Επιπλέον, σας πληροφορούμε και κάτι για το οποίο δεν είστε υποχρεωμένος να γνωρίζετε. Οι συγκεκριμένοι που προτείνουν εξευτελιστικές ή και μηδενικές τιμές στα τιμολόγια των δημοσιεύσεων, το κάνουν επειδή ακριβώς δεν μπορούν να εισπράξουν λόγω κατάσχεσης εις χείρας τρίτων από το Ελληνικό Δημόσιο στο οποίο επίσης οφείλουν εκατομμύρια. Μόνο τους μέλημα είναι να καταστρέψουν τον περιφερειακό Τύπο ακριβώς επειδή οι ίδιοι απέτυχαν οικτρά ή επέλεξαν να αποτύχουν, με το αζημίωτο φυσικά.

Τέλος, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν οι αναφορές για αρεστούς και υποταγμένους από τα γνωστά «τσιράκια» του προκατόχου σας. Οσο για εμάς, θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε στο πλαίσιο της γόνιμης και καλόπιστης κριτικής που σας ασκούμε από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας.

«Τ»

Χρειάζεται η καλή αρχή

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδειχθεί στο μεσοδιάστημα μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του Υδατοδρομίου Βόλου στο κομμάτι εκείνο που αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προσωπικού, που θα επιλεγεί ως securityκαι docaboyγια την αδειοδότηση του Οργανισμού Λιμένος. Ακόμη και αν αυτό το προσωπικό είναι προσωρινό και το Υδατοδρόμιο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να λειτουργεί, θα πρέπει να πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του «επίμαχου» Νόμου (4146/13), επισημάνθηκε από την Εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια. Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Κ.Μ.

Προσπαθούν να βρουν τρόπους

Τρόπους για να αξιοποιήσει το κτήμα που διαθέτει στη Μηλίνα σε έκταση 12 στρεμμάτων αναζητεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση τέθηκε και το θέμα αυτό και διατυπώθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση. Ομως ένα είναι το σίγουρο. Η κρίση «γεννάει» ιδέες.

Κ.Μ.

Μαζικά

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς θα βρεθεί σήμερα στο Βόλο για να συναντηθεί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου ενόψει της ΔΕΘ. ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ προετοιμάζονται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο του Σαββάτου και προσδοκούν ότι τα σωματεία και οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν και θα συμμετέχουν μαζικά μήπως και ιδρώσει το αυτί κανενός…

Β.Κ.

Ευθύνες

Είναι τεράστιες οι ευθύνες του πολιτικού προσωπικού του Βόλου και ειδικότερα των κυβερνητικών παραγόντων για τον αποκλεισμό της περιοχής από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες εάν σκεφτεί κανείς ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός Βασ. Κεγκέρογλου «προανήγγειλε» πριν μία εβδομάδα την αρνητική εξέλιξη και αντί να «επαναστατήσουν» και να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι για να διεκδικήσουν για την πόλη….. εκδίδουν δελτία τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» για το τίποτα. Οι δημόσιες σχέσεις χρειάζονται αρκεί να λειτουργούν υπέρ της πόλης και όχι εναντίον της… γιατί τότε είναι καταστροφή.

Β.Κ

Εγκατάλειψη

Αχιλλέας Μπέος: Η εικόνα που αντίκρισα και στις τέσσερις παιδικές χαρές που επισκέφτηκα είναι ντροπή. Είναι παρατημένες, όπως σχεδόν όλη η πόλη.

…Σωστά, δήμαρχε. Και τώρα περιμένουμε το επόμενο βήμα σου στις παιδικές χαρές όλης της πόλης και στην πόλη ολόκληρη. Για να μη μείνουμε εμείς οι πολίτες ακόμη μία φορά με τις διαπιστώσεις στο χέρι.

Φ.Τ.

Πότε κιόλας, βρε θηρίο;

Αχιλλέα, στην ίδια ομάδα με τους Νεοδημοκράτες δημάρχους; Πότε πρόλαβες, βρε θηρίο; Εσύ δεν έλεγες πως είσαι… απολιτικοποίητος;

…Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρούμε ως κάτι παραπάνω από βέβαιο πως από τη συνομοταξία των κοπρόσκυλων εξαιρείς πλέον τους Νεοδημοκράτες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φ.Τ.

Τι να σου πω τώρα;

Πρωτιά ο Βόλος στην ανεργία; Στη… Λάρισα το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα!

…Ό,τι και να σου πω τώρα, Ζέττα, είμαι βέβαιος πως δεν θα το καταλάβεις. Όπως όλοι κυβερνώντες, έχεις ανάγκη να περιβάλλεσαι διαρκώς από ανθρώπους, μάρτυρες της επάρκειάς σου.

Φ.Τ.

Ο λαϊκός κλήρος στο πλευρό του λαού

Με προτροπή του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου δεκάδες κληρικοί ρίχνονται στη μάχη κατά του υποσιτισμού των μαθητών.

…Σφίγγουν κι άλλο τα πράγματα στο Βόλο και τη Μαγνησία.

(Ο λαϊκός κλήρος στο πλευρό του λαού. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους κυβερνήτες του).

Φ.Τ.

Τελειώματα

Θ. Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει.

…Αφού πρώτα αποτέλειωσε τη χώρα και το λαό. Ήρθε – μας είδε – μας έστειλε!

Φ.Τ.

Καρπαζοεισπράκτορες

Τις σβουριχτές καρπαζιές που εισέπραξαν στο Παρίσι από την τρόικα οι Έλληνες υπουργοί τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί η κυβέρνηση να τις περάσει σαν σημαντικές εθνικές επιτυχίες στο εσωτερικό της χώρας.

…Πέστε και μια φορά την αλήθεια, μωρέ, ότι χωρίς υπογραφή της τρόικας ούτε χαρτί τουαλέτας δεν μπορείτε να αγοράσετε!

(Στην κυβέρνηση της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας δεν υπάρχουν μόνο επαγγελματίες της πολιτικής, υπάρχουν και εξέχοντες εθελόδουλοι).

Φ.Τ.

Troika News

ΟΟΣΑ: Κοντά στο 27% η ανεργία έως το 2015.

…Η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της. Η μόνη δουλειά που αποφεύγει είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και του λαού.

Φ.Τ.

Αναπάντητες κλήσεις

Τι γίνεται με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, που υποτίθεται ότι μεριμνά για τα αδέσποτα; Αναγνώστρια του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, κατήγγειλε ότι χθες από το πρωί, κανείς στη υπηρεσία δεν απαντούσε στα τηλέφωνα.

Η ίδια βρήκε στην πλατεία της Αλλης Μεριάς εγκαταλελειμμένα τέσσερα νεογέννητα γατάκια που κινδύνευαν από διερχόμενα αυτοκίνητα, παρά όμως τις επανειλημμένες κλήσεις στην υπηρεσία του Δήμου Βόλου για την περισυλλογή τους, κανείς δεν απαντούσε.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα φιλοζωικά σωματεία που φρόντισαν για την περισυλλογή και φροντίδα των νεογέννητων.

Ερωτηθείς πάντως ο αντιδήμαρχος, Τάσος Μπατζιάκας, ανέφερε ότι μετά τη λήξη της σύμβασης με την κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη στα τέλη Αυγούστου, στο γραφείο βρίσκεται μόνο μία υπάλληλος που φροντίζει για όλα και δεσμεύτηκε σύντομα να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ε.Χ.

Είπαμε αλλά…

Κάποιοι μπορεί να επέστρεψαν τώρα από άδεια…. αλλά για τα χρυσά του περιφερειακού ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε γράψει από τις 23 Αυγούστου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα του χρυσού που βρέθηκε στο μυκηναϊκό τάφο του περιφερειακού του Βόλου στην περιοχή Καζανάκι παραπέμπουν στην Αρχαία Κολχίδα και στο χρυσό της ίδιας περιόδου από τη Γεωργία. Για να μην «νομίζουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική…».

Ν.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου