ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διάψευση

διάψευση-135181

Διάψευση

Η δημοτική σύμβουλος Βόλου κα Κέρσα Σπανομήτρου διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί αποσπάσεώς της στη Βουλή. Ανυπόστατα, αβάσιμα και κακοήθη επισημαίνει ότι είναι τα όσα ανέφερε ο κ. Σαμαρτζής Ακης σε ραδιοφωνική εκπομπή, ότι είναι αποσπασμένη στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τραγάκη και παράλληλα είναι διορισμένη στην Εφορία. Η ανευθυνότητα, η κακοήθεια και άλλες περίεργες σκοπιμότητες έχουν τα όριά τους, τονίζει η κα Σπανομήτρου και καλεί τον κ. Σαμαρτζή, άμεσα να προβεί στην αποκατάσταση της αλήθειας διαφορετικά επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Ν.Τ.

Θα συζητηθούν όλα

Ολα τα θέματα που αφορούν στους διοικητικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου Βόλου και τους νοσηλευτές, οι οποίοι κυριολεκτικά δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατούν όρθιο το Αχιλλοπούλειο παρά τις τραγικές ελλείψεις, συζητούνται σήμερα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων. Στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει στις 2.30 το μεσημέρι θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις.

Κ.Μ.

Μεγάλο κενό

Ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά το Κοινωνικό Φαρμακείου Βόλου. Μετά τη διακοπή λόγω των καλοκαιρινών αδειών του Αυγούστου, η κοινωνική αλληλεγγύη σε πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση συνεχίζεται. Η προσφορά δεν σταματά όσο υπάρχει η αποδεδειγμένη ανταπόκριση από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Το επιβάλλουν εξάλλου οι καιροί. Το κενό στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων είναι μεγάλο.

Κ.Μ.

Στο Ζάππειο

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση για τον Ανένδοτο και την Αλλαγή που διοργάνωσε το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από την κ. Ζήση είχε ζητηθεί να επιμεληθεί ορισμένα θέματα της έκθεσης και φυσικά δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση να συνεργαστεί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο που είχε και το γενικό πρόσταγμα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και της έκθεσης φυσικά.

Β.Κ.

Σιωπηροί

Στο Βόλο πάντως χθες οι πασόκοι δεν είχαν καμία διάθεση να μιλήσουν και να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα στην προχθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο. Οι περισσότεροι ήταν απογοητευμένοι με την τροπή που δείχνει να παίρνει πλέον η σύγκρουση καθώς φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου για αυτό και επέλεξαν να μείνουν σιωπηλοί. Εκτός και εάν περιμένουν να δούνε και πως θα απαντήσει σήμερα ο κ. Βενιζέλος για να τοποθετηθούν εάν και χλωμό το βλέπω… δεν υπάρχει όρεξη.

Β.Κ.

Γερός

Θύμα τροχαίου έπεσε χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Τάσος Μπατζιάκας. Λίγη ώρα αφού αποχώρησε από το δημαρχείο του Βόλου, παρασύρθηκε από Ι.Χ. ενώ επέβαινε στο δίκυκλό του και μάλιστα ο ασυνείδητος οδηγός τράπηκε σε φυγή χωρίς καν να σταματήσει να δει τι συμβαίνει. Ευτυχώς ο αντιδήμαρχος τη γλύτωσε με ορισμένες μόνο γρατσουνιές και μώλωπες και είναι καλά στην υγεία του. Κάποιοι τον «μάτιασαν»…

Β.Κ.

Ομοβροντία

Πρόταση για επίσχεση εργασίας -όπως πληροφορείται η στήλη- έκανε χθες στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ ο πρόεδρος Ν. Μπουρούς όμως αυτή απορρίφθηκε με ομοβροντία μάλιστα από τα υπόλοιπα μέλη του σωματείου διότι δεν υπήρχε περίπτωση να «σταθεί». Ασε που θα έβρισκε πάτημα αμέσως νομικό η εταιρεία για να «ακυρώσει τη διαδικασία» και θα ψάχνονταν όλοι μαζί μετά συνδικαλιστές και εργαζόμενοι. Για το πότε προβλέπεται επίσχεση εργασίας η νομοθεσία είναι σαφής και οι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί ένα σωματείο, στην περίπτωση του ΙΜΑΝΤΑ δεν ισχύσουν φυσικά.

Β.Κ.

Τον έψαχναν

Τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Βόλου Μπάμπη Ζάχο έψαχναν χθες όπως μαθαίνω σύμβουλοι της νέας δημοτικής αρχής για να τους κατατοπίσει στην Αγριά για τα φρεάτια… προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βροχές που αναμένονταν. Βλέπετε ο Μπάμπης ξέρει καλύτερα από τον καθένα την περιοχή και που «πονάει» κάθε φορά και η συνδρομή του αποδεικνύεται πολύτιμη.

Β.Κ.

Ξενοδοχείον της Γαλλίας

Μπροστά στο γκρέμισμα προκειμένου να παραδοθεί το οικόπεδο τής Καρτάλη – Ιάσονος σε ιδιώτη βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα ξενοδοχεία του Βόλου, με στοιχεία αρχιτεκτονικής που αποτελούν σφραγίδα για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

…Ο Καραμπάτσας λέει πως το κάνει για το κέρδος, ο Μπέος επειδή ο Δήμος έγινε επιχείρηση. Η Ζέττα;

Φ.Τ.

Απέναντι στο τρίο

Απέναντι στο τρίο Μπέου – Ζέττας – Καραμπάτσα η νέα πρόεδρος τού ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα σχετικά με τα ακίνητα του Νοσοκομείου Βόλου για τα οποία κατεβλήθη προσπάθεια να περάσουν σε χέρια ιδιωτών. Απέναντι κι ο Πατσιαντάς, απέναντι κι ο Νάνος.

…Αυτή η πόλη δεν είναι τιμάριο κανενός. Όλοι μαζί την έχουμε, ε, όλοι μαζί και να την προστατεύουμε, όταν χρειάζεται.

Φ.Τ.

Ελαφρά τη καρδία

Αχιλλέας Μπέος: Συγγνώμη, λάθος, έπεσα θύμα κακής πληροφόρησης στο θέμα των μερίδων φαγητού που διατίθενται σε αστέγους!

…Πρώτα ελαφρά τη καρδία προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη του πρώην αντιδημάρχου Παντσά, ρίχνοντάς τον βορά στο θηρίο της Κοινής Γνώμης, και μετά θεωρεί πως καθάρισε με μία συγγνώμη!

Φ.Τ.

Είχα μια ελπίδα

Ηλπιζα κι εγώ ότι η βουλευτής Ζέττα θα ξαναγινόταν υφυπουργός. Παιδείας αυτή τη φορά στη θέση του Κουκοδήμου.

…Και θα έφερνε τα σχολεία της Μαγνησίας στην άριστη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Βόλου.

Φ.Τ.

Πάει, λάλησαν, έκαψαν φλάντζα!

Σήμερα, 3 Σεπτέμβρη, απαντούν οι κλακαδόροι του Βενιζέλου στους προχτεσινούς κλακαδόρους του Γιωργάκη.

…Έτσι συμβαίνει πάντα με τους Πασόκους. Ναι, μάλιστα, με αυτούς που ενώ παράδωσαν το λαό και τη χώρα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο κι εξακολουθούν να στηρίζουν με λύσσα τις ταξικές επιλογές της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης στην οποία… μετέχουν, την ίδια στιγμή συνθηματολογούν με θράσος χιλίων πιθήκων «να φύγει η… Δεξιά(!!!)».

(Έσχατος βαθμός σχιζοφρένειας. Όταν βρίσκονται μεταξύ τους νιώθουν αιρετικοί απέναντι στον εαυτό τους, απομυθοποιητικοί, απελευθερωμένοι. Και καθόλου τσιράκια των πλουτοκρατών).

Φ.Τ.

Βενετία

Βενετία αντί για Μονακό έγινε χθες ο Βόλος. Γόνδολα χρειαζόταν κάποιος για να κυκλοφορήσει ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τις κράτησαν όμως δεμένες, επειδή φοβήθηκαν μην… τρακάρουν με τα αποφρακτικά μηχανήματα που εν μέσω βροχής, επιχειρούσαν να καθαρίσουν φρεάτια από φερτές ύλες και σκουπίδια.

Ε.Χ.

Βάση

Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν από κατοίκους της Αγριάς για τη μεγάλη τσιμεντένια βάση πάνω στην οποία έχει στηθεί η πινακίδα κυκλοφορίας που ενημερώνει για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί που θέλουν να κυκλοφορήσουν μέσω του Περιφερειακού δρόμου.

«Τόσο τσιμέντο, αν πέσει κανένα μηχανάκι εκεί πάνω, θα στηθεί εκκλησάκι», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ν.Τ.

Δεν κούμπωναν με τη μάνικα

Συνέβη και αυτό. Πυροσβεστικό όχημα επέστρεψε άδειο από νερό στη βάση του στο Βόλο μετά από πυρκαγιά στον Αλμυρό το βράδυ της Κυριακής, καθώς στη Νέα Αγχίαλο κανένας από τους υπάρχοντες κρουνούς δεν κούμπωνε με τη μάνικα του οχήματος! Τουλάχιστον σε τρία σημεία, οι κρουνοί ήταν παλαιότερης τεχνολογίας σε σχέση με αυτή από τις μάνικες των πυροσβεστών. Ευτυχώς που δεν συνέβη κάτι στην επιστροφή του οχήματος ούτε και απαιτήθηκε η συνέχιση πυρόσβεσης στον Αλμυρό. Σε κρίσιμες στιγμές για την κατάσβεση πυρκαγιών δεν πρέπει να χάνεται δευτερόλεπτο για τον εφοδιασμό των οχημάτων.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου