ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιδανική λύση

ιδανική-λύση-141180

Ιδανική λύση

H πρόταση του Αν. Σαμαρά για τη χρήση υγροποιημένου αερίου που έγινε στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πράγματι ιδανική λύση εάν εφαρμοστεί που τουλάχιστον θα βοηθήσει τους λαούς της Ευρώπης να μην υποφέρουν από την έλλειψη του φυσικού αερίου ελέω Πούτιν.

Ορκο

Θα ήταν παράλειψη εάν δεν επισημαίναμε ότι στην προχθεσινή ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Βόλου από τους Δρόμους Συνεργασίας θρησκευτικό όρκο έδωσε επίσης ο Γιάννης Μολοχίδης, εκτός από το Νίκο Χαυτούρα.

Γεμάτος

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελεστίνου, οι διάδρομοι και ο προαύλιος χώρος καθώς όχι μόνο από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και από το Βόλο πολλοί εκπρόσωποι όχι μόνο φορέων αλλά και πολίτες έδωσαν το παρών στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Δημ. Νασίκα. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου άλλωστε είναι ένας ιστορικός Δήμος που έχει πλέον την ευκαιρία να αναδειχτεί με τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η νέα δημοτική αρχή.

Το κλίμα

Εορταστικό το κλίμα στο πεζόδρομο του Βελεστίνου και ιδιαίτερα εγκάρδιο μεταξύ των συμβούλων από όλες τις πτέρυγες. Και έτσι πρέπει να είναι στις μικρές κοινωνίες, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά πολύ περισσότερο μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και πάνω από όλα διαμένουν στον ίδιο τόπο. «Εκτός κλίματος» πάντως φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελ. Λαΐτσου και αυτό δεν είναι δική μας επισήμανση αλλά συμβούλων της παράταξής της που φάνηκε να μην συμφωνούν με την απόφασή της να παραιτηθεί.

«Την κάρφωσε»

Ολους τους υπαλλήλους του Δήμου Ρήγα Φεραίου και μόνο αυτούς -όπως το τόνισε εμφαντικά ο ίδιος- ευχαρίστησε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας για τη συνεργασία που είχαν τους τρεις τελευταίους μήνες στο πεδίο της ενημέρωσης στη μεταβατική περίοδο μέχρι να αναλάβει το Δήμο. Το «καρφί» πήγαινε απευθείας στην κ. Λαΐτσου που τρεις μήνες δεν αντάλλαξε κουβέντα μαζί του, δεν τον ενημέρωσε για κανένα θέμα και γενικότερα η συμπεριφορά της ήταν απαξιωτική όχι προς το νέο δήμαρχο… αλλά κυρίως προς το Δήμο και την περιοχή. Κάποιοι άνθρωποι τελικά δεν ξέρουν … να χάνουν.

Αυλαία

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε το παζάρι του Αλμυρού το Σάββατο το βράδυ καθώς χιλιάδες επισκέπτες για μία εβδομάδα είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν αλλά και να κάνουν τα ψώνια τους. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, εάν εξαιρέσει κανείς ότι παρ’ ότι ακόμη οι επισκέπτες περιόδευαν στο χώρο, οι επαγγελματίες ξέστηναν τους πάγκους προκειμένου να αναχωρήσουν για τον επόμενο σταθμό τους φυσικά… στο επόμενο παζάρι.

Β.Κ.

Δημοφιλείς

Δεκάδες γάμοι πραγματοποιούνται στα νησιά των Βορείων Σποράδων, συμπεριλαμβανομένης της Αλοννήσου, όπου οι πλέον δημοφιλείς περιοχές είναι η Στενή Βάλλα και ο Λεφτός γιαλός. Οι μελλόνυμφοι, οι οποίοι είναι αλλοδαποί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιλέγουν ειδυλλιακές περιοχές, προκειμένου να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και να προσδώσουν παράλληλα ξεχωριστό χρώμα στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους.

Ανάπτυξη

Στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού προσβλέπουν οι επαγγελματίες και οι φορείς των νησιωτικών περιοχών, εκτιμώντας ότι τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα θα βοηθήσουν αποφασιστικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Προβληματίζονται

Εντονότατο προβληματισμό δημιουργεί στους επαγγελματίες όλων των κλάδων η πολύ περιορισμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Εμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, οδηγοί ταξί και όλοι γενικά οι επαγγελματίες, κάνουν λόγο για δραματική μείωση των εσόδων τους, ατενίζοντας με έντονη ανησυχία το μέλλον, όπως είναι φυσικό.

Λιγότερες εισφορές

Αγώνα δρόμου κάνουν την ίδια στιγμή οι υπεύθυνοι των Σωματείων που αναπτύσσουν κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, λόγω της μεγάλης μείωσης εισφορών και δωρεών. Η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες, και η κρίση των τελευταίων ετών είναι οι δύο βασικοί λόγοι. Παρόλα ταύτα, όμως, το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι έντονο στην τοπική κοινωνία, που συνεχίζει να προσφέρει το υστέρημα της αγάπης της, ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου