ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προσοχή στη σκυτάλη

προσοχή-στη-σκυτάλη-141187

Προσοχή στη σκυτάλη

Τον Οκτώβριο, το αργότερο το Νοέμβριο θα αποκτήσει σύγχρονο αξονικό τομογράφο το Νοσοκομείο του Βόλου. Τουλάχιστον έτσι είπε ο Διοικητής του. Μάλιστα μιλώντας χθες στην TRT ο κ. Καραμπάτσας παρομοίασε τον αγώνα απόκτησης αξονικού τομογράφου με σκυταλοδρομία 4Χ100. Στο πρώτο 100άρι έτρεξε ο Γιαννακός, στο δεύτερο ο Χαυτούρας, στο τρίτο η Λεμονιά και στο τέταρτο και ταχύτερο ο ίδιος ο κ. Καραμπάτσας. Προσοχή στις αλλαγές, η ταχύτητα οδηγεί σε λάθη.

Β.Κ.

Αισιοδοξία

Με συναισθήματα αισιοδοξίας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ενημέρωσης και καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων, στο πλαίσιο των ειδικών όρων παραλαβής του Δήμου. Μετά από μακρά θητεία στην τέως Κοινότητα Ζαγοράς, ως Κοινοτάρχης, ο κ. Κουτσάφτης επανέρχεται ως επικεφαλής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, προσβλέποντας στη γόνιμη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ.Υ.

Χρηματοδοτήσεις

Πονοκέφαλο αποτελούν για τους επικεφαλής των Δήμων οι αισθητά μειωμένες κρατικές χρηματοδοτήσεις, οι οποίες περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι αυξημένες υποχρεώσεις των Δήμων από τη μια πλευρά και ο αγώνας δρόμου για την εξεύρεση πόρων από την άλλη, εντείνουν τον προβληματισμό των νέων δημάρχων, οι οποίοι έχουν θέσει στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων τους, την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Γ.Υ.

Πίκρα

Μία ολόκληρη γενιά «αποστρατεύεται» από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και δεν θα συμμετέχει τη νέα 5ετία στα κοινά. Πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους τόσο της απερχόμενης πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας είτε δεν ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, είτε ήταν και δεν εκλέχτηκαν και έτσι για την επόμενη 5ετία προβλέπεται αγρανάπαυση. Προχθές πάντως πολλοί από αυτούς έδειχναν ανακουφισμένοι. Κάποιοι άλλοι πλέον είχαν ασπρίσει από την πίκρα.

Β.Κ.

Με το δίκιο του

Η απάντηση που έδωσε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον βουλευτή Μαγνησίας Π. Μουτσινά για την Κάρλα δείχνει πράγματι ότι στην Αθήνα, η εικόνα που έχουν για το έργο είναι αποσπασματική. Και σε αυτό δεν φταίνε οι τοπικοί φορείς αλλά οι ίδιοι οι ιθύνοντες των αρμοδίων υπουργείων που ποτέ δεν έσκυψαν σοβαρά πάνω στο έργο για να βρεθούν οι λύσεις. Δεν έχει άδικο ο βουλευτής που χτυπά «καμπανάκι». Στην Αθήνα νομίζουν ότι η Κάρλα είναι παράδεισος…

Β.Κ.

Διευκρίνιση

Εναν – έναν τους υπαλλήλους στο δημαρχείο του Βόλου χαιρέτησε προχθές ο Μπάμπης Ζάχος που μετά από πολλά χρόνια αποχωρεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς δεν ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Η διευκρίνιση ως προς τους υπαλλήλους είναι απαραίτητη καθώς εκ παραδρομής προχθές έγινε αναφορά στο δημαρχείο Αγριάς.

Β.Κ.

Συναντήσεις

Για μυστική συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα σε σπίτι γνωστού Αθηναίου κάνει λόγο η «Kontranews» που από κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή στα περίπτερα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει για την αξιοπιστία των πληροφοριών τα οποία μια εντύπωση την προκαλούν. Λέτε ο μεγάλος συνασπισμός να ξεκινάει από τα βόρεια προάστια.

Ν.Τ.

Λαμπρή τελετή

Ολοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο Βελεστίνο, έστω και εάν ο κόμβος δεν λειτουργεί παρά τα εγκαίνια. Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του νεοεκλεγέντος δημάρχου Δημήτρη Νασίκα θα φέρει πολύ κόσμο στην έδρα του Δήμου. Αλλωστε ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του είναι αγαπητά πρόσωπα σε ολόκληρη τη Μαγνησία και όχι μόνο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ν.Τ.

Συντονίζονται

Η Ενωση ιδιοκτητών Ακινήτων του Βόλου είναι σε απόλυτο συντονισμό με τον πανελλαδικό σύλλογο και με τον κ. Στράτο Παραδιά. Δεν κρύβουν πλέον ότι σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για τον ενιαίο Φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων. Τουλάχιστον ας περιμένουν τα νέα εκκαθαριστικά και μετά βλέπουν.

Ν.Τ.

Πάνω χέρι κάτω χέρι

Χείρα συνεργασίας έτεινε ο Αχιλλέας Μπέος στην αντιπολίτευση.
…Καλό κι αυτό! Πάνω σε πια πολιτική βάση, δήμαρχε;

Φ.Τ.

Βίοι παράλληλοι

Συγχαρητήρια Σαμαρά στον αθλητή του τζούντο Ηλία Ηλιάδη.

…Θεέ μου! Όπως ο Σκοτινιώτης! Κι ο Πάνος τη μόνη δημόσια δραστηριότητα που στάθηκε δυνατό να επιδείξει ήταν ο έπαινος αθλητών! Να ’ναι αυτό που λένε ότι ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται;

Φ.Τ.

Γιατί φωνάζετε, σύντροφοι;

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Οικολόγων – Πρασίνων καταγγέλλουν την Αστυνομία για τη χρήση χημικών και βίας, που μάλιστα οδήγησε στον τραυματισμό πολιτών, και τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό επειδή επέτρεψε την παρουσία Χρυσαυγιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου και θα γινόταν η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

…Γιατί φωνάζετε, σύντροφοι; Δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από τη συνήθη διαδικασία δια μέσου της οποίας η εξουσία παρουσιάζει το ανανεωμένο προσωπικό της κι επιδεικνύει τους φορείς της!

Φ.Τ.

Τίνος είναι, βρε γυναίκα, το… ΠΑΣΟΚ;

Δικό μου! φωνάζει ο Γιωργάκης. Όχι, δικό μου! ουρλιάζει ο Βαγγέλης.

…Ειρήνη υμίν. Για να δούμε τίνος είναι το παιδί, αρκεί ένα τεστ: Ποιος απ’ τους δυο είναι πιο ευεπίφορος σε ο,τιδήποτε καινούριο θέλουν να δοκιμάσουν το ΔΝΤ κι η Ευρώπη σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο (από παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, πολιτικές ακραίας λιτότητας, κούρεμα ομολόγων, μέχρι δοτές κυβερνήσεις, στυγνούς εκβιασμούς κ.τ.λ.); Ε, αυτουνού είναι το ΠΑΣΟΚ!

Φ.Τ.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Κουβέλης: Δεν είναι τώρα η ώρα για το θέμα της Προεδρίας.

…Φώτη, πού θα πας μετά να βρεθούμε τυχαία;

(Στο ερώτημα τι θα κάνεις την εξουσία από τη στιγμή που θα την έχεις, είναι βέβαιο πως απάντησες ήδη: Ό,τι η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία που σου την εμπιστεύονται).

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου