ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χωριστά

χωριστά-143066

Χωριστά

Mπορεί οι περισσότεροι σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας να έδωσαν πολιτικό όρκο όμως ο Νίκος Χαυτούρας διαχώρισε τη θέση του ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα δώσει θρησκευτικό όρκο συνειδητά, όπερ και έκανε. Το θέμα πάντως παρ’ ολίγον να προκαλέσει ένταση καθώς πολλοί εκ των εκλεγμένων των Δρόμων Συνεργασίας εξέφρασαν τη δυσφορία τους διότι δεν έγινε το ίδιο τελετουργικό και με το θρησκευτικό όρκο, όπως ορίζει ο νόμος. Οι ίδιοι μάλιστα θεώρησαν ότι ήταν υποχρέωση των αρμοδίων για την εκδήλωση να το κάνουν …. και όχι όσων ήθελαν να δώσουν πολιτικό όρκο να ενημερώσουν έγκαιρα για αυτό. Το κυρίαρχο θέμα πάντως… σίγουρα δεν είναι ο όρκος… μπροστά στα προβλήματα του Δήμου.

Β.Κ.

Ανάμεικτα συναισθήματα

Με ανάμεικτα συναισθήματα ολοκληρώνει την πολυετή της θητεία στο Δήμο Σκιάθου η κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αντιδήμαρχος αρμόδια για οικονομικά θέματα. Η κ. Τσολοβίκου εργάστηκε επί 36 συνολικά χρόνια στο Δήμο Σκιάθου, εκ των οποίων μια δεκαετία ως προϊσταμένη στο τμήμα διοικητικών, έξι ως διευθύντρια και τα τέσσερα τελευταία ως αιρετή. Η ίδια δηλώνει με συγκίνηση «τον έχω πονέσει το Δήμο, όπου εργάστηκα για πολλά χρόνια», επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ισχυροί οι δεσμοί που τη συνδέουν με το χώρο, τους επί σειρά ετών συνεργάτες της και πάνω απ’ όλα την τοπική κοινωνία.

Γ.Υ.

Τοπικά προϊόντα

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι παραγωγοί, προκειμένου να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και κυρίως την πρωτογενή παραγωγή, σε δύσκολες εποχές. Σε πείσμα της κρίσης, των δεκάδων προβλημάτων που προκύπτουν και της μνημονιακής πολιτικής, παραγωγοί και καλλιεργητές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ευελπιστώντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον.

Γ. Υ.

Στο Ζάππειο μία μέρα

Eνα βήμα πίσω κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να μην προκαλέσει συγκρούσεις και εντάσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου την ερχόμενη Δευτέρα στο Ζάππειο και θα απευθύνει μάλιστα και χαιρετισμό, αν και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα παραστεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη στο Ζάππειο. Μάλιστα κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί ευχαρίστως στην εκδήλωση και πως φυσικά θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό. Μωρέ η ψυχή του το ξέρει. Πάντως η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας με υπογραφή του γραμματέα Λ. Νούση, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, να παραστούν στο Ζάππειο την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014,στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Σημειώνει επίσης ότι παράλληλα στον ίδιο χώρο, από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου, το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου διοργανώνει έκθεση ιστορικού υλικού.

Β.Κ.

Για τους παραγωγούς

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης έστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Βασ. Χατζόπουλος τονίζοντας ότι οι παραγωγοί της καλλιέργειας του σκληρού σίτου, αισθάνονται πολύ αδικημένοι με τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης από 3,6 έως 5,5 ευρώ ανά στρέμμα που πρόκειται να λάβουν στα πλαίσια της Νέας Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2015-2020. Παράλληλα θεωρούν ότι οι όροι επιλεξιμότητας και οι προϋποθέσεις για να λάβουν έστω και αυτά τα λίγα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης, είναι αντιοικονομικοί και ζητά να βρεθεί λύση.

Β.Κ.

Στο όχημα…

Ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου Δημ. Καντόλας δήλωσε έτοιμος για όλα. Αφού εξήγησε ότι, για δύο μήνες περίπου και μέχρι να προσληφθούν οι οκταμηνίτες, θα πρέπει να δουλέψει όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας καθαριότητας, όπως οι επόπτες, ακόμη και οι προϊστάμενοι, αν χρειαστεί, ανέφερε ότι στην καθημερινή «μάχη» θα ριχθεί και ο ίδιος, αφού στείλει πρώτα τα διπλώματα που διαθέτει στην Περιφέρεια, για να εγκριθούν, ώστε να οδηγεί τα οχήματα της υπηρεσίας. Επί των επάλξεων δηλαδή.

Β.Κ.

Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβουλίου

Μονάχα ένα Δημοτικό Συμβούλιο που η πλειοψηφία του αποτελείται από άτομα με πολιτική στράτευση στο πλευρό του λαού, με φωτεινό μυαλό, καρδιά λαϊκού αγωνιστή, με θέληση και αντοχή χαλύβδινη, με ηθική ανωτερότητα, μονάχα ένα τέτοιο Συμβούλιο μπορεί να πορευτεί έτσι όπως θέλει ο λαός, όπως συμφέρει στο Βόλο και στην κοινωνία του Βόλου.

Φ.Τ.

Σκούπα και φαράσι

Σκούπα και φαράσι έπιασε ο Αχιλλέας Μπέος και σάρωσε την πλατεία Ελευθερίας.

…Και να σκεφτεί κανείς ότι με λάβαρο τη σκούπα και το φαράσι εμφανιζόταν ως φιλολαϊκός ένας απίστευτος τύπος που έγινε πρωθυπουργός και μας έσυρε στα μνημόνια!

(Πέρα από τα προφανή μηνύματα για την ευθύνη των πολιτών και τον εθελοντισμό περιμένουμε να ξεδιπλωθεί από σήμερα στην πράξη κι η πολιτική του νέου δημάρχου για την Καθαριότητα).

Φ.Τ.

Αμήν

Αχιλλέας Μπέος: Θα καθαρίσουμε τη βρωμιά στο Δήμο.

…Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Δημοτικής Αρχής που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές… αμήν!

Φ.Τ.

SOS

SOS από τους μικρομεσαίους: Βάζουμε λουκέτο.

…Συμπαρασταθείτε τους. Σας το λέει κάποιος ο οποίος κάθε φορά που διεκδικούσε τα δικαιώματά του διαδηλώνοντας στο κέντρο του Βόλου λοιδορούνταν από κάτι τύπους με ένα μαγαζάκι εικοσιτεσσάρων τετραγωνικών επειδή είχαν χάψει το παραμύθι ότι αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας και της κοινωνίας. Τώρα που αυτοί υπόκεινται στις συνέπειες εκείνης της στάσης τους, σας λέω ξανά: Συμπαρασταθείτε τους. Να σπάσει ο φαύλος κύκλος του κοινωνικού αυτοματισμού. Κανείς δε σώζεται μόνος του. Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι πάμε χαμένοι.

Φ.Τ.

Αίσχος

Βρήκαν παράθυρο στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να αθωώσουν τη Χρυσή Αυγή!

…Από τώρα και στο εξής να προσέχουμε τι λέμε, παιδιά, μη φάμε και καμιά φυλακή και στερηθούμε τις στερήσεις μας.

Φ.Τ.

Αριστερός σωτήρας

Φώτης Κουβέλης for President! Υπάρχει και γερμανική στήριξη!
…Θα τον κατηγορήσει κανείς πως θα σώσει την κυβέρνηση; Ε, και; Πρώτη φορά θα είναι;

Φ.Τ.

Δημοσκόπηση

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το καλοκαίρι για το Tvxs.gr από την Palmos Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 25,8%, ΝΔ 17,7%, Χρυσή Αυγή 8,7%, ΚΚΕ 3,5%, ΠΑΣΟΚ 3%, ΑΝΕΛ 2,5%, Ποτάμι 2,3%, ΔΗΜΑΡ 0,7%.

…Forget it Antonis! Για πρόεδρος του Εδεσσαϊκού πάει ο Βαγγέλης! Την έχει καπαρώσει τη θέση σού λέω!

Φ.Τ.

Εδωσε άλλη νότα

Μπαμπάς και γιος είναι γνωστό ότι είναι «αυτοκόλλητοι». Ο βενιαμίν της οικογένειας του Αχ. Μπέου, που έχει μάλιστα και το όνομά του, Αχιλλέας, ακολουθεί τον μπαμπά του παντού. Χθες όλη την ώρα ήταν δίπλα του στην τελετή ορκωμοσίας, έκλεψε όμως την παράσταση όταν ανέβηκε να φιλήσει και να αγκαλιάσει τον πατέρα του αλλά μόλις βρέθηκε στο μικρόφωνο, δεν έχασε ευκαιρία και συστήθηκε στο κοινό… «Είμαι ο Αχιλλέας Μπέος , ο δήμαρχος…» ακούστηκε να λέει και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για αυτό το αυθόρμητο ντεμπούτο του μικρού.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου