ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ορκωμοσία

ορκωμοσία-144585

Ορκωμοσία

Στον κατάμεστο από κόσμο, αύλειο χώρο του Δημαρχείου της Ζαγοράς, πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία του Δημάρχου Ζαγοράς Μουρεσίου, κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, των συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Μετά την τελετή, ο νέος Δήμαρχος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, δέχτηκε τις ευχές των πολιτών για καλή θητεία, και συνεχάρη τον κάθε σύμβουλο ξεχωριστά, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση. Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν η βουλευτής κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι πρώην Δήμαρχοι: κ.κ. Κων. Σ. Λεβέντης, Αφρ. Μανίνη, Δ. Ιωάννου, ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης, οι πρώην πρόεδροι Κοινοτήτων, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και Τοπικών Κοινοτήτων.

Γ.Υ.

Κινητοποιήσεις

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των κτηνοτρόφων, με κύριο αίτημα την αποπληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης. Οι κτηνοτρόφοι απ’ όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναμονή της 15ης Σεπτεμβρίου, της καταληκτήριας ημερομηνίας που έχουν ορίσει, για την αποπληρωμή της εξισωτικής. Οπως έχουν διαμηνύσει στους ιθύνοντες του αρμόδιου Υπουργείου, μετά την εκπνοή της παραπάνω ημερομηνίας, θα ακολουθήσουν τα βήματα του Μαρίνου Αντύπα, πραγματοποιώντας μαζική κάθοδο στην Αθήνα, για να διεκδικήσουν το δίκαιό τους.

Γ.Υ.

Δυσκολία

«Τριάντα χρόνια είμαι στο ταξί, πρώτη φορά αντιμετωπίζω τόσο δύσκολη κατάσταση» ανέφερε Βολιώτης ιδιοκτήτης ταξί, σχολιάζοντας την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου. «Οσο και να προσπαθήσουμε, με δυσκολία καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας» επισημαίνει ο επαγγελματίας, καθιστώντας σαφές ότι ο κλάδος έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Γ.Υ.

Πολιτικό όρκο

Πολιτικό όρκο θα σώσει σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης για τη Θεσσαλία Στάθης Ντούρος στην ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

Μάλιστα προώθησε στη στήλη και τον όρκο που θα δώσει όπου μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα παρακάτω: «Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου στην οποία εκλέχτηκα από το λαό της Θεσσαλίας, θα υπερασπίζομαι με κάθε κόστοςτα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, των ανέργων και της νεολαίας, ενάντια σε κάθε μικρό ή μεγάλο ιδιωτικό συμφέρον και θα αγωνιστώ: για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την άδικη και καταπιεστική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους. Για να ξεριζώσουμε το φασισμό και τα μισαλλόδοξα σχέδιά του. Για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο δρόμο της κοινωνικής χειραφέτησης».

Β.Κ

Αποχαιρετισμός

Πολύ σύντομη η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Ηταν η τελευταία με αυτή τη σύνθεση και κανείς δεν είχε διάθεση για πολλές κουβέντες. Φαίνονταν άλλωστε στα πρόσωπα ορισμένων ιδιαίτερα. Καταγράφηκαν βέβαια και πολλές απουσίες ειδικά από την ομάδα μειοψηφίας που οι μόνοι που κάθισαν στα έδρανα ήταν οι κ.κ. Ακτσιαλής και Νομικός. Στο τέλος της συνεδρίασης οι παρόντες αποχαιρετίστηκαν με αφορμή τη λήξη της θητείας… με ορισμένους κάνοντας χιούμορ να αναρωτιούνται «μπουγέλο δεν θα έχει…»; όπως κάνουν οι μαθητές σε κάθε λήξη της σχολικής σαιζόν.

Β.Κ.

Σε κλίμα συγκίνησης

Αισθητή θα είναι η απουσία του Χαράλαμπου Ζάχου από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Αυτή τη φορά δεν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Χθες ουσιαστικά τελευταία μέρα της θητείας του πέρασε από το πρώην δημαρχείο Αγριάς, τη φυσική του έδρα, αποχαιρέτησε έναν – έναν όλους τους εργαζόμενους. Εάν πούμε ότι δεν υπήρχε κλίμα συγκίνησης, ψέματα θα πούμε. Κύλησαν και δάκρυα. Υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους δημοτικούς συμβούλους και σίγουρα θα λείψει από τη νέα δημοτική αρχή.

Β.Κ.

Αλλοι τα έργα, άλλοι τα εγκαίνια

Μπορεί η απερχόμενη δήμαρχος Ρήγα Φεραίου να εγκαινίασε χθες τον Κόμβο του Βελεστίνου αλλά δίκαιο θα ήταν να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από τον τότε δήμαρχο Βελεστίνου Κων. Κανάρη. Εάν συνυπολογιστούν και τα πέντε χρόνια που έτρεχε ο πιο πετυχημένος δήμαρχος της περιοχής για να εντάξει το έργο, τότε εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε σε ποιόν κατά κύριο λόγο οφείλεται η υλοποίηση του έργου. Η απερχόμενη δήμαρχος ανέλαβε την 1-1-2011. Οτι το συνέχισε το έργο είναι αλήθεια. Ομως η ιστορία δεν πρέπει να παραγράφεται ούτε να αλλοιώνεται.

Ν.Τ.

Εφαγαν

Γνωστοί παράγοντες του Βόλου που στην πόλη παρουσιάζονται ως αντίπαλοι συναντήθηκαν προ ημερών και συνέφαγαν σε στέκι της Νέας Σμύρνης. Τι έφαγαν δεν ξέρουμε αλλά ξέρουμε τον διαμεσολαβητή που είναι αδιαμφισβήτητου κύρους. Τι έγινε γατάκια; Στο Βόλο αντίπαλοι, στην Αθήνα ομοτράπεζοι;

Ν.Τ.

Γιατί ξέπεσε ο Βόλος;

ΔΕΥΑΜΒ: Και σήμερα ο Βόλος χωρίς νερό.

…Γιατί ξέπεσε τόσο ο Βόλος; Μερικοί απαντούν σ’ αυτή την ερώτηση. Λένε: Εξ αιτίας της ανικανότητας της ηγεσίας του Δήμου. Κάνουν λάθος. Πρέπει να συνυπολογίσουν και την πολιτική της αβελτηρία.

Φ.Τ.

Με το κεφάλι τους ψηλά και την ψυχή στα πόδια

Π. Σκοτινιώτης (απερχόμενος Δήμαρχος Βόλου): Ολοκληρώσαμε τη θητεία μας με ψηλά το κεφάλι.

…Ολοκληρώσατε τη θητεία σας με το Βόλο χωρίς νερό.

Φ.Τ.

Ούτε στο Βόλο ούτε πουθενά

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας ορκίζεται το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Την ίδια ώρα απέξω αντιφασίστες του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας, διαδηλώνουν την αντίθεση του λαού της Θεσσαλίας στους φασίστες και τους ναζί.

…Καθώς ο φασισμός και ο ναζισμός δεν συμψηφίζονται με τίποτα, η αντιμετώπισή τους αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό καθήκον.

Φ.Τ.

Τα ίδια Παντελάκη μου…

Spiegel: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, αλλά έρχεται νέο χτύπημα για τους φορολογούμενους.

…Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Φ.Τ.

Εξοδος κινδύνου

Σ. Βούλτεψη: Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση.

…Ποιο, κυρία μου; Να πεθάνουν οι μισοί Έλληνες για να ζήσουν οι άλλοι μισοί;
(Η συχνά αναφερόμενη πολιτική απάθεια του λαού, πάνω στην οποία ποντάρει η κυβερνητική εκπρόσωπος και λέει τέτοια πράγματα, σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο από την απέχθεια απέναντι στη μνημονιακή εξουσία. Οι πολίτες δεν ακούνε καν τι λένε εκείνοι από τους οποίους δεν έχουν να περιμένουν παρά μόνο τα χειρότερα).

Φ.Τ.

Γκόρτσοι και Κασσήδες

Μ. Κασσής (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Ζητώ συγνώμη από τους πολίτες για τον ΕΝΦΙΑ.
…Τον οποίο, όμως, προηγουμένως έτρεξες και τον ψήφισες, κύριε! Τι ακριβώς να δεχτούμε, ότι διαθέτεις μονοψήφιο δείκτη νοημοσύνης κι επομένως απαλλάσσεσαι λόγω βλακείας ή ότι προσπαθείς (κατά την προσφιλή πασοκική μέθοδο) κι εσύ κι όσοι συνάδελφοί σου τον ψήφισαν να ξαναδουλέψετε τον κόσμο;

Φ.Τ.

Χώστα Κώστα!

Απών ο Παπανδρέου (του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ), παρών ο Σημίτης στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου τού ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου.

…Χώστα Κώστα! Εκτός από την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων να δώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα στους Γερμανούς τα Επτάνησα και τις Κυκλάδες!

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου