Ξύπνησε ο Πέτρος... του Μοριά

Τελευταία ενημέρωση: 2014-08-28, 13:31:52
Ξύπνησε ο Πέτρος... του Μοριά

Ξύπνησε ο Πέτρος... του Μοριά

Σε σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στους περιφερειάρχες Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογή του προέδρου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) η οποία θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αν και δημοσίως κανείς από τους δύο μονομάχους δεν έχει εκδηλωθεί επισήμως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο παρασκήνιο δίνεται σκληρή μάχη για την εξασφάλιση της στήριξης της ΝΔ, κυρίως από την πλευρά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας που θεωρεί ότι έχει τον πρώτο λόγο καθώς και το 2010 αποτέλεσε το αντίπαλο δέος του απερχόμενου προέδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, από την πλευρά του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και, μάλιστα, εξελέγη στη θέση του β΄ αντιπροέδρου.

Ν.Τ

 

Πρωτοβουλία

Ως μια «καλή πρακτική» σε Πανελλαδικό επίπεδο, ανέδειξε η Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης (Volos info) του Δήμου Βόλου για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Οπως αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης αποτελεί το σημείο υποδοχής και παροχής τουριστικής πληροφόρησης για κάθε επισκέπτη, που προσεγγίσει την περιοχή της Μαγνησίας και την πόλη του Βόλου.

ToKέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης είχε εγκαινιαστεί το 2004 ενώ ιδιαίτερα σημαντική στη δημιουργία του ήταν η συμβολή του Βαγγέλη Γούσιου, προέδρου τότε στη ΔΗΤΕΒ που πρωτοστάτησε στην ίδρυσή του.

Ν.Τ.

 

Αποχαιρετιστήριο πάρτι

Αποχαιρετιστήριο πάρτι θα παραθέσει για τους συνεργάτες του ο απερχόμενος δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής, το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο δημοτικό καφενείο της Σκοπέλου. Ενόψει της παράδοσης της σκυτάλης στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο του νησιού, κ. Χρήστο Βασιλούδη, ο κ. Μιχελής διοργανώνει μια γιορτή, μαζί με το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου, καλώντας τους συνεργάτες του, όλους τους υπαλλήλους του δήμου να παραστούν, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του, την οποία χαρακτηρίζει «ανεπανάληπτη εμπειρία».

Γ.Υ.

 

Δημοφιλής

Δημοφιλής είναι στους αλλοδαπούς μελλόνυμφους η παραλία Αμάραντος της Σκοπέλου, η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή, με αφορμή την ταινία «Μάμα μία». Οι επαγγελματίες του νησιού τάσσονται αναμφίβολα υπέρ της ανάπτυξης του γαμήλιου τουρισμού, καθώς εκτιμούν ότι σε εποχές κρίσης είναι πολύ σημαντική η προώθηση κάθε πρωτοβουλίας που θα συμβάλλει στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Γ.Υ.

 

Διορισμός     

Μπορεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου να μην «στέριωσε» αφού μετά τα δημοσιεύματα πάγωσε ο διαγωνισμός για την πρόσληψή του ως επιστημονικού συμβούλου, όμως ο πολιτευτής της Ν.Δ. δικηγόρος Σπύρος Δεσύλλας,  τακτοποιήθηκε τελικά. Διορίστηκε όπως έγινε γνωστό χθες Υποδιοικητής στο Νοσοκομείο Θήβας ενώ διοικητής είχε οριστεί από τον Ιούνιο ο Παν. Βασδέκης. Το πάλεψε - το πάλεψε ο κ. Δεσύλλας τελικά «κατάφερε» να ενταχθεί στο κλαμπ των ….διοικούντων το πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο.

Β.Κ

 

Εάν ήταν άλλοι

Η οργή των δημοτών έχει ξεχειλίσει για την έλλειψη νερού και ειδικότερα για το γεγονός ότι εγκαίρως δεν είχαν γίνει όσα έπρεπε να γίνουν για να μην φτάσουμε να «πούμε το νερό - νεράκι». Τα βέλη μάλιστα δεν απευθύνονται στους υπηρεσιακούς παράγοντες που στο κάτω - κάτω εντολές παίρνουν και εκτελούν αλλά στο πολιτικό προσωπικό που δεν προνόησε εγκαίρως να έχει προετοιμάσει το έδαφος και η επιχείρηση να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη λειψυδρία. Οχι τίποτα άλλο αλλά εάν γίνονταν αυτό με άλλη διοίκηση θα είχαν ξηλωθεί και τα πλακάκια… λέω και τώρα προσπαθούμε με ανακοινώσεις να συνετίσουμε τους καταναλωτές να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού και νομίζουμε κιόλας ότι κάνουμε παρέμβαση…

Β.Κ.

 

Στο Ζάππειο

Είναι οριστικό. Παρών μόνο στο... δικό του Ζάππειο θα είναι τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπως είναι γνωστό, ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει την 1η Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που διοργανώνει το Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να μην παραστεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η του Σεπτέμβρη, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Ζάππειο με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό το Ζάππειο τελικά δεν του πάει του ΠΑΣΟΚ… με τίποτα ρε παιδί μου.

Β.Κ.

 

Η εξουσία

Δεν ξέρω τι τους πιάνει τους απερχόμενους… και μέχρι τελευταία στιγμή τρέχουν να εγκαινιάσουν έργα, να κόψουν κορδέλες, να μιλήσουν για τα έργα και τις ημέρες τους. Συμπεριφέρονται λες και δεν έχασαν τις εκλογές και αναρωτιέμαι, είναι τόσο δύσκολο τελικά να αποχωριστεί κανείς την εξουσία ;

Β.Κ.

 

Συμβολή

Η απερχόμενη δήμαρχος Ρ. Φεραίου σε δελτίο τύπου «αφιέρωσε» δύο μόνο λέξεις … για τη ΔΕΥΑΡΦ και τη συμβολή της για τα έργα ύδρευσης που δρομολογήθηκαν στη θητεία της διοίκησης που αποχωρεί. Αυτό όχι μόνο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διάσταση των προσπαθειών που κατέβαλαν ορισμένοι άνθρωποι στη διοίκηση για να μπορεί η κ. Λαΐτσου να μιλά για «τα έργα της» αλλά δείχνει και ότι η λέξη «πολιτική γενναιοδωρία» είναι άγνωστη για την απερχόμενη δήμαρχο. Η ΔΕΥΑΡΦ είναι κομμάτι του Δήμου και κάποιοι χτυπήθηκαν πολιτικά για να μπορεί η ίδια ακόμη και σήμερα… να οικειοποιείται στο μέγιστο βαθμό τη συμβολή των άλλων.

Β.Κ.

 

Για τα σχολεία

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου (ΛΑΣ): Σε τραγική κατάσταση τα σχολεία του Βόλου.

…Φτάσαμε στο σημείο να αποτελεί ουτοπία ένα βαμμένο, συντηρημένο, λειτουργικό σχολείο. Και προχωρήσαμε και πιο πέρα. Ακόμα κι αυτή η ουτοπία να δομείται σύμφωνα με την τροϊκανή ντιρεκτίβα.

Φ.Τ.

 

Ωσεί παρόντες

Π. Σκοτινιώτης: Ενεργά παρόντες στη νέα δημοτική περίοδο με «επιλογή ευθύνης».

…Μεγάλη πρόοδος, Πάνο. Στην προηγούμενη περίοδο ήσασταν ωσεί παρόντες.

Φ.Τ.

 

Οι συμπέθεροι

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος από την κατάχρηση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μη χάσει ο Βενιζέλος δυο μέρες από τις διακοπές του στη Σκιάθο.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη το προχωράει πιο πέρα ενθυμούμενη ότι πέρσι ο Σαμαράς για να πάει στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο τής ΝΔ χρησιμοποίησε το ίδιο αεροπλάνο. Ποια ήταν η δικαιολογία που εφηύραν τότε για να πετάξει; «Πτήση για εκπαίδευση και συντήρηση»!!!

…Εμ, κυρία Μαρίνα μου, άμα δεν ταίριαζαν δε θα συμπεθέριαζαν.

Φ.Τ.

 

Κάθε μέρα και καλύτερα

ΕΝΦΙΑ: Φιάσκο οι περιβόητες βελτιώσεις.

…Εντάξει. Αρχίσαμε σιγά - σιγά να καταλαβαίνουμε πως οι πλουτοκράτες δεν έχουν αισθήματα, μόνο συμφέροντα.

Φ.Τ.

 

Ολα εδώ πληρώνονται

Βενιζέλος - Παπανδρέου: Αγώνας δρόμου ποιος να μαζέψει τους περισσότερους οπαδούς στο Ζάππειο.

…Ένα και δύο και τρία και τέσσερα ΠΑΣΟΚ!

(Το κατάλαβες, απόγονε των αρχαίων Ελλήνων, ή σκοπεύεις να τους ξαναστείλεις στη Βουλή για να σιγουρέψεις την επικράτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας;)

Φ.Τ.

 

Ποιος χάνει;

Σόιμπλε: Success story τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης.

…Για τη Γερμανία φυσικά.

(Ποιος φύτεψε τους δολιοφθορείς της τρόικας σε όλες τις ρωγμές του ελληνικού πολιτικοοικονομικού συστήματος και του κράτους; Η Γερμανία. Γιατί; Για να κερδίζει. Ποιος χάνει; Η Ελλάδα).

Φ.Τ.

 

Ο έως τώρα απών

Χαιρετίζει τη συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα ο Βενιζέλος.

…Ε, αφού τη δέχονται οι Ισραηλινοί, οι Αμερικάνοι κι οι Γερμανοί, τι να κάνει κι αυτός…

Φ.Τ.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=