ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κορδέλες στην εκπνοή…

κορδέλες-στην-εκπνοή-148687

Κορδέλες στην εκπνοή…

Στο λαχάνιασμα τους έχει όλους η Ελένη Λαΐτσου μέχρι τελευταία στιγμή. Εδώ η κλεψύδρα μετρά ήδη αντίστροφα για την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και η απερχόμενη δήμαρχος κόβει κορδέλες σε εγκαίνια της τελευταίας στιγμής. Τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις εγκαινίων με μία ώρα διαφορά για το κάθε έργο που χρηματοδοτούνται από διάφορα υπουργεία… και εν ειρήσθω παρόδω ακόμη δεν έχουν παραδοθεί προς χρήση. Τέτοια βιασύνη…

Β.Κ.

Εδωσε γραμμή

Κανέναν ενδοιασμό δεν έχουν οι παπανδρεϊκοί του Βόλου. Θα μεταβούν στην Αθήνα για την ομιλία του ΓΑΠ την 1η του Σεπτέμβρη στην έκθεση. «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή» και ξανά επιστροφή στο Βόλο. Ούτε να το συζητάνε για παραμονή μέχρι τις 3 του Σεπτέμβρη που παίρνει σκυτάλη ο Ε. Βενιζέλος σε εκδήλωση για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Εδωσε… γραμμή ο Γιώργος που επίσης θα λάμψει διά της απουσίας του..

Β.Κ.

Παραδοχή

Δεν είναι και για πανηγύρια ότι από ένας γίνονται δύο οι γιατροί στο Τμήμα Αιμοδοσίας – Μεσογειακής Αναιμίας στο νοσοκομείο Βόλου. Αφού το παραδέχτηκε ακόμη και ο ίδιος ο Διοικητής Κων. Καραμπάτσας, εάν και η εγκύκλιος Γρηγοράκου ανοίγει νέους δρόμους. Οσο φυσικά υπάρχουν ίδιοι πόροι στα Νοσοκομεία και μπορούν να πληρώσουν διότι το Υπουργείο… κονδύλια δεν έχει και έχει ξεκόψει κάθε συζήτηση για αυτό.

Β.Κ.

Αδικία

Μπορεί η κυβέρνηση να έκανε κάποιες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα άρον – άρον μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τα τερατώδη λάθη που προέκυψαν από τον αρχικό υπολογισμό, ωστόσο, δεν έκανε αποδεκτή την εισήγηση για έκπτωση φόρου για τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Eρε κλάμα που έχει να πέσει…

Β.Κ.

Περί ευθιξίας

Ο Δήμαρχος Βερολίνου ανακοίνωσε ότι παραιτείται επειδή άργησε να ολοκληρωθεί το νέο αεροδρόμιο της πόλης, σχεδόν δύο χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας του. Αυτό λέγεται πολιτική ευθιξία… λέξη σχεδόν άγνωστη στους δικούς μας αιρετούς τοπικά και εθνικά. Εάν σκεφτεί κανείς μάλιστα πόσοι θα έπρεπε να έχουν κάνει το ίδιο, θα είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε με τα κιάλια… για αυτό και δεν έχουμε κάνει προκοπή και ως Νομός και ως χώρα εν πολλοίς.

Β.Κ.

Και τι υφυπουργό!

Το Νοσοκομείο Βόλου χρειάζεται τουλάχιστον 15 γιατρούς και 20 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

…Όχι, δεν το λένε τίποτε εμπαθείς αριστεροί, κομμουνισταί, αναρχικοί και λοιπά αποβράσματα αντεθνικώς δρώντα, για να χτυπήσουν την εθνοσωτήριο κυβέρνησή μας. Το λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κων. Καραμπάτσας! Οπότε δεν είναι αισχρή προπαγάνδα, είναι… αλήθεια!

(Και να φανταστεί κανείς ότι η Μαγνησία μέχρι πρότινος διέθετε υφυπουργό! Και τι υφυπουργό! Υγείας!!!)

Φ.Τ.

Δούρειος Τύπος

Ανδρέας Ψυχάρης, βουλευτής της ΝΔ και υιός Ψυχάρη (του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ): Γιατί όχι ο Μεϊμαράκης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

…Γιατί όχι ο Βουλγαράκης; Ο Ρουσσόπουλος; Ο Αλογοσκούφης; Ο Άδωνις; Η Όλγα Κεφαλογιάννη;

(Θεέ μου! Μας μιλάει το συγκρότημα Τύπου που έκανε πλάτες στο Σημίτη να προσφέρει τη χώρα ως λάφυρο στην Ευρωζώνη, δηλαδή στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων για την καταλεηλάτηση της Ελλάδας! Τι να θέλουν πάλι από μας, άραγε;)

Φ.Τ.

Τι λες, κυρά μου!

Λαγκάρντ κατά Μέρκελ: Εφαρμόζει πολλή λιτότητα και δεν βοηθάει στην ανάπτυξη.

…Τι λες, κυρά μου! Ξέρεις εσύ καλύτερα από το Βενιζέλο;

(Η δίψα των εναπομεινάντων Πασόκων για εξουσία είναι τέτοια, που δεν θα διστάσουν ακόμα και να καταδικάσουν τον εαυτό τους για την πολιτική που εφάρμοσαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αρκεί να τους υποσχεθούν ότι θα κρατήσουν τη θέση τους. Είναι ποτέ δυνατόν ΑΥΤΟΙ να σταθούν στο πλευρό του λαού;)

Φ.Τ.

Υπερβολές

Süddeutsche Zeitung: Αριστερός σωτήρας ο Κουβέλης για Σαμαρά και Βενιζέλο.

…Ε, να μη λέμε κι υπερβολές! Άκου… αριστερός!

Φ.Τ.

Ενιαίος ΦΠΑ

Ωχ! Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι προετοιμάζει την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από 6,5% σε 19%, στα φάρμακα από 6,5% σε 21%, στο ηλεκτρικό ρεύμα από 13% σε 19%, στα βιβλία από 6,5% σε 19%, στο νερό από 13% σε 19%, στα εισιτήρια και τα ταξί από 13% σε 19%.

…Εσείς την πιστεύετε;

Φ.Τ.

Πνεύμα συνεργασίας

Τη συγκίνησή του για την αθρόα προσέλευση των Σκιαθιτών στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, εξέφρασε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος. Στην διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ο εκ νέου Δήμαρχος Σκιάθου, αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, στα προβλήματα του νησιού και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί με πνεύμα ενότητας το ζητούμενο, που είναι η πρόοδος του νησιού.

Γ.Υ.

Ορκωμοσία

Την ερχόμενη Κυριακή 31 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Αλοννήσου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο νυν δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης πήρε το «πράσινο φως» για να συνεχίσει τη θητεία του στο Δήμο Αλοννήσου και την επόμενη πενταετία, θέτοντας νέους στόχους και προγράμματα, για το νησί.

Γ.Υ.

Παρουσίες

Πολλές συνδικαλιστικές παρουσίες χθες στη συνέλευση του ΙΜΑΝΤΑ,. Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις χημικές βιομηχανίες Μ. Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, ο γ.γ Δημ. Βασιλείου και ο οργανωτικός γραμματέας Βαγγ. Χαντζιάρας και από το ΠΑΜΕ ο Κων. Στεργίου. Μακάρι να «ιδρώσει» το αυτί ορισμένων διότι ο δρόμος είναι ανηφορικός.

Β.Κ.

Στο πλευρό τους

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νικήτας Πρίντζος. Προχθές συμμετείχε και στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στη Λάρισα της ομοσπονδίας συλλόγων κτηνοτρόφων Θεσσαλίας όπου εξέφρασε την υποστήριξή του στα αιτήματά τους. Δεν θα μπορούσε να λείπει αφού ήταν από τους λίγους που σε ανύποπτο χρόνο είχε χτυπήσει καμπανάκι για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και είχε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου