ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καινούργια καριέρα

καινούργια-καριέρα-150603

Καινούργια καριέρα

«Ξεκίνησα μια νέα καριέρα και μετά από 40 χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, ξαναμπήκα στα Ακαδημαϊκά χωράφια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος συνταγματολόγος κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος είναι Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος παραβρέθηκε στη χθεσινή παρουσίαση των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου στο Βόλο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν θυσίασα ούτε το Βόλο, ούτε τα ενδιαφέροντά μου για τη χώρα και τις προοπτικές της. Θα δουλεύω με συνέπεια, πίστη και ελπίδες, έστω κι αν συνεχώς διαψεύδονται».

Γ.Υ.

Στο Βόλο

Δώδεκα χρόνια θήτευσε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο κ. Σπύρος Βλιάμος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου, στην Κύπρο. Ο κ. Βλιάμος διετέλεσε μεταξύ άλλων αντιπρύτανης, θητεύοντας παράλληλα και σε άλλες θέσεις ευθύνης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά «η καρδιά μου βρίσκεται πάντα στο Βόλο».

Γ.Υ.

Βρόμα και δυσωδία

Ολο και περισσότεροι Βολιώτες αναρωτιούνται κάθε πότε πλένονται οι κάδοι. Να σας πούμε. Αν αντέχεται να μείνετε δίπλα τους περισσότερο από δέκα λεπτά, πλύθηκαν στην αρχή της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Αν δεν αντέχεται ούτε δεκάλεπτο πλύθηκαν τελευταία φορά επί Αλέκου Βούλγαρη. Αν έχετε ήδη μετακομίσει πλένονται μόνο όταν βρέχει και μόνο εξωτερικά! Χολέρα…

Ν.Τ.

Οταν υπάρχει αποτέλεσμα

Να γιατί χρειάζεται ο έλεγχος της κάθε εξουσίας. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγραψε για την παράνομη χωματερή στα Κ. Λεχώνια και αμέσως οι δημοτικές υπηρεσίες έσπευσαν να παρέμβουν.

Είναι χαρακτηριστικό το ηλεκτρονικό σημείωμα που μας έστειλε αναγνώστρια της εφημερίδας: «Σας ενημερώνω, ότι το δημοσίευμά σας σχετικά με την παράνομη χωματερή στα Κ. Λεχώνια είχε αποτέλεσμα. Από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών και μπαζών από συνεργείο του δήμου Βόλου γεμίζοντας φορτηγά επί πολλές ώρες. Να φαντασθείτε, οτι τα υλικά ήταν τόσα πολλά που μέχρι τώρα 3 το απόγευμα δεν έχουν ακόμη καθαρίσει περισσότερο από τα 2/3 της έκτασης του δρόμου που καταλαμβάνεται. Ας ελπίσουμε, ότι θα συμμορφωθούν και οι κάτοικοι της περιοχής. Ευχαριστώ τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Με εκτίμηση, Δ. Ντάσιου, Ιατρός Δερματολόγος».

Β.Κ.

Για τον Φώτη

Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα και στις οργανώσεις, στο Βόλο πάντως όπως πληροφορούμαι η κομματική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ δεν βλέπει με καλό μάτι αυτό το «φλερτ» του Φώτη Κουβέλη με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το όνομά του βγήκε στον αέρα για να καεί και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ που ούτως ή άλλως έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα εσωκομματικής συνοχής. Το θέμα είναι πότε θα μιλήσει ο κ. Κουβέλης για αυτό έτσι ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή των σεναρίων, διότι μπορεί και να μην είναι μόνο σενάριο…

Β.Κ.

Στα έδρανα

Στα δημοτικά έδρανα κάθισαν χθες όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Αχ. Μπέο καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι αφού ο δήμαρχος κάλεσε σε συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν με αφορμή την έναρξη της δημοτικής θητείας που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου. Παρόντες φυσικά και όλοι οι συνεργάτες του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μετά το τέλος της συνάντησης μοιράστηκαν σε όλους και μπλουζάκια με συμβολικά συνθήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην εκστρατεία καθαρισμού της Πλατείας Ελευθερίας την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Β.Κ.

Εκκληση

ΔΕΥΑΜΒ: Νέα έκκληση στους καταναλωτές να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση νερού.

…Νέα έκκληση στη ΔΕΥΑΜΒ να αντιστοιχίσει την τιμή του νερού με την ποιότητά του και τις προσφερόμενες στους καταναλωτές υπηρεσίες.

Φ.Τ.

Συνέλευση μελών

Σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου, Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά με Πάνο Σκοτινιώτη και τ’ άλλα τα παιδιά.

…Η αλήθεια είναι ότι πάτε ένα βήμα μπροστά, δυο βήματα πίσω, Παναγιώτη.

Φ.Τ.

Με φουσκωτούς και αναβολικά

Αλ. Κούγιας (δικηγόρος): Είναι γνωστή η επικοινωνία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου με φουσκωτούς και αναβολικά.

…Είναι γνωστή η απάθεια της κυβέρνησης, του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στο γνωστό φαινόμενο. Χάνονται ζωές και πριμοδοτείται ο ναζισμός για να κάνουν κάποιοι πολιτικό παιχνίδι.

Φ.Τ.

Προτεκτοράτο

Αναγκαίες οι προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών, συμφωνούν το υπουργείο Παιδείας και οι δάσκαλοι.

…Ναι, αλλά διαφωνεί η τρόικα.

Φ.Τ.

Εις υγείαν των κορόιδων

Ο Βενιζέλος για το ταξίδι Σκιάθος – Βρυξέλλες με το κυβερνητικό τζετ: Ο νόμος το προβλέπει(!!!)

…Πολύ καλά. Φτιάξε τώρα και ένα νόμο που να προβλέπει ένα νέο χαράτσι ώστε να βγουν τα έξοδα που έκανες.

(Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, αυτό δεν έλεγε ο Βουλγαράκης απευθυνόμενος σε κείνους που είχαν μείνει έκθαμβοι με το οικονομικό «θαύμα», με τη χλιδή και την αθλιότητα της καθεστηκυίας τάξης, με την απόρριψη κάθε μορφής ευπρέπειας, με τον απέραντο θαυμασμό για όσους πλούτιζαν κλέβοντας το κράτος κι εξαπατώντας τους πολίτες, με την αποσάθρωση του πνεύματος, με την επαρχιοτοποίηση του πολιτισμού, με την κατάπτωση της πολιτικής ζωής, με το lifestyle;)

Φ.Τ.

Ολα εδώ πληρώνονται

Φώτης Κουβέλης, πανταχού παρών και προεδρίες πληρών.

…Σ’ αυτόν τον κόσμο όλα μπορεί κανείς να τα κερδίσει, Φώτη. Πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, βεβαίως.

(Τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή; Ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;)

Φ.Τ.

Το πλεονέκτημα να είσαι τσιράκι

Η Γερμανία υποχρέωσε σε παραίτηση ολόκληρη τη γαλλική κυβέρνηση με αφορμή τις επικρίσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών για τη γερμανική πολιτική λιτότητας.

…Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ως τσιράκι της Μέρκελ, ουδένα παρόμοιο κίνδυνο διατρέχει.

Φ.Τ.

Η «Ομόνοια» συγχαίρει τον Γιάννη Τόλια…

Μια πρόσθετη αρετή του νέου αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας, Γιάννη Τόλια, ο οποίος πρόσφατα προήχθη στη νέα του θέση, αποκαλύπτει η «Ομόνοια» Βόλου των γκριζομάλληδων αθλουμένων της. Είναι μέλος της. Μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας της. Και διατηρεί έναν άρρηκτο δεσμό με αδιάκοπες συμμετοχές στις κοινωνικές, εθελοντικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Τελευταίως μάλιστα, με τη λήξη της προηγούμενης ποδοσφαιρικής σεζόν της «Ομόνοιας», τον Ιούνιο, ανέλαβε και μια πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της εθιμικής συνεστίασης του σωματείου.

Πρότεινε και έγινε δεκτή η εισήγησή του και διατέθηκαν 40 και πλέον μερίδες φαγητού σε ισάριθμους μετανάστες που είχαν περισυλλεγεί εκείνο το βράδυ από τη θάλασσα στην περιοχή μας. Και όλοι τους είχαν οδηγηθεί στο κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Ο ίδιος τότε ως πρώτος βοηθός Αστυνομικού Διευθυντού-του προαχθέντος σε περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νίκου Γιαννέλου -επισκέφτηκε τους μετανάστες και τους πρόσφερε το ομαδικό δέμα των εδεσμάτων.

Και η επιπλέον αρετή του Γιάννη Τόλια. Πειθαρχημένος παίκτης, δεινός σκόρερ και με πολιτισμό στην αγωνιστικότητά του.

Χαριτολογώντας θα το σημειώσω: Δεν συγχωρεί στο παιχνίδι τους ράθυμους. Ως εκ περιτροπής αρχηγός απαιτεί αγωνιστικότητα. Χαίρεται να είναι συχνά ο ηγέτης μιας ομάδας που νικάει.

Οι συμπαίκτες του, μέλη της «Ομόνοιας» τον συγχαίρουν εγκάρδια…

Δ.-

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου