ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για την ΕΝ.Π.Ε.

για-την-εν-π-ε-153444

Για την ΕΝ.Π.Ε.

Για την προεδρία της Ενωσης Περιφερειών προαλείφεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σύμφωνα με πληροφορίες. Οι συνάδελφοί του από την υπόλοιπη Ελλάδα που ανήκουν στην κεντροδεξιά παράταξη θεωρούν ότι είναι ο καταλληλότερος για αυτή τη θεσμική θέση και ήδη προωθούν την υποψηφιότητά του. Ο ίδιος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα, εάν και δεν θα αργήσει αφού οι διαδικασίες για την εκλογή των νέων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 15 Οκτωβρίου.

Β.Κ.

Με δεμένα χέρια

Δεν περιγράφεται η κατάσταση που βιώνουν οι αλλοδαποί κρατούμενοι. Εχουν εκτίσει την ποινή για τα αδικήματα που διέπραξαν και δεν μπορούν να αποφυλακιστούν. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με παράπονα, διαμαρτυρίες, μικροεπεισόδια. Δεν μπορούν όμως να κάνουν το παραμικρό.

Κ.Μ.

Δεν τους θέλουν πίσω

Πραγματικά στα μάτια των τριών Αλγερινών που καταδικάστηκαν μεσοβδόμαδα για απείθεια από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου διακρίναμε απελπισία. Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια από την ανυπομονησία για καθαρό οξυγόνο οι τρεις Αλγερινοί αποχωρούσαν από την αίθουσα του Δικαστηρίου με σμπαραλιασμένη την υπομονή. Ηταν οφθαλμοφανές ότι πίστευαν ότι δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Τουλάχιστον στο Δικαστήριο δήλωσαν πεπεισμένοι ότι τα χαρτιά τους είναι εντάξει. Ετσι τους είχαν ενημερώσει οι πρεσβείες τους και ας μη τους δέχονται πίσω…

Κ.Μ.

Φθηνές λύσεις

Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε Σαββατοκύριακο. Ενα ατέλειωτο κονβόι αυτοκινήτων στις εξόδους της πόλης, και κυρίως στο ύψος της Αγριάς, με κατεύθυνση τις κοντινές παραλίες. Μια ανάσα δροσιάς ζητούν οι επαγγελματίες εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, εγκαταλείποντας, έστω για λίγες ώρες την αποπνικτική ατμόσφαιρα της πόλης. Σε εποχές οικονομικής δυστοκίας αναζητούνται οι πιο φθηνές κι ανέξοδες λύσεις και οι παραλιακές περιοχές της Μαγνησίας ενδείκνυνται στην προκειμένη περίπτωση.

Γ.Υ.

Αύξηση δρομολογίων

Η πολύ μεγάλη στροφή του κόσμου προς τις κοντινές παραλίες και η σαφής προτίμηση στα υπεραστικά λεωφορεία, οδήγησε τους ιθύνοντες του υπεραστικού ΚΤΕΛ στην απόφαση να αυξήσουν τα δρομολόγια της θερινής περιόδου. Οι πολύ μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις του κόσμου και η τιμή της βενζίνης, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου προς τις υπεραστικές συγκοινωνίες, για πρακτικούς λόγους.

Γ.Υ.

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Αύριο πιθανότατα θα συναντηθούν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος όπου θα συζητήσουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις απολύσεις στο δημόσιο. Αν ακούσω για λίγες απολύσεις, μάλλον πάμε σε εκλογές οσονούπω.

Β.Π.

Σήμερα

Ο δήμαρχος Αλοννήσου θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του για να ορίσουν την ημερομηνία και την ώρα της ορκωμοσίας.

Β.Π.

Γύρισε

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού όπου χιλιάδες κόσμου τον περίμεναν με λουλούδια επέστρεψε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα υπουργείο ακόμα. Τέτοιο comeback, ούτε η Αντζελα!

Β.Π.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι

1ο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδας στη Νέα Αγχίαλο (28 έως 31 Αυγούστου).

…Μέχρι να γίνει το 2ο Φεστιβάλ πόσοι γεωργοί και πόσοι κτηνοτρόφοι θα έχουν καταστραφεί, εάν συνεχιστεί η επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας;

Φ.Τ.

Πολιτικά υπεύθυνοι

Μ. Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υποδομών, απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Δεν τεκμηριώνεται η άποψη να λειτουργήσει η σήραγγα Γορίτσας αποκλειστικά και μόνο προς μία κατεύθυνση.

…Οπότε, αν γίνει ατύχημα ή δυστύχημα οφειλόμενο στις συνθήκες κυκλοφορίας μέσα στη σήραγγα, εκτός από τους ντόπιους, ιδού οι πολιτικά υπεύθυνοι και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Φ.Τ.

Καρπαζοεισπράκτορες

Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη συνάντηση στο Παρίσι, η οποία θα σημάνει και την έναρξη του τελευταίου και πιο δύσκολου «σετ» διαπραγματεύσεων με την πλευρά των δανειστών, βρίσκεται η κυβέρνηση.

…Ωχ! Θα πάει η σφαλιάρα σύννεφο!

(Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση αυτή να εγκαταλείψει όλες τις αρχές που με τόσο θάρρος και για τόσα χρόνια αγωνίστηκε απεγνωσμένα).

Φ.Τ.

Η τάση προς το φασισμό

Τέλης Μπαλτάκος (πρώην στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαμαρά): Είμαι φιλικά προσκείμενος προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

…Στην εποχή μας ο κόσμος της εργασίας στην πάλη του ενάντια στους εκμεταλλευτές του πρέπει να παίρνει υπόψη και την τάση προς το φασισμό που ενυπάρχει στα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.

Φ.Τ.

Στο κρεματόριο της Γάζας

Ποτάμι πάλι το αίμα στη Γάζα – Ισραήλ: Θα πληρώσει ακριβά η Χαμάς.

…Πού είναι οι Εβραίοι του Νταχάου και του Κέλμνο; Πού είναι οι Εβραίοι του Άουσβιτς και της Τρεμπλίνκα; Πού είναι η ωραία αγάπη με το καθημερνό της φόρεμα και το χτενάκι στα μαλλιά που χάθηκε στα κρεματόρια του Μπέλσεν; Αν επιζούσαν, θα σας άφηναν να προχωρήσετε σε τούτο το έγκλημα;

Φ.Τ.

Επίδομα στους «μη έχοντες»

Ξεκινά – σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» -η εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» πιλοτικά σε 13 δήμους το φθινόπωρο.

Το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ το μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Στην απόφαση καθορίζονται τα ποσά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τα οποία χαρακτηριστικά προβλέπεται πως «είναι ο αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση». Στους υπόλοιπους Δήμους άραγε, πότε έχουν σκοπό να εφαρμόσουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα; Σύντομα ή το μήνα που δεν έχει Σάββατο…

Β.Κ.

Κεράσματα

Το μπελά τους έχουν βρει νεοεκλεγέντες σύμβουλοι δημοτικής αρχής περιφερειακού Δήμου που αναλαμβάνει τα δημοτικά ηνία από 1ης του Σεπτέμβρη καθώς κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με επαγγελματίες που πηγαίνουν για να εισπράξουν τα χρήματα από σφηνάκια που κεράστηκαν προεκλογικά… Βλέπετε κάποιοι ήταν γαλαντόμοι και ανοιχτοχέρηδες πριν ανοίξει η κάλπη και πίστευαν προφανώς ότι μετεκλογικά θα έχουν επανεκλεγεί άρα… και τα κεράσματα θα «χρεώνονταν» στις δημόσιες σχέσεις του Δήμου. Τώρα που έχασαν… νίπτουν τας χείρας τους και οι επαγγελματίες τραβάνε τα μαλλιά τους. Οσα σφηνάκια … και να πιούνε το πάθημα … δεν ξεπερνιέται. Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με λεπτομέρειες…

Β.Κ.

Ο Στέργιος – Γιούλας Δεληγεώργης

Συμπληρώνονται είκοσι επτά χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο του Στέργιου – Γιούλα Δεληγεώργη, συμβολαιογράφου Βόλου.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Βόλου. Είναι ιδρυτής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αφών Δεληγεώργη».

Αδυναμία του ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο. Διετέλεσε πρόεδρος του Παγασητικού, κατόπιν του Μαγνησιακού, τον οποίο ίδρυσε και ήταν Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ για αρκετά έτη.

Ως πανίσχυρος Υπασπιστής του Στρατηγείου Κεντρικής Ελλάδας κατασκεύασε το Στάδιο Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου και το γήπεδο του Μαγνησιακού Βόλου.

Οι αθλητικοί οργανισμοί της Νομαρχίας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου σε αναγνώριση της προσφοράς του στον αθλητισμό του απένειμαν τιμητική διάκριση.

Το Ιδρυμα με την περιουσία του επιτελεί σημαντικό πολιτιστικό έργο στο Βόλο, στο Βελεστίνο και γενικότερα στη Μαγνησία.

Ν.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου