ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυστηρές κυρώσεις

αυστηρές-κυρώσεις-154640

Πυρ και μανία είναι οι φαρμακοποιοί με την εφαρμογή του νέου τρόπου διάθεσης του φθηνότερου φαρμακευτικού προϊόντος κατά την εκτέλεση των συνταγών. Σε περίπτωση που οι ασθενείς δε δέχονται να υπογράφουν σε ξεχωριστό χώρο της συνταγής ότι οι ίδιοι επιθυμούν το ακριβότερο φάρμακο προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους φαρμακοποιούς αφού θα απειλούνται ακόμη και με διακοπή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ. O Mάκης «κάνει πόλεμο»…

Κ.Μ.

Χάρισαν ζωή

Συγκινητική ήταν χθες η ανταπόκριση των κατοίκων του Βελεστίνου στην αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη». Παρά τη ζέστη και τα προβλήματα που προκαλεί, κυριολεκτικά δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έδωσαν αίμα χαρίζοντας ζωή σε πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Κ.Μ.

Εντονη κινητικότητα

Εντονη είναι η κινητικότητα της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου λίγες ημέρες πριν αναλάβει καθήκοντα. Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην τοπική ενότητα Ζαγοράς και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Δ.Ε. Μουρεσίου. Στόχος του νέου Δημάρχου είναι από 1η Σεπτεμβρίου όλες οι υπηρεσίες του Δήμου να δουλεύουν «ρολόι» καθώς όπως διευκρίνισε τα προηγούμενα χρόνια πολλές υπηρεσίες ήταν υποστελεχωμένες.

Αθ.Τ.

Διαδοχικές ορκωμοσίες

Στην τελική ευθεία των ορκωμοσιών έχουν μπει οι νέες δημοτικές αρχές της Μαγνησίας. Μετά την πρώτη ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, σήμερα αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου. Η ορκωμοσία θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Μπούρτζι στις 8.30 το απόγευμα.

Αθ.Τ.

Οι μάγοι

Οι μάγοι με τα δώρα θα έρθουν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης να τα μοιράσουν σε υποσχέσεις. Αλλά τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν μας ενδιαφέρει η ουσία αλλά η παρουσίασή τους.

Β.Π.

Καμία συνεργασία

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί ρε παιδιά, λες και σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνείτε!

Β.Π.

Διακοπές νερού

Παραθεριστές της Σκιάθου ισχυρίζονται ότι παρατηρούνται διακοπές στην υδροδότηση τις τελευταίες ημέρες. Μήπως θα ήταν καλύτερο να δημοσιοποιούνται τα προγράμματα διακοπής σε περίπτωση που πρόκειται για προγραμματισμένες διακοπές και όχι σε βλάβες;

Β.Π.

Μαργαρίτες

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα πασόκων ένθεν κακείθεν και δέχονται διαδοχικές προσκλήσεις για τις δύο εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή την 3η του Σεπτέμβρη. Από τη μία ο Γιώργος και από την άλλη ο Ευάγγελος. Ποιανού την καρδιά να χαλάσουν και ποιόν να ευχαριστήσουν. Σε λίγο θα αρχίζουν να μαδάνε μαργαρίτες για να δούνε… τελικά ποια επιλογή να κάνουν.

Β.Κ.

Ελεος

Καλά άκουσα τη νέα Υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα από την Καρδίτσα να μιλάει για τους ανασφάλιστους και ότι τους παρέχεται κάθε δυνατή παροχή υπηρεσιών στα Νοσοκομεία και έφριξα… Ή άσχετη είναι ή μας δουλεύει συνειδητά… η κυρία, διότι θα έπρεπε να ξέρει ότι εάν δεν έχεις ασφάλιση και πας στο Νοσοκομείο, η μόνη εξέταση που δικαιούσαι είναι γενική αίματος… Εάν αρχίσουν οι ακτινογραφίες και τα υπόλοιπα… ζήτω που κάηκες. Δεν σε σώνει τίποτα. Ας την ενημερώσει κάποιος…

Β.Κ.

Το ψωμί και το σονέτο

Αχιλλέας Μπέος: Ο Πολιτισμός και η Ιστορία της πόλης είναι και για εμάς μείζονα ζητήματα, μόνο που δυστυχώς σήμερα υπάρχουν πιο σοβαρές προτεραιότητες και ιδιαίτερα απέναντι στους συνανθρώπους μας.

…Αν η ίδια ταξική επίθεση είναι που αφαιρεί από το λαό το ψωμί και το σονέτο, τότε ο Πολιτισμός κι η Ιστορία είναι κάτι το τόσο υλικό, που οι Βολιώτες οφείλουν να δουν καλά τι πρέπει να γίνει για την υπεράσπισή τους.

Φ.Τ.

Εμπαιγμός των κτηνοτρόφων

Μάλιστα. Οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας έχουν, λέει, δυνατότητα ενστάσεων για την εξισωτική αποζημίωση.

…Να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ’ αλείψω λάδι.

Φ.Τ.

Galacticos

Αλληλέγγυο στους εργαζόμενους τού ΟΑΕΔ το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

…Ε, και;

(Αυτοί δεν είναι απλώς συνδικαλιστές με ταξική συνέπεια, οι Galacticos του ταξικού συνδικαλισμού είναι. Έτσι και στείλουν Email διαμαρτυρίας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, τρέμει το σύμπαν).

Φ.Τ.

Ο αριβίστας

Επέστρεψε και επισήμως στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός της κυβερνήσεως Λοβέρδος.

…Δεν ξέρω αν από εδώ κι εμπρός θα παίξει μπάλα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα όμως θα παίξει τένις! Ίδιος ο Ναντάλ!

Φ.Τ.

Καρατζαφεριλίκια

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μαντρί.

…Είναι ένα από τα δύο κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

(Μπορεί ο Γ. Καρατζαφέρης να δημιουργεί ομάδα συνεργαζομένων με τη ΝΔ, στοχεύοντας τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών και τους ΑΝΕΛ, οι Μητσοτάκηδες ωστόσο τροχίζουν μαχαίρια. Ήδη ο Κυριάκος προδιαγράφει το… εκρηκτικό μέλλον: Γιατί οι δεξιοί λαϊκιστές να επιστρέψουν στη ΝΔ; Φουρνέλο!)

Φ.Τ.

Δώστε τα σπίτια σας

Η κυβέρνηση εισέπραξε 555 εκ. ευρώ παραπάνω φόρους από όσα είχε απαιτήσει η τρόικα!

…Με εντολή Σαμαρά οι Έλληνες πανηγυρίζουν για τον νέο φιλολαϊκό ΕΝΦΙΑ. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Βενιζέλος! Δώστε τα σπίτια σας για να σωθεί η κυβέρνηση!

Φ.Τ.

Αμάρτησα για την τρόικα

Αντώνης Σαμαράς: Νήσος σταθερότητας η Ελλάδα.

…Η νήσος των στεναγμών.

(Εάν κάποτε ο κόσμος της εργασίας αρνηθεί να σέρνεται πίσω από τέτοιες πολιτικές μωρολογίες, θα βγει από την ακινησία και θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του).

Φ.Τ.

Δημοφιλής

Δημοφιλής είναι η παραλία Αμάραντος της Σκοπέλου ως ειδυλλιακός χώρος για την τέλεση γάμων αλλοδαπών. Οι προτιμήσεις των αλλοδαπών μελλονύμφων στρέφονται προς τη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω της ταινίας «Μάμα μία», που όπως όλα δείχνουν, έχει συντελέσει σημαντικά στην προβολή των νησιών στο εξωτερικό.

Γ.Υ.

Επενδύσεις

Υπερπολυτελείς θαλαμηγοί επισκέπτονται σε τακτά διαστήματα γνωστές και άγνωστες ακτές των νησιών, μεταφέροντας εκπροσώπους του εγχώριου και του διεθνούς τζετ σετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες τους συνδυάζουν το τερπνό μετά του ωφελίμου, δηλαδή τις διακοπές με τις επενδυτικές σκέψεις. Επαγγελματίες των νησιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του realestate, έχουν ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τα διαθέσιμα προς πώληση φιλέτα και αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια.

Γ.Υ.

Τσεκούρι σε συντάξεις

Σοκ για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα.Δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους που θα βγουν τα επόμενα χρόνια στη σύνταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην «Η», βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρή διαπραγμάτευση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, με την τρόικα για το ύψος των συντάξεων στο μέλλον. Σε περίπτωση που οι απαιτήσεις των εκπροσώπων της τρόικας περάσουν τότε αναμένεται μεγάλο «τσεκούρι» στις αποδοχές χιλιάδων συνταξιούχων.

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται τον Οκτώβριο να εκδώσει ειδική μελέτη για τις παροχές ανά Ταμείο.

Ν.Τ.

Πρωτοβουλία

Στο πλαίσιο κοινωνικών της πρωτοβουλιών, χθες το απόγευμα, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, η κ. Εύη Δαμιανάκη – Μπέου, σύζυγος του νεοεκλεγέντος δήμαρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, συνοδευόμενη και από άλλες κυρίες της πόλης, διέθεσαν σε συμπολίτες συνδρομές μελών του Γηροκομείου Βόλου, για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

Οπως δήλωσε η ίδια η κ. Δαμιανάκη – Μπέου πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια που ξεκινά η ίδια μαζί με άλλες κυρίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη και που θα επεκταθεί στο σύνολο των Ιδρυμάτων αλλά και των αναξιοπαθουσών οικογενειών, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες της κρίσης χρειάζονταν τη βοήθεια και τη στήριξη όλων.

Η πρωτοβουλία πάντως επιδοκιμάστηκε από τους πολίτες που σταματούσαν με ευχαρίστηση για να συνδράμουν, έστω και από το υστέρημά τους.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου