ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βολές

βολές-154894

Βολές

«Φαρμάκι» η προχθεσινή ανακοίνωση του νέου δημάρχου Αχιλλέα Μπέου με αφορμή την εκδήλωση για την Αργώ που έγινε στο Αχίλλειο. Οι έμμεσες βολές αφορούσαν τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα για όποιον διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση, στην οποία φυσικά δεν «ονοματίζονται» πρόσωπα, αλλά τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;
Β.Κ.

Τίποτα νεότερο

Κανένα νεότερο δεν έχουμε σχετικά με το εάν πληρώθηκαν ή όχι οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του Νοσοκομείου Βόλου. Οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και τρεις μήνες. Πλέον φεύγει τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου και πολλοί εργαζόμενοι στη security δε έχουν κάνει καν λόγο για άδειες. Φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους. Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει.
Κ.Μ.

Λίγο ακόμη έμεινε

Την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Αλμυρού αναμένουν οι δημότες της περιοχής για να εκθέσουν τα προβλήματά τους και να ενημερωθούν για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής. Θέματα όπως η καθαριότητα, το νερό, οι οφειλές στο δήμο καίνε πολλούς δημότες όμως είναι αναγκασμένοι να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή. Σε λίγο ο δήμος Αλμυρού θα γυρίσει σελίδα.
Κ.Μ.

Παράπονα

Παράπονα εξέφρασαν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του Νίκου Γούναρη στην Κεντρική Πλατεία Ζαγοράς, κάνοντας λόγο για πρόχειρη διοργάνωση. Μάλιστα όπως ανέφεραν η τελετή δεν απέδιδε τη σημασία της τόσο σημαντικής εκδήλωσης για τον τόπο τους.
Αθ.Τ.

Συσπείρωση

Τους κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν κοντά στις Ενώσεις και τους Συλλόγους τους καλεί ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αλμυρού κ. Γιάννης Γκρίνιας, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα προκύψουν και άλλα προβλήματα για τους κτηνοτρόφους και γι’ αυτό καλό θα είναι όπως τόνισε να είναι ενωμένοι.
Αθ.Τ.

Προετοιμασίες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Σκοπέλου. Ο κ. Βασιλούδης έχει ήδη ενημερωθεί για τα θέματα του δήμου και αναμένεται η ορκωμοσία και η παρέλευση του Αυγούστου για την ανάληψη των καθηκόντων.
Β.Π.

Κυριακή κοντή γιορτή

Παρά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Σκοπέλου, Χρήστου Βασιλούδη, στο διπλανό νησί, στην Αλόννησο, η πλειοψηφούσα ομάδα του κ. Βαφίνη θα συνεδριάσει την Κυριακή για να ορίσει την ημέρα και την ώρα της ορκωμοσίας.
Β.Π.

Κοινωνικό πρόσωπο

Εκκληση για ένα συνάνθρωπό μας απηύθυναν κάτοικοι της Σκοπέλου προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη στέγη που θα τον φιλοξενήσει. Κάτι τέτοιες δράσεις μας αποδεικνύουν ότι η ανθρωπιά δεν έχει εκλείψει.
Β.Π.

Ανθρακες

Μπορεί η κ. Χρυσοβελώνη να κάνει λόγο για «αποκαλύψεις» όσον αφορά την απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με την Π. Ε.Ο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας όμως χθες το απόγευμα οι συνεργάτες του Κων. Αγοραστού υπογράμμιζαν ότι «άνθρακες ο θησαυρός». Τόνιζαν μάλιστα ότι από την απάντηση του Υπουργού επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ο περιφερειάρχης σε όσα επισήμανε για το θέμα της συντήρησης και ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι. Επιπλέον συμπλήρωναν ότι ο Κων. Αγοραστός, στις 22 Ιουλίου (πριν το τραγικό δυστύχημα) είχε υπογράψει τη σύμβαση για τη συντήρηση ενώ όσον αφορά τα γενικότερα έργα… η επισήμανση είναι μία και «φαρμακερή» για ορισμένους διορισμένους της Περιφερειακής Διοίκησης, αφού ο φάκελος που είχε κατατεθεί στο Υπουργείο ήταν ελλιπής… Είπατε τίποτα;
Β.Κ.

Εμπρός, στο δρόμο που χάραξε ο Μαγκριώτης!

Στο τέλος του χρόνου μεταθέτει τώρα την παράδοση του τμήματος του Περιφερειακού Γορίτσα – Αστέρια Αγριάς ο υπουργός Υποδομών Χρυσοχοΐδης!!!
…Μα, καλά, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του Μαΐου δεν μας λέγατε όλοι μαζί, Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος Βόλου, ότι παραδίδεται στις… 27 Αυγούστου;
Φ.Τ.

Τόλμη και Γοητεία

Πρώτα θα τελειώσει το Τόλμη και Γοητεία και μετά το θρίλερ με τον Περιφερειακό του Βόλου, το Παναγιώτικο και την Κάρλα.
…Τρία σημεία που εκφράζουν την εκφυλισμένη και διεστραμμένη αγάπη των εκάστοτε κυβερνήσεων προς το Βόλο και τη Μαγνησία.
Φ.Τ.

Ευλόγησον

Αγιος Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο εν χειμάρρω ανεγείρων Παιδικόν Σταθμόν: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει τον σπουδαιότερο ρόλο για να δούμε σ’ αυτόν τον τόπο όντως τον λαό μας να είναι και πάλι περήφανος, όπως πρέπει να είναι, για την πατρίδα μας.
…Ρόλο που η Τ.Α. έως τώρα σθεναρώς απεκδύθη (στη Μαγνησία τουλάχιστον).
Φ.Τ.

Διαλύουν την Εκπαίδευση

Θ. Κοτσιφάκης (πρόεδρος ΟΛΜΕ): 15.000 καθηγητές αποχώρησαν σε δύο χρόνια. Προσλήφθηκαν μόλις 92.
…Αυτό και μόνο αρκεί για να καταδειχτεί η βαρβαρότητα που διαρκώς εξαπλώνεται.
Φ.Τ.

Εκτελεστής

Ευ. Βενιζέλος: Αποτρόπαια πράξη η εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου.
…Η εκτέλεση του ελληνικού λαού;
Φ.Τ.

Δοξάστε τους

Υπουργείο Οικονομικών: Στα 2,27 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου.
…Και με ανεργία μόλις στο 27%, με χαμένο μόνο έως και το 40% των εισοδημάτων μας, με την ύφεση μόλις στο 25%, με την ακίνητη περιουσία μας να έχει χάσει μόνο το 50% της αξίας της, με τον κατώτατο μισθό στα 480 ευρώ (για όσους ακόμα πληρώνονται), με την αύξηση των φόρων να φτάνει μόλις στο 684% την τελευταία πενταετία, με τις νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν να είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μπαρ και σουβλατζίδικα κ.τ.λ., κ.τ.λ.!
Φ.Τ.

Απομυθοποίηση

Γάζα: Δεκαεννιά οι νεκροί χτες (ως τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος).
…Η συνέπεια αυτής της πρακτικής είναι η ισραηλινή κρατική οντότητα να ξεφορτωθεί το μύθο που επέβαλε τη δημιουργία της, έτσι ώστε να μην απομένει παρά μονάχα το ψέμα.
Φ.Τ.

Με την ομάδα

Την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης συγκαλεί την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Η συγκέντρωση είναι ουσιαστικά η πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές και σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη καθώς οι υποψήφιοι και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να καθορίσουν μαζί με το δήμαρχο το πλάνο για την επόμενη 5ετία και την τακτική που θα ακολουθήσει από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Β.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου