ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολύ καλά

πολύ-καλά-156660

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ξενοδόχοι και των τριών νησιών από την κίνηση του Αυγούστου, που δείχνει ανοδική τάση. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «είχαμε πέντε χρόνια να δούμε τέτοια κίνηση, διότι από το 2009 και μετά, σημείωνε διαρκή πτώση». Την ικανοποίησή του εκφράζει στο σημείο αυτό και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Γιάννης Γιολδάσης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αισθητά βελτιωμένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι».

Γ.Υ.

Χρειάζεται λύση

Σύγχρονα ασθενοφόρα ώστε οι διακομιδές σε Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη να γίνονται με τον πλέον ασφαλή τρόπο χρειάζονται στο ΕΚΑΒ Βόλου. Ο διαγωνισμός για τα 186 ασθενοφόρα είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί για να εξοπλιστεί με νέα οχήματα το ΕΚΑΒ. Ηδη έχουν περάσει δύο χρόνια από την έναρξή του. Πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει. Δεν μπορεί οι διακομιδές να συνεχίζουν να γίνονται με ασθενοφόρα του 2004.

Κ.Μ.

Περιορίζονται σε κοντινές μετακινήσεις

Αδεια είναι η κίνηση σε δρόμους προς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μαγνησίας. Σε σχέση με άλλες χρονιές η κίνηση των οχημάτων προς Αγριά, Αφησσο και άλλου προορισμούς είναι περιορισμένη. Η οικονομική κρίση όπως σχολιάστηκε φαίνεται καθαρά αυτό το καλοκαίρι. Ο κόσμος το σκέφτεται να πάρει το αυτοκίνητό του αφού θα ξοδέψει χρήματα για βενζίνη. Περιορίζεται σε κοντινές μετακινήσεις.

Κ.Μ.

«Διαχρονικό μνημόσυνο»

Ως «διαχρονικό μνημόσυνο» χαρακτήρισε χθες την ευρεία σύσκεψη για το φράγμα Παναγιώτικο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισημαίνοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στις διαμάχες και τους διαξιφισμούς μεταξύ των επιστημόνων που εργάστηκαν για την κατασκευή του φράγματος. Συγκεκριμένα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο εργάστηκαν τρεις διαφορετικές κατασκευαστικές εταιρείες. Η ίδια στη συνέχεια ανέφερε ότι το έργο έχει πολλά τρωτά σημεία και για την επίλυσή του πρότεινε να γίνει τοπογραφική παρακολούθηση της γεωφυσικής μελέτης.

Αθ.Τ.

«Πνιγμός» του φράγματος

Παρότι οι διαρροές και οι κατασκευαστικές αστοχίες στο φράγμα Παναγιώτικο εντοπίστηκαν νωρίς τόσο από το Δήμο Νοτίου Πηλίου όσο και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φαίνεται πως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα. Μάλιστα χθες ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας, βλέποντας τους Βουλευτές, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, εκπροσώπους του ΤΕΕ κ.α. να δίνουν το παρών στη σύσκεψη σχολίασε το εξής: «Νιώθω σαν να βλέπουμε κάποιος να πνίγεται αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα για να τον σώσει».

Αθ.Τ.

Που πήγαν 18 εκ. ευρώ;

Δεν είναι δυνατόν ένα τεράστιο έργο για το Ν. Μαγνησίας, όπως είναι το φράγμα Παναγιώτικο, που δεν μετράει ούτε δέκα χρόνια ζωής να κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω κατασκευαστικών αστοχιών. Το έργο κόστισε συνολικά 18 εκ. ευρώ και πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται, ποιοί τελικά έφαγαν αυτά τα χρήματα. Αυτό όμως που προκύπτει από τη γεωφυσική μελέτη είναι ότι το έργο έχει πολλές αστοχίες και δεν στηρίχθηκε στις αρχικές μελέτες κατασκευής. Με όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως «έπεσαν» και τα 18 εκ. ευρώ για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

Αθ.Τ.

Αθέατη πτυχή

Σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση έχουν περιέλθει αρκετοί συμπολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα αναγκαία στην οικογένειά τους. Η επάνοδος, μετά από αρκετές δεκαετίες, της λάμπας πετρελαίου σε δεκάδες νοικοκυριά, αποτελεί μια ακόμη, αθέατη πτυχή της οικονομικής κρίσης, η οποία δυστυχώς, στοιχειώνει την καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων συμπολιτών.

Γ.Υ.

Στα πόδια…

HEλένη Λαΐτσου δεν θα το άντεχε να καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης από 1ης του Σεπτέμβρη μετά την ήττα που υπέστη τον περασμένο Μάιο στις δημοτικές εκλογές και έχασε το Δήμο μέσα σε μόλις 3 χρόνια. Ετσι η απόφασή της να παραιτηθεί ήταν σχεδόν προειλημμένη και δεν εξέπληξε κανέναν ούτε στην ομάδα πλειοψηφίας, ούτε φυσικά στην ομάδα μειοψηφίας. Η επιλογή της ωστόσο να αποχωρήσει, χαρακτηρίζεται φυγομαχία, διότι δεν είναι δυνατόν, ειδικά επειδή διατέλεσε και δήμαρχος να το «βάζει στα πόδια» χωρίς καν να μείνει για να υπερασπιστεί το έργο της αφενός και αφετέρου να «τιμήσει» τους πολίτες που ψήφισαν το συνδυασμό της. Ολα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες.

Β.Κ.

Αναμενόμενο

Η στήλη πάντως είχε τις πληροφορίες από προχθές για αυτό και είχαμε γράψει χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένους περιφερειακούς ΟΤΑ που άλλαξαν χέρια οσονούπω επίκεινται παραιτήσεις ειδικά από τους χαμένους. Μάλιστα ορισμένοι στοιχηματίζουν ότι κάποιοι εκλεγμένοι ίσως να μην ορκιστούν καθόλου και να ακολουθήσουν οι αναπληρωματικοί. Δύσκολο το έργο της αντιπολίτευσης για αυτό και ορισμένοι το σκέφτονται. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν θα ισχύσουν οι φήμες που κυκλοφορούν…». Ε κάπου – κάπου να ευλογούμε και τα γένια μας..

Β.Κ.

Το βιβλίο

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά εβδομήντα δύο φωτογραφίες μέτρησα στο βιβλίο για την Αργώ που εκδόθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα, που απεικονίζουν τον ίδιο σε διάφορα στιγμιότυπα από το ταξίδι της Αργούς στο Πότι και το Μπατούμι… και μπερδεύτηκα αφού νόμιζα ότι τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» στο βιβλίο θα τον έχει η Αργώ…

Β.Κ.

Για τις γενοκτονίες

Τριάντα οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξει σχετική διόρθωση στο νομοσχέδιο και να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα όχι μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων αλλά και της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων). Και για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων δεν έχουμε να πούμε τίποτα; Ας κοιτάμε, λοιπόν, το διπλανό σπίτι που καίγεται.

Β.Π.

Παράταση

Δύο εξεταστικές στους μετανοημένους αιώνιους φοιτητές χάρισε το υπουργείο Παιδείας. Μετανοείτε! Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν τα πτυχία.

Β.Π.

Σοβαρό πρόβλημα

Επιτέλους, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα πρέπει να δουν κάποια στιγμή για ποιους λόγους παρατηρούνται οι αιώνιοι φοιτητές. Πρέπει επίσης να εξεταστεί πόσοι από αυτούς έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε μακρινά από το σπίτι τους ιδρύματα.

Β.Π.

27 Αυγούστου

Προς Περιφερειάρχη και απερχόμενο Δήμαρχο Βόλου: Πότε είπατε ότι παραδίδεται ο Περιφερειακός; Πότε;

…Δεν άκουσα, πώς είπατε, ορίστε; Συγγνώμη, κύριοι, ποιοι είστε;

Φ.Τ.

Σεβασμός στο λαό

Παραιτείται από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου η πρώην Δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου.

…Εάν επανεκλεγόταν Δήμαρχος, θα ίσχυαν οι έκτακτοι λόγοι που την ωθούν στην παραίτηση;

Φ.Τ.

Καταστρέφουν τους κτηνοτρόφους

Εκτός εξισωτικής αποζημίωσης οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας (οι εννιά στους δέκα σύμφωνα με το βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο).

…Πολύ καλά, λοιπόν. Η κυβέρνηση έχει με το μέρος της την αστυνομία, τα δικαστήρια και τους νόμους που φτιάχνει η ίδια κατ’ εντολήν των επικυριάρχων της χώρας. Οι κτηνοτρόφοι έχουν το δίκιο, την ενότητά τους και τη διάθεση για αγώνα. Να δούμε ποιος θα κερδίσει. Η κυβέρνηση υπέρ των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων της Βόρειας Ευρώπης ή οι κτηνοτρόφοι υπέρ της ελληνικής κτηνοτροφίας;

Φ.Τ.

Διαλύουν την αγροτιά

Συνεχίζονται οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις για τα ροδάκινα.

…Γιατί όχι; Δε σάπισαν ακόμα όλα! Μην είστε κολλημένοι σ’ αυτό που έλεγαν κάποτε η δεξιά κι η σοσιαλδημοκρατία πως η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας!

(Όταν, βέβαια, υπήρχε ακόμα χώρα).

Φ.Τ.

Σου φαίνεται να έχουν το ανάστημα;

Αλ. Τσίπρας: Να διαχωρίσει η χώρα τη θέση της από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

…Νομίζω, Αλέξη, δουλεύεις τον κόσμο. Σου φαίνεται να έχουν τέτοιο ανάστημα ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος; Είναι εντελώς ανίκανοι να συλλάβουν τι πάει να πει συμφέρον της χώρας και του λαού. Να μην καταστραφεί η ελληνική γεωργία και εν γένει ο ελληνικός αγροτοδιατροφικός τομέας; Δεν έχουν φτάσει ακόμα τόσο μακριά.

Φ.Τ.

Στρατόπεδο συγκέντρωσης

Συνεχίζονται οι αιματηρές ισραηλινές επιθέσεις.

…Γάζα, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιστορία.

(Για να πάψει να υπάρχει ως τέτοιο πρέπει να εξαλειφθούν οι λόγοι που το δημιούργησαν).

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου