ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Απάντηση»

απάντηση-159290

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς που είναι στο τεχνικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και μέλος του Δ.Σ., επέλεξε να «απαντήσει» στις αιχμές που δέχτηκε η παρούσα δημοτική αρχή για το θέμα της λειψυδρίας. Ο ίδιος κατηγόρησε ευθέως τις προηγούμενες δημοτικές αρχές Αλέκου Βούλγαρη και Κυριάκου Μήτρου ότι εκπονούσαν μελέτες που πήγαν στράφι γιατί αντιμετώπιζαν το πρόβλημα αποσπασματικά και υποστήριξε ότι η πρώτη σοβαρή προσέγγιση του ζητήματος γίνεται τώρα με την συγκεκριμένη απόφαση για την εκπόνηση μίας συνολικής μελέτης.

Β.Κ.

Διάσταση απόψεων

Διαφορετική ωστόσο η εκτίμηση του Δημ. Κουτσιφέλη που έσπευσε να επισημάνει ότι υπάρχουν μελέτες που είναι πραγματικά εργαλεία για να υλοποιηθούν έργα που θα βοηθήσουν στην ορθολογική διαχείριση του νερού για να παρέμβει τελικά ο δήμαρχος Παν. Σκοτινιώτης συμφωνώντας με τον κ. Κουτσιφέλη ότι πράγματι υπάρχουν μελέτες εφαρμογής που μπορούν να αξιοποιηθούν με το νέο ΕΣΠΑ.

Β.Κ.

Χωρίς κόντρες

Ανέφελο το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης απουσίαζαν και όπως ήταν φυσικό δεν υπήρχε «αντικείμενο» αντιπαράθεσης εκ των πραγμάτων. Αλλωστε ο νέος αντιπρόεδρος Στ. Παπαευσταθίου που ήταν παρόν στη συνεδρίαση μαζί με συνεργάτες του νέου δημάρχου και κρατούσε διαρκώς σημειώσεις, δεν έχει αναλάβει ακόμη επίσημα τα καθήκοντά του.

Β.Κ.

Στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για διακοπές ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Εκτός, ωστόσο, από διακοπές, συναντήθηκαν και με φορείς του νησιού ακούγοντας τα προβλήματά τους.

Β.Π.

Τέλος

Την αλλαγή του νόμου για τους φοροφυγάδες εξετάζει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να σταματήσει ίσως η διαδικασία του αυτόφωρου. Αφού γέμισαν τα αστυνομικά τμήματα, πού να χωρέσουν κι άλλοι. Γι’ αυτό κάποιοι είναι ελεύθεροι και γλεντούν με τα χρήματα των πολιτών.

Β.Π.

Διαγραφή χρεών

Σύμφωνα με έκθεση της TASKFORCE, από τα 67,5 ληξιπρόθεσμα δισ. ευρώ προς την Εφορία, τα 50 δισ. πρέπει να διαγραφούν γιατί δεν θα μπορέσουν να εισπραχθούν. Ενώ τα υπόλοιπα 17,5 θα εισπραχθούν…

Β.Π.

Γροθιά που Σπας και Χτίζεις

Ο βανδαλισμός της ορειχάλκινης σύνθεσης που είναι αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση και βρίσκεται επί της Λ. Ειρήνης – Καραμπατζάκη, στην πόλη μας, δεν έγινε τυχαία. Συνδέεται με το χτύπημα του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών στην Κοκκινιά που έγινε την παραμονή του Μπλόκου της Κοκκινιάς, μιας από τις μεγαλύτερες ναζιστικές θηριωδίες στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής και στοχεύει στο φρόνημα του λαού και την καθυπόταξή του στα σχέδια της πλουτοκρατίας.

…Ό,τι κι αν κάνουν οι απόγονοι των κουκουλοφόρων, των προδοτών και δολοφόνων ταγματασφαλιτών, οι σύγχρονοι ναζί, δε θα πετύχουν να γονατίσουν το λαό μέσα στο φόβο. Σημαδιακός ο τίτλος του μνημείου που βεβήλωσαν στο Βόλο: Γροθιά που Σπας και Χτίζεις.

Την Οργή των Νεκρών να Φοβάστε και των Βράχων τ’ Αγάλματα (Οδ. Ελύτης, Άξιον Εστί).

Φ.Τ.

Δε θα περάσει ο φασισμός

Η τρομοκρατία των νεοναζί δεν θα περάσει.

…Πρώτος στάθηκε απέναντι στους φασίστες και τους ναζί και καταδίκασε τον βανδαλισμό του μνημείου «Γροθιά που Σπας και Χτίζεις» ο δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, όπως οφείλει να κάνει πάντα κάθε αιρετός δήμαρχος σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν στους δημότες. Αναμένεται να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν το φασισμό και το ναζισμό τα πολιτικά κόμματα στη Μαγνησία, τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς, οι βουλευτές της περιοχής, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.τ.λ.

Φ.Τ.

Κοινωνική ευαισθησία

ΟΑΕΔ: Σχέδιο ξαφνικού θανάτου, αλά ΕΡΤ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Σε ιδιώτες οι πολιτικές απασχόλησης.

…Πάνω στην ώρα! Με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους! Η κοινωνική ευαισθησία του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που το υπηρετεί είναι παροιμιώδης!

Φ.Τ.

Ατρόμητοι προ του γελοίου

Ετοιμάζεται ο Σαμαράς να μοιράσει υποσχέσεις στη ΔΕΘ.

…Ο ταλαίπωρος ο Σαμαράς! Υποδυόμενος τον πρωθυπουργό, θα μοιράσει, λέει, και δουλειές. Κανονικές δουλειές, όχι αστεία. (Γιατί όχι; Είναι πολύ κανονικό να δουλεύεις με 400 ευρώ το μήνα).

Φ.Τ.

Αναξιοποίητο

Πολλά παράπονα διατυπώνονται από δεκάδες Ελληνες και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πήλιο, λόγω των προβλημάτων του οδικού δικτύου. Το ερώτημα που διατύπωσε ξένος τουρίστας είναι «γιατί δεν αξιοποιείται αυτός ο μεγάλος θησαυρός, που είναι άγνωστος σε πολλούς ξένους». Το ερώτημα του συμπαθούς τουρίστα απευθύνεται στους αρμόδιους και καταγράφεται ως παραίνεση, για ευνόητους λόγους.

Γ.Υ.

Τελεφερίκ

Την πρόταση δημιουργίας τελεφερίκ, το οποίο θα συνδέει το Βόλο με τη Μακρινίτσα και τη δρομολόγηση τρένου, στα πρότυπα του θρυλικού Μουτζούρη, διατύπωσε συμπολίτης οδηγός ταξί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας κινήτρων, προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση. Οπως επεσήμανε ο ίδιος «η εναέρια μεταφορά των τουριστών με τελεφερίκ θα προσελκύσει το τουριστικό ενδιαφέρον, αρκεί οι τοπικοί φορείς να το αντιληφθούν έγκαιρα».

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου