ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ολιγοήμερο διάλειμμα

ολιγοήμερο-διάλειμμα-160552

Ολιγοήμερο διάλειμμα

Πληρότητα που αγγίζει, ίσως και να ξεπερνά, το 100% της δυναμικότητάς του έχει αυτή τη στιγμή ο Αγιος Ιωάννης Πηλίου. Ολα τα ξενοδοχεία, όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως και τα μαγαζιά είναι φίσκα. Τα διάπλατα χαμόγελα στους κατοίκους του οικισμού και τους επιχειρηματίες τους όπως και στους τουρίστες είναι δικαιολογημένα. Ο Αγιος Ιωάννης περνά -και δικαιολογημένα αν αναλογιστεί κανείς τις φυσικές του ομορφιές- ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια του.

Κ.Μ.

Προτίμησαν τα Ι.Χ.

Μοναδικό πρόβλημα για ένα τουριστικό θέρετρο σαν τον Αγιο Ιωάννη είναι αυτό της στάθμευσης αυτοκινήτων. Στους δρόμους εισόδου – εξόδου του παραθαλάσσιου οικισμού παντού στην περιοχή δεν χωρούσε καρφίτσα να πέσει. Οσο και μεγάλο πάρκινγκ να διαθέτει ο οικισμός τόσα αυτοκίνητα πώς να τα χωρέσει. Οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου μάλλον προτίμησαν προορισμούς στους οποίους μπορούσαν να φτάσουν με τα αυτοκίνητά τους. Εξάλλου τα μεταφορικά της ακτοπλοΐας για οικογενειακές διακοπές είναι πλέον απαγορευτικά.

Κ.Μ.

Αφίξεις

«Στις υπηρεσίες» του ΥΠΕΞ το αεροδρόμιο της Σκιάθου αφού ο Ε. Βενιζέλος έπρεπε να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο Κορυφής για Ιράκ και Ουκρανία. Το κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε και απογειώθηκε από τον αερολιμένα του νησιού για να μεταφέρει τον Υπουργό στον προορισμό του και όπως ήταν φυσικό έγινε «ντόρος». Τέτοιες αφίξεις δεν καταγράφονταΙ κάθε μέρα.

Β.Κ.

Οχι μιζέρια

Το θέμα με τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη είναι πολύ σημαντικό και εάν μη τι άλλο αποτελεί μία καλή αφορμή για να βρεθεί η χώρα μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος -όπως γίνεται ήδη- της διεθνούς κοινότητας. Ως εκ τούτου μικρόψυχες αναλύσεις και κομματικές σκοπιμότητες δεν χωράνε. Θα είναι κρίμα μία τόσο σπουδαία ανακάλυψη -όπως φαίνεται ότι θα είναι- θα εκληφθεί από ορισμένους ως «όχημα» για να κάνουν αντιπολίτευση ή να χτίσουν πάνω σε αυτό την πολιτική τους αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Β.Κ.

Καύσωνας

Αυτός ο καύσωνας που ζούμε αυτές τις μέρες δεν οφείλεται στις διαθέσεις του καιρού αλλά στις εντολές Σαμαρά που δοκιμάζει τον καιρό προκειμένου να μας ζεστάνει για το χειμώνα χρησιμοποιώντας μόνο τις οικολογικές εντολές του.

Β.Π.

Ο,τι θυμάται

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα του να είναι η 15η Αυγούστου η μέρα που τελειώνουν τα δεινά του ελληνικού λαού. Το 1940, την ίδια μέρα έγινε ο τορπιλισμός της Ελλης. Να ανησυχώ;

Β.Π.

Για όλους

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην κατάσταση των χωρών της Μέσης Ανατολής καθώς και της Ουκρανίας στο περιθώριο του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Πολύ θα ήθελα να μάθω ποια είναι η εικόνα της χώρας μας εις τας Βρυξέλλας!

Β.Π.

Ούτε επί Τουρκοκρατίας

Το πώς στέκονται στα πόδια τους σήμερα το Γηροκομείο και το Ορφανοτροφείο Βόλου κι εξακολουθούν να επιτελούν το κοινωνικό τους έργο είναι θαύμα. Κι όμως, τώρα απειλούνται να βάλουν λουκέτο λόγω… ΕΝΦΙΑ! (57.000 ευρώ καλείται να καταβάλει φόρο το Γηροκομείο και 25.000 το Ορφανοτροφείο για ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια που ως τώρα δεν φορολογούνταν λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα των Ιδρυμάτων!)

…Είναι, μωρέ, ποτέ δυνατόν; Τα γηροκομεία και τα ορφανοτροφεία δεν φορολογούνταν ούτε επί Τουρκοκρατίας!

(Πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Η ελευθερία δε θα κατέβει ποτέ στο λαό. Ο λαός πρέπει να ανυψωθεί προς την ελευθερία).

Φ.Τ.

Σε μαγικά νησιά

Κυκλοφορεί η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Τρέξτε να διαβάσετε πώς από ιδιοκτήτης θα γίνετε ενοικιαστής του σπιτιού σας!

…Να δοθεί εντολή στον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη να πάει διακοπές στις εξωτικές Μπαχάμες. Ούτως ή άλλως την πραγματική εξουσία στο υπουργείο Οικονομικών ασκεί το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας και, όσο μεταφράζονται από τα γερμανικά οι εντολές του, η παρουσία του υπουργού στο υπουργείο είναι εντελώς περιττή.

Φ.Τ.

Τρελό, αλλά τόσο ΠΑΣΟΚ!

Μήνυμα συμφιλίωσης προς τη Ρωσία από τον Βενιζέλο.

Σβήνουν οι αγκαλιές σου με τους νεοναζί της κυβέρνησης του Κιέβου, Βαγγέλη;

…Το αίτημα συμφιλίωσης Βενιζέλου περιέχει τη συνέχιση των κυρώσεων της Ελλάδας προς τη Ρωσία και την… άρση των κυρώσεων της Ρωσίας προς την Ελλάδα!

(Ναι, το ξέρω, είναι τρελό, αλλά τόσο ΠΑΣΟΚ!)

Φ.Τ.

Οι μπούληδες

Πάνω από τα 97 δολάρια το πετρέλαιο.

…Και πού να κόψει ο Πούτιν το φυσικό αέριο, Βαγγέλη. Εκεί να δεις τι στρίμωγμα θα φας κι εσύ κι ο Σαμαράς.

(Οι μπούληδες που κυβερνούν τη χώρα έχουν τρελή ανάγκη να πιστέψουν ότι έχουν να κάνουν με ναρκωμένο λαό. Οπότε, αφού μιλάμε για ναρκωμένους, μιλάμε και για ακίνδυνους. Αμ δε!)

Φ.Τ.

Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Οδικό χάρτη για απεμπλοκή από ΔΝΤ και τρόικα ετοιμάζει το… ΠΑΣΟΚ.

…Θεέ μου! Προετοιμάζουν νέα παγίδα για το λαό!

Φ.Τ.

Οπου δεν υπάρχει κέρδος, δεν υπάρχει ζωή

Είμαστε πια πρωταθλητές. Φτάσαμε τα 24 συνεχή τρίμηνα ύφεσης.

…Καθ’ όλη την προαναφερόμενη τούτη περίοδο σωζόμεθα συνεχώς και κατ’ εξακολούθησιν από τις συμφωνίες που συνήψαν οι εθνικές ημών κυβερνήσεις με τους ευεργέτας – δανειστάς μας, που ο Θεός να μας κόβει μισθούς και συντάξεις και να τους δίνει χαμηλά επιτόκια στα δάνειά τους!

Φ.Τ.

Βρόχος

Σφίγγει ο οικονομικός βρόχος γύρω από τα κοινωφελή ιδρύματα του Βόλου. Ο ΕΝΦΙΑ, έρχεται να τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Ορφανοτροφείο Βόλου περιμένει ακόμη την επιχορήγηση 12.000 ευρώ από Κράτος την ώρα που καλείται να καταβάλλει φόρο ακινήτων 25.000 ευρώ.

Με το ένα χέρι παίρνει δηλαδή και με το άλλο καλείται να επιστρέψει τα διπλά στο Κράτος. Μάλλον ο Γκίκας πρέπει να το ξανασκεφτεί…

Χρέη

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το Ορφανοτροφείο Βόλου, έχει λαμβάνει περίπου 6.000 ευρώ από ενοίκια από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ που φιλοξενείται στο πρώην ξενοδοχείο Σάντυ.

Κι όμως το ίδιο το κράτος, χρωστά στην εταιρεία την επιχορήγηση του 2014 στην οποία στηρίζεται για να λειτουργήσει.

Αλυσίδα πάει το χρέος…

Ε.Χ.

Παράδοση ετών

Οι παραδόσεις ετών διατηρούνται στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας. Στολίστηκε και φέτος ο Επιτάφιος της Παναγίας και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά στο χωριό, σε κλίμα κατάνυξης. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο που παραθέτουμε, αποτυπώνει το θρησκευτικό κλίμα, που ενισχύθηκε από τη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών.

Γ.Υ.

Σιωπή

Απόλυτη σιωπή τις μεταμεσονύκτιες ώρες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μεσούντος του Αυγούστου. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την αργία του Δεκαπενταύγουστου, έστρεψε, αναγκαστικά, το ενδιαφέρον του κόσμου στις γύρω ακτές και τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα.

Γ.Υ.

Εκδράμουν

Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, πήραν τη μεγάλη απόφαση να εκδράμουν, έστω για λίγες μέρες στα πέριξ. Την ίδια οδό ακολούθησαν και αρκετοί ιδιοκτήτες κεντρικών καφέ της πόλης, οι οποίοι ανανεώνουν το ραντεβού με τους πελάτες τους, περί τα τέλη του μήνα, λόγω Αυγούστου.

Γ.Υ.

Γιατί όχι;

Είναι γνωστή η αδυναμία του Σαμαρά στους εκπροσώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης σε σημείο μάλιστα να τους τοποθετεί Επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Με τις πρόσφατες προαγωγές την κορυφή των δύο δικαστηρίων κατέλαβαν οι συμπολίτες Νικόλαος Αγγελάρας και Αθανάσιος Κουτρουμάνος. Η θητεία τους λήγει στις 30 Ιουνίου 2015 και μια επιτυχής άσκηση των καθηκόντων τους, όπως οφείλουν, δεν θα ήταν άσχημη.

Εναν από τους δύο ο Σαμαράς να τον θέσει πρώτο στο νέο ψηφοδέλτιο. Η δυσκολία του θα είναι ποιόν να προτιμήσει, τον βέρο Βολιώτη Νίκο Αγγελάρα ή τον εκ μεταγραφής (από την Καρδίτσα) Αθανάσιο Κουτρουμάνο. Δύσκολα προβλήματα για τους πολιτικούς…

Ε.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου