ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Come Back

come-back-162010

Come Back

Την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθεί και πάλι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ότι είναι σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είπε επίσης ότι από το ΠΑΣΟΚ είχε φύγει γιατί είχε διαγραφεί και ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Λέτε να τον προορίζουν για νέο αρχηγό; Από αυτό το ΠΑΣΟΚ… όλα να τα περιμένει κανείς.

Β.Κ.

Ο σκοπός

Το παίζει και δύσκολος ο Γ. Καρατζαφέρης αφού χθες έσπευσε να διευκρινίσει για να μη χάσει και το κομματικό του ακροατήριο, ότι δεν σκέφτεται να ενταχθεί στη Ν.Δ. αλλά να συνεργαστεί με το κόμμα του Αντ. Σαμαρά προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η κεντροδεξιά και να μην κερδίσει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ ακόμη στο κανάλι του, τις βραδινές ώρες… το πολιτικό σόου εναντίον Αν. Σαμαρά και Ν.Δ. δίνει και παίρνει. Μα είναι δυνατόν κάθε φορά «ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα;».

Β.Κ.

Στη ΔΕΘ

Τα συνδικάτα όπως διαβάζουμε ετοιμάζονται για τη φετινή άνοδο στη ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Κάθε χρόνο το πρώτο Σ/Κ του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στη συμπρωτεύουσα όπου επικεντρώνονται το πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό ενδιαφέρον λόγω των κινητοποιήσεων. Εξαγγελίες πάντως μην περιμένετε. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προς το παρόν, στον ορίζοντα.

Β.Κ.

Ελάχιστες

Ελάχιστες οικοδομικές άδειες υποβάλλονται πλέον προς έγκριση στους αρμόδιους της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, εν αντιθέσει με τις παλαιότερες εποχές πριν από την κρίση. Τα συνήθη έγγραφα που καλούνται να εξετάσουν πλέον οι αρμόδιοι, είναι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και ποιμνιοστάσια, πέραν των αρχαιολογικών θεμάτων, τα οποία υφίστανται σε καθημερινή βάση.

Γ.Υ.

Δεν έχουν αναπληρωθεί

Αγώνα δρόμου κάνουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να διεκπεραιωθεί ο μεγάλος όγκος των θεμάτων που καλούνται να διευθετήσουν. Η συνταξιοδότηση αρκετών υπαλλήλων του δημοσίου και η μη αναπλήρωση των κενών που έχουν δημιουργηθεί, είναι η αιτία του προβλήματος.

Γ.Υ.

Ορκωμοσία

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα θητεία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της ορκωμοσίας της. Ως πιθανή ημερομηνία ακούγεται αυτή της 27η Αυγούστου ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει οριστεί αλλά ακόμη να μην θέλουν να την ανακοινώσουν.

Αθ.Τ.

Αποφάσεις πανικού

Με αφορμή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), με την οποία επιτρέπονται οι επιδρομές σε σπίτια των φορολογούμενων ελευθέρων επαγγελματιών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος σχολιάζει δημόσια ότι ενώ η αγορά και οι καταναλωτές θέλουν ηρεμία και αισιοδοξία για να βγουν από το αδιέξοδο συνεχίζονται οι αποφάσεις πανικού που έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα για την αγορά.

Αθ.Τ.

Κοινωνική ευαισθησία

Η περιπέτεια της μικρής Μαρίας που βρέθηκε να περιπλανιέται στην πόλη του Βόλου άγγιξε αρκετούς πολίτες οι οποίοι όχι μόνο τηλεφώνησαν για να μάθουν την κατάστασή της αλλά και για να προσφέρουν κάποια βοήθεια. Κι όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!

Β.Π.

Τέλος στα τέλη

Δεν ανέβηκαν τα τέλη στο δήμο Σκοπέλου ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι καιρός για αυξήσεις! Αρκετά παίρνει η εφορία!

Β.Π.

Προχθές

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Πόσο θυμάμαι την τελετή έναρξης, την τελετή λήξης, τα λεφτά που χρυσοπληρώσαμε αυτούς τους αγώνες. Βέβαια, τότε είχαμε λεφτά και ο λογαριασμός φαινόταν «μικρός» και λογικός. Τώρα, τα κλαίμε!

Β.Π.

Ο πολιτικάντης

Δεν ξέρουμε πώς θα τα πάει γενικά με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, ο κ. Κ. Καραμπάτσας. Η… νεκροψία θα δείξει. Ομως σαν κομματάρχης εποχής Μαυρογιαλούρου, πραγματικά γαζώνει.

Ν.Τ.

Οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας

Οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να οδηγηθεί στον αφανισμό με σταυρωμένα χέρια. Θα πολεμήσουν για το δίκιο τους.

…Εδώ θα κριθεί από τους κτηνοτρόφους και το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας. Πόσοι και ποιοι -στην πράξη κι όχι στα λόγια- είναι μαζί τους; Πόσοι και ποιοι στέκονται απέναντι; Κι ο καθένας θα λάβει την ανταμοιβή του στις εκλογές.

(Ζέττα, διαλέγεις! Ή με τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας ή με τον Σαμαρά και την κυβέρνηση που τους έχουν βάλει στο στόχαστρο!)

Φ.Τ.

Λόγος παραμυθίας

Τα φέσια του δημοσίου προς τους ιδιώτες υπολογίζονται από την κυβέρνηση στα 5,3 δισ. ευρώ. Η… ίδια κυβέρνηση υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα στα 2,3 δισ. ευρώ!

…Παναγιά μου! Μέρα που ’ναι, ας βγάλει έναν λόγο παραμυθίας ο Αγιος Δημητριάδος Ιγνάτιος!

(Σε όσους είναι άνεργοι και πεινούν θα δείξουμε ότι είναι εφικτό και εύκολο να εξασφαλιστεί για όλους η ικανοποίηση των πνευματικών αναγκών).

Φ.Τ.

Ξένιος Δένδιας

Νίκος Δένδιας (υπουργός Ανάπτυξης): Δεν θα πάρουν συγχωροχάρτι οι μπαταχτσήδες με τα κόκκινα δάνεια.

…Σου κόβουν περίπου το 40% του μισθού, σου αυξάνουν έως 600% τους φόρους, ακριβαίνουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, σου ρίχνουν στο κεφάλι αλλεπάλληλα χαράτσια και μετά σου λένε ότι είσαι μπαταχτσής επειδή δεν μπορείς να πληρώσεις το δάνειο! Ο Δένδιας και η κυβέρνησή του! Η σάρα και η μάρα!

Φ.Τ.

Χαλάλι

Παράθυρο Καρατζαφέρη για συνεργασία με τη ΝΔ.

…Οσο υπάρχει κόσμος που πεινάει και δε μιλάει, (οι καθαρίστριες χαλάνε την πιάτσα), τέτοια θα κάνουν αυτοί που μας χρεοκόπησαν, όταν αισθάνονται το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

(Η λογική του «μικρότερου κακού» με τον εναγκαλισμό της ακροδεξιάς ενισχύει το φασισμό και πλήττει τη δημοκρατία, αλλά τουλάχιστον εξυπηρετούνται τα πολιτικά συμφέροντα τής ΝΔ κι επομένως του μεγάλου κεφαλαίου, οπότε χαλάλι).

Φ.Τ.

Μαζική μετανάστευση εγκεφάλων

Μετανάστες πάνω από 140.000 Έλληνες επιστήμονες.

…Αγανακτήστε. Μπορεί μόνοι σας να μην έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη φορά των πραγμάτων, αν όμως δεν ξεσηκωθείτε από μέσα σας δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε στην πράξη εκείνο το μικρό, το λίγο καλό που είστε σε θέση να κάνετε.

Φ.Τ.

Μεταξύ δύο βομβαρδισμών

Τάμμυ Μπεν Χάιμ (επιτετραμμένη της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα): Το Ισραήλ θλίβεται βαθύτατα για την απώλεια αμάχων.

…Η θλίψη του κρατάει ακριβώς όσο και το διάστημα μεταξύ δύο ισραηλινών βομβαρδισμών.

Φ.Τ.

Φυλάει…Θερμοπύλες

Μόνη απέμεινε στο Δημαρχείο Βόλου, να… φυλάει Θερμοπύλες η αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου.

Από τα χέρια της περνούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι την παράδοση της σκυτάλης της απερχόμενης δημοτικής αρχής στη νέα.

Τα κάνει όλα. Από εκθέσεις μέχρι υπογραφές σε υπηρεσιακά έγγραφα, ακόμη και τους πολιτικούς γάμους που γίνονταν έως και προχθές!

Ε.Χ.

Μπορεί να προστατέψει τον ίδιο της τον εαυτό;

Η 23χρονη Ρουμάνα άφησε όντως την 9χρονη μικρούλα της απροστάτευτη, αφού η ανήλικη βρέθηκε να περπατάει μόνη στους δρόμους της πόλης Τρίτη βράδυ. Ομως αλήθεια μία 23 γυναίκα χωρίς σπίτι και σύζυγο μπορεί να προστατέψει τη νύχτα έξω στους δρόμους την ανήλικη κόρη της; Μπορεί να προστατέψει τον ίδιο της τον εαυτό απέναντι σε έναν εξωτερικό κίνδυνο; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μέριμνα από την Πολιτεία για τους φτωχούληδες του Θεού έστω και αν αυτοί είναι επαίτες;

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου